Zero waste (bez odpadu)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22812
15.2.18 19:56

@aiwwa no,nic složitého, nahňácala jsem kokosový olej do tyčinky od balzámu na rty a nechala jsem to ztuhnout v ledničce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
19.2.18 17:42
@Evulina píše:
Díky za typ - zkusím se podívat po granulích na váhu. Ony se přeci prodávají i malá balení granulí, tak je mi divné, že kočičí v pohodě v papíru, ale psí ne..Nekupujeme zas až tak velké pytle, psík je to menší.
Jinak mám asi blbou otázku, ale je „ekologické“ kupovat plechovky třeba místo plastových pytlů? Třeba psí konzervy místo granulí, kdybych granule bez obalu nebo v papíru nesehnala?

Vím, že je to už třičtvrtě roku staré, ale poradím k těm granulím, pokud jsi teda už nějakou alternativu nesehnala.. čtu postupně.
Krmení psa i kočkou Barfem - přirozenou stravou, což si myslím, že by se mohlo shodovat s vašim myšlením, přece jen je to to nejlepší, co se dá zvířeti nabídnout. A hlavně je to bezezbytku, vše ze zvířete se využije - psům se dávají hlavně šlachy, vnitřnosti (klidně i střeva s natráveninou atd..) hlavy, pařáty, atd.. a k tomu zelenina, kosti, mořská řasa a olej a je to. Na internetu toho najdeš o Barfu hodně. a maso seženeš buď teda z domácího hospodářství nebo z jatek do nějaké přepravky, takže bez obalů a není to nějak náročný extra na čas, víc než granule ale jinak to je fajn. :palec: Kdybys chtěla víc informací, tak ráda dám. A pro psa nejzdravější způsob stravování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115678
19.2.18 17:47
@Barbucha3 píše:
Vím, že je to už třičtvrtě roku staré, ale poradím k těm granulím, pokud jsi teda už nějakou alternativu nesehnala.. čtu postupně.
Krmení psa i kočkou Barfem - přirozenou stravou, což si myslím, že by se mohlo shodovat s vašim myšlením, přece jen je to to nejlepší, co se dá zvířeti nabídnout. A hlavně je to bezezbytku, vše ze zvířete se využije - psům se dávají hlavně šlachy, vnitřnosti (klidně i střeva s natráveninou atd..) hlavy, pařáty, atd.. a k tomu zelenina, kosti, mořská řasa a olej a je to. Na internetu toho najdeš o Barfu hodně. a maso seženeš buď teda z domácího hospodářství nebo z jatek do nějaké přepravky, takže bez obalů a není to nějak náročný extra na čas, víc než granule ale jinak to je fajn. :palec: Kdybys chtěla víc informací, tak ráda dám. A pro psa nejzdravější způsob stravování.

já dávám kocourovi maso minimálně obden. a je i více najedený než z kapsiček, vždycky vyndám prkýnko a už je v kuchyni a snaží se vyskočit na linku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
19.2.18 18:23
@aiwwa píše:
já dávám kocourovi maso minimálně obden. a je i více najedený než z kapsiček, vždycky vyndám prkýnko a už je v kuchyni a snaží se vyskočit na linku. :lol:

Klidně úplně nahraďte kapsičky, které jsou plné soli, eček, obilí, plastového obalu a minima masa, pěkným kouskem kuřecího, kočičky mají rádi také mleté, nebo kuřecí křídlo, to pak jsou takový malý tygřicí. :lol: oni ho okoušou a zbytek můžete hodit psovi. A vše úplně v pohodě syrové. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115678
19.2.18 18:34
@Barbucha3 píše:
Klidně úplně nahraďte kapsičky, které jsou plné soli, eček, obilí, plastového obalu a minima masa, pěkným kouskem kuřecího, kočičky mají rádi také mleté, nebo kuřecí křídlo, to pak jsou takový malý tygřicí. :lol: oni ho okoušou a zbytek můžete hodit psovi. A vše úplně v pohodě syrové. :mavam:

Náš kocour ji jenom syrové a pak konzervy a granule. Ale kuřecí mu moc nejede. Nejraději hovězí a játra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
19.2.18 20:31
@Barbucha3 píše:
Klidně úplně nahraďte kapsičky, které jsou plné soli, eček, obilí, plastového obalu a minima masa, pěkným kouskem kuřecího, kočičky mají rádi také mleté, nebo kuřecí křídlo, to pak jsou takový malý tygřicí. :lol: oni ho okoušou a zbytek můžete hodit psovi. A vše úplně v pohodě syrové. :mavam:

Ahoj, díky. O tom směru vím, ale ještě jsem se k němu neodhodlala. Ono se to asi musí vše nejdřív přemrazit ne? Museli bychom koupit ještě jeden mrazák, ten, co máme, tak do něj se akorát tak vejdou věci pro nás..Jinak popravdě jsem k tomu zatím nedospěla asi proto, že kolikrát mám takové fofry kolem dětí a pana domácího, že prostě vezmu hrnek, naberu granule a je s kočkama a psem vymalováno, i když samozřejmě vím, že barf je pro ně i zdravější. Snad se k tomu konečně dokopu, něco kolem toho pročtu a pak to začnem zkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
19.2.18 21:00
@Evulina píše:
Ahoj, díky. O tom směru vím, ale ještě jsem se k němu neodhodlala. Ono se to asi musí vše nejdřív přemrazit ne? Museli bychom koupit ještě jeden mrazák, ten, co máme, tak do něj se akorát tak vejdou věci pro nás..Jinak popravdě jsem k tomu zatím nedospěla asi proto, že kolikrát mám takové fofry kolem dětí a pana domácího, že prostě vezmu hrnek, naberu granule a je s kočkama a psem vymalováno, i když samozřejmě vím, že barf je pro ně i zdravější. Snad se k tomu konečně dokopu, něco kolem toho pročtu a pak to začnem zkoušet.

Nene nemusí se maso přemrazit. My teda kupujeme mražené v igelitu, takže já jsem tu totálně off topic, ale přečetla jsem, co bych mohla dělat lépe v tomhle tématu. :lol: No, ale pokud budete brát maso z jatek, nebo ze svých zvířat, tak se přemražovat nemusí.. ale místo v mrazáku to chce, aby jste měla kam to psí maso pak skladovat, třeba po zabijačce. Jinak psovi nevadí ani trochu smrdící maso, taková salmonela mu nehrozí a jiné breberky taky ne, pak tedy dobré občas odčervit. Trochu o tom je potřebova načíst, aby měl pes vše, co potřebuje (kosti, svalovinu, vnitřnosti) + přílohy, ale časem to budete mít v oku, není to žádná věda. Pro mě je na tom nejhorší si vzpomenout vyndat to maso z mrazáku, pak ta příprava je na pár minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115678
19.2.18 22:02
@Evulina píše:

Já si nakrájím maso na kousky, nabalíčkuju po asi 75-100 gramech a zamrazím. Pak vždy ráno vyndám a je to. Vždy kupuju maso i pro nás a to taky porcuju, je to pár minut navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
20.2.18 15:25

Ahoj holky, Rozepsala jsem se o spotřebě plastů a neuvěřitelné vynalézavosti a do nebe volající hlouposti lidského druhu. Jak jste na tom s ekologickým smýšlením vy? Vydali jste na cestu ústupků vlastní pohodlnosti? Nebo je pro vás dokonce less/ zero waste koncept přirozeností a řeknete si co tady vyšiluju, že je to přece jasné jako facka?

edit admin - osobní propagace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
20.2.18 18:19
@klaritaaa píše:
Ahoj holky, Rozepsala jsem se o spotřebě plastů a neuvěřitelné vynalézavosti a do nebe volající hlouposti lidského druhu. Jak jste na tom s ekologickým smýšlením vy? Vydali jste na cestu ústupků vlastní pohodlnosti? Nebo je pro vás dokonce less/ zero waste koncept přirozeností a řeknete si co tady vyšiluju, že je to přece jasné jako facka? https://www.klaritaa.com/…%A9-v-plastu

Tak je pořád minimum věcí, které prostě v tom plastu koupím, protože jinak je prostě neseženu (např. určitá kosmetika, která mi zrovna dělá dobře a v bezobalovém provedení neexistuje) - nicméně nyní vyhazujeme cca jeden (někdy ani to ne) 10-litrový rozložitelný pytlík plastového odpadu za měsíc za 5-ti člennou domácnost + zvířectvo (4 kočky, pes, koza, býk, prasata, slepice) - oproti minulým letům diametrální rozdíl. Co jediného mě teda nebetyčně štve, jsou seniorské pleny pro pana domácího, ale s tím bohužel nic nenadělám, rozložitelné jednorázovky v seniorském provedení neexistují a nechat ušít na zakázku látkové a pak je obhospodařovat není prostě už v mých silách.
Ale ráda jdu příkladem pro ostatní v kruzích, kde takové chování není obvyklé. Takže ráda chodím do běžných obchodů typu Globus či Tesco a vše dávám do vlastních nádob a pytlíků, i ovoce a zeleninu, a lidé na mě koukají, někdy se i ptají a kdo se ptá téměř vždy, jsou pokladní u pokladen. Většina to chválí. Takže já považuju za moji takovou „misi“ šíření povědomí o plastovém problému mezi co nejširší vrstvu lidí a to nejlépe vlastním příkladem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
23.2.18 20:37

Ještě mě napadlo, mám doma dýňový a pistáciový olej, na co všechno by se dalo využít? :think: Prý ten pistáciový dobře hydratuje, tak, že bych ho zkusila na sebe, jako mazání? :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
24.2.18 09:21
@sharunka03 píše:
Ještě mě napadlo, mám doma dýňový a pistáciový olej, na co všechno by se dalo využít? :think: Prý ten pistáciový dobře hydratuje, tak, že bych ho zkusila na sebe, jako mazání? :nevim: :)

Tak dýňový má hodně zinku a doporučuje se po lžičkách brát preventivně nebo přidávat do jídel na imunitu. S pistáciovým zkušenosti nemám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
26.2.18 20:57

@Evulina tak moc děkuji za odpověď ;)
zítra jdeme nakoupit, došly zásoby, už se moc těším na bezobalák :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
27.2.18 12:46

Dávám sem typ na koupi mraženého rybího filé jen v papírovém obalu. Jsou to kostky od Nowaca, 4 rybí porce, bez přidané vody a konzervantů, bez kostí. Kupuju v Tescu, jinde jsem ho zatím neviděla..
 https://www.zbozi.cz/hledani/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
27.2.18 19:07

@Evulina To je super :D, diky za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...