Ano, šéfe!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
7.11.16 08:46
@chipsa píše:
To je, jako bych vyhrála třeba já a dala si nálepku na vchodové dveře se třemi hvězdičkami. Divné, ne?

Divné to je, ale to je tak všechno. Však Polreich se kolikrát také nestačil divit :nevim: Já bych se zeptala v té konkrétní hospodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
14.1.17 20:30

Dnes jsem se díval na díl z Židlochovic kde strašně nadával na mraženého lososa, kterého se ovšem prodávalo týdně dost porcí. Místo toho jim nacpal čerstvého pstruha, kterého mimo akční kdy tam byl štáb prodali pouze jednoho.
Opravdu s myslíte že Polraich dokáže pomoci klasické restauraci na dědině, nebo na malém městě? Já o tom docela pochybuju.
Na dědině trval na tom že se musí dělat místní potraviny. Takže pekli králíka. Králíka kterého mají lidi na dědině dvacetkrát do roka, ano v Praze to asi ocení, protože ho asi jen tak nedostanou na meníčko za 90kč, ale na dědinách si to lidi prostě nedají. A místo toho aby je naučil pořádnej steak tak jim spe králíka a ryby v jejiž konzumaci jsou češi poslední v evropě. Mám pocit že jeho rady jsou většinou ekonomická katastrofa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
14.1.17 21:03

@jakanas Někdy z toho mám podobnej pocit… Nebo když je nutí dělat třebas dýňovou polévku, protože to je rychlý a levný… :roll: Jo, takže já půjdu do restaurace na rychlou a levnou dýňovou polívku, kterou si úplně stejně rychle a levně můžu udělat doma :roll:
Jenže já chci vývar, co se táhne 4 hodiny a doma se mi s ním nechce dělat… :nevim: A tak různě podobně…
S tím králíkem jsi to přesně vystihl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
14.1.17 21:11

No ja bych teda vůbec neřekla, ze lidi na vesnici jsou prejedeni kralikama. Kolik lidi ještě dneska doma chova králíky na maso? Ted už se to vyplatí malokomu. Možná bejvavalo za komancu. Můj muz je kuchař a když uvaří něco z králíka, tak mu muzou lidi v hospodě utrhat ruce a to zdaleka nevari nikde v Praze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
14.1.17 21:13

@jakanas Mno, mně přijde, že on má nějakou ideu zákazníka, přes kterou nejede vlak. On by chtěl ty zákazníky určitým způsobem vychovávat, otázkou je kolik z nich se dá a naopak kolik z nich půjde jinam. Dovedu tuto strategii pochopit u vyhlášeného podniku, kde tak nějak zákazník jde „za zážitkem“, ne se „jen“ dobře najíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
14.1.17 21:58
@jakanas píše:
Dnes jsem se díval na díl z Židlochovic kde strašně nadával na mraženého lososa, kterého se ovšem prodávalo týdně dost porcí. Místo toho jim nacpal čerstvého pstruha, kterého mimo akční kdy tam byl štáb prodali pouze jednoho.
Opravdu s myslíte že Polraich dokáže pomoci klasické restauraci na dědině, nebo na malém městě? Já o tom docela pochybuju.
Na dědině trval na tom že se musí dělat místní potraviny. Takže pekli králíka. Králíka kterého mají lidi na dědině dvacetkrát do roka, ano v Praze to asi ocení, protože ho asi jen tak nedostanou na meníčko za 90kč, ale na dědinách si to lidi prostě nedají. A místo toho aby je naučil pořádnej steak tak jim spe králíka a ryby v jejiž konzumaci jsou češi poslední v evropě. Mám pocit že jeho rady jsou většinou ekonomická katastrofa.

to bejvávalo před x lety, když králíkárna byla na vsi u každého baráku. Dneska spíš vyjímečně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
14.1.17 22:23

Já bydlím na malé dědině na moravě a králíky tu chovají snad všichni kdo jsou schopni po prochlastané noci jim nasypat hrst granulí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
14.1.17 22:26
@Pajka89 píše:
No ja bych teda vůbec neřekla, ze lidi na vesnici jsou prejedeni kralikama. Kolik lidi ještě dneska doma chova králíky na maso? Ted už se to vyplatí malokomu. Možná bejvavalo za komancu. Můj muz je kuchař a když uvaří něco z králíka, tak mu muzou lidi v hospodě utrhat ruce a to zdaleka nevari nikde v Praze…

Mám to stejně… Ono dneska na vesnici ty slepice a králíky už moc lidí nemá, my kdysi oboje měli, ale už dlouho, ještě za me puberty je tata vymlatil, králíky kvůli moru tenkrat a slepice už ani nevím. Takže i když mám rodiče na vesnici, tak já bych na králíka a za králíka dala nevím co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
14.1.17 22:26
@jakanas píše:
Já bydlím na malé dědině na moravě a králíky tu chovají snad všichni kdo jsou schopni po prochlastané noci jim nasypat hrst granulí.

Tak v čechách to už dávno neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
14.1.17 22:29
@Black Cat píše:
@jakanas Někdy z toho mám podobnej pocit… Nebo když je nutí dělat třebas dýňovou polévku, protože to je rychlý a levný… :roll: Jo, takže já půjdu do restaurace na rychlou a levnou dýňovou polívku, kterou si úplně stejně rychle a levně můžu udělat doma :roll:
Jenže já chci vývar, co se táhne 4 hodiny a doma se mi s ním nechce dělat… :nevim: A tak různě podobně…
S tím králíkem jsi to přesně vystihl…

no v restauraci si já dám pouze zelňačku, gulášovku, fazolovou a česnečku. vývar jen vyjimečně. A proto většina restaurací a gospod nabízí pouze tyto polévky.

když se podívám na ano šéfe s Gordonem Ramsaym, tak ten jim opravdu dokáže poradit nějaká koncept restaurace který tam v místě chybí. Nedávno jsem viděl jak zachránil restauraci tím že z ní udělal kuřecí bufet. Ano z tuctové restaurace kde se dělá vše a blbě udělal místo kde se dělá jen smažené kuře, ale perfektně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
14.1.17 22:32
@medunka23 píše:
Mám to stejně… Ono dneska na vesnici ty slepice a králíky už moc lidí nemá, my kdysi oboje měli, ale už dlouho, ještě za me puberty je tata vymlatil, králíky kvůli moru tenkrat a slepice už ani nevím. Takže i když mám rodiče na vesnici, tak já bych na králíka a za králíka dala nevím co.

kolikrát jsi si ho dala v restauraci, nebo koupila v supermarketu během roku 2016?
Pokud já vím tak jsem ho měl asi 5×, tři jsem dostal od babičky a dva jsme koupili.
(150-200kč kg) V polsku se prodávají okolo 90kč kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
14.1.17 22:38

@medunka23 Asi jak kde, tedy 20× za rok ho nemáme, ale jen loni jsme dostali 4 kousky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
14.1.17 22:58

Žijeme v severních Čechách a taky nevím, ze by tady ještě někdo choval králíky. Ani u tchyně, ani u babičky na vsi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
14.1.17 22:58

No a když to vemu z druhé strany, jako zákazník bych ocenil kdyby přešla obsluha a řekla mi dnes máme specialitu xxx je z čerstvých xxx opavdu doporučuji. Místo toho mi hodí na stůl lístek a vyber si z 50 mražených jídel. Chápu že nejde držet všechny suroviny čerstvé a musí něco používat mražené, ale zároveň pokud to umí obsluha prodat tak se dá velmi jednoduše zákazník ovlivnit. Asi bych to neměl psát, ale ve své výrobě jako první přemýšlím jaké prodejní agumenty použiju k tomu abych produkt prodal a až potom řeším jestli to opravdu k něčemu je. nedávno jsme nakoupili kvalitnější česanou vlnu na fusaky a já přemýšlel jestli je dokážu prodat o 50% dráž než předtím, ano dokážu. Stačí je nabízet a vysvětlovat proč zrovna toto je to co chtějí a stejné je to i v tom pohostinství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
14.1.17 23:00
@Pajka89 píše: Žijeme v severních Čechách a taky nevím, ze by tady ještě někdo choval králíky. Ani u tchyně, ani u babičky na vsi :nevim:

A kopila by sis ho? ( už se mi rodí láplán jak budu prodávat polské chlazené králík v severních čechách:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí