Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojahoj!
no ja nakonec Luzanky taky skrecovala - bo jsme litali po meste v satku a nestihala jsem se vratit domu presedlat do kocaru… no ale bylo dneska nadherne, co?
vitam Pusika
neboj, 18 tydnu utece a uz budes drandit s nama
budeme drzet zitra palce na UTZ!
Lusie, no tak uz se tesime na novou kafarnicku
takze vsici, kdy vyrazime?! ![]()
acynka píše: …taťka má jen podvrtnutou páteř,…ty ho teda nesetris
mischni, jojo, to by me taky hrooozne bavilo
tak aspon, ze novy tenisky to hodilo ![]()
Bubis, jeee, to je teda fakt tezky s Dennym… ale jak psala Ivusha, dej tomu chvili, a aspon tu hlavicku urcite drzet bude - a dobra nalada prijde urcite vzapeti
jaka byla zmrzka? ![]()
Ona je to krční páteř to sem zapoměla napsat!! A měl víc štěstí než rozumu, náraz byl ve 130km/h.
Už mu ale dost otrnulo. Bude doma 14 dni a už dnes začal prasečit. Takže tvá otázka kdy do té kavárny mě bude zajímat čím dál víc!!
![]()
dobry vecer,
Daniel spiiii a dneska poprve usnul nezavinutej .. sice za hodinu ale… jupiii.
Jinak tady je zivo, to je parada.. ja uz se tesim az s vama zase nekam zajdu..
Acynko koukala jsem se na tvoje fotky a ti povim, ta tva holcicka je fakt straasne roztomila.. a ta fotka jak je sama na gauci je fakt super. Uuuplne umelecka.. ![]()
Krisulko , zmrzka good a taky jsem mela stesti, ze jsem potkala u zmrzky moji segru, tak mi delala spolecnost v parku. Jsem ji celou dobu premlouvala at si udela mimco.. ale nejak se ji nechce. Ale trocha uz je nalomena.. ji rikam: hele celou vybavicku uz budes mit pripravenou a uz si jen budes uzivat .. a ona na to: stejne jak ty co ![]()
Jinak si predstav, pomalu zkousim s Dannym satek a docela to jde.. sice vzdycky jen na deset minut, pak zacne blues, ale pokrok.
Az zadne poradne drzet hlavicku, tak to bude jeste lepsi .. porad mu v tom satku lomcuje.. ach jo..
Ivushko , ty mne vzdycky zvednes naladu.. jo mas pravdu, neni to zadna posilovna, asi bych chtela vsechno ze dne na den. Ale nekdy mam takovej strach, kdyz vidim, jak je porad slabouckej, ze snad si nidky nesedne..kdyz se ani nepretoci.. ja vim, je to hloupost.. ale.. ![]()
Jinak dneska v Luzankach bylo hezky ale docela vyfukovalo.. a taky jsem se tou zmrzkou pokydala..
Hele v cem vase mimca spavaji? Ja az ted rusim zavinovacku, tak bych rada nakou radu? Spaci pytel je dobrej ne? aby se neodkopaval nebo?
Mejte klidnou noc.. ja musim.. hodina je pryc a muj poklad je vzhuru.. paa holky
Bubis: moc děkuju!!! Malá spává ve spacím pytli, je teda bez rukávu něco takového
http://mysacek.cz/…i-pytle.aspx A v Tescu je mají i s rukávama.
Bubis, tak koukam psychologicky natlak na nebohou sestru
spravne! at si taky uzije
ja dnes ve meste videla 22! tehotnych! normalne jsem to uz zacla pocitat, protoze to fakt nema obdoby… ![]()
jo, a krison spi taky v pytli - je to dobry, vytahnu ho az rano - i ho v tom kojim ![]()
toz dobrou!
krsáný ráno holky,
díky že mně vezmete
Konečně už 3 týdny nekrvácím a mám povolený vycházky. Včera jsme byli z mým 15 letým synkem u doktora na preventivce, tak jsem hned nechala zaregistrovat i malýho Filípka. Mám razítko v těhu průkazce
má už svýho dětstkýho lékaře . Dneska valím na 14.20 na ten UTZ , manža jde se mnou tak jsem trochu klidnější. Doufám že bude všechno v pořádku a cestou zpět přes mněsto si dám v Aidě nějakou dobrůtku.
koukám že řešíte ty spací vaky . Jsou dobrý ? já po nich taky pokukuju, ale zdají se mně dost teplý , to pak ještě mimiča zakrýváte, nebo spí jenom v tom. Na Jiříka jsem mněla něco podobnýho, ale byly to spíš noční košile z froté dole zašitý dávala jsem mu do nich jen bodičko a ponožky, tak právě nevím. To víte nakupuju . Pořádně si to užívám. Teda až na nákupy těhu oblečení. Jednak nikde nic hezkýho není a navíc se bojím že budu jako velryba. Včera při holení jsem zjistila že si tam dolů přes břicho nevidím
Při hormonální stimulaci jsem přibrala 6 kg, od začátku těhu do teď sice jen 2 kg, ale těch prvotních 6 ze mně udělalo slona i tak. A to mně po předešlých stimulacích ještě nějaký nezhozený kila zůstaly ![]()
zdaréééc kecalendy ![]()
tak včera jsem byla po houřadech a dnes pokračování, chci se zastavit v práci pro potvrzení a potom ještě za kámoškou, která dělá kousek od práce - je to až na Heršpické, tak snad to ten můj zurgon zvládne a nebude řeeeev na celé kolo.
Bubis uvidíš, že to bude už jenom lepší a lepší ![]()
Vítám novou mamču ![]()
Zrovna už se pomalu dívám po autosedačkách…tak jdu na to
Ahojík kočenky !
Acynko - Amely je kráááásná holčinka ! Koukala jsem na fotky - super ! Jak malá modelka
A taky jsem omrkla kočár co máte - taky zelenej jako my
Já co jsem těhu, tak jsem šíleně zatížená na tu světlounce zelenou barvu. Jo - a dneska jdu k p. Dr. Slatinské. Už sestřička po telefonu byla moc a moc příjemná.
Pusíku - vítej tady ! A věř, že ta chvilka do porodu ti uteče jak voda - mě to připadá, že jsem na velkém UTZ byla nedávno a za 3 dny už nastupuju mateřskou ![]()
Lusie - to je bezva s tou kavárnou - to budu mít blízko. Jen více takových dobrých zpráv ![]()
Bubis - tak takhle se zvedá porodnost ??
Ale máš pravdu - ségra kromě mimi by to měla bez práce - výbavičku připravenou, zásobu zkušeností taky …
Holky - tchýně mě neustále stresuje tím, že mi říká, že mám nějak nízko břicho…jsem 35tt…už mi to fakt leze krkem. Pak se člověk zbytečně pozoruje…No nic - opatrujte se všichni !
AHOOOJ DĚVČETA
![]()
Včera se nám do partičky našich spolužáků-manželů narodil kluk, jako buk, jmenuje se Mates má 3,5kg a 50cm. Bylo za 2hod odbito a už se šikujeme na zítra že je přepadnem v porodnici. Už se moooc těším - sice trošku škodolibě, znáte to
![]()
Koukám jako blázen jaké kvantum tady zatím přibylo ![]()
Bubis neboj jednou to trápení skončí - a nebo si na něj zvykneš
, neboj uvidíš že až si půjdeme v létě sednout někam na zahrádku už to bude mnohem lepčí.
Kavárna na Šumavské samé dobré zprávy......tak co, asi počkáme na počasí ne?
Acynko tak nevím jestli toho tvého manžu litovat nebo mu pomyslně dát na pr..l
Jinak tě chápu, já zase oprašuju doma poháry z motokár, ale kdo si hraje nezlobí, NE??? ![]()
Já nevím jak Vám, ale mě se tady strašně špatně orientuje když si nemůžu k niku přiřadit tvář
taky to tak máte? Tak se pojďte někde srazit ![]()
Monix tchýním ZDAR, ZDAR, ZDAR
![]()
Pokračování......
spací vak jsme používali, ten z Tesca s medvědem. Pod tím měl bodyno s krátkým, a overal - vše Tesco. Peřinu už žádnou. Bylo to super, ale teďka ho to brzdí v pohybu a nemůže v něm chodit v postýlce. Tak jsme ho zrušili. Zkouším peřinu, zatím s nevalným úspěchem - ale když mu šahám v noci na ruce tak je teplej.
Acynko taky jsem koukala na fotky, no princezna jak vyšitá… ![]()
Hnedka jsem taky identifikovala kojící křeslo z Bohunické porodnice, že jo? A taky jsem koukala na kočár - to je nějaká novinka ne? Nějaká variace na BGB??
Ivusha: kočárek je Babypoint, stál jen 7000 a jde z něho udělat i sporťák. Jojo kojící křeslo Bohunice, akorát mě na něm moc kojit nešlo!
![]()
Monix: tak pak napiš jak se ti na středisku líbilo, ale su si skoro jistá že bude a moc!! ![]()
A oběma vám děkuju za pěkné slova o naší Amelce. Se tu pyšním!! ![]()
Acynko - přišla jsem od p. doktorky totálně nadšená !!! Tak milou p. Dr a milou sestřičku jsem už dlooouho nepotkala !! Hrozně moc ti děkuji za tip. Popovídaly si se mnou, byly obě hrozně moc příjemné - prostě takový dobrý pocit. To víš - první dítko máš obavy jen tak někomu svěřit - ale ony obě působí velmi milým dojmem. Ještě jednou moc díky ! A co manža ? Ani jsem to nekomentovala - ale havárka ve 130km/h - to musel mít buď ooobrovské štěstí a nebo hoooodně dobré auto
Doufám, že bude brzy v pořádku. Jo - a ten kočár - taky jsem koukala jak naprsto neobvykle vypadá, fak super. A ti jorkšírci jsou vaši ? My máme maltézáka. Mám trošku obavy jak bude reagovat, až se Katuška narodí - mám obavy ze žárlení.
Ivusho - souhlasím - klidně bych se někde srazila i s ostatními - od příštího týdne jsem na mateřské, takže by to nebyl problém. A ten spací vak z Tesca mám taky - jen mi na léto přijde dost teplý…no uvidíme.
Monix: tak přesně tyhle pocity sem měla i já když sem od tama odcházela ještě těhu já. Že tak milou sestru a doktorku sem snad ještě nepotkala. A ten dobrej pocit mám pokáždé když od nich jdu.
Manžel vzal to auto před sebou přesně středem a vylitly mu airbagy, takže proto se mu moc nic nestalo.
Příští týden někam půjdem že jo??? Slibte mi to!!!
![]()
Monix já zapoměla na ty pejsky: sou naši oba, když sme malou přinesli z porodnice, dali sme jim ji očichat a dobrý. Sou oba dost opatrní a pořád zvědaví, kdykoliv ji někam položím hned sou u ní a čučí. Mamča má taky maltézáka a ten je taky v poho. Vždycky když malá pláče ona se hned utíká podívat co se děje. Uvidíš jak na tom bude váš pejsek a přeju ti ať je to taky spíš takovej ochranitelskej tip jako ti naši!! ![]()
Acynko - já jen mám obavy, protože ten náš peson má už 9 let a celou dobu byl středem pozornosti (na rovinu: měli jsme ho tak trochu jako náhradu za dítě, které nám tak dlouho nebylo dopřáno) a teď na to budeme muset jít asi docela diplomaticky. V žádném případě ho ale nechci odstrkovat, to určitě ne ! Takže manžel měl čelní náraz ? Tak to je dobře že airbagy zareagovaly. Myslím, že dneska už ta auta jsou přece jen docela dobře zapezpečené.
A příští týden moc ráda někam vyrazím (tedy kromě pondělka - to už mám něco dopoledne domluveno). Taky bych vás chtěla poznat osobně ![]()