Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Markéta80 píše:
a to nechtěli vidět maturitní vysvědčení? Fakt vyhledej pomoc odborníka a časem až Tě bude lépe tak si doděláš školuRodičům to ale řekni. Není to nic co by se nedalo řešit
Mě by mrzelo že dítě nepřišlo a neřeklo pravdu hned
![]()
Ted je ale důležité řešit svůj zdravotní stav, to je mnohem větší problém
Uvidíš že až se budeš cítit dobře už to jako neřešitelný problém neuvidíš. Rodiče spíš budou řešit proč jsi to prostě neřekla. Mohla jsi školu přerušit, dát se do kupy a pak školu v klidu dodělat
Myslím, že by zakladatelčiny rodiče mohlo o hodně víc dovést k pochopení situace to, kdyby jim pak zakladatelka dokázala, že se léčí - u psychologa, příp. psychiatra. Věděli by, že za tím nebyl nějaký její rozmar nebo lenost.
Mě kdyby mé dítě pouze oznámilo, že mi takhle zatajovalo skutečnosti a nemá školu, ač tvrdilo, že do ní chodí, naštvala bych se hodně, fakt hodně, to je jasný.
Ale kdyby se mi současně svěřilo a já viděla, že je to kvůli špatné psychice a že to hodlá řešit a začlo docházet i k psychologovi/psychiatrovi, hned bych to viděla jinak a v první řadě by bylo ubezpečit ho, že ho moc miluju a že jsem tu pro něj a připravená pomoci. Škola se dá dodělat pozdějc, na tom svět, zdraví ani život nestojí.
@Evulina píše:
Myslím, že by zakladatelčiny rodiče mohlo o hodně víc dovést k pochopení situace to, kdyby jim pak zakladatelka dokázala, že se léčí - u psychologa, příp. psychiatra. Věděli by, že za tím nebyl nějaký její rozmar nebo lenost.
Mě kdyby mé dítě pouze oznámilo, že mi takhle zatajovalo skutečnosti a nemá školu, ač tvrdilo, že do ní chodí, naštvala bych se hodně, fakt hodně, to je jasný.
Ale kdyby se mi současně svěřilo a já viděla, že je to kvůli špatné psychice a že to hodlá řešit a začlo docházet i k psychologovi/psychiatrovi, hned bych to viděla jinak a v první řadě by bylo ubezpečit ho, že ho moc miluju a že jsem tu pro něj a připravená pomoci. Škola se dá dodělat pozdějc, na tom svět, zdraví ani život nestojí.
Ale je spoustu případů, kdy rodiče nemají pochopení ani po ujištění psychiatrem. Reakce na tuhle problematiku se různí a spoustu lidí to pokládá jen za lenost a podobně.
@Anonymní píše:
Ne jen jsem se trepala kdy se na to prijde. Byl to hrozny cas, nejedla jsem, nespala. Zila s hroznyma vycitkama, ale nedokazala jsem se do te skoly vratit. Pak jsem poznala pritele a moc se zamilovala, jednu dobu do bylo moc fajn a pak se zacal chovat hnusne a uz jsem byla uplne ztracena.
No vidíš, hnusného přítele už jsi se zbavila, i to se počítá k dobru!!
Zkus se soustředit na přítomnost a budoucnost, nikoli minulost - tu je akorát nutné vyřešit, ale ne se v ní utopit.
To, co jsi dokázala za poslední tři dny, co jsme tady na diskusi s tebou, je neuvěřitelný pokrok, věř mi. A jeď dál..teď máš depku..ale za pár hodin to může být zas o moc lepší!!!
![]()
Jeden krásný citát: „Dnešek je začátkem tvého příštího života“.
A věta ze známé písničky - „Jaký si to uděláš, takový to máš“
@Emimin7 píše:
Ale je spoustu případů, kdy rodiče nemají pochopení ani po ujištění psychiatrem. Reakce na tuhle problematiku se různí a spoustu lidí to pokládá jen za lenost a podobně.
Zakladatelka tu ale píše, jak jí rodiče mají rádi, podporují ji, pomáhají jí. Myslíš, že je to jen z materiálních důvodů - kvůli škole? Myslím, že nikoliv. Ale zakladatelka samozřejmě zná své rodiče nejlíp a ona nejlíp ví, jak moc jí mají rádi a co jsou schopni nebo neschopni pochopit..
@Evulina píše:
Pláč jí aspoň vyplaví emoce a zas se uleví. Nemá cenu zakazovat si brečet. Já někdy uroním slzu i jen tak, když je mi hodně dobře, asi dojetím, že vůbec žiju
Muž se mi za to směje, ale to je jeho problém, mě je fajn![]()
Ano, to je pravda, sama to vím a pláču hodně často
ale doma už si taky zvykli
Já jí nezakazovala plakat, jen mě zajímalo proč zrovna teď plakala a psala že se cítí hrozně.
@Anonymní píše:
Mama hodne pracuje, bavime se to jo. O domacnosti, o dceri, jaky ma problemy v praci. Maminka je tak trochu general, kdyz jsem se ji sverovala, ze mi skola nejde. Tak na me kricela, ze se musim ucit, jinak budu prodavat papriky na trhu. Jak rikam pro ne je vzdelani to nej.
Jo aha, teprve teď čtu tenhle příspěvek.. ![]()
No, toto bude asi teda náročný krok v tomto případě mluvit s rodiči o tom..resp. jaký je tatínek, nešlo by to aspoň pro začátek s ním?
Ale asi úplně nejlepší tedy v tomto případě bude, když půjdeš nejdřív k tomu odborníkovi - psychologovi a on dokáže poradit, jak na to i v případě rodičů..
@Evulina to určitě, jen zakladatelka ví jaké má rodiče, ale říct by to měla fakt co nejdřív, to už pomalu by končila VŠ ne? Jestli to tají roky naštvaní asi budou ale ona se zase tím zbytečně trápí roky což na psychiku taky nic moc ![]()
@Evulina píše:
Zakladatelka tu ale píše, jak jí rodiče mají rádi, podporují ji, pomáhají jí. Myslíš, že je to jen z materiálních důvodů - kvůli škole? Myslím, že nikoliv. Ale zakladatelka samozřejmě zná své rodiče nejlíp a ona nejlíp ví, jak moc jí mají rádi a co jsou schopni nebo neschopni pochopit..
No a právě proto já nechápu, že tedy rodiče do dnes nepoznali, že dcera se něčím trápí, nebo dokonce, že nechodí do školy. Nechápu ani to, že bych neřekla tak milujícím rodičům, že prostě do školy nechodím
Nevím asi to někdo prostě tak má. No hlavní je, že si zakladatelka konečně uvědomila, že problém má a že by měla začít něco s ním dělat ![]()
@natyber píše:
No a právě proto já nechápu, že tedy rodiče do dnes nepoznali, že dcera se něčím trápí, nebo dokonce, že nechodí do školy. Nechápu ani to, že bych neřekla tak milujícím rodičům, že prostě do školy nechodímNevím asi to někdo prostě tak má. No hlavní je, že si zakladatelka konečně uvědomila, že problém má a že by měla začít něco s ním dělat
To je právě to, přijde mi že rodiče mají svůj díl viny, tlačili na dceru tak, že to nezvládla. Asi bych si to vyčítala jako matka, že je to i moje vina.
@Anna766 píše:
To je právě to, přijde mi že rodiče mají svůj díl viny, tlačili na dceru tak, že to nezvládla. Asi bych si to vyčítala jako matka, že je to i moje vina.
tak mít střední snad není nic extra, ale já bych byla ráda, kdyby na mě rodiče tlačili, aby ze mě něco bylo. ![]()
Zakladatelko, kde jsi přišla k dětem? O chlapovi nic nepíšeš?
@drewlet píše:
Zakladatelko, kde jsi přišla k dětem? O chlapovi nic nepíšeš?
pořádně si diskusi precti, zakladatelka měla přítele, rodiče jí od něj pomohli utéct, začal jí bít.
@drewlet píše:
tak mít střední snad není nic extra, ale já bych byla ráda, kdyby na mě rodiče tlačili, aby ze mě něco bylo.
Až za cenu zhroucení?