Diskuze pro prarodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32325
16.12.25 15:15
@Anonymní píše: Více

Ne, nemusíte oba dva nutně do práce. Pokud nejsi nenahraditelná, což asi nejsi. Manžel doma s dítětem, tak se staral, ne? Na co by ti tam byli tcháni? Jinak teda já bych klidně ten den pohlídala, pokud bych mohla. Ne teda mimino, ty nehlídám, jen vozím venku kočár ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
16.12.25 15:17

@Alušáček Tak moje děti trpěly na laryngitidu a to se ti opravdu dusí. V nemocnici s tím být není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
16.12.25 15:17
@Ruxas píše: Více

Ještě by se našel určitý pan co by ti dal k bodu 6. abys vydělala dost a nechtěla otce vyždímat, neb tomu přece musí taky zbýt dost na živobytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
16.12.25 15:19

Myslím, že diktovat babičce, co má dělat s vnoučetem, je dost mimo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
16.12.25 15:21

@anavi13 Takže bys vlastně potřebovala hlídat jak ráno, tak odpoledne. Dítě náročné na hlídání, potřeba se mu neustále věnovat. No to se nezlob, ale vůbec se nedivím, že nehlídala. Nějak si nepamatuju, jestli tam někde figuruje tvůj muž nebo jsi s dětmi sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
16.12.25 15:30
@Monchichik píše: Více

Odpoledne jezdil se mnou a nebo vyzvedával manžel. Tchyni jsem prosila jen když mi zrovna třeba usnul. Ono odpoledne je to lepší. Je tepleji. Jezdíme z vesnice za každého počasí. Takže ty rána jsou pro nemocné dítě naprd. Ale jo, nebyl v hezkém stavu a bylo to v podstatě pořád. A taky to s ním bylo hodně náročné. O tom žádná. Kdyby tchýně byla starší dáma, tak bych o tom vůbec neuvažovala. Ale zdrav. sestra pod šedesát let bez práce si myslím, že by se mohla zajímat, pomoci víc. Nebo třeba odvést starší děti, když fakt bylo synovi nejhůř. Prostě já bych to pro svoje děti udělala. Naši mi takto pomohli třeba odpoledne a děti mi vyzvedli, abych s ním nemusela jezdit. Ale ráno to nešlo. Chlap ráno brzy vstává do práce. Pomáhal nadstandardně. Vstával třeba se synem ve tři ráno, abych aspoň hodinu mohla spát. V pět odjížděl do práce a pod. Samozřejmě dítě v akutním stavu bych jí nenechala. V té době jsem měla starší oba ve školce, takže když byl syn v nejhorším stavu, tak zůstali prostě doma. Pak jsem všechny nabalila a jelo se k lékaři. Zvládlo se to. Ale mít pomoc by bylo super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
16.12.25 15:34

S akutní laryngitidou bych jí děti nenechala :hug: to zas jsem rozumná. m. Fakt šlo o pláč v autě. Jak byl zahleněný, tak zvracel, kuckal se a pod. Byl to nakonec reflux a komplikace s ním spojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
16.12.25 15:37

@anavi13 mohla ten tyden vodit do skolky starsi, kdyz nechtela hlidat nemocny mimino. Proste pomoct mohla kdyby chtela. Nechtela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.25 15:38

@Monchichik No museli jsme. Chápu, že zde to je divné, ale museli.
Termín neposunu. A samozřejmě že jsme si to nakonec nějak vyřešili i bez té tchýně. Stejně jako v milionu jiných situací, které nám dětství našich dětí přineslo. Tchýně nebyla součástí žádné - neměla čas.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.25 15:46

No trochu jako moje máma..hele to je blbost, určitě do práce oba nemusejí a hotovo. Tak jo no, jak je libo :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.25 15:47

@Anna766 Tohle jsme řešili taky hodně. A naši tenkrát i řekli, že by se museli střídat s tchány, že máma to dlouhodobě dělat odmítá. Jenže tcháni by se asi nestarali. Nevím těch jsem se neptala tehdy a děti jsou mezi tím plnoleté naštěstí všechny.
Hodně jsme to řešili u nejmladšího, kde už vím, že by se nějak nepostarala ani jedna strana delší dobu a proto máme dohodu s nejstarším našim dítětem včetně financí (má přístup na jeden náš účet) a ona by se o nejmladšího postarala. Trvale by to asi bylo pro ně velmi náročné, ale nemohu očekávat, že naši by si ho třeba na měsíc, dva vzali a natrvalo už vůbec ne.

Příspěvek upraven 16.12.25 v 15:50

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.25 15:50
@Anonymní píše: Více

Však oni to pak na ldn nebo v pecovatelaku taky zvladnou :mavam: budou tam mít přece stravu, teplo a zdravotní personal nebo si nakup mohou objednávat na rohliku, uklízečku zaplatí, vic netřeba ne ;) a já jim budu psát, že se zas nastavím, protože mám nárok na Egypt :*

• Citovat
  • Upravit
2204
16.12.25 15:56
@Anna766 píše: Více

Já to pochopila tak, že dítě pláče a dusí se při tom (nateklé sliznice?)
K tvému dotazu - většina dětí má otce, který se o dítě postará. Když otec není nebo je zrovna na ropné plošině, tak je samozřejmě ochotná babička výhrou. Ano, taky bych se postarala, když by bylo nutno. Ale starat se o půlroční děcko několik dnů či týdnů by pro mě bylo sebeobětování, zábava rozhodně ne. A mé sebeobětování skončí s dospělostí mých dětí, pak chci mít zase sebe na prvním místě. Případné vnuky si pak ráda vezmu třeba 1×týdně na 1 den, větší a rozumné děti i více dní. Ale nemám v úmyslu se starat každý den, to je úloha rodičů.
Znám jednu babičku, táhne jí na 80, každý den vyzvedne vnuka ze školky po obědě, protože delší dobu špatně snáší, a je u ní až do večera. Zmáhá ji to, ale když ti mladí to potřebují… 8o
Nechápu, jak tady někteří podmiňují dobré vztahy v rodině hlídáním dětí, my z jedné strany rodiny nemáme hlídání žádné, z druhé velmi zřídka. Zařídili jsme se podle toho a nikomu to nemám za zlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
16.12.25 16:07
@Pučálkovic.Amina píše: Více

Když měl akutní bronchitidu tak jsem ho opravdu na hlídání nedala ani na minutu. Šlo fakt o auto. Ale on byl v podstatě od tří měsíců do roku a půl pořád nemocný. V podstatě postupně už nevycházel z obrovského nachlazení. Takže manžel pomáhal nadstandardně. Ale do práce musel. Když bylo fakt hodně špatně, tak si bral dovolenou. Ale placali jsme se v tom nejhorším tak ten rok a to jsme opravdu už měli problém to sami zvládnout. Byla to extrémní situace. Aspoň víme, že se na rodinu nemůžeme spoléhat. Ono v těchto situacích poznáš kdo ti opravdu zachrání zadek a kdo ne. Nakonec péče o seniora může být velice náročná. Mě by celkem zajímalo a jaké péči o rodiče se bavíme. Jakože má třeba povinnost se dítě postarat o své rodiče v každém případě? Upřímně říkám, že kdybych se měla starat o ležící rodiče třeba déle než rok, tak se obávám, že to sama nezvládnu. Jako vím co to obnáší a neumím si tu zátěž představit. I tam určitě prostě je hranice co lze zvládnout a co už je na hraně. Dnes se senioři dožívají vysokého věku. Opravdu tohle není jednoduché.
Nechávat u osmdesátileté babičky dítě je totální nesmysl. Mě občas pomůžou prarodiče. Ale prostě přemýšlím nad tím co zvládnou. Někdy mi vyzvednou i děti ze školky a školy. Ale teď třeba když je namrzlo, tam bych je o to neprosila ani omylem. Je jim kolem 75 a to už ty síly ubývají. Tříletého jim už dát opravdu nemůžu. Sice mi řeknou, že by to zvládli, ale fakt to nechci zkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.25 16:34

Ještě když už tu polemizujeme…před rokem jsem mámě psala, že stresovala jak vůbec nový co nám k Vánocům a že uz to hce mít koupený a mít od toho pokoj :roll: ( krom toho ze nám stačí symbolika- svíčka, los, vánoční utěrky…) tak tedy jsem ji emotivně napsala, že největší radost by mi udělalo, kdyby mi udělala vosi hnízda. Odpověď nenechala dlouho čekat- nemá vlastně formičku, už to neumí a vlastně by musela mlit ořechy.

Víte mám takovou představu. Klidně se mi tu vysmejte, ale…je mi třeba 70,syn už po dvacáté přijíždí jako vždy 15.prosince na návštěvu ke svoji mámě. Ta mu předává 20 vosich hnízd, jako je dělala, když byl malej kluk. Syn předává mamince, jako každý rok, vánoční hvězdu. Ta udělá mamince největší radost, má ji na stole na Štědrý večer. Bez shonu, tlaku, nervů…Za dalších dvacet let, nejspíš každé Vánoce vzpomíná nebo vypráví o svojí mamince a že to byly nejlepší vosi hnízda na světě :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová