Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Slunecna Ani ty toasty? ![]()
Potom asi smůla, buď si zvykneš, nebo seš bez pečiva. ![]()
Existují ještě dukan bulky od Besinky, ale tam je lněné semínko a psyllium, to bych v první fázi vůbec neriskovala. ![]()
@ugu píše:
Ahoj všichni hubnoucí s Dukanem. ráda bych se k vám připojila, zřejmě hned od zítřka, možná pozítří, musím ještě udělat zásobu otrub:)jsem z malého městečka, takže snad to tady vůbec seženu. Jak jste na tom vy? už asi všichni jedete minimálně druhou fázi, že? a co úbytky??
Otruby zkus ve zdravé výživě, pokud u vás něco takového máte. Taky jsem z malého městečka a prodejnička zdravé vyživy tu funguje naprosto skvěle.
Holky kupují otruby myslím v Kauflandu, jinak v e-shoppech: doporučuju se předzásobit, protože ovesné otruby budou v následujících měsících až letech tvořit základ tvé výživy.
Ale fungují!
A jinak jo jo, starousedlící mají zhubnuto a jenom udržujeme (já - 15 kilo za půl roku), pár holek je tu těsně před cílem a za chvíli skočí do trojky, teď sem hupslo pár nováčků.
Takže vyděržaj, pionier, Dukanka fakt funguje. Chce to právně se zaseknout.
![]()
@sirikit píše:
"@tousty jsem ještě nezkoušela jen ten chleba
Je siritkit promin to jsem zkoušela jiný recpet, co jsem si napsala z knížky Dukanovy, třeba ten tvuj bude lepší,, manžel se mě ptal co to je a já na to že je to pokus, že to možná poletí kačenkám,, no asi to tak dopadne,, ten tvuj dneska vyzkouším třeba to bude lepší, z té mikrovlnky
@Slunecna musím vyhrabat ten recept na ty housky a dám ho sem..Nějak ale poslední dobou nestíhám
tak snad zítra
já ten recept mám bez psylia a semínek..
Jen otruby 4PL OO, 4PL PO,2vejce a tvaroh-vanička, škrob-lžíce, kmín ČL, ČL kypřící prášek, sůl od oka ale jen to tuším, musím se ujistit pak ti to potvrdím..podívám se a napíšu..Je to na 8ks.Ty můžeš 2ks na den. Mě chtnaly..chleba jsem moc nemusela, ale ty tousty jsou výborný.
@Bibiana1 píše:
@Itečko končíš teď někdy trojku, ne? Tak ty pomalé cukry zkus přidat, vždyť se hlídáš a kdyby váha lezla nějak víc nahoru, vždy můžeš ubrat. Ale musím říct, že při té Tvé dřině to je demotivujícíZkus z hlavy vypustit to číslo
Trojku končím tento týden
..zkusím to nějak s rozumem přidat a uvidím
. Dík ![]()
A jinak, mám hlad, skoro stále, má to jednu plus, nejsem nafouknutá jak po rohlících, nebo chlebu,, ale ten hlad ikdyž něco sním je celkem vlezlý, taky jste to tak na začátku měli??
@Slunecna neměla jsem toale já dost jedla masa tvaroh, otrubové placky..neměla by jsi mít hlad..
@Slunecna ne, hlad jsem neměla a ani by neměl být. Při nástupu ketózy Tě může zpočátku bolet hlava, můžeš mít sucho v ústech a pak přijde euforie / i z toho, že hubneš
/. Ale právě Dukanka je o tom, že jíš povolené potraviny v relativně neomezeném množství / 800 g mléčných výrobků na den /, takže nesmíš hladovět. Hlavně nevymýšlej, co je povoleno, je jasně napsáno, a co tam není, to se prostě nesmí. Hodně štěstí ![]()
@Slunecna Taky jsem neměla hlad - spíš jsem pořád ďobala něco povoleného, určitě víc než 5× denně.
Nemáš mít hlad, ale já jsem občas s prokazatelně nacpaným pupíkem ležela večer v posteli a škrundalo mi v břiše.
![]()
Vysvětlovala jsem si to tak, že žaludek se otráveně přehrabuje v obsahu a hledá nějaký sacharidy.
![]()
To, co cítíš, totiž není přímo hlad, pokud teda jíš dostatečně - a to ti vřele doporučuju. Příznaky prvních dnů Dukanky, takže nastupující ketózu, ti perfektně popsala Bibi. Každopádně - pokud jsi jedla jako běžný Čech, ve tvé stravě převažovaly sacharidy. A ze sachrů získává tělo energii zdaleka nejsnáz, proto pokud máš hlad, obvykle tě nenapadne samotné kuřecí prso, ale třeba řízek s bramborovým salátem, chleba s máslem nebo nějaká buchta.
Rozumíš - sacharidy + tuky + nějaká ta bílkovina, což se tělu tráví bezvadně.
Jenomže ty mu teď cpeš JENOM bílkoviny, které se tráví bezkonkurenčně nejtíž a tělo je z toho celé rozpačité.
Jen ho nechej přemýšlet, a nenech ho vydechnout. V téhle fázi se totiž nejčastěji dělají zbytečné chyby: "jedna kobliha nic neudělá..
" Nebo rohlík, nebo dvě brambory. Jenomže přesně naopak, porce sacharidů ti zastaví ketózu, tělo pak už bude vědět, že na něj něco šiješ, a obrní se.
Ne, že by to pak už nefungovalo vůbec, ale hubne se hůř a déle. Nenech se připravit o výhodu momentu překvapení.
![]()
Ahoj holky, o dd jsem už dávno slyšela, pročetla spousty fór a teď od pondělí ji držím. Za tři dny mám dole 2,8kg, původní váha 80,3. Poslední dobou jsem přestala cvičit, jedla nepravidelně a během chvíle bylo nahoře 10 kilo. Hald vůbec nemám a zatím mě to i baví (hlavně to maso
) od soboty budu v druhé fázi, chci se proto zeptat, chtěla bych si udělat zapečený lilek s mletým (krůta nebo kuře) ale netuším na čem a jak mám osmahnout maso, máte někdo zkušenosti?
@BoruvkaLesni ahoj, vítej. Mleté maso osmahneš na rozpálené pánvi na sucho / můžeš na cibulce /, pustí nějakou šťávu a lilky po naplnění podliješ trochou vody. Bude to mňamka
. A 10 kg dáš dolů raz dva ![]()
Děkuju, snad to vydržím, ale fakt mě to zatím baví, tak musím vydržet
super, zkusím to takhle, já právě nikdy bez oleje nic nesmažila, tak jsem zvědavá. Jo a ještě jsem tu četla něco o nutele, ta se může taky od 2f? A kolik za den. Omlouvám se za hloupý dotazy, jen to nechci pokazit, když jsem rozhodlá ![]()
@BoruvkaLesni Nutella je buď přímo z e shopu nebo šmakouní oříškovočokoládová pomazánka. Je to tolerovaná potravina, já bych na ni na začátku moc nespěchala. A kolik se jí může, neím, ale tuším, že 2 lžičky
Dobrou