Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@UnkaM jsem už objednaná na příští týden na tu laparoskopii, tak už to zaplatit budu muset a chci vědět jestli to tam mám vpořádku.
Je mi z toho tady celkem
jsem ráda, že semnou jede i manžel, asi se nedá jen tak odbýt
doktor skouknul staré zákroky na papíře od mého gynekologa (cca poslední laparka před 5ti roky)hned řekl IVF s darovanymi vajíčky.
@adamos
A vis urcite, ze je treba darovanych vajicek? Ja mam velmi nizke amh, taky me strasili, ze bez darovanych to nepujde. A slo. ![]()
@UnkaM pracuji s kolegyni a její snacha chodila do Olomouce, ale já ji neposlechla a začala chodit tady celkem toho lituji, ale život jde dál, tak jedině, že bychom neprošli nějak adopci tak pouvažujeme o tom, ale asi to bude stát více min. týden mi bylo už 35
, a ty 2 co tam mme v EF necháme jen tak nemám chuť je jít za 8 tis zavézt výsledek skoro nulový ![]()
Holky jak vas ctu, a po poslednim iui… to jsem jeste nedosla k ivf… mam taktez smisene pocity. Mam doma zase clostik a pregnyl na dalsi kolo, iui domlouvam po telefonu se sestrou. Recept mi dala taky sestra, doktor me ani nevidel. A jeste me zastavovala jestli jsem clostik nebrala 2-0-2??? Mam sto chuti pozobat clostik a snazit se doma s manzou sama. Treba s testovanim ovutesty. A nakracet radeji zase ke svemu gyndarovi. Manzovi stejnak iui pristi patek s vysokou pravdepodobnosti nevyjde. Tak nevim… ale zacinam byt zklamana, a negativni vysledky iui v tom nehraji az takovou roli. Co myslite? ![]()
@Žaneta66
No prave, ja jim taky neverim.
Uplne chapu Vase znechuceni. My jsme na tom uplne stejne.
Uz mame termin v Olomouci, tak jsem cela natesena-ze mi ani neva, ze prisla mrcha.
Kocicko drz se a hlas sve novinky ![]()
@mische
No to je vrchol!!! Naordinovat Clostyl bez kontroly??? a 4 denne? Dost dobry… ja bych chodila na utz ke svemu.
@UnkaM jako ubranila jsem se
, hned jsem sestricce rekla ze jsem brala 1-0-1, a ona, ze jo. Muj gyndar mi totiz EF doporucil, ze jsou to odbornici a proklepnou si nas a kdyz tak jen konzultaci. Chodim do Gynetu, majitel je i majitelem EF. Spolupracuji spolu. Tak ted nevim. To iui nam tento cyklus nevyjde kvuli manzovy prace. Ja zas mam problem s cykly a ovu. Ale posledni cykly zase byly v norme, i ty s hormonama i 2 bez nich. Tak nevim, jen si tam pripadam jak na bezicim pase. A cekam kdy me mudr. bude tlacit do ivf. Na ktere stejnak zatim nemame
.
@mische
Nam bylo ivf „doporuceno“ hned pri prvni navsteve. Celkove nas vyslo na 40 tis. Masakr!!!a hlavne ty kecy, ze stejne nemame pocitat s tim, ze to dopadne dobre…
Dekuji vickrat nechci.
Holky já tam ani po IVF nešla na kontrolu byla jsem u svého gyn. chodím k Pomahačovi na Dolní a dnes jsem volala na výsledky vše je ok.
jinak po 2 IVF jsem měla problém s pipkou, jsem moc zašitá po porodu, byl klešťový a celé mi to tam neteklo
, tak jsem se celkem obávala, ale vše je už fajn
ráda se ozvu a dám vědět, už jsem zde delší dobu nepsala, nechtěla jsem zastrašit nové maminky co čekají podporu, ale jak vidím nejsem sama kdo má takový pocit a narovinu jsme oba normální pracující lidé a ne milionáři a nemíníme podporovat nic co nemá moc výsledek, vím jsme jen lidé a každý jsme originál a lékař za to nemůže, ale kde je, že při 1 IVF jsou 3 z 10 těhulky. při 2 IVF další 3 a ze všech 10 těhulek při 3 IVF skoro všechny a komu to tak taky říkal, že?
jinak do přípravky nás chodilo 7 párů a z toho tam byly 4 ženy co chodily do EF a nic, tak problém je asi někde jinde ![]()
pěkný večer holky a zítra hurá někde k vodě, kdo může, já mám dovču tak můžu a kdo se bude smažit v práci tak ať mu to uteče ![]()
Ahoj holky, omlouvám se případně, že vám zasahuju do rozjeté diskuse, ale!!…přispívala jsem do této diskuse cca 4 měsíce zpátky, když jsme jezdili do CARu…taky mi byl napsán clostylbegyt, pregnyl, utrogestan a to hned po první návštěvě bez pořádné prohlídky. Shodou okolností měla moje kamarádka v té době gynekologický problém a ejhle, zjistilo se, že to bylo způsobeno clostylbegytem. Nechci říkat ani půl špatného slova na fungování CARu, věřím, že kdyby se nám s jejich pomocí miminko podařilo, tak ho naopak propaguji, tak už to chodí, ale přeci jen myslet si své o zvláštních neindividuálních postupech můžu. U nás to tehdy dopadlo tak, že jsme na to vykašlali…důvěřivě jsem zobala vše co mi bylo napsáno, platili jsme a byli připraveni zaplatit vše, co nám bylo řečeno, ale skutek utek…Aby mi bylo řečeno, že vyšetření průchodnosti vejcovodů je zatím zbytečné a zatím mě pořád jen tlačil do IVF, to teda ne…možná přijde den, kdy se do CARu zase vrátíme (až nám dojdou uplně nervy, protože se stále nedaří), ale prozatím doufám, že se tomu vyhneme, nebo možná vyhledáme jiný (spíše určitě)…Každopádně vám všem přeji moc štěstí a držím palce, popřípadě mě berte s rezervou, nemám spaní a pročítám si emimino ![]()
@Anetulina a byla jsi na laparoskopii, kvůli průchodnosti? Taky nechápu postup, iui už mám vyčerpány aniž by věděl že je vše vpořádku, já jdu teď ve čtvrtek na laparoskopii tak se už snad dozvím něco, a pak jdu jinam. Jsem z Frýdku a tady je taky takže zkusím. Na ivf zatím není a Jaroš už nutí jen to ivf jinak nic.
@Anetulina já Tě také chápu každý tam jdeme za svým účelem a jak jsi psala, kdyby člověk otěhotněl bylo by vše super a byl by Car úžasný, je to fakt
, my tam chodili něco málo přes rok, také jsem vše zobala jak mi řekli, píchla injekce prostě člověk neví co přesně a důvěřuje lékaři, od toho je lékař a studoval, přeci
, ale postupem času když vidí, že ostatní jsou na tom stejně tak začíná uvažovat, že není sám komu se to prostě nedaří ![]()
také jsem přispívala tady a s holkama jsme se navzájem držely nad vodou a každá jsme byly rády za určitou informaci co a jak, je fakt, že některé byly těhulky dříve některé později a ostatní tady čekají
také mě berte s rezervou, prostě je to jen můj osobní názor a každému se nemusí zamlouvat ![]()
@budulka Nebyla…byli jsme na IUI přesně jak píšeš i ty, aniž by zjištoval, zda je vše ostatní v pořádku nebo ne…na laparo a další vyšetření půjdu až teď přes svého gynekologa a budu to řešit vše už jen s ním…na to aby mi někdo napsal clostik, pregnyl, utroš a další kraviny, nepotřebuju jezdit do CARu…Navíc je mi 24 teprve, snažíme se sice už dva a půl roku a pořád nic, ale IVF přeci jen považuji za poslední možnost a ne, aby mi to někdo cpal při každé návštěvě a to i za předpokladu, že krom trošku horšího spermia od přítele, je u nás jinak vše v pořádku (nebo mi to alespon bylo řečeno na základě základních testů, průchodnost atd. nevím, nezjištoval to).
@Žaneta66 Abych pravdu řekla, tak jsem byla i ráda, že jsem tady mrkla a potvrdilo se mi díky tvým a některým dalším příspěvkům, že to není jen můj dojem, že vše tam neprobíhá úplně tak jak by mělo..myslela jsem si, že je to jen můj dojem a že kdybych to v diskuzi ventilovala, tak mě holky ukamenujou ![]()