Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anetulina jejda tak mladá a už problém
to já mám první dítě ve tvém věku a teď se snažíme 2 roky a nic. nemám ovulaci už i před 8 lety s pomocí clostiku. Nejvíc mě štve že jsem tu laparoskopii nedala třeba přes mého gynekologa Ikdyž mi ji nikdy nenabizel. Tak vyhodím 2500,– za to co se normálně prý neplatí.
@budulka Já jsem se právě objednala na začátku srpna ke svému gynekologovi a požádám o laparo, průchodnost a další potřebné vyšetření, ať kompletně vím co a jak, tak jsem zvědavá. V CARu mi to ani nenabídli, ani žádné další takové vyšetření, řekl mi, že bych ho podstoupila až v případě, že se nepovede první IVF :/
@Anetulina aha
mě to nabídl protože jsem řekla že na ivf nemám, no ale zapomněl říct že si za to něco bere ![]()
@Anetulina to jsem ráda, že to trošku pomohlo, nás to stálo dost peněz a dost nervů a hlavně problémy v práci, ale bohužel ![]()
Ahojky vsem jak vas tu tak procitam tak se az bojim co se nam zvrtne. nam totiz testy s krve a sperma delali hned co jsme prisli pred prvni IUI po dvou neuspesich mi udelal test pruchodnosti za ktero sem zaplatila okolo 2500 aby se zjistilo ze je vse pruchodne a tim rikal ze laparka neni potreba jeto nejaka modrnejsi verze. nic prijemneho ale v pohode. no ale ani treti pokus nic. tak ted jdem na prvni IVF pristi tyden mam odber. tak doufam ze to vyjde rikali nam cena do 30 000 ale zatim uz jsem cca na castste 7000 za leky a to jeste asi do stred neco pribide. tak uvidime mam tam 14 foliku tak snad to klapne protoze ja sem cerstve bez prace a manzel vse tahne sam. takze na vic jak jeden pokus fakt nenasetrime ![]()
@fenomena při tolika vajíčkách si nemusíš nechat vše oplodit, my měli 17 kusů a za každý se platí 1.000 myslím ISCI + nějaké mražení tak nás to stálo 32 tis + léky cca 4.500, jen pro informaci, můžeš i na poprvé nechat oplodnit jen 8 kusů a o e za 8.000 to y měli poprvé kdy jsem měla 10 kusů, ale vše bylo na nic, nevyvinulo se ani jádro tak jsme platili jen 12.000 pouvažuj jestli je to první IVF možná by těch 8 kousku stačilo ![]()
@UnkaM píše:
@Evenka
No ani Ti nevim-je tam takovy slaboucky dusik -jsem 11dni po ET. Co myslis?
Jééééé, po delší době tady nakouknu, juknu na fotky a buch, nová těhulka, gratulace. ![]()
@UnkaM píše:
Holky-po dnesni krvi verdikt-negativni. Hodnota hcg 4. Tak je to na prd.
A jéje, nejdříve jsem měla dočíst, to mě mrzí. ![]()
@Žaneta66 no ono my ještě nevíme kolik bude vajíček slyšela jsem že foliky můžou být i prázdné ale dík za informaci. a to nám dr. řekne ad si urcime kolik jich chceme nechat atd.? Zatím jen když se ptáme na kdy chcou platit tak furt ještě ne ještě ne. Ale těch 8000 tisíc za léky už asi dáme. 4800 bude za 6 balení gonalu a teď 1600 za další gonal a ještě nevíme kolik Budem platit za ty dvě injekce na zastavení ovu. A jak to probíhá dal? V pondělí poslední ultrazvuk a ve středu odběr budu do sebe mezi tím ještě něco píchat? A trochu se bojím toho odběru nikdy jsem na žádné narkoze nebyla.
@fenomena neboj já měla taky strach, kdysi mi bylo dost zle, ale po první mi bylo fajn a po druhé trošku hůř, ale nic hrozného ![]()
píchnou Ti na zastavení a pak budeš chodit na kontroly ult, asi 2 a pak na odběr, něboj je to fakt na chvilku pak si 2 hod. poležíš a jdeš za doktorem ten Ti řekne ´kolik jich bylo a pak si za 2 dny cinkneš co a jak a pak podle toho jak se budou vyvíjet Ti je zavedou a podle toho je i cena prodloužené kultivace atd. my měli až tu nejvyšší, ale neměli jsme tak drahé léky, tak nevím ![]()
@Žaneta66 jj to na zastavení ovu si picham od soboty. v pondělí poslední uz a ve středu na to. Takže říkáš není se čeho bát jo? A to jsem dělá hned z rana ten odběr že? No v pondělí se jich zeptám na jakou cenu vidí že se vysvihnem. A jak probíhá to uspani?
Ahoj holky, mám nový, nenačatý Cetrotide exp.12/2015,proti předčasnému popraskání folíků před OPU, pište, kdo potřebuje
nejraději bych předala osobně v Ostravě…
@fenomena přijdete před sedmou ráno, manža dá spermošky a ty jdeš nahoru, tam se převlečeš do něčeho, já měla noční košilku a bačkory, crosky, lehneš a píchnou ti injekci a ty spíš, pak se probereš vedle v místnosti a po 2 hodinkách jdeš dolů, manža tam bude asi čekat, můj si bral noťas a koukal tam na film, pak jedeš domů a odpočineš si, poprvé jsem měla nem. teď už jen dovču a po 3 dnech jsem šla do práce záleží jak se budeš na tom, neboj nic to není zvládly jsme to všechny, jen pozor na syndrom po odběru takže hodně bílkovin, a tekutin ![]()
@Žaneta66 aha oki diky za rady pak se ozvu jak mi je. ja jsem ted bez prace takze se budu doma valet takze to je v pohode
muj manzel mi rekl ze me tam odveze da spemijky a pujde na kafe do mekace nebo tak takze uvidime
diky moc za info ![]()