Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Žaneta66 dekuji moc
jeste mame tri pokusy; tak uvidme
Akorat mam pocit; ze je malo maminek z Ef ![]()
@dlol ani já nejsem a to jsme měli 17 vajíček po 2 IVF a zaváděli nám 6 denní blastocytu, už jsme ve fázi konce přípravky na adopci a PP, ale já už mám doma 12 letého kluka ![]()
Žaneta66 Ahoj mi už jsme to IVF vzdaly je to naročne a leze to do peněz tak jsme podstoupily adopci vše máme vyřizene a tet jen čekame na telefonat…
@Žaneta66 Ty jo skvele takze adopce zacina. Drzim vsechny palecky at vse probiha v poradku ![]()
@dlol taky se mi zdá, že nikde moc maminek z EF nepotkávám. Mi pomohli stimulace na IUI naskočit cyklus a ovulaci. Otěhotněla jsem přirozeně po 4 měsících snažení s EF. Dneska začínám 6tt - držte pěsti ať to dotáhnu do konce.
Maminek z EF moc není protože se tam nesnaží aby bylo…bohužel, je to tak..tam je všechno jen o penězích ![]()
Taky mám ten názor, jen prachy, budu hledat jiné. Zatím mám brát zas clostik a snažit se doma, ale to zvládne i můj gynekolog a pak se uvidí, pokud ta placená laparoskopie byla k něčemu, v nemocnici u nás hleděli, když jsem řekla že si za to bere prachy. Prý jsem měla přijít a normálně by mi ji udělali.
Ahoj tak normálně se musím podělit. u prvního ivf mi dr. řekl že se zamrazili dve embria a jedno zavedli. Nepovedlo se tak jdem na ket a světe div se najednou máme údajně zamračeno jen jedno!!! A teď je to slovo proti slovu protože na fa. Je uvedeno jen kriokonzervace embrii a suma 5000. No a co stim teď? Zítra tam jedu na ultrazvuk i s manželem tak jsem zvědavá… Každopádně pokud se nepovede další ivf už tady podstupovat nebudu!!! ztratit embrio??? podle mě je to sice počítačová chyba ale hledat ho asi nebudou… A to jsme chtěli zavést oba aby byla větší šance ![]()
@mische jé tak veliká gratulace
, pamatuji si, že jsi tady přispívala ![]()
@fenomena my tam máme také dvě, klidně je podaruji
, nechceme zavádět
jen ´tak mimo realitu normálně jsme uvažovala, že se někoho zeptám zda nechce přímo oplozené vajíčka jsou moje a spermoška je od dárce, nic za to nechceme jen aby Jaroš trošku pochopil jaká je realita a neúčtoval po obyč lidéch za tohle peníze, my ty 2 necháme prostě jako jen tak, čekáme na adopci nebo PP a prostě už nebudeme KET podstupovat ![]()
jinak KET je za 8000 myslím ![]()
@fenomena No, tak to je hodně divné. :-/ Ale pokud máte pochybynosti, tak můžete požádat o nahlídnutí do jejich dokumentace. V tom protokolu musí mít zaznamenané, co s embryi dělali. A kdy jdete na KET? Já mám v pátek OPU a ET budu mít asi ve středu. Já jsem rozhodnutá, že pokud se tento pokus nepovede, tak další IVF nejdříve zase za rok. A s tím, že v jiném centru.
@gebymaruska tak jsme si to nechali zjistit a prej těsně před zamrazenim se začalo hůř vyvíjet tak ho nakonec nedali. Jinak na ket jdu v pondělí. A taky jak říkáš poslední pokus dřív jak příští rok mít na další pokus nebudeme a taky pak asi v jiném centru..
My máme s manželem před prvním IUI. Měli jsme už jít na to měsíc zpátky, ale ještě jsme to odložili. O mimi se pokoušíme už dva roky.Ted,když to tady tak čtu, zvažuji, jestli jsme se rozhodli pro to správné centrum. Kdysi vím, že Eurofertil byl vychválený, dnes už je tomu asi jinak.Budu ráda za každou radu. Všem snažilkám přeji pevné nervy…