Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Evenka Taky věřím, že to klapne. Nám oběma.
Příští týden jdeme na imuno, tak jsem zvědavá, jaké budou výsledky. Ty máš imunologii za sebou? ![]()
@Aluška82 Ahojky, ja mam za sebou vsechno vcetne genetiky. Vsechno v poradku, jediny problem je muj vek. Takze IVF je jedina moznost a vzhledem k tomu, ze to uz vyslo, tak spravna. Verim v zazraky, takze Alusko, udelame cokoliv, abychom brzy drzely ten zazrak v naruci. ![]()
@Evenka No to je jasné. Uděláme cokoliv.
Já mám genetiku taky v pořádku, ale 2 mm. endometriózy. Prý to může dělat binec v té imunitě… A pak jak říkal pan doktor, optimisté otěhotní dřív, takže věřit.
Nemůžu se dočkat, až se to zase rozjede. ![]()
@Evenka Ahoj kočko, přemýšlím poslední dobou, že bysme šli do PICSI. Máš s tím zkušenosti? Posledně jsem měla 16 vajíček. 8 jsme nechali oplodnit klasicky a 8 metodou ICSI. Z těch klasických se podařilo oplodnit jen jedno, ale nevydrželo kultivaci a z těch ICSI se oplodnily všecky, ale jen jedno vydrželo 5 dní, kdy mi ho zavedli. Co myslíš?
Samo, že se doktora poptám, až to budem řešit, ale zajímala by mě i zkušenost ostatních. ![]()
@Aluška82 ahoj, jestli můžu reagovat na tvou úvahu nad PICSI, my ji měli. Měla jsem 15 vajíček, do všech jsme nechali udělat PICSI, oplodnilo se 10 a k zavedení nám zůstaly 4 embrijka. První se mi neujalo a druhé si zatím lebedí u mě už 22 týdnů ![]()
@Danďuška Ahoj, děkuji za odpověď. Super, tak to vypadá, že to má své účinky.
Jestli nám doktor potvrdí, že má u nás smysl, jdem do toho. A jestli se můžu zeptat, holčička, nebo chlapeček? ![]()
@Aluška82 čekáme holčičku
Nám to pan doktor doporučil, manželovi vyšel nějaký špatný výsledek v imunologii, tak jsme to zkusili, sice ta částka za celé IVF o dost poskočila, ale chtěli jsme udělat maximum.
@Danďuška U nás v rodině se teď rodí samí kluci, tak bysme to mohli holčičkou prolomit.
Už jste přemýšleli nad jménem? ![]()
@Aluška82 Ahojky, my šli do všeho, měli jsme 8 vajíček do pátého dne zůstaly dvě prvotřídní bastocysty, jednu mi zavedli a zavrtala se, druhou máme zamraženou a brzy už přijde na řadu. Říkám si, že je třeba vyzkoušet všechno co může pomoct, i když samozřejmě cena letí nahoru. Ale co bychom pro mimi neudělaly.
@Aluška82 vypadá to, že to bude Nelinka
V mém okolí se rodí zase samé holky, až na jednu výjimku, kolega to začal s klukem a pak byly samé holky ![]()
@Evenka Držím palce, ať se šikulka chytí.
Kdy vlastně jdeš na KET, myslím, že někdy teď v září, že? ![]()
@Danďuška Krásné jméno.
Samé holky? Tak se aspoň vyrovnají počty v republice. ![]()
Ahojky holky, chystam se navstivit poprve car eurofertil v ostrave. Zajimalo by me co obnasi prvni konzultace s panem doktorem a co se deje v dalsich? Prvni konzultaci jsem se rozhodla navstivit bez pritele-dle info na www strankach je to mozne. Moc dekuji
@Aluška82 Čekám na menzes, pak 12. den na kontrolu sliznice a pak asi 19. den KET. Předpokládám, že to bude ve druhé polovině září. Pokud by nebylo všechno v pořádku, pak se posune na říjen.
@Evenka To už je za chvilku. Určitě bude všechno v pořádku. ![]()
@Nela12 To záleží na tom, jestli už máš nějaké vyšetření. První návštěva, stejně jako všechny další jsou v pohodě. Pan doktor tě prohlédne, vše vysvětlí a podle problému navrhne řešení. Někomu IUI, někomu hned IVF. Já třeba při první návštěvě (ještě v Polance) měla hotovou laparoskopii. Pan doktor nám řekl, jaké jsou šance, a že můžeme jít do IUI (vejcovody mám průchodné), nebo IVF. Vybrali jsme si na jeho doporučení IUI a nechali si udělat genetiku. Na první IVF už jsme šli do Eurofertilu. První setkání s panem doktorem bylo příjemné. Všechno nám popsal a vysvětlil a navrhl hned IVF, tak jasně, když už jsme IUI neúspěšně zkusili. Udělal ultrazvuk. Sestřička nás objednala na krev (mě třetí den ms) a spermiogram. Pak už to jde rychle. ![]()
Holky, všem Vám moc držím pěsti. Pan doktor Jaroš je super, chodila jsme k němu už s prvním těhu před 11 lety. A po další návštěvě máme dvouletý páreček. Často si na to všechno vzpomenu a moc Vám to všem přeju.