Finance v rodině – jsem divná já, nebo manžel?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
226
10.7.26 15:32
@Anonymní píše: Více
Úplně v klidu, my máme s klienty víceméně rodinné vztahy, nejsme žádná obr firma a nevidím v tom problém. Třeba by sis pár korun přivydělala, odložila a měla něco do začátku. Jsou to většinou drobní živnostníci, takže by to šlo i na dohodu bez ŽL, přivydělat si můžeš na DPČ i na ÚP. Hlavně si nenechej vtloukat do hlavy, že jsi nicka, jak se ti to občas snaží tvrdit i někteří tady. Nejsi, jen ses nechala zahnat do kouta a stydíš se to okolí po těch letech přiznat. Prostě jsi zahnaná do kouta, on tě drží v šachu a nejspíš nemáš oporu ani v rodině, když jsi psala, že sis na střední musela vydělávat na jízdné. To už samo o sobě není v pořádku, tohle nastavení z dětství a dospívání.
Zvládneš to, vzdělání máš, jen se musíš konečně zdravě nas.rat a jít si za svým.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21655
10.7.26 15:34

Priprav se, ze mu nebude po chuti, ze mas vlastni penize. On te tim drzi tam, kde chce on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 15:39

@PaníBovaryová to je mi jasné

• Citovat
  • Upravit
6983
10.7.26 15:39

Nezlob se na mě, ale tohle je jen a jen o Tobě a na Tobě. Vzdělání máš, jsi doma. Bez práce nejsou koláče, to snad víš. Dávno jsi se mohla dovzdělat, zařídit osvč, začít.
A fakt si šikovný účetní nevydělá sotva na slanou vodu, to je hloupý alibismus. Manžel jich několik využívá + shání další pro jiné firmy. Najít někoho solidního, kdo nestojí majlant, je malý zázrak.
Nebreč nad sebou, dej rozum do hrsti a čísla na papír. Poděla_la jsi to solidně, ok, ale když se vzchopíš, můžeš mít stále pěkný nezávislý život a hezké možnosti pro svoje děti. Ale makej!!! Tohle není o dávkách a azyláku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 15:41

@PaníBovaryová to už mu nebylo ani těch 50.000 po dědovi, proto mi ještě teď když už je nemám říká, že dělám chudáka a přitom mám peníze od dědy. Tenkrát je chtěl samozřejmě i on, že se za to něco koupí a to jsem si stála za svým že ne, že chci mít rezervu.

• Citovat
  • Upravit
226
10.7.26 15:43

Tak mu řekni, že padesát tisíc je tak na jídlo pro pětičlenou rodinu na dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 15:47

@Lojzísek zařizovat OSVČ když jenom odvody jsou skoro 10.000 je pro mě prostě nepředstavitelné 🙈 do toho bych potřebovala pořádný noťas, ten co mám mám cca 13 let z mých vydělaných peněz a funguje jen tak tak. Kdyby to bylo tak jednoduché živnost už dávno mám, nejsem líná nebo že se mi nechce dělat. Ale konec výmluv, jdu hledat nějaký home Office nebo něco co zvládnu se 3 dětmi za zadkem 👍🏻

• Citovat
  • Upravit
2360
10.7.26 15:48
@884135 píše: Více

Od toho ty dávky jsou, ne, aby pomohly člověku, který je ve srabu? Zakladatelka nevypadá na někoho, kdo by na nich zůstal do smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2360
10.7.26 15:52

Nestyď se. Kdyby byl manžel slušný člověk, nebylo by co dopouštět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 15:53

Jenom kdybyste náhodou někdo narazil nebo věděl tip na nějaký Home Office nebo něco takového co můžu dělat teď doma, klidně mi to prosím pošlete 😊 je jedno co to bude. Moc děkuju. Sama hledat budu, jen kdyby náhodou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.26 15:55

@KKubula stydím tak strašně moc 🙈 už jenom vyslovit to je pro mě nepředstavitelné. Fakt se za sebe stydím 😭 tak moc.

• Citovat
  • Upravit
456
10.7.26 15:56

Prosím tě, a ty chceš tvrdit, že za 7500 zaplatíš jídlo, oblečení, obuv, drogerii pro celou rodinu krom školních obědu a zřejmě u obědů manžela v práci?
To snad ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.26 15:58

@MamaZBrd přečtěte si celou diskuzi a sama uvidíte jestli chcete věřit. Nikdo vás nenutí. Manžel jí doma, nejí v práci když je OSVČ zemědělec. Má doma full servis.

• Citovat
  • Upravit
2360
10.7.26 16:02

Slyšela jsi o Gisele Pelicot? Dost se o tom před pár lety psalo, je to Francouzka, jejíž manžel ji 10 let zdrogovával a znásilňoval a přizval k tomu ještě asi 50 dalších chlapů. Když to šlo k soudu, měla jako zvlášť zranitelná oběť nárok tam fyzicky nebýt přítomná, ale ona to odmítla s tím, že hanba nespočívá na ní, ale na nich, a stydět se mají oni. Tahle ženská je pro mě hrdinka, protože opravdu nedává smysl stydět se za něco, co udělal někdo jiný.

https://restorativni-justice.cz/…-verejnosti/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
10.7.26 16:05

Na rodičáku jsi OSVC vedlejší a odvody do nějaké částky neplatíš. Pokud vydelas víc, hradí se zpětně podle reálného zisku. Mimochodem na vyplacení slevy na manželku byl velmi pravděpodobně taky nárok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí