Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MiliKuu To je dobře. Na plazeni není nic extra dobreho. Az pochopí ty ruce, bude rovnou krásně lézt
Anka válí zase zejmena na tvrdém. Vždycky se otáčí kolem osy, než trefí směr a jede. Trochu jako angry birds
Musím vam pak ukázat super fotku, až mi ji muž pošle - vyfotil mě, jak se psem usnuli při hlídání a dítě mezitim na odchodu z místnosti
![]()
@Jitule K az to bude potrebovat, tak to zvladne uvidis
zatim proste nema potrebu a nechce
Kam se chystate na dovcu?
@Coccinella 13 píše:
@Jitule K az to bude potrebovat, tak to zvladne uvidiszatim proste nema potrebu a nechce
Kam se chystate na dovcu?
Na Lipno jedeme,5 dospělých náš lump. Na samotu u lesa, objednávali jsme to už před covid19, strašně se těším. Nikde žádný soused a přitom 500 m je inline stezka. Můžu poslat odkaz, když budete chtít někdo. Ty někam jedeš-jedete?
Holky, mám dotaz na oblékání do nosítka ve vedru. Jak oblékáte/planujete oblékat? My včera jeli kus autem a pak jsem měla pokračovat s nositkem. Anka řvala uz v autě, ukazalo se, ze má chudak uplne zpocená záda. A v nosítku pak úplný zachvat, nemohla jsem ji ani navázat. Byli jsme venku relativne chvilku, tak jsem neměla nic na převlečení
, nakonec jsem body rozepla a trochu vyhrnula. Koukala jsem na funkční body, ale našla jsem jen od vel. 80. Tak me napadlo neco jednoduchého spichnout z merino latky ![]()
@Ba-stet já už malého v autě zásadně vozím jen v body s krátkým a jinak nic… a do nosítka v tomhle taky tak
akorát na hlavičku čepku s kšiltem a plachetkou za krk, na nožky tenké ponožky a pod zadek a nosítko přichytit klasickou bílou plenu, aby dělala krytí nožkám před slunkem, ale zároveň aby to větralo pod tím
a nad ušitím merina jsem taky uvažovala, ale po pročtení specifik šití tohoto drahého materiálu (nesmí se trefit vlákno, jinak se dělá dírka a páře - to jediné si pamatuju - šlo by sice vyřešit stretch jehlou jako u úpletů, ale já si nevěřím :/ ) jsem objednala body, tepláčky i kukličku (ale všechno zimní) od Ovčí babičky z Fleru
dobrá cena oproti třeba Crawleru, dodání za týden, velikosti všechny, vzory dle vlastního výběru ![]()
Edit: zde https://www.fler.cz/u-ovci-babicky
@MiliKuu Díky! Budu si to hlídat!
Já ji taky měla jen v body s krátkým rukávem, ale stejně měla úplně mokrá záda. Jsem blbá, mám do kočátu merino podložku od emitexu, co může i do sedačky, měla jsem ji vzít. Jak běžně nejezdíme autem, tak mě to nenapadlo ![]()
S tím oblékáním jsem pořád trochu nejistá. Přijde mi, že ostatní mimina jsou oblečený spíš míň, ale když Anku vidí máma, tchyně nebo babička, tak je omejvaj, že jí někde kouká kůže
Každopádně pomocné pravidlo „o vrstvu víc než dospělý“ - to u nás moc nefunguje. Když si normální člověk bere dlouhé kalhoty, můj muž nosí kraťasy a já dlouhé+termoprádlo. Ale ukazuje se, že Anka je těžce po něm, takže se nám rýsuje „o vrstvu až dvě méně než maminka“ ![]()
@Ba-stet náš malý je taky horkokrevný… teď mě v týdnu tak nas/ala prodavačka ve stavebninách, že jsme jeli jinam bez nákupu - bylo 25'C ve stínu, vlezu do stavebnin, malý z auta akorát v body s krátkým, já tílko, kraťasy a prodavačka na mě místo pozdravu TO JE TAM TAKOVÉ HORKO, ŽE NENÍ OBLEČENÝ?! Zůstala jsem čumět jak puk, šla za mužem a jeli jsme… co jsem jí měla odpovědět mě jasně napadlo až o x pozděj
🤦🏼♀️ Ale nutno podotknout, že to malému vyhovuje, jelikož ještě nebyl ani nachlazený, ani vyjma očkování teplota, nic, žádný protest
moje matka taky házela rozumy, jak bych ho měla víc oblékat a blabla, že nás taky oblékala víc… ale já ho prostě odmítám vařit jen proto, že se říká něco o vrstvách
když teda v těhle 25' mám kraťasy a triko s krátkým, tak mu mám jako dát mikinu a čepicu ještě?
Neee člověk musí přemýšlet sám svojí hlavou… maminky přece nejlíp znají své děti a vědí, jak je jim fajn
a kdykoli @Payus dává fotku, tak je Denda jen v triku s krátkým a tenkých gaťkách
Jelikož to není prvnička jak my, tak už má zkušenosti a je to povolené mít děti nalehko, když jim není zima ![]()
@MiliKuu Tyjo, ta byla teda slušně drzá
No, mám to dobré aspoň v tom, že Anka, když je jí vedro, řve, ale fakt strašně (moje máma i tchyně mi na to říkaj, že děti někdy brečej, no. Ale teda ne že by se do toho montovaly, spíš to, že se jim zdá málo oblečená, jen podotknou). Takže jedu pokus-omyl
A čepičku teda dávám, mám takovou tenounkou bavlněnou, proti té neprotestuje a u nás na výdrholci dost fičí. Ale až budou ty čtyřicítky na padnutí (těch čtrnáct dní v roce, kdy naplno žiju
), tak to teda nevím. To bude asi nahatá a zabalená do namočený pleny ![]()
@Ba-stet tak já odvolávám, co jsem psala o plazení
Milánek se plazí a dopředu a bez řevu
![]()
Ahoj holky
![]()
Tak jsem zase po 100 letech zavítala tady na e-mimino a chci se zeptat, jestli mi neuniklo nějaké to plánování té naší slabé zoo? Když se to teď s tou coronou už uklidnilo?
pořád bych vás ráda viděla a poznala, i když sem už moc nezavítám ![]()
@MiliKuu Tohle mě tak hrozně baví. Jeden den nic a druhy den takovy skok
Gratuluju malemu průzkumníkovi k ovládnutí prostoru. Tobě upřímnou soustrast, že se uz asi nezastavíš ![]()
@kocourek88 Zatim se nic neplánuje. Ja můžu asi skoro kdykoliv, s dovolenou je to u nas velmi slabé…
@Ba-stet s momentálně probíhající separační úzkostí to bude mazec
separační úzkost začíná, jakmile se zvednu ze země, ještě nikam nejdu, ani se neotočím, ale co kdyby, žejo
měla bych krom toho všeho, co se snažím stíhat, začít ještě denně nejlépe dvakrát vytírat podlahu
@kocourek88 @Ba-stet já můžu podle Českých drah ![]()