Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Payus já vím, ale to bude pro mě dost tezky na psychiku dostat to a i přesto zjistit, ze jsem těhotná
no na testu není nic.
@Kriistyna ja teda ani nevim jak tedy car pak postupuje, ptz asi bych nevysazovala nic ikdybych krvacela..cekala bych na vysledky krve. Tohle uz se musi prece zlomit, to by v tom byl cert aby se to nepovedlo holka nase…moc na tebe myslim, tak doufam ze poradne skytas ![]()
@Payus no tady mám mít pozitivní test za 14 dni a mám zavolat oni mě objednají na krev A asi ultrazvuk týden po…
Naberu se v práci v úterý, to už bude 13 dni to by mělo být 100 pro už… dekuji
@Kriistyna a jak se ti libi v novem? Jak to na tebe pusobi? Jinak jsem docitala a strasne me prekvapili ty rozdilny nazory na kvalitu embryi, jako husty..ale jak psala Baru, vubec bych se tim nestresovala..Ana je dukaz❤️ ja neznam do ted jak bylo embryo kvalitni, at bylo jaky bylo stacilo to. Tynus ja stale zapominam ze pro tebe je nabrat krev jak pro me udelat si caj ![]()
@Ba-stet ja přes den uspavam v kocare. Jak dvakrat zivne a zacne smudlat levé ocko, tak ji dam do kocaru a vetsinou tak 5-10 min a spi. Vecer bohuzel uspavam v naruci, kdyz ji dam do postylky tak dostane hysterak. Usina u me a ja ji pak odlozim. Zvecera se ted hodne casto budi. Ale staci ji pochovat a hned zase spi. Ja varim vetsinou behem dopoledního spanku. Jak usne udelam rychle to „nejhorsi“ a pak postupne dodelavam. Nekdy zvladnu vse a nekdy to pak dovaruju s malou. Ja teda taky nezvladnu fungovat kdyz knoura. Je ted proste na prvnim miste a vse ostatni pocka ![]()
@Coccinella 13 mam to stejne Vladi
holky ja nemuzu vubec premyslet kdyz Dena huci, fakt nejsem schopna vnimat, delat neco jineho natoz se treba nejak rozhodnout. Kdyz Maty neco chce treba dovolit jestli muze tam a tam a Dena huci tak ja jsem v pasti… Jsem z toho v kreci
musi pockat az se zklidni a pak mi to musi rict znova.
Holky děkuji za zkušenosti se šátkem. Ideál tedy ssi bude odzkoušet a pak se teprve rozhodnout.
@Coccinella 13 Tak kočár u nás skončil už tak před měsícem, ten Anka úplně nesnáší. Jedině když je fakt vedro a nemůže do nosítka, tak za předpokladu, že jede po břiše, se uvolí v něm cca 20 minut zůstat. Pak řev (jako třeba dnes ráno
). Třeba v MHD parkuju kočár, vytahuju dítě a jdu si s ním sednout - věc, kterou jsem si vždycky říkala, že nebudu dělat, protože je to nebezpečné. Ale jestli nechci sobě i spolucestujícím připravit peklo na zemi, tak to jinak nejde. V autě ji do ruky pochopitelně neberu a je to děs, ještě že moc nejezdíme.
Jinak dopo jsem taky hodně stíhala. Nebo když si hrála na dece - ona mě v podstatě moc nepotřebuje, to jsem klidně začala něco vařit. Ale teď ze dne na den omezila spánek z nějakých 14 hodin na 6
Dopoledne nespala vůbec, odpoledne po tom čtyřhodinovém řvaní asi půl hodiny. Mně by ani nevadilo se jí víc věnovat, kor když tu pozornost nemusím dělit, ale ona ani není v nějakém přijatelném psychickém stavu. Doufám, že to byla jen nějaká výjimka. Dnes jí přišla vlastní bedýnka, tak zítra začínáme se zeleninovými obědy (pokud zvládnu uvařit
)
Příspěvek upraven 02.07.20 v 19:53
@Lamicka2016 Za mě je určitě lepší zkoušet. A nechat si to ukázat. Nebo takhle, s tím šátkem by ses to dřív nebo později naučila, kdybys „musela“, ale třeba u nás bylo testování nosítek fakt klíčový, sedl až čtvrtý nebo pátý typ. Doteď mě štve, že nesedlo to MoniLu, i když jsem s tím naším spokojená… Další věc je, že u šátku platí ještě víc než u nosítek, že je lepší, když je už zanošený, protože je měkčí. A je jiné, když s tím počítáš (a třeba si i koupíš nový, ale víš, že se taky onosí a změkne), než když Ti přijde poměrně tvrdý hadr a ty se podle netu učíš, co a jak… Kdybys měla cestu/cesty do Prahy, dám Ti typ na super krám!
@Payus jako první dojem byl dobry a pan doktor je super, takže já jsem spokojena, už jsem toho názoru, ze je jedno kam pujdes jen potřebuješ stesti 🍀 🍀
No a taky byly to poslední 2 embrya je logicky, ze kvalita bude už horší… ale i tak se chytit můžou nebylo to zase tak zlý, spis ni nejde do hlavy, proč to proste nevychází. A je to už dost stresující a unavny.
@Ba-stet ja davam Sašku do hlubokeho uz jen na zahrade na spani. A i to se, nez usne, snazi posadit a protestuje ze nevidi. Jinak uz jezdime ven se sportakem. Vidi a je spokojena. Jak zacne usinat tak ji polozim a chrupe. V nositku chodi taky rada, ale tam jeste neusnula
je jak surikata
a spat v nem fakt nechce. V aute nastesti v pohode, jezdime pomerne casto, tak jsem rada ze to je bez problemu
v sobotu pojedeme k nasim asi busem, tak to bude premiera
tak drzim pesti at Ance zitra chutna ![]()
@Payus tak to jsem rada, ze to tak nemam jen ja ![]()
@Ba-stet @Coccinella 13 @Payus my máme teď už asi týden změnu režimu a ten, kdo to nedává, jsem já
Milánek každý den spí jinak, přes den i večer, zaplaťbůh aspoň to usínání nejpozději v půl deváté se drží… ale dnes třeba vstával v 5:24, už jako úplně vyspaný
a když hučí, tak jsem úplně marná též
v kočáru se mu už taky bůhvíjak nelíbí, ale my stejně většinou jsme u baráku na dece, kočár používáme minimálně
dnes vykoukl čtvrtý zub ![]()
@MiliKuu Tak to jsem rada, ze nejsem sama
Včerejší vecer byl zase očistec. Usnula hned v 19.30 a ve 20.15 už na mě volalo zcela bdělé miminko
Tak jsem zkusila jinou strategii, nechala ji hrat si na dece, ale vyšlo to tak nastejno. V půl dvanácté už řvala děj se co děj. Pořád si myslim, že jsou to zuby, i když na dásni není ani náznak. Nakonec jsme ji zase dali nurofen a odpadla. Ale prece ji nemuzu denne cpat léky 🙈
U nas stale bezzubka. Ted prave vybiram jaky satek na letni cesty…nositko supr ale chxi neco lehouckyho aby to trosku luftovalo. Tak mi kamoska hodila odkaz a seznamuju se s latkami…pak pottebuju vychytat ty delky…no otestuju pristi tyden..kamaradka ma satku..no jeje…rikam pujc mi nejlevnejsi at se s tim nak skamaradim. Satky me oslivili na modernich nosickach…to prechazi zrak v cem devcata nosi sve poklady…
Dve noci ted infarktovy…houkal monitor…mlady pan v poradku jen cestuje a jak se nehybe spousti alarm..
@Ba-stet co ty gely na dasne? Nebo ty kousatka podobny dudliku?