Averze k tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.8.13 13:02

@Lady Bee @novo123 To snad ani není možné!! Také jsem uvažovala o rozchodu. I když ho miluji, tak tchyně je moc vysoká daň. Kdo ví, třeba to už nevydržím a jednou to udělám. Ale pokud se bude chovat jako doteď, tak strach mít nemusí. :) Pokud se odstěhujeme, tak jsme domluvení, že častěji než jednou za dva měsíce sem nepojedeme. A to ne proto, že já nechci, ale protože i on sám tu častěji být nechce. Nakonec stejně vím, že to bude jen jednou za čtvrt roku. :mrgreen: Švagrovci a děti tady jsou stejně často. Asi ví proč.

@novo123 Jsi dobrá, že tam jezdíš 2× měsíčně. To bych nejezdila, ani kdybychom měli vztahy dobré, protože rádi trávíme víkendy pryč a daleko a rozhodně ne s rodinama. Ono i kdyby se tch. chovala normálně, tak nás častěji než jednou za dva měsíce nevidí. Jsme samotáři, kteří utíkají do přírody.

• Citovat
  • Upravit
2205
2.8.13 18:47
@Anonymní píše:
@Lady Bee @novo123 To snad ani není možné!! Také jsem uvažovala o rozchodu. I když ho miluji, tak tchyně je moc vysoká daň. Kdo ví, třeba to už nevydržím a jednou to udělám. Ale pokud se bude chovat jako doteď, tak strach mít nemusí. :) Pokud se odstěhujeme, tak jsme domluvení, že častěji než jednou za dva měsíce sem nepojedeme. A to ne proto, že já nechci, ale protože i on sám tu častěji být nechce. Nakonec stejně vím, že to bude jen jednou za čtvrt roku. :mrgreen: Švagrovci a děti tady jsou stejně často. Asi ví proč.@novo123 Jsi dobrá, že tam jezdíš 2× měsíčně. To bych nejezdila, ani kdybychom měli vztahy dobré, protože rádi trávíme víkendy pryč a daleko a rozhodně ne s rodinama. Ono i kdyby se tch. chovala normálně, tak nás častěji než jednou za dva měsíce nevidí. Jsme samotáři, kteří utíkají do přírody.

No a jak to u vás vypadá s tím stěhovánním??? Už jste to rozjeli??? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
2.8.13 18:54
@novo123 píše:
@Lady Bee paradoxně jsem to tak dlouho snášela právě s tou představou, že jednou budu taky tchýně a že ta pozice je opravdu obtížná, ale zase když se na to podívám objektivně, vždycky mi bylo divný, že nehlídá vnoučata, který už má, myslela jsem si, že prostě není hlídací babička, až pak jsem pochopila, že ona hlídá ráda, ale u toho očekává, že se jí podřídí celá domácnost :mrgreen: Ta cena za hlídání mi přijde příliš vysoká. Já taky furt čekám, kdy se mi zastánkyně vyjádří k tomu, že někdo 30letou ženskou seřve, že si nechce vzít svetr :jazyk: O tom s tím čekáním na to, až potratím ani nemůuvím, to se prostě omluvit ani odpustit nedá. I když já jsem deb*l, co se snaží furt, i když už to pro mě není tak důležitý. Např. vánoce tráví u nás a vím, že kdybbych řekla ne, tak mě můj muž podpoří, ale jejich dcery je doma nechtějí a mě je jíto, že by byli sami - to víš to jsme my příšerný snachy :twisted:

To už se tady žádná neobjeví, protože k tomu asi není co dodat a je to velice smutné, že když máte prožívat ty nejkrásnější časy s tím koho milujete, největší zamilovanost, plány, dovolený, výlety, tak neděláte nic jiného než řešíte tyhle sr..ky… Jedna výhoda je, s přítelem nás to zocelilo a spojilo ještě víc dohromady :palec: i mi přijde, že si mě váží snad ještě víc než předtim, tím, že jsem to vydržela prý :) Jiná by už prej zdrhala :lol: Tak uvidíme jak dlouho mu to vydrží :lol: Holky mi se prostě nedáme :pankac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.8.13 20:17

Myslím, že kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod. Jestli je tchyně fakt tak strašná, tak se s ní nevídej, ale nebraň v tom příteli a dítěti :nevim: To je tak jediná rada, co lze dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
3.8.13 08:37
@Bábrdl píše:
Myslím, že kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod. Jestli je tchyně fakt tak strašná, tak se s ní nevídej, ale nebraň v tom příteli a dítěti :nevim: To je tak jediná rada, co lze dát.

Tak hlavně, že si to umíte odůvodnit :) Nevíte o tom nic a to je možná dobře, nepřála bych vám to. Jinak nevím jestli to tu zaznělo, že se něco zakazuje, určitě ne z mých úst. Já příteli nic nezakazuji, je dospělý a občanku má. On mi taky nic nezakazuje, takže u nás nastala situace, kdy jsem za ním byla a navrhlam možnost návštěvy u ní nebo ona u nás. Odmítl, nemá potřebu, potřebuje se z toho oklepat a taky ho dost zklamala, takže to chce čas a rozhodně si ode mě ona nezaslouží abych za ním každý den lezla přemlouvala ho aby jí abysmě jí navštívili. Musí se rozhodnout sám časem, až to z něj vyprchá v jakém intervalu budou návštěvy. Co si prostě nadrobila, to si taky musí sníst, jak se říká. Není to moje věc, to musí on sám ve své hlavě a vzhledem k tomu, že ať se to nezdá tak je o citový člověk, tak mu to vystřízlivění bude trvat trošku déle. Co se týče vnoučat, tak samzřejme pokud bude dodržovat a respektovat moje pravidla na kterých se předem domluvíme, pak nevidím důvod proč vnouče neviděla a neměla ho na návštěvy, pokud nebude, připraví se o vnuka/vnučku alespoň do doby než dítě doroste do určitého věku aby si mohlo udělat vlastní názor jestli chce jezdit nebo ne. Je to všechno jen na ní :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pilca
5.8.13 00:05

Určitě se od stěhuje já moji tchyni nemůžu ani cítit malému v 6mesicich už chtěla nalévat alkohol od té doby jsem ji se synem neviděli. Hlavně aby to pochopil přítel a stal za tebou, jestli na nej ma tchyni vliv bude to těší se odstěhovat ale pokud té ma rad tak to udělá. Mysli na sebe a neboj se toho kroku i kdybys měla jít s dítětem sama on časem by přišel za tebou jen musí sám pochopit ze hlavní je zena a pak teprv jeho mati

• Citovat
  • Upravit
novo123
5.8.13 10:41
@Anonymní píše:
@Lady Bee @novo123 To snad ani není možné!! Také jsem uvažovala o rozchodu. I když ho miluji, tak tchyně je moc vysoká daň. Kdo ví, třeba to už nevydržím a jednou to udělám. Ale pokud se bude chovat jako doteď, tak strach mít nemusí. :) Pokud se odstěhujeme, tak jsme domluvení, že častěji než jednou za dva měsíce sem nepojedeme. A to ne proto, že já nechci, ale protože i on sám tu častěji být nechce. Nakonec stejně vím, že to bude jen jednou za čtvrt roku. :mrgreen: Švagrovci a děti tady jsou stejně často. Asi ví proč.@novo123 Jsi dobrá, že tam jezdíš 2× měsíčně. To bych nejezdila, ani kdybychom měli vztahy dobré, protože rádi trávíme víkendy pryč a daleko a rozhodně ne s rodinama. Ono i kdyby se tch. chovala normálně, tak nás častěji než jednou za dva měsíce nevidí. Jsme samotáři, kteří utíkají do přírody.

Holka, já tam nejezdím, jezdí oni k nám, jednou jsme byli asi 14 dní domluvení, že pojedeme tam a po té, co jsem sbalila tři děcka mi oznámila, že oni radši přijedou k nám, tím jsou pro mě návštěvy u nich uzavřený. Vůbec mi nepřidělalo práci, když v devět večer místo, abych se vylepila k televizi nebo šla spát, balím a chystám věci - ráno jako bonus zjistím, že můžu zase vybalit a jako bonus uklidit, abych neposlouchala debilní kecy o úklidu :palec: Ale ona to určitě myslela dobře jako vždy :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.13 10:53

@novo123 Jenže co je lepší? Aby jezdili oni k vám, ty jsi musela uklízet, chystat občerstvení, ale být doma, takže klást podmínky, jenže neodjet kdykoliv od nich, nebo naopak?

• Citovat
  • Upravit
novo123
5.8.13 11:06
@Anonymní píše:
@novo123 Jenže co je lepší? Aby jezdili oni k vám, ty jsi musela uklízet, chystat občerstvení, ale být doma, takže klást podmínky, jenže neodjet kdykoliv od nich, nebo naopak?

Mě teda přijde lepší radši sbalit a dojet k nim, odjedu jak chci, sice blbejch keců jak na kostele, ale netrávím s ní celý den. Jenže když s tím 14 dní počítáš a ona to pak na poslední chvíli zruší (což ona dělá jen proto, aby tu mohla celej den dřepět, dotáhnout sem starý krámy a kecat, jak nemám uklizeno, což teda mám!), tak je to pro mě fakt akorát spousta práce navíc a mám z toho houby :nevim: Ona teda pořáed ještě žije v nějaké představě, že tam malej u nich bude trávit víkendy, to by mě zajímalo, jak to chce udělat, když se bojí vzít ho sama na procházku a po 20 minutách mi volá s milionem dotazů, malej by tam stejně nebyl, má záchvat, když jdeme u našich na záchod a necháme ho na dvě minuty na zahradě :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.13 11:18

@novo123 A kolik mu je? Já pak chci domlouvat návštěvy u nás, ale po obědě okolo druhé hodiny do půl páté. Víc ne!!! A na hlídání tam dceru mít ještě dlouho nebude. Do jejich tří až pěti let.

• Citovat
  • Upravit
novo123
5.8.13 11:25

Malej teda ten náš nejstarší bude mít v září dva roky, takže na nějaký víkendování má času dost :palec: S tím po obědě, to u nás vždycky vychází tak báječně, že malej usne, spí asi deset minut a dojede tchýně, okamžitě ho vzbudí, zcela záměrně s něčím mlátí, piští a mluví nahlas ( dělá to tak, co jsme dojeli z porodnice, bere ohledy jenom na sebe a ještě ty kecy u toho: Babička přijela, tak nemůžeš spinkat, já si tě chci užít.), dokud ho nevzbudí a pak se diví, že on půl hodiny ječí (když není vyspanej, je otřesnej), vždycky se na to těším, je to skvělý způsob jak trávit rodinný víkend :palec: :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.13 11:30

@novo123 S tím mlátěním to znám taky. :cert: Nejlépe dveřma. A do toho křičet a mluvit nahlas tím jejím ječákem! Ona ale nebyla nikdy ohleduplná. Kouká jen na sebe a nenapadne jí, že mimino může vzbudit!! :cert: :zed:

• Citovat
  • Upravit
novo123
5.8.13 11:44
@Anonymní píše:
@novo123 S tím mlátěním to znám taky. :cert: Nejlépe dveřma. A do toho křičet a mluvit nahlas tím jejím ječákem! Ona ale nebyla nikdy ohleduplná. Kouká jen na sebe a nenapadne jí, že mimino může vzbudit!! :cert: :zed:

Mě normálně připadá, jak malý dítě se štěnětem. Já si ho chci muckat, takže to štěně to má blbý :nevim: Jenomže u malýho dítěte většinou zasáhnou rodiče a dospělej by se měl ovládat sám :jazyk: U dospělejch lidí tady jo: Já chci… mi připadá neskutečně trapný.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.17 22:03

Nic není jednoznačné

Milé maminky, nic není jednoduché… Já měla zlatou tchýni ještě před svatbou. Svatbou se změnila (chtěla to naplánovat za nás a vybojovala jsem si část po svém) a po porodu vnoučete to bylo ještě horší. Když jsem se ozvala, dopadla jsem jako sedláci u chlumce a drahá maminka si do týdne vymyslela něco moooc důležitého, co jí na mě vadilo - nejspíš aby měla navrch a vždy poslední slovo. Podotýkám, že jsem všechno řešila přes manžela, aby to tchýně vzala příjemnější formou a ne hádkami se mnou, protože se nerada hádám.
Doteď byly naše vztahy neutrální, přestože se vnoučeti nevěnuje (jen hlídá a to tím způsobem, že je o samotě v místnosti s přístupem k lékům a pracím prostředkům)… Aktuálně čekáme druhé dítko a se starším musí chodit babi na cvičení, protože to nezvládám a dopadá to tak, že to bere jako bránu k tomu, aby mi do všeho kecala (přede mnou peskuje dítě a chce dodržování jejích pravidel, netoleruje můj názor a svým způsobem vyhrožuje tím, že když nebude po jejím, přestane na cvičení jezdit)… A cokoliv jí říci nemá význam, buď se to obrátí proti mě, nebo to vezme, za měsíc zapomene (krátkodobá paměť) a jede se nanovo, takže milé maminky, babi nebude dávat vnouče do školky ani omylem a až se narodí druhátko, bude radikální změna. Jo a bydlíme v jednom domě, o pomoc nežádám a přesto se babi vnucuje jak to jen jde. Prostě paráda - těhotenské hormony na pochodu a babi si jede tu svou. Pak abych jí nechávala někdy vnouče pres noc, jak chce… Raději nikam nepůjdu, než abych dala dítě do péče někomu, kde chybí vzájemný respekt a tolerance. Co mi vadí nejvíc, řeším přes manžela, zbytek vypouštím jedním uchem tam a druhým ven, protože nemá význam se hádat s rohatcem, kdy musí být za každou cenu po jeho. Boji zdar :-)

• Citovat
  • Upravit
36556
15.11.17 22:43
@Anonymní píše:
Milé maminky, nic není jednoduché… Já měla zlatou tchýni ještě před svatbou. Svatbou se změnila (chtěla to naplánovat za nás a vybojovala jsem si část po svém) a po porodu vnoučete to bylo ještě horší. Když jsem se ozvala, dopadla jsem jako sedláci u chlumce a drahá maminka si do týdne vymyslela něco moooc důležitého, co jí na mě vadilo - nejspíš aby měla navrch a vždy poslední slovo. Podotýkám, že jsem všechno řešila přes manžela, aby to tchýně vzala příjemnější formou a ne hádkami se mnou, protože se nerada hádám.
Doteď byly naše vztahy neutrální, přestože se vnoučeti nevěnuje (jen hlídá a to tím způsobem, že je o samotě v místnosti s přístupem k lékům a pracím prostředkům)… Aktuálně čekáme druhé dítko a se starším musí chodit babi na cvičení, protože to nezvládám a dopadá to tak, že to bere jako bránu k tomu, aby mi do všeho kecala (přede mnou peskuje dítě a chce dodržování jejích pravidel, netoleruje můj názor a svým způsobem vyhrožuje tím, že když nebude po jejím, přestane na cvičení jezdit)… A cokoliv jí říci nemá význam, buď se to obrátí proti mě, nebo to vezme, za měsíc zapomene (krátkodobá paměť) a jede se nanovo, takže milé maminky, babi nebude dávat vnouče do školky ani omylem a až se narodí druhátko, bude radikální změna. Jo a bydlíme v jednom domě, o pomoc nežádám a přesto se babi vnucuje jak to jen jde. Prostě paráda - těhotenské hormony na pochodu a babi si jede tu svou. Pak abych jí nechávala někdy vnouče pres noc, jak chce… Raději nikam nepůjdu, než abych dala dítě do péče někomu, kde chybí vzájemný respekt a tolerance. Co mi vadí nejvíc, řeším přes manžela, zbytek vypouštím jedním uchem tam a druhým ven, protože nemá význam se hádat s rohatcem, kdy musí být za každou cenu po jeho. Boji zdar :-)

Takže ji vlastně zneužíváš, dokud ji potřebuješ - vodí ti dítě na cvičení. Využíváš toho, že u ní můžete bydlet.
A pak se na ni vykašleš, až ji nebudeš potřebovat.

Pokud je tak hrozná a dítěti škodí, proč ji teda necháš hlídat? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová