Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8179
30.9.12 17:13

Demi, hodně špatného vzduchu k nám proudí z Polska, to se taky ví.

Jinak prostě není morálka psát… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
1.10.12 20:19

Ahoj holky, my žijem a já tak nějak přežívám.
Zuzanka nástup do školy zvládla celkem dobře, Terezka taky dobrý a Anetka ta má zase novou třídní, ale tentokrát myslím to bude super, je to moje bývala učitelka která mě učila. Dokonce mě poznala, no Anetka hned třetí den měla ve škole úraz, otvírala vchodové dveře p. učitelce a svůj prst tam nechala, no zkusila si hodně, ale ted už se to hojí.
A já se plácám stále s únavou a nevolnostma, dr. mi radil vypnout, ale to bohužel nejde, ted o víkendu jsme byli na Ostravici, bylo to tam super, ale dnska doma jsem byla zase ko.
Tak nevím kdy se z toho setřepu.

Všechny moc zdravím.
Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
1.10.12 20:55

Knofli: však my jim tam taky občas něco „dohodíme“, stačí, když se otočí vítr. Ale je fakt, že Poláci na nějaké ovzduší (navíc u sousedů) kašlou - oni kašlou i na to svoje.

Lamvinku: jsem ráda, že ses ozvala… koukám, jak přežíváš, to je docela mazec. Nechtělo by to nějaké komplex vyšetření? Asi by to chtělo nějaký ten týden úplně vypadnout a změnit prostředí. Holky už budou brzy soběstačné (mmch - do které třídy už jdou ty dvě starší princezny?), tak že by světlo na konci tunelu?

Krásný večer a požehnaný týden všem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
2.10.12 17:04
@Knoflice píše:
Jinak prostě není morálka psát… :oops:

bingo!

Gerberko- na Bédíka jsem si v posledních dnech několikrát vzpomněla, jestli se drží- no… ten půl rok byl důbrý, snad i ted to bude jen jednorázově a zas bude dobře- dnes mi rehab doporučila mateří kašičku na mé potíže - nepomohla by i B.?

Demi - s příchodem nejstaršího do školky si vybavuju taky hlavně slzičky.

Lamvinku - co s tebou :(? Ted jsem slyšela chválu na imunor - netuším ale jestli to není jen ovlivnění reklamou - nějaké léky toho typu- na imunitu, jsi už asi zkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
2.10.12 17:56

Ahoj holky!
Tak máme malou čtenářku! Ne, nelekejte se. Anička má svou průkazku do knihovny. Knížky si už vybírat umí. I když ta poslední… Mám pocit, že si autor něco šňupnul…
Minulý týden měla Anička 2 dny horečky kolem 38, pak trochu kašel a rýmu. Ale po 5-ti dnech už je ok. Asi ji zase pošlu do školky. Se školkou byla na výletě na Hostýn. Moc jsem vám chtěla poslat odkaz a pochlubit se, ale nemůžu. Ani na jedné fotce Anička není.
Chci se vás zeptat. Abychom přečkali zimu co nelépe, doporučujete pro Aničku nějaké vitamíny? Klidně mi napiště, že nic. Já si ráda nechám poradit. Díky.

Gerberko, také jsem na vás myslela. Jak je dnes? Už lépe? Kéž to bude na dlouhou dobu poslední nemoc.

Lamvinku, opravdu by ti pomohlo vypnout, ale jak to udělat? Kéž bude brzlo líp!!

Opatrujte se.
R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
2.10.12 20:11

Ahoj holky,
jo to by chtělo vypadnout, ale bohužel to nejde a mám pocit, že kdybych se vrátila bylo by to horší.
Stále kojím Adámka, kvuli te imunitě, Zuzi v první třídě. Terezka je v osmé a Anetka v šesté, s Anetkou se musím hodně učit, takže nevím jak dál.
Dneska mi zase bylo hůř, ale ted je to zase lepší.
Vyšetření jsem měla už o prázdninách, ultrazvuk, gastroskopii a kompletní odběry, nikde nic. Hold je to vyčerpání, bludný kruh z kterého ne cesty ven.
Tak snad se to samo nějak utřepe. Kdyby jste někdo měli radu, krom toho vypadnutí, to bohužel nejde.
Jsem už na příští pátek objednaná k psychoušovi tak uvidím.
 Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
3.10.12 00:39

Ahoj,

Lamvi: hlavně, aby to nebyla ta má psychodr., která mě vykopla po pár minutách z ordinace, aniž by mi položila jedinou otázku :think: Ale možná i to je nějaké řešení - dostat to ze sebe a vypovídat se. S Anetkou není, kdo by vypomohl?
Vyčerpání je fakt bludný kruh, psychické i fyzické. Měla bych radu, asi jen jednorázovou, ale u mě funguje během MS (to mi bývá na omdlení i na zvracení) - popíjím Gravimilk, který mě docela dovede postavit na nohy. To víš, nevyspání, ztráta krve (fakt masivní), kolotoč doma… u mě to funguje. V lékárně mi dokonce doporučovali Geriavit (ten vitamínový komplex pro babičky a dědečky), prý si to kupují všichni doktoři.

Neboj, až Adámek vyroste a Daneček se uzdraví, zase pojedeme na Hostýn!!!

Rafuško: asi se budeš muset smířit s tím, že Anička bude častěji nemocná. Děti v tomhle věku ještě nemají dostatečnou imunitu. Všechny podpůrné přípravky jsou dost drahé, tak možná vsadit na přírodní vitamíny v ovoci a zelenině. Dobré je také dávat ráno na lačno lžíci medu - jestli není A alergická! - on je to takové přírodní antibiotikum.

Holky, co takhle zase někdy nějaké duchovní tématko?

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3760
3.10.12 13:51

Ahoj holky,

Rafusko- o přípravcích na imunitu bych tu mohla psát romány…Béda vyzkoušel snad všechno dostupné a JEDINÉ, co je jisté, je to, že jak ubíhá čas a je starší a otrkanější vůči „školkovým“ bacilům, tak je to o kousek lepší. Vloni v říjnu jsme skončili i na alergo+imunologii, tam dostal Bronchovaxon (bude letos brát opět, jsou to bakteriální lyzát) a ten loňský druhý školkový rok tak nějak jakž takž ušel…A říkám - atb. měl na průdušky naposled v březnu, od té doby nic, sice rýma, ale to nic není, to léčím doma. Jenomže známe to - jakmile se vyhoupne teplota nebo horečka, tak dítě do školky prostě jít nemůže… :nevim: Ovšem jsou mezi rodiči i takoví, kteří posílají dítě BĚŽNĚ do školky s teplotou, neřku-li s horečkou - bohužel…to všechno se člověk dozví až následně a z „třetí“ ruky - viz naše školka.

Napíšu ti schválně, co všechno jsme vyzkoušeli (samozřejmě postupně, ne všechno zaráz):

• 2× dvouměsíční kúra echinacei (Immunal - je tam šikovný dávkovač) - vůbec mu to nepomohlo, to říkám narovinu
  • rakytníkový sirup (rakytník je přebohatý na vitamín C)
  • preventan junior (už od konce srpna - bral předloni, loni i letos)
  • Iskial (olej ze žraločích jater, prý výborně „potáhne“ sliznice ochrannou vrstvou, je to to stejné jako Biomare)
  • Multivitamol šťávu od dr. Theisse (zde jedině je železo, ještě existuje Multisanostol - tam železo není)
  • Multitabs (protože dříve byly prodávány jako léčivo, tak jedině těmhle tabletkovým vitaminům a minerálům věřím, že tam opravdu jsou, Marťánky ani Hvězdíky či co bych nekoupila - to jsou podle lékárnic jenom reklamní drahé taháky)
  • od té alergoložky teda bere ten Bronchovaxon, to je na celou sezonu, je to na předpis

Tak pak si vyber :?

Někdo pěje chválu na přípravky z hlívy ústřičné - to jsme teda nezkoušeli (myslím Immunoglukan). Jo a ještě preventivně do nosu stříkám Vincentku. Prostě dělám všechno možný, málem bych se stavěla na hlavu :D, jenom aby byl zdravější a odolnější.

Kromě toho je SAMOZŘEJMOSTÍ - dostatečný spánek, pravidelný režim (nejenom ve všední dny, ale i o víkendech), hodně pití, POBYT VENKU za KAŽDÉHO počasí o víkendech - tím myslím i v dešti, mrazu atd. - to vše dodržujeme od narození. Čili Béda není nějaký zhýčkané zchoulostivělé domácí dítě - NAOPAK!!! Od jara do podzimku si hraje na dvorku, není doma zavřený, letos jsme poprvé zvládli i ten pobyt na horách… Podle mě je to halt školkou a nashromážděním moc děcek při sobě, no…

Každé dítě je v tomhle jiné - Béda byl úplně zdravý prvního půl roku docházky do školky a od 3,5 let marodil v podstatě celý jeden rok s nějakými přestávkami až do toho letošního března. Já budu šťastná aspoň za ty delší pauzy mezi nemocema a ne, když odpadával po 1 týdnu školky…Letos začal už TŘETÍ rok, je předškolák a já doufám v lepší zítřky…

Inuška - to byla úplná baladička. Dodnes nechápu, že marodil úplně minimálně oproti Bédovi.

Lamvinku - naprosto tě chápu. Máš jedině můj veliký obdiv, jak zvládáš 4 dětičky, určitě to není snadné. Ten, kdo nemá babičky, rodiče a tudíž možnost si odpočinout, „vypadnout“, vydechnout si - aspoň na 2 hodiny - tak tohle prostě nepochopí.

U nás je to to stejné - já tedy díkybohu vyčerpaná nijak nejsem, ale hlídání je u nás naprosto nulové. Jediná, která chodila pro Bédu do školky, byla moje maminka, a ta mi zemřela…takže v ty dlouhé dny, kdy není nikdo, kdo by šel pro Bédu, tak já utíkám z práce v 15. hodin pod nějakou „záminkou“, letím do školky, vyzvednu, převedu Bédu domů, tam už čeká Inuška, a letím zpátky do práce - mám vypočítané, že to celé mi zabere hodinu, takže od těch 16ti až do 17.30 jsem zase v práci (myslím jenom ty dva dny v týdnu samozřejmě, jinak to je kratší a stíhám). Můj taťka má 85 a jsme rádi, že je ještě samostatný a vše potřebné (krom obědů a prádla - to mu dělám já, jezdím za ním každou sobotu) si obstará. Tchýňka má 80 a je - s prominutám - totálně nepoužitelná (nejenom po zdravotní stránce, ale i po té „lidské“), takže tam taky nic. Ale kluci jsou už větší, tak nějak to zvládáme…hlavně když je zdraví a máme práci.

Béda už je celkem dobrý, dneska dostal ještě další Ospen (na pohotovosti dávají jenom malé balení), bude ale doma stoprocentně ještě celý příští týden. Dneska ale lehnul manžel - má 39 horečku a bolí ho celý člověk…

Tak všem hezké podzimní dny :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
3.10.12 22:02

Ahoj holky, dnes jenom stručně k dotazům.

Lamvi, je mi líto, že jsi tak unavená. Moc přeju, ať se to zlepší. A jak píše Demi, tak ten Gravimilk je opravdu dobrá věc, pila jsem to v každém šestinedělí a opravdu mi to hodně pomáhalo (měla jsem málo železa, po prvním porodu mi to doporučil pediatr když viděl, jak vypadám…).

Učení se staršími musí být náročné, mne docela zaskočila změna režimu spojená s první třídou. Než vyzvednu děti ze školy (družiny, kroužku) a školky a když chci s nimi chvilku být venku, přijdeme domů, svačinka, odpočinek a než začne Kouzelná školka, zbývá na domácí úkol a přípravu věcí do školy vlastně chvilička.
A to mám prvňačku.

Rafuško, nevím jak s prevencí, hodně napsala Gerberka, jenom připíšu, že u nás stříkáme Vincentku do nosu (do každé nosní dírky několikrát), jako prevence rýmy a zánětů ucha. Jeden čas jsme to aplikovali opravdu poctivě, teď jsme trochu polevili, ale asi se k tomu vrátím.
Helence to kdysi na zahlenění opravdu dobře zabralo, je to přírodní, finančně nenáročné, nedám na Vincentku dopustit :D

Demi, na tu Tvoji záležitost jsem nezapomněla, jenom si musím nějaké věci ujasnit, asi Ti k tomu napíšu časem SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3760
4.10.12 11:13

Rafusko, Vincentku kup určitě. Ta jediná se nám nejlíp osvědčila - po vyzkoušení všech možných drahých mořských vod do nosů - od toho jsem už úplně upustila a nekupuju to. Pravidelně čistím ten „šplíchač“, vždycky to prostříkám čistou vodou - kvůli usazeninám - ono je to potřeba pravidelně, aby se nezanášel ten stříkač a dolít Vincentku z flašky. Opravdu to taky doporučuju jako Chris.

Chris - a co tvoje prvňačka? Líbí se jí ve škole? Je určitě moc šikovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
4.10.12 13:13

Ahoj holky,
zkusím ten gravimilk i ten geriavit, ono už se to podobá depresi tak uvidím, léky co beru mi zaberou na chvíli a pak do toho zase padnu. Bojuju, ale je to strašně namáhavé.
Myslete prosím na mě v modlitbách.
 Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rafuska nepr.
4.10.12 14:41

Ahoj holky!
Tak jsem se dnes byla zeptat v práci. Moc velké naděje jsem si nedělala a oprávněně. Už se mnou nepočítají. Dostanu výpoveď pro nadbytečnost. Tak holt budu hledat práci. Snad najdu brzo.
Gerberko, Chris, Vincentku dávat preventivně? denně? A „šplíchač“ to je co? Kupuje se to s tím nebo nějak zvlášť?
Opatrujte se
 R.

• Citovat
  • Upravit
3760
4.10.12 15:39

Ahoj holky,

Rafusko - ten „šplíchač“ - to je ten dávkovač. Když řekneš v lékárně, že chceš „Vincentku ve spreji“, tak lékárnice už bude vědět - je to jako rozprašovač, stojí asi 65 Kč a už je to z lékárny naplněné Vincentkou. Takže až se to využívá, tak se ten dávkovač doplní normálně Vincentkou z flašky. Opakuju znova - tohle jediné se Bédovi do nosu osvědčilo - preventivně i při rýmě.

Zkoušeli jsme všechny ty možné mořské spreje (Stérimar, Quixx…), ale nic se nám tak neosvědčilo jako Vincentka. Ten dávkovač je potřeba pravidelně čistit. Já už to vyleju, když je tam vincentky na dně, pořádně pročistím obyčejnou vodou + prostříkám, aby se nezanášel ten rozprašovač solemi. Většinou to čistím večer, do rána to nechám otevřené, a ráno naplním vincentkou - říkám tak za pár dnů. Je to nejlevnější a nejlepší. Je pravda, že ten Stérimar byl z mořských vod jako první na trhu a zřejmě je asi nejlepší, ovšem je hodně drahý. To když už, tak koupím Stérimar s mědí (hnědý), když je rýma hustá (zelená atd.) nebo hodně ucpaný nos, ale jinak ty mořské vody už nepoužívám. Preventivně Bédovi pořádně šplíchám ráno a večer, když je rýma, tak klidně i po půl hodině a vždy potom pořádně vysmrkat (to Béda naštěstí umí šikula, Ina - ten neuměl smrkat snad až do 1. třídy :nevim:, jo, každý je prostě jiný).

Rafu, moc mě to mrzí s prací, co se dá dělat…Aspoń by to chtělo nějakou brigádu…Já bych šla i někam uklízet, jenom abych měla práci a přispěla trochou do rodinného rozpočtu. Mám jedno svoje vysněné povolání (pochopitelně jsem vděčná za současnou práci, protože je to vše velice férové a zaměstnavatel se mnou nikdy „nezametl“ - to je bez debaty), to je jenom kdyby jako náááhodou… Ale psát to sem nebudu, asi bych sklidila posměch :oops:

Barčo - chtěla jsem ti říct, jak moc mě mrzí, jak se cítíš, protože jsem si pořád myslela, jak si čtvrtou mateřskou celkem užíváš, vychutnáváš si miminko, procházky, prostě si Adámka zas „vypipláváš“ apodobně…Ze srdce to přeju každé mamince.

Neplynou tvoje stavy i z něčeho jiného než jenom z vyčerpání?? Vím, že sem do veřejné diskuze se x-věcí nehodí psát, to je mi naprosto jasné…

Aspoň manžel se nemůže chvilkama zapojit - třeba na hodinu s kočárkem ven nebo podobně?? Že bys měla čas na holky?

Tohle je těžké, přetěžké…a takhle na dálku něco radit je téměř nemožné.

S těmi antidepresivy- já jsem PŘESVĚDČENÁ, že moje maminka určitě minimálně rok nebo dva roky zpátky potřebovala antidepresiva taky. Ale ona nikam nešla, samozřejmě by to vnímala jako „ostudu“ před někým odkrývat svoje nitro. Jenom já jediná z celé rodiny vím, jak se cítila, jak byla smutná, osamocená, osamělá, jak moc jí bylo těžko, a ona se z 50ti procent prostě utrápila. Ty další věci - infekce či já nevím co to měla - to bylo až podružné. Ona už nechtěla žít, nechtěla tu být…I když jsem jí nabízela vše možné, že k nám může kdykoliv jezdit, chodit se mnou ven, vše jsem jí nabízela, dávala jsem jí taky občas nějaké jídlo apodobně - ale vše bylo nadarmo. Cítila se pořád stejně. Každý den na ni nesčetněkrát myslím, jak moc mi chybí - i klukům. Ona jediná se nám z prarodičů věnovala a byla moje nejlepší kamarádka. Nikoho takového nemám.

A bohužel - stále víc jsem přesvědčená o tom, že brácha se švagrovou si do ní kolikrát pěkně „rýpli“ a ona se cítila neužitečná a nepotřebná…My s nimi máme přerušené veškeré kontakty i nadále a vycházím z toho, co mi občas řekla. Prostě jejich chování hodnotím jako naprosto bezcharakterní - i vůči mamince a brácha prostě totálně zblbnul, jinak se to říct nedá. :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
5.10.12 20:31

Ahoj,

Lamvi: och jejda - tohle budeš muset zvládnout asi opravdu s pomocí odborníka… nevěděla jsem, že je to takové :think: Moc mě to mrzí. Chtělo by to možná „hostýnskou kúru“ :srdce: :andel:, přece jen blízkost Boží je úžasná terapie.
Vitamíny určitě neuškodí, hlavně nic nepodceňuj.

Gerberko: to mě s maminkou moc mrzí… :( Snad už nalezla úlevu a pokoj v Kristu. Staří lidé mají moc křehkou duši a všechno vnímají mnohem bolestněji, alespoň co se mi tak jeví v mém okolí. Věřím, že na maminku denně myslíš, a stejně tak jsem přesvědčená, že ona o tom dobře ví.

Chris: vlastně už budu jen potřebovat radu, jak má správně vypadat dohoda o rozvázání pracovního poměru. Žádná jiná možnost (pro mě) neexistuje. Moc díky.

Rafuško: s Vincentkou máme výborné zkušenosti. Dětem ji stříkám i do pusy, když je bolí v krku.

Všem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3760
6.10.12 19:16

Demi - naprosto ve všem s tebou souhlasím :kytka:
Bohužel s tím rozvázáním prac. poměru neporadím, určitě Chris napíše…
Když jsou při mši přímluvy za naše zemřelé, tak to vždycky komplet celé probrečím, pořád vidím, jak jsme měli zádušní mši a všechno, ach jo…nikdy se s tím nevyrovnám, že už maminku nemám - vím, že takových jako já je moc, kteří už jsou bez maminky, že nejsem žádná výjímka, je to moc těžké…Ale víc než cokoliv jiného mě to přiblížilo k víře, ale to je moc soukromé téma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová