Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
729
17.4.13 19:45

Demi :hug: :hug: :hug: :srdce: :srdce: :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
17.4.13 21:00

S mírnou dopomocí wikipedie jsem dala dohromady slavný růženec :) :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
27.4.13 20:55

Ahoj,

zdravim vsechny z PC v nemocnici v Motole. Mame k dispozici spolecny pocitac a omlouvam se za diakritiku.

Vsem vam s pokorou dekuji za modlitby. Danecek se ma dobre, ledvinka Lidunka funguje, jen trochu vice nez by bylo pro dite Daneckova veku vhodne. Nestihame dopijet potrebne mnozstvi tekutin, docela mu klesl krevni tlak, takze ted je obava, aby srdicko vhanelo potrebne mnoysvti krve do ledviny. Nejdrive {do dneska] mel krevni tlak vysoky, upravovalo se to lekama, nyni ho ma zase nizky. Ale jsme tady porad pod kontrolou, lekari skveli, zejmena ten nas :palec: Tekutiny se mu dodavaji jeste infuzemi, ale uz dnes po cely den byl od nich odpojen a byl jen na prijmu pitim. Snazi se uz i chodit, ale rychle se unavi. Dobrou praci dela rehabilitacni sestra a hodne dobre jidlo. Vari tu dobre a detem skutecne vybrane jidla.

Je uzasne, ze uz Danecek muze jist cokoli / jen nesmi grepy, protoze ty se nesnasi s imunosupresivy. Fosfor a kalium, ktere jsme museli cele roky peclive hlidat, protoze pacienti na dialyze trpi nadmernym mnozstvim fosforu a drasliku, mame temer na nule, coz take neni ideal, ale da se to doplnit stravou / cokolada, mleko, cerealie, syry apod. Nastesi Daneckovi chutna - take diky kortikoidum, ji opravdu dobre. Jinak se mu take hlida bilkovina v moci, kreatinin a kyselina mocova. Podle lekaru jsou ale vysledky dobre.

Myslim na vas a take prosim o vase modlitby. Danecek / i ja/ je potrebujeme kazdy den.

Zdravim vas,
Zdenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
28.4.13 16:21

Demi - to by mne-laika nenapadlo, co vše je třeba hlídat a co vše může být problém. Větší množství tekutin pro ledvinu je nastálo, a nebo se ledvina může nějak přizpůsobit Danečkovu tělu?

Lidunka- to je hezký :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3757
30.4.13 11:16

Ahoj Jesličky,

Demi - moc děkujeme za zprávy z nemocnice a jsme rádi, že Daneček má kolem sebe dobré lékaře i sestry. Mysíme na vás moc často a přidáváme modlitbu.

Béda je od včerejška zas marod, jsem vděčná aspoň za ty 4 týdny dobré, co odchodil do školky - vlastně celý duben. Už jsem tu napsala romány ohledně nemocí, tak jenom stručně, že tentokrát průdušky a má Ospen, nechápu, jak mohl něco takového chytnout v tak hezkém jarním počasí… Ještě štěstí, že jsme minulý čtvrtek zvládli návštěvu té psychologické poradny kvůli odkladu - psycholožka byla dobrá, rozumná a odklad taky doporučuje, tak to máme za sebou.

Rafusko - jak to vypadá u vás? Psalas, že Anička byla taky dlouho doma, tak ať je taky zdravá a má zpestření ve školce. Béda opět přijde o besídku ke dni matek, o focení a další akce…bohužel.

Tak ať se vám všem daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
30.4.13 14:50

Demi, věřím, že vše jde dobře :*

U nás jsme teď absolvovali jedny neštovice, teď je to dva týdny, a právě začínáme druhé kolo s klukama. Ale jsem ráda, že to přišlo až teď, po přestěhování, kdy můžu zdravou část dětí pustit na zahradu a nemusíme být všichni zavření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rafuska nepr.
1.5.13 11:22

Ahoj holky!
Právě jsme se vrátily (já a Anička) ze žehnání cyklistům. Anička byla na svojí tříkolce. Koupily jsme mléko a to už to minulý týden vypadalo, že už s mlékem přestává. V dubnu byla Anička 4 dny ve školce. Úplně na konci měsíce. Byl skoro 4 týdny doma s kašlem rýmou a zánětem očí. Vše jsme pochytali i já s manželem. S rekvalifikací jsem skočila předčasně.

Manžel vyhrál výběrové řízení na kontrolóra. Bylo by to ne 10, ale 25km. Za trochu víc peněz a stravenky. V současné práci už po něm chce znovu šéf peníze na pokažené nástroje. Už splácí 12 tis a teď chce dalších 8. Už se tam nedá vydržet!!!

Jsme hodně venku. Máme už skoro všechno na zahrádce nasazené a teď se kocháme, jak to roste. Už delší dobu nepršelo, tak pilně zalévám ob den.

Demi, myslíme na vás všichni. Lidunka, to je moc hezké. Někdy, časem, ti k jménu Lidunka něco napíšu.

Chris, po kole nemocí na to nemám sílu, ale neštovice bychom brali. Jen později… Je moc fajn, že můžou být děti venku. Anička to miluje.

Gerberko, 4 týdny v kuse. to je pro mě sci-fi. Anička má rekord 8 dnů. :( Snad už bude Bedřiškovi brzo lépe.

Anička vá chce také napsat:
:zed: :idea: ;) :potlesk: :think: :pocitac: :zed: :srdce: :nevim: :poblion: :pocitac: :pocitac: :zed: :oops: 8) :roll: :-O :twisted: :evil: :! :mavam: :cert: :kytka: :pankac: :kytka: :kytka: :andel: :hug: :D :lol: :P :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
3757
1.5.13 14:24

Rafusko, já myslela, že jak Anička začala chodit od listopadu do školky, tak že chodila celkem pravidelně, až jsem se úplně divila :nevim:, nebo se pletu?? Myslela jsem, že víc začala marodit až teď na jaře, že listopad, prosinec atd. odchodila celé měsíce do školky…nechci nikoho strašit, Béda pochytal ve školce kdeco a napsala jsem tu už romány, už s tím nebudu unavovat…Žehnání cyklistům se mi moc líbí, ale neznám to - my na kole vůbec nejezdíme :oops:, kluci rajzují na koloběžkách a Béda má ještě tu největší motorku, jaká se vyrábí, ale kolo nám nic neříká, asi jsme výjímka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
7.5.13 22:56

Omlouvám se moc, že vpadám do vaší diskuze, ale kdysi jsem si s Demi psala soukromé zprávy. Držím moc palce chlapečkovi a přeju, aby vše dopadlo co možná nejlépe!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
9.5.13 23:06

Ahoj vsem,

opet zdravim z nemocnice. Jeste asi tyden tady pobudeme, ale vsechny dosavadni vysledky jsou dle lekaru v poradku - jen ja jsem se trochu potacela ve vnitrni krizi / jak je ostatne mym peknym zvykem… Jednu dobu jsem si moc nevedela rady sama se sebou, pozadala jsem o pomoc psychologa, ale zatim k tomu nedoslo. Mezitim se u me trochu ten chaos srovnal, alespon do te miry, ze nepropadam chmuram a panikam. Ani to moc nesouvisi s Daneckem, je to muj vnitrni problem. Manzelovi jsem brecela do telefonu, nastesti si zachoval rozum a prijel na minuly vikend i s klukama a babickou. Babi pobyla u Danecka, a my jsme si zajeli na Prazsky Hrad. Bylo hezke pocasi, tak se toho dalo vyuzit. V nedeli odpoledne jsme byli na kavu v Metropoli.
Proste jsem chvili v pohode, chvili je mi na nic a verte mi, ze moc doufam, ze se vsechno srovna, jakmile se vratime domu. Danecek to tu zvlada s optimismem sobe vlastnim :D, ma tady kamarady, chodime uz i ven na prochazky v arealu nemocnice / to on rad, jezdi s kocarkem a vozi si svoje plysaky. Je tu pomalu spokojenejsi nez doma.

Na vas vsechny myslim a doufam, ze jste zdravi.

Sovicko: moc zdravim a diky. Uvedomuji si, ze jsem nejak zapinkala odpoved na tvuj posledni mail, omlouvam se.

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
9.5.13 23:13

To vubec nevadi, Demi. Vim, ze mate jine starosti. S dovolenim jsem v poslednim roce casto mrkla do teto vasi diskuze, abych vedela, jak se mate. Moc vam vsem drzim palce, zaslouzite si klid!!!

V Motole jsme byli mesic, na nefrologii (byla sestehovana dve odd dohromady). V peci ma ted syna Prof. Seeman, v nemocnici se o nej staral Seeman a Doc. Blahova. Hodne mi take padl do oka Mudr. Zieg. Mam s nimi ty nejlepsi zkusenosti a s Motolem taky. Bohuzel nejsem momentalne v Praze a budeme tam az na zacatku cervna, jinak bych nabidla pomoc, byvam tam kousicek od Motola. V Motole jsou nej nej nej a urcite vse dobre dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
14.5.13 14:06

Ahoj holky!
Manželovi se povedlo najít jinou práci, kde bude muset dojíždět dál, ale měli bychom si polepšit. Ze současné práce odchází dohodou, bude tam chodit o víkendech. Moc jsme se báli, že ho nepustí.
Anička má dnes ve školce besídku pro maminky, tak za chvíli odcházím slzet. Pokusím se vyfotit.
Opatrujte se.
 R

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3757
14.5.13 14:25

Rafusko, jsem moc ráda za manželův úspěch s prací. Ještě abys i ty natrefila na něco pořádného, viď? Besídky - vánoční nebo jakékoliv jiné - mě vždy strašně dojímají. Nejbolestnější to bylo pro mě vloni, když 2 dny po maminčiné smrti měli ve školce besídku ke dni matek - přiznám se, že jsem utekla brečet do šatny, opravdu toho bylo na mě moc, ale Bédík tenkrát byl zdravý, do školky chodil a besídky se samozřejmě účastnil…Už to bylo vloni ve středu 1 rok..Béda byl minulé 2 týdny doma s průduškami, včera odpoledne ve školce viselo, že tam mají neštovice, tak mě to moc nepotěšilo - i když vím, že si to dřív nebo později odbýt asi bude muset… :nevim:

Demi, doufám, že je líp, v pátek to bude už měsíc Danečkova „nového života“, viď? Kdy vás pustí domů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
14.5.13 22:14

Už nemůžu psát s Aničkou za zády a s bolestí…
Zapomněla jsem nspat, že manžel nastupuje 1.6.
Besídka byla krásná, slzela jsem. Slušnou fotku nemám. Anička dělala křoví a seděla stranou se svou třídou Broučků.
Na zahrádce se daří. Příští týden budeme sklízet ředkvičky. Cukety mi vylezly na 1. pokus (běžně 2-3).

Gerberko, snad uz Bedřišek zdravý bude. Anička byla přes zimu 6-8 dnů ve školce 5-8 dnů doma a pořád dokola.

Demi, už jste doma? Jsem ráda, že to Daneček tak krásně zvládá. Dobře, že jste se s manželem mohli užít.

Lamvinku, Christabel, Harpyje jak se máte?

Opatrujte se.
R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3757
17.5.13 10:03

Ahoj všem,
tak Demi psala, že dneska jedou domů, přejeme šťastnou cestu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit