Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3650
29.11.09 16:48

Ahoj holky,

trávíme neděli doma, protože Pavlíček je nemocný, v noci zvracel, ale jen jednou, od té doby ne, ale má horečku, tak jsem mu nasadila dietu a dávám léky.
Nic moc :cry:

Demi, jsem ráda, že oblečky došly, rozhodně za těch pár věcí nic nechci, sama jsem většinu dostala.
(Kdyby to nakonec přece jen byla holčička, tak už jí nemůžu poslat ani čepičku :-D kamarádka čeká dvojčata-holčičky :dance: )
Ale ještě se mi tu pár klučičích věcí na cca rok objevuje, tak třeba pošlu pak ještě něco, kdyby se ti to hodilo.

Ad manželství, no já to mám jasné, protože kromě toho křesť. pohledu mám na to jednoznačný názor i právní, což je profesionální deformace, ale každopádně z právního hlediska je mnohem lepší být manželé než druh a družka. Kvůli dětem, majetku, kvůli kdečemu.
Takže já bych z mnoha důvodů nechtěla žít v druhovském poměru. Možná je to povrchní, ale připadá mi to i takové romantické, být manželé, mít stejné jméno a tak, prostě mi to rozhodně prospělo :srdce:
Což také nikomu nevnucuji.
Kromě toho nevím, třeba v cizině může být právní úprava jiná a není to takový rozdíl jako u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
29.11.09 21:20

Baby, je mi blivno jak malýmu psovi (naštěstí jen těhotensky, jinak jsme chvála Bohu všichni zdraví) - napsala bych adventní deníček o Kseniji - té mamince z Ukrajiny, co se jí v létě narodil chlapeček - její osud se nevyvíjí příliš růžově… hmmm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
29.11.09 21:31

Harpyje: deníček jo jo jo, přimlouvám se za adventní i vánoční. Myslím, že to může oslovit širší publikum.

Chris: ještě jednou díky díky! A napiš, jak se vyrovnáme, jsou to tak pěkné věci, že si je asi nechám skoro všechny 8-) . Ten žlutý overálek je spíše pro holčičku, když tak ten tedy asi věnuji dál.

Přeji Pavlíčkovi brzké uzdravení. Snad dieta ani nebude nutná… když Honzík takhle blinkal a teplotoval, primář na dětském v nemocnici nám doporučoval vykašlat se na diety a normálně dávat jíst, hlavně polévky, vývary, protože organismus už je tak oslabený, a ještě mu ubírat potravu prý není vhodné. Dobře působí Smecta v kombinaci s Nutrolinem.

Jinak na manželství sdílím i tvůj právní názor - taky z praktických důvodů, i z těch romantických…

Zdraví Demi (37tt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
29.11.09 22:17

Deníček je dobrý nápad, Harpyje, to tedy schvaluji :palec:

Zapomněla jsem pozdravit nově příchozí :mavam:

Demi, musím se smát, ten overálek mi poslala teta, když jsem jí oznámila narození Pavlíčka :idea: a jak jsem psala, byla jsem z něj trošku rozpačitá, úplně jsem nepochopila jeho použití :mrgreen:
Ale je takový teploučký, tak jsem si řekla, že u vás v drsném kraji se sejde :think:
Samozřejmě co se ti nehodí, rozdej, já už jsem zde zásoby nových miminek, která by to ponosila, vyčerpala :lol: a Harpyje má určitě nasysleno po Ondrovi 8-)

Pavlíček už dnes neblindil, snad to byla jenom jednorázová akce. Taky jsem dietu už opustila a doufám, že ty teploty půjdou dolů.

Jo a nakukovala jsem do KM a potěšilo mne, co tam psala Diny - četly jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
29.11.09 22:42

Chris: nečetly, jdu tam mrknout. Jsem ráda, že už je malému líp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
30.11.09 10:55

Jen rychle. Bětka s Matoušem mají od včera neštovice, zatím se to vyvíjí docela dobře, dr. mě strašila s horečkami apod., že u malých dětí bývá, ale snad to zvládnem bez nich. Statečně ťupkujem, i když matouš je spíš pudrem ušpiněn, než že bych se na ty pumprdlíky strefila :think: .
Harpyje, tak ať se zdárně probluješ do druhého trimestru :palec: a deníček taky beru, samotnou mě to zajímá.
Demi, mám nějaké miminčí věci po klucích, schovávám je pro sestru, příp. švagrovou, ale zatím to není aktuální a ani to nevypadá.Navíc si ani nejsem jistá, jetsli to budou chtít, dneska holt hodně lidí chce nové. Nechce se mi rozepisovat podrobnosti, tak jen, kdyby ti něco chybělo, napiš mi třeba SZ a já se podívám, jetsli by se něco nenašlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
30.11.09 17:14

Ahoj holky,
děkuju moc za pěkné přijetí. Já mám taky na manželství jednoznačný názor a rozhodně si myslím, že přivést děti do manželství je lepší než jen do partnerství. Já jsem i chtěla před tím, než jsme se sestěhovali, ale chlap chtěl prý nejdřív vidět, jestli se se mnou dá vůbec žít :roll: :-D . připadalo mu to jako risk… Já si tedy myslím, že když dva lidi chtějí být spolu a chtějí přijmout ten závazek(manželství), tak se holt musí snažit, aby to fungovalo - ať spolu předtím žili nebo ne… my jsme oba věřící, ale chlap to nebere moc vážně. Když je v neděli pěkně, tak jde raději na golf než do kostela:lol: K přijímání pořád chodí, já tedy ne - připadá mi to jako pokrytectví. Přijala jsem víru se vším všudy a tak si nechci vybírat jen pravidla, která se mi hodí… No nic. To jsem ho tady pěkně pomluvila, ještě že tomu nerozumí. Jinak je ale moc milej :lol: Vzít bychom se chtěli asi příští rok. Já bych chtěla co nejdřív, moc toužím po dětech… Výhoda čekání je, že snad dodělám školu - už je to druhý pokus, žačala jsem ještě v čechách a pak na rok přerušila - že si rok užiju v zahraničí. Teď začínám ve Skotsku šestý rok… Tak teď studuju tady. Nevím, jestli bych to dodělala s mimčem.

Jinak přeju všem krásný advent, marodům brzské uzdravení a těhulkám pěkné těhotnění(Harpyji gratuluju!!!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
1.12.09 09:00

Jen bleskem hlásím, že neštovice se rozjely, Matouš už má i horečky, mají jich hodně a svědí, Mat tedy i obří, Bětka zas šílené záchvaty při každém natírání. Kdybyste měli nějaké zaručené „praktiky“ na ty potvůry, budu ráda. Přišel děda hlídat, Matouš spí, tak pádím něco nakoupit, abychom nezemřeli hlady, tatínek má v práci práci, takže nějak už nezvládá pomáhat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alice19761
1.12.09 09:10

Adventní pozdrav všem!

Dobré ráno.
mohu se zeptat,jest-li můžu zasáhnout do této příjemné rozpravy a občas /denně/ :lol: něco moudrého :think: :lol: napsat.

• Citovat
  • Upravit
4047
1.12.09 10:03

Alice: no samozřejmě, jen piš, těšíme se! :mavam:

Více napíšu za chvíli, teď kmitáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
1.12.09 11:25

V sobotu jsem napsala odpověď a ono mi to nahlásilo chybu, tak jsem to vzdala. :roll:

Ještě se ve vaších nickách moc neorientuju a i když jsem přečetla diskuzi postupně od začáku, tak je v ní vidět, že se už znáte.

Chodila jsem diskutovat na „věřící maminky“, ale tam to uslo, tak jsme se s rarelo dohodly, že se přiškvaříme k vám (ona určitě taky čte :lol: ).

Neštovice? Hm, ty mají dvě starší za sebou. Už jsem všecky chytré rady zapomněla :think: No až bude akutní fáze pryč, tak strupy promazávat olejem, dá se tak aspoň trochu předejít jizvičkám. Ty teda po těch obřích zůstanou, i když se dítě neškrábe. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
1.12.09 12:24

Děkuji za milé přivítání,Demi. :mavam: Teda téma neštovice začíná být,zdá se,opět aktuální.Mé dvě nejstarší je měly ošklivé,syn do toho ještě dostal oboustranný zápal plic a fibrilní křeče,na to ani nechci vzpomínat a třetí,v pořadí narozený,je měl velmi sporadicky.Napočítáno bylo asi 8-o 20 puntíků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
1.12.09 14:05

Maky: neštovice zatím ti moji malí neměli, ani Honzík ani Daneček, i naše dětská dr. se tomu divila. Přemýšlím nad očkováním toho nejstaršího…Zkušenosti tedy nemám, ale kamarádky holčička se z toho shrabávala cca 14 dnů. Nemohla ji koupat ve vodě, jen oplachovat genitálie a otírat ubrouskem. I v těchto místech se objevily stroupky, také hrozně plakala.
Ještě že teď není léto a horko, to by bylo asi o dost horší :-? Pomáhá tekutý pudr, chlazený v ledničce, od toho nejhoršího svědění, ale to asi víš. Držte se!

Chris: tak ten příspěvek od Diny na KM jsem si přečetla - silná, střízlivá holka. Čtu občas i její blog. Myslím, že lidé jako ona nikdy nezůstanou samy.

Lenochodko: pochopila jsem, že tvůj nastávající je patrně ze Skotska? Koukám, že jeho životní zásada je patrně to be open and free, and don´t have problem… Jak dlouho se znáte?
Co studuješ?

Knoflíčku: (neva?) jak je na tom tvůj nejmladší? Daří se vám ustát současné chřipkové období?
Já myslela, že s Danečkem skončíme minulý týden opět ve špitále - měl horečky, moč příšernou, v noci jsme s ním nespali, ale díky Bohu se to spravilo. Tím, že je na imunosupresi, na něj sedá kde co, ale snad to bude dobré.

(pro ostatní: s K. se známe z FN, ležela tam se synečkem přibližně v tu dobu, co já s Daníkem)

Alice: a odkud jsi? Tak máš taky doma trojlístek… Mi každý prorokuje, že se ze 3 malých kluků doma zblázním (třetí mimčo má být taky chlapeček), a jestli prý holčička bude napočtvrté nebo až napopáté… S některými lidmi je to holt horší než těmi třemi kluky doma… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
1.12.09 14:52

čtyři brouci

:lol: Ahoj Demi,
jsem z Děčína a s manželem máme ratolesti čtyři.Verunce je 12 let,Tobiášovi 8 let,Kryštofovi 6 let a Šimonovi je 7 týdnů.Veselo je u nás neskutečně,jelikož jsou děti velmi živé a hluku tvorné :lol: ,ale jakmile je někdo mimo domov je to bída,protože ten článek prostě chybí :-? .Verunka byla v létě na 14 dní na táboře Radost a to bylo něco.Tobík tesknil a tesknil,ale jakmile dorazila opět začaly žabomyší války 8-o .Prostě děti :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
1.12.09 15:13

Demi Chlap je Angličan a jsme spolu dva roky. Jinak on je o dost starší než já. Studuju místní ekvivalent české AVU, v Čechách jsem dělala pajdák, na to jsem si tu netroufla. Ale u učení asi nakonec stejně skončím, mám to v rodině… Chlap je taky učitel. Jinak on ví, jak je pro mě manželství (potažmo děti) důležité, děti taky moc chce. Ale on než se v jeho věku k něčemu rozhoupe :roll:
K neštovicím Já je měla jako asi dvanáctiletá a v pohodě, mám jednu malou jizvičku na zápěstí. Dohromady jsem jich měla asi třicet. Ale můj bráška, teď třináctiletej, je měl asi ve dvou letech a to byl mazec. Měl je úplně všude. Máma ho mazala kdečím, ale já si už fakt nevzpomínám. To jsem teda moc nepomohla :roll:
K Diny Sleduju jejich příběh už dlouho. Je to úžasná, silná ženská. Kéž bych byla alespoň z části taková… Modlím se za ně.

Holky, posílám všem marůdkům pohlazení. Ať je jim všem brzy lépe.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová