Křesťanství je blbost

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12805
15.7.21 15:10
@Luboš P píše:
@drewlet Karl Gustav Jung (švýcarský psychiatr) napsal, že Němci jako národ byli zasaženi nákazou duševní choroby, tedy mu neměl kdo odporovat. A tady zakladateli nejde o nějakou radu, on chce provokovat i za cenu urážek.

vím, oni si omluví skoro vše. Chudáci všichni nemocní a jsou stále…Viz. polské koncentrační tábory. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
15.7.21 18:31

Tak mi tu diskuzi smažte je mi to fuk. Vím že ste na mě zasedlí takže už je mi všechno jedno, dělejte si co chcete. Hlavně že to že se ve jménu toho vašeho boha upalovalo vám nevadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
15.7.21 19:14
@OmylCZ píše:
Tak mi tu diskuzi smažte je mi to fuk. Vím že ste na mě zasedlí takže už je mi všechno jedno, dělejte si co chcete. Hlavně že to že se ve jménu toho vašeho boha upalovalo vám nevadí…

Upalovala katolická církev. A není jediná, která trestala lidi. Podívej se na Islám, nebo co dělali Aztekové nebo Mayové, a další náboženství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
15.7.21 19:36
@topazio píše:
Upalovala katolická církev. A není jediná, která trestala lidi. Podívej se na Islám, nebo co dělali Aztekové nebo Mayové, a další náboženství.

A co teprv dělali všichni ti bezvěrci… :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
56505
15.7.21 19:41
@Parninas píše:
A co teprv dělali všichni ti bezvěrci… :jazyk:

To také. Nebo Husité. Ti plenili jako diví. A co hradů zničili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2336
15.7.21 19:43
@OmylCZ píše:

Nejen ve jménu Boha. Byl to Hitler, který se zhlédl v Nietzscheho filozofii o přirozeném výběru elitních lidí, o tom, že Bůh je mrtev a vše je dovoleno. Jak to dopadlo, všichni známe. O tolika obětech se círvi ve středověku mohlo jen zdát. Přiznávám se, že já sama jsem nevěřící, ale vím, že fanatický ateismus je v podstatě na stejné úrovni jako fanatická víra. Je to svým způsobem také náboženství, jen místo duchovna uznává vědu a materiálno. Ale ani věda není neomylná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
15.7.21 19:49
@topazio píše:
To také. Nebo Husité. Ti plenili jako diví. A co hradů zničili.

Mě jen přijde smutné jak lidí haní libovolnou víru. Jo církev nebo ty lidi, co to v té době dělali, na ty si můžeme flusat do libosti, no problem. Protože hromada z nich se jen za tu víru schovávala pro vlastní zisk (viz třeba křížové výpravy že ano). Ale to se nijak nevztahuje k těm základním myšlenkách, které bývají u většiny náboženství vesměs dobré.

Ale zrovna milý Omyl tady jen sype nějaké rádoby poučky o věcech, o kterých ví kulový. Mě je vcelku fuk jaké kdo má nebo nemá vyznání. Ale nemám ráda hloupost. A to je tu předváděno v přímém přenosu. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
56505
15.7.21 19:54
@Roxy ivka píše:
Nejen ve jménu Boha. Byl to Hitler, který se zhlédl v Nietzscheho filozofii o přirozeném výběru elitních lidí, o tom, že Bůh je mrtev a vše je dovoleno. Jak to dopadlo, všichni známe. O tolika obětech se círvi ve středověku mohlo jen zdát. Přiznávám se, že já sama jsem nevěřící, ale vím, že fanatický ateismus je v podstatě na stejné úrovni jako fanatická víra. Je to svým způsobem také náboženství, jen místo duchovna uznává vědu a materiálno. Ale ani věda není neomylná.

Fanatici jsou zlo ve všem. Nejenom ve víře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2336
15.7.21 20:29
@topazio píše:
Fanatici jsou zlo ve všem. Nejenom ve víře.

Souhlasím. Mám ráda lidi, co se umí nadchnout pro věc, ale z fanatiků se mi dělá zle. Všichni mají jen tu svoji jedinou pravdu, jsou to netolerantní, zlí lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
15.7.21 20:53
@Parninas píše:
Mě jen přijde smutné jak lidí haní libovolnou víru. Jo církev nebo ty lidi, co to v té době dělali, na ty si můžeme flusat do libosti, no problem. Protože hromada z nich se jen za tu víru schovávala pro vlastní zisk (viz třeba křížové výpravy že ano). Ale to se nijak nevztahuje k těm základním myšlenkách, které bývají u většiny náboženství vesměs dobré.Ale zrovna milý Omyl tady jen sype nějaké rádoby poučky o věcech, o kterých ví kulový. Mě je vcelku fuk jaké kdo má nebo nemá vyznání. Ale nemám ráda hloupost. A to je tu předváděno v přímém přenosu. :mrgreen:

Když ono ani v těch církevních dějinách neni všechno tak černobílé. Největší chyba, kterou děláme je, že neustále posuzujeme dějiny z našeho dnešního pohledu. Ani křížové výpravy, inkvizice a další, nejsou jednoznacne události.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
15.7.21 21:11
@Alladina píše:
Když ono ani v těch církevních dějinách neni všechno tak černobílé. Největší chyba, kterou děláme je, že neustále posuzujeme dějiny z našeho dnešního pohledu. Ani křížové výpravy, inkvizice a další, nejsou jednoznacne události.

Jo, to je taky pravda. :kytka: Hodnotit věci na základě pocitů je sice v pohodě, ale relevantní je to jak kdy. Dobové a kulturní prostředí je důležitý faktor, který se často rád opomíjí.

• Citovat
  • Upravit
189
15.7.21 21:19

@OmylCZ A což takhle použít rozum a ověřit si fakta. Když můžete ěřit takové fantasmagorii, jako je evoluce a všechna zvířata jako Vaši pokrevní příbuzní skrze ¨společné předky", osobní vztah s Bohem je reálný a užitečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
15.7.21 21:21
@Parninas píše:
Jo, to je taky pravda. :kytka: Hodnotit věci na základě pocitů je sice v pohodě, ale relevantní je to jak kdy. Dobové a kulturní prostředí je důležitý faktor, který se často rád opomíjí.

I ta inkvizice není jen černobílá. Byla mnohdy zneužíváná k prosazování světské moci. Mela jsem k dispozici nějaké originální texty z novovekych procesů vedených inkvizici a bylo to více než zajímavé. Rozhodně se vždy nejednalo o nevinné oběti nějakého zvrhleho soukolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
15.7.21 21:24
@OmylCZ píše:
Běžte už fakt někam!! Nevíte vůbec jak se cítím, jak dlouho trpím a jediný na co se někteří zmůžete je ještě víc člověka potopit. Doufám že v léčebně budou přívětivější lidi a ne namyšlení chytráci co všechno vědí. Btw za to že je bible s*ačka se omlouvám ale takhle to prostě vidím.

Tak máš ideální příležitost a dostatečně pádný důvod chtít poznat pravdu. Tvůj stav vyžaduje pomoc shora!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
15.7.21 21:25
@apostol-7 píše:
@OmylCZ A což takhle použít rozum a ověřit si fakta. Když můžete ěřit takové fantasmagorii, jako je evoluce a všechna zvířata jako Vaši pokrevní příbuzní skrze ¨společné předky", osobní vztah s Bohem je reálný a užitečný.

Dobrý. :mrgreen: Docela mě překvapuje, že v dnešní době stále někdo věří na doslovný kreacionismus.

A teda docela si s tím nickem fandíš. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová