Má dcera a přítelkyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32929
23.1.22 20:44
@Anonymní píše:
@andelka83 když jsme se seznámili, bylo dceři 13. Jsme spolu těch 6 let.
Nepochybuju o tom, že jim to vyhovuje, necítím se v tom dobře jen já.

No jo, tak to jsi přišla už k puberťačce a teď už je dospělá. To se popravdě nedivím, že ji otec už nechtěl zakomponovat do " nové rodiny" nebo vztahu ( když nejste ani manželé, nemáte společné dítě a on má stále svůj byt). Popravdě, buď ráda. Naší je 16,5 a poslední roky jsou poměrně náročné a bolestné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
23.1.22 20:49
@Anonymní píše:
Ne každých 14 dní, každý víkend jeden den, nebývá pryč přes noc. Oni asi nejsou celý den tam doma, jezdí nebo chodí na výlety, ale prostě vždy jede tam, tam je zázemí. Prý je to praktické a dcera se tam cítí dobře. Taky vám to nepřijde úplně normální, co..

Ale zas je pěkné, že i v 19 se pořád vídají často a mají pěkný vztah. To rozhodně není samozřejmost, v době cca SŠ se děti začínají poněkud osamostatňovat, uvolňovat od rodičů, zvlášť pokud za tím jedním musí jezdit, do nové domácnosti, být s dalšími lidmi tam, mají studium, koníčky, kamarády, kluka..Jako fakt chlap může být rád za to, že se vídají, i za tu cenu, že on se přizpůsobil aby to bylo pro ni a ex pohodlné a komfortní. Ve 13 holka na macechu obvykle moc zvědavá nebývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
23.1.22 21:05

Já jsem v těchto vztazích velký pankáč a dovedu si představit leccos, co může více či méně vyhovovat všem stranám. Ale moc si nedovedu představit tu praktickou realizaci takového styku s pubošem. Trávení času s ním je spíš o dýchání stejného vzduchu, sem tam něco prohodit… Jako jistě si dovedu představit, že sem tam se dohoudnou i na nějaké společné aktivitě - kouknou na film, zahraju si deskovku, vyjedou na kole…A ten zbytek času? Nebo je s ní jen těch pár hodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.22 21:17

@Lama Lama nazvala bych to komunikujici pubertak. Spolu vari, probiraji temata, pak neco tvori (je vytvarne docela sikovna, podle tatinka teda nadprumerne), jdou ven… Taky mam podobne stareho pubertaka, taky se mnou dokaze vydrzet a kecat nebo neco delat pul dne. Jen spolu bydlime, tak po tom ten muj netouzi nijak casto.

• Citovat
  • Upravit
81482
23.1.22 21:21
@Anonymní píše:
@Lama Lama nazvala bych to komunikujici pubertak. Spolu vari, probiraji temata, pak neco tvori (je vytvarne docela sikovna, podle tatinka teda nadprumerne), jdou ven… Taky mam podobne stareho pubertaka, taky se mnou dokaze vydrzet a kecat nebo neco delat pul dne. Jen spolu bydlime, tak po tom ten muj netouzi nijak casto.

No, to chápu, to naši taky. Ale spíš to záleží na jeho rozpoležení, než že by to šlo naplánovat na neděli odpoledne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.22 21:26
@Lama Lama píše:
No, to chápu, to naši taky. Ale spíš to záleží na jeho rozpoležení, než že by to šlo naplánovat na neděli odpoledne

s tim souhlasim, ale prece jen, kdyz je tata vzacnejsi, je to casto s naladou deti lepsi nez v kazdodenni ponorce. A tatinek se ji prizpusobi, kdyz ona ma neco sveho, tak za ni dojede druhy vikendovy den ap.

• Citovat
  • Upravit
18151
23.1.22 21:37
@Lama Lama
@Lama Lama píše:
Já jsem v těchto vztazích velký pankáč a dovedu si představit leccos, co může více či méně vyhovovat všem stranám. Ale moc si nedovedu představit tu praktickou realizaci takového styku s pubošem. Trávení času s ním je spíš o dýchání stejného vzduchu, sem tam něco prohodit… Jako jistě si dovedu představit, že sem tam se dohoudnou i na nějaké společné aktivitě - kouknou na film, zahraju si deskovku, vyjedou na kole…A ten zbytek času? Nebo je s ní jen těch pár hodit?

Přesně tak. :mrgreen:
Občas puberťákovi stačí dýchat stejný vzduch pár minut denně a už je přefetován a nucen se přestěhovat se do svého kutlochu a už nevylézat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
23.1.22 22:11

Teda že se tady dočtu, od vesměs maminek, to že je úplně v pohodě, že třicetiletá ženská (ač bezdětná) se takovým spůsobem distancuje od dítěte svého partnera, sem tak nějak nečekal… kdyby jí bylo okolo dvaceti, snad by se to dalo akceptovat…

Chlap tady napíše, že je opravdu vzácnou chvílí, že si s ní hodinu pohraje, nebo jí dokonce udělá jídlo, to je teda síla. Nikdo, a to ani zakladatel neříká, že se jí má věnovat na 100% ale aby s nimi vůbec nechodila na společné výklety, dovolené, či se běžně alespon účastnila programu a jakékoliv „mimořadné návštěvy“ ještě opovržlivě komentovala, ale jinak dávala přednost svojí pohodě - televizi a kafi s cigárem, to mi přijde ujetý - to celé zaobalit na „není to její dítě“. Kde je mateřský zájem, zájem o partnera jako o otce - zjevně velmi dobrého otce - kde je nějaká lidská účast?

Já jsem jako 22letej vyfasoval 4letýho (+ dvě větší holky) ten kluk byl opravdu nezbeda, kterej mě navíc zezačátku odmítal a napadal, jak byl „zvyklej“ na tátu bez zájmu. Vybudovali jsem si vyborný vztah a hodně moc volného času jsem mu věnoval, někdy i veškerý - často „na úkor“ času s jeho mámou… a tak tu na to zírám s otevřenou pusou. Ale víc na to, že se jí matky zastávaj. Kde která žena/matka v mém okolí projevila více zájmu o cizí/kamarádčino dítě na pískovišti či rodiné oslavě…

Takhle by to mělo vypadat - když si bezdětný/á najde partnera/ku s dětmi:
@Anonymní píše:
No z vlastní zkušenosti, pokud bych nechtěla být součástí i dítěte, do dětného chlapa bych nešla. ja sama mám vztah s mužem, co nazačátku měl 4 leteho syna ve střídavé péči a pokud bych to brala tak, že je to tvoje dítě, asi bychom už spolu nebyli. přijala jsem ho i s dítětem a rouhodně to neznamená, že bych mu nahrazovala matku, to vůbec. ale neumim si představit to nějak oddělovat. on to míval podobně, 2× víkend a jednou za měsíc od čt-ne. času na sebe bez dítěte jsme měli dost a tyto dny byly rodinné, ja samo mívala svuj program, odjela jsme třeba s kamarádkama na víkend apod. a nebo byla s nimi, jezdili jsme na výlety apod. doma to same, neumim si představit, že bych si sedla na gauč a řekla, je to tvoje dítě, starej se, at mě neruší u tv..to by se mnou asi ani nezustal..aůe ja to tak i cítila, bylo to a je dítě muže, se kterým jsme se rozhodla žít, přijala jsem je oba.

větší dovolene byly i s dítetem, jak tky jinak, muž měl 2 týdny v lete a týden z toho se synem, ja nemusela s nimi travit dovolenou, mohla bych říct, jed s nim sam, ja si udělám svuj program, ale já s nim chtěla žít a založit rodinu, takže mi přislo normalni, že ten čas trávíme spolu, vždyt ve zbylem času jsme měli dost času na sebe.. :nevim:

jako, kdybych s nim neplanovala být, asi bych to brala stejně, stylem, separovat se..ale já jsme chtěla společnpou budoucnost a syn byl jehí součástí, dnes máme už svoje dvě děti a holky mají super bráchu a všichni jsme rádi, když přijede a je plný dum, sama za sebe musim říct, že bez měj je to tu jiné a to opravdu nejsou vztahy idylické s jeho maminkou, bylo dost problému než jsme vyřešili vychovu, žárlení apod..ale nakonec jsme stanovili pravidla, nějak se chováme u nás, pravdila muzou být jina než u mámy..ale po letech to začalo klapat…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
23.1.22 22:16
@char-less píše:
Teda že se tady dočtu, od vesměs maminek, to že je úplně v pohodě, že třicetiletá ženská (ač bezdětná) se takovým spůsobem distancuje od dítěte svého partnera, sem tak nějak nečekal… kdyby jí bylo okolo dvaceti, snad by se to dalo akceptovat…

Chlap tady napíše, že je opravdu vzácnou chvílí, že si s ní hodinu pohraje, nebo jí dokonce udělá jídlo, to je teda síla. Nikdo, a to ani zakladatel neříká, že se jí má věnovat na 100% ale aby s nimi vůbec nechodila na společné výklety, dovolené, či se běžně alespon účastnila programu a jakékoliv „mimořadné návštěvy“ ještě opovržlivě komentovala, ale jinak dávala přednost svojí pohodě - televizi a kafi s cigárem, to mi přijde ujetý - to celé zaobalit na „není to její dítě“. Kde je mateřský zájem, zájem o partnera jako o otce - zjevně velmi dobrého otce - kde je nějaká lidská účast?

Já jsem jako 22letej vyfasoval 4letýho (+ dvě větší holky) ten kluk byl opravdu nezbeda, kterej mě navíc zezačátku odmítal a napadal, jak byl „zvyklej“ na tátu bez zájmu. Vybudovali jsem si vyborný vztah a hodně moc volného času jsem mu věnoval, někdy i veškerý - často „na úkor“ času s jeho mámou… a tak tu na to zírám s otevřenou pusou. Ale víc na to, že se jí matky zastávaj. Kde která žena/matka v mém okolí projevila více zájmu o cizí/kamarádčino dítě na pískovišti či rodiné oslavě…

Takhle by to mělo vypadat - když si bezdětný/á najde partnera/ku s dětmi:

Tady se o žádném narušeném vztahu s mámou nebo tátou nepadlo ani slovo. To dítě tu jeho partnerku zkrátka nepotřebuje. Partnerka nepotřebuje dítě. Jediný, kdo má problém, je ten ptec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
23.1.22 23:07
@Anonymní píše:
Ne každých 14 dní, každý víkend jeden den, nebývá pryč přes noc. Oni asi nejsou celý den tam doma, jezdí nebo chodí na výlety, ale prostě vždy jede tam, tam je zázemí. Prý je to praktické a dcera se tam cítí dobře. Taky vám to nepřijde úplně normální, co..

A já si zase myslím, že dcera se možná, pokud mají jen tu jednu, prostě netouží seznamovat s ženou, která žije s tátou. Možná je na něho fixovaná, možná se doma prostě jako správní rodiče domluvili, že holce naruší psychiku co nejmíň.
Svým způsobem je dobře, že se dokážou i po rozvodu domluvit.
Já osobně bych měla velký problém svoje děcka posílat někam, kde je nová exmanželova známost. Tedy pokud by ta známost nějak figurovala v našem životě už za trvání manželství, například. A stejně nikdy nevíš, jak Ti Tvoje děcko ta nová partnerka ovlivní.
Tak buď ráda, že nic takového nemusíš řešit, že v tom nejsi zaangažovaná. Nemusíš dělat nějaké drama, prostě ten vztah tam je, ale s Tebou ten chlap žije, určitě Tě má rád, tak to ber, jako by byl 1 den navíc v práci, no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
23.1.22 23:13
@andelka83 píše:
Ve 13 holka na macechu obvykle moc zvědavá nebývá.

Přesně tak. Moji sourozenci k maceše nikdy nešli, až snad po 10 letech tátova nového manželství jsem je tam po velkém přemlouvání přivezla, ale návštěvy mají charakter „kávy na 2 hodiny a nazdar“.
Některé vztahy člověk nemusí rozvíjet za každou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
23.1.22 23:15
@Hecate píše:
A bezdětní chlapi to taky berou jinak.
Vsadím se, že zakladatel se taky kvůli cizím dětem nepřetrhne.

Jasně, to víš, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
23.1.22 23:18

@char-less
Chceš říct, že jsi ve 22 vyfasoval ženskou se třemi dětmi a to ještě dobrovolně? Ale tak tohle se opravdu dá nazvat samaritánstvím.
Proč by se měl mladý 22 letý kluk starat o 3 cizí děti, mi hlava nebere. Pokud to nebyly děti tvé sestry, ale partnerky, tak to taky dost o ní a o tobě vypovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
23.1.22 23:25
@bigl píše:
@char-less
Chceš říct, že jsi ve 22 vyfasoval ženskou se třemi dětmi a to ještě dobrovolně? Ale tak tohle se opravdu dá nazvat samaritánstvím.
Proč by se měl mladý 22 letý kluk starat o 3 cizí děti, mi hlava nebere. Pokud to nebyly děti tvé sestry, ale partnerky, tak to taky dost o ní a o tobě vypovídá.

Můj známý si našel ženu se 4 dětmi. Je s ní dodnes. Ale na rovinu, tak nějak nás to nikoho nepřekvapilo. On byl vždycky totálně plachý, neuměl se seznámit s přibližně starou holkou a měl teda hodně staré rodiče, byl prostě vedený „jinak“. Jeho paní je asi ráda, že ho má, on jednak dost vydělává, a nepamatuji si, že by měl kdy svůj názor. :think: Rozhodně je to hodný kluk.
A ještě jeden známý si vzal jednu, co měla 3 děti každé s jiným, ale on je zase typ, že si ty její kluky srovnal. Ovšem díky tomu má problémy s jedním z otců (a ani se nedivím).
Jo, osudy jsou různé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
23.1.22 23:37
@Cimada píše:
Můj známý si našel ženu se 4 dětmi. Je s ní dodnes. Ale na rovinu, tak nějak nás to nikoho nepřekvapilo. On byl vždycky totálně plachý, neuměl se seznámit s přibližně starou holkou a měl teda hodně staré rodiče, byl prostě vedený „jinak“. Jeho paní je asi ráda, že ho má, on jednak dost vydělává, a nepamatuji si, že by měl kdy svůj názor. :think: Rozhodně je to hodný kluk.
A ještě jeden známý si vzal jednu, co měla 3 děti každé s jiným, ale on je zase typ, že si ty její kluky srovnal. Ovšem díky tomu má problémy s jedním z otců (a ani se nedivím).
Jo, osudy jsou různé.

Můj partner šel do vztahu se mnou, která mám 3 děti.
Plachý není ani trochu, je z 6 dětí, partnerky měl úměrně věku. To nic nevypovídá o tom, proč chtěl být s mými dětmi a se mnou. :nevim:

Důležité je vědět, co člověk chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria