Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
sest let
To je zvláštní. Ale taky možnost. Spíš ti vadí, že jezdí k bývalé, než že dítě nebere k vám, ne?
@andelka83 píše:
To je zvláštní. Ale taky možnost. Spíš ti vadí, že jezdí k bývalé, než že dítě nebere k vám, ne?
oboji. Pritom nejde o male dite. A taky existuje vic moznosti, kde s ditetem muze travit cas (bydli se mnou, ale ma svuj byt, kde s dcerou muze byt).
@Anonymní píše:
oboji. Pritom nejde o male dite. A taky existuje vic moznosti, kde s ditetem muze travit cas (bydli se mnou, ale ma svuj byt, kde s dcerou muze byt).
Nic si z toho nedělej, zkus v tom vidět výhody. Aspoň nemusíš kvůli jeho dítěti měnit svoje domácí režimy. Musela bys přece jen jinak uklidit, převlíkat peřiny, vařit, tím pádem uvažovat nad vařením, dotáhnout domů suroviny - pak se možná handrkovat s chlapem, jestli utrácíš jen svoje peníze nebo Ti i něco přidá…, věnovat se děcku - takhle máš čas pro sebe. ![]()
@Cimada píše:
Nic si z toho nedělej, zkus v tom vidět výhody. Aspoň nemusíš kvůli jeho dítěti měnit svoje domácí režimy. Musela bys přece jen jinak uklidit, převlíkat peřiny, vařit, tím pádem uvažovat nad vařením, dotáhnout domů suroviny - pak se možná handrkovat s chlapem, jestli utrácíš jen svoje peníze nebo Ti i něco přidá…, věnovat se děcku - takhle máš čas pro sebe.
vidis, to jsou veci, ktere bych povazovala za samozrejme, proste jsem s chlapem, ktery ma dite, tak to k tomu patri…
Samozrejme se zabavim, s tim problem nemam ![]()
@Anonymní píše:
vidis, to jsou veci, ktere bych povazovala za samozrejme, proste jsem s chlapem, ktery ma dite, tak to k tomu patri…
Samozrejme se zabavim, s tim problem nemam
Já to sice taky považuji za samozřejmé, ale stejně tak dokážu pochopit, že to pro nějakou ženu může znamenat zátěž. Všechny nejsme kvočny, některé povahy prostě potřebují mít svůj prostor pro seberealizaci.
Ono totiž dost chlapů prachobyčejně přehodí starosti o svoje děcko na novou partnerku a mnohé obětavky si ani neuvědomují, že žijí svůj život podle pravidel jeho původní rodiny…
Já jsem nikdy dětného nechtěla, chválabohu jsem se rozvedla až před 50kou, a když se můj partner ptal, jestli bych s ním byla, i kdyby měl dvě menší děti, naprosto férově jsem odpověděla, že ne. Protože už jsem jednu domácnost v životě zvládla a mám právo na svoje volno. Obzvlášť když vidím, kolik chlapů ani nenapadne si po sobě umejt talíř nebo pověsit prádlo na věšák.
Sami by s těmi svými dětmi dlouho být nezvládli.
A na rovinu, právě že taky patříme jak kdysi moje babička, tak mamka, i dcery, spíš k těm obětavkám, které chlapy „obsluhují“ a domácnost berou jako svoji doménu (tedy úklid atd.), viděla bych dost nerada, kdyby si dcery našly rozvedeného dětného chlapa. Já bych fakt neuměla ležet, kdyby mi po bytě běhaly jeho děti a mě čekala příprava večeře pro ně atd.
Ta cizí děcka Tě stejně nikdy nebudou uznávat tak, jako svoji matku, a dělat celý život někomu náhradnici a ještě mít zodpovědnost třeba za úraz děcka, to by se mi fakt nechtělo.
Partnerovy dospělé děti přijedou na návštěvu, nakoupím pro ně, uvařím pro ně, pohostím je, připravím pro ně pokoj, strávím s nimi půldny nebo i víkend, ale mně osobně to stačí. Jako mladá bych chlapa s malými dětmi fakt nechtěla.
@Cimada určitě bych neusilovala o to, aby mě jeho dítě bralo jako matku, to vůbec. Mám svoje děti. Jeho dcera už není dávno malá. No je mi to líto, takhle vlastně nemáme vůbec žádný vztah.
@Anonymní píše:
My to mame naopak, pritel travi cas s dcerou zvlast, kazdy vikend, me z toho vysachoval. nevozi ji k nam, ale jezdi za ni ke sve byvale. Taky se mi to nelibi, zadny extrem neni dobry
A co s ní u té ex dělá? ![]()
Oni jsou u ní doma? On se tam u ní i stravuje, nebo si tam vaří? Si to tak nějak nedovedu představit.
@Anonymní píše:
@Cimada určitě bych neusilovala o to, aby mě jeho dítě bralo jako matku, to vůbec. Mám svoje děti. Jeho dcera už není dávno malá. No je mi to líto, takhle vlastně nemáme vůbec žádný vztah.
Kolik jí je? Víš co, jestli nejste manželé, on má pořád svůj byt, nemáte společné dítě, tak není nevyhnutelně nutné, abyste měly spolu vztah, abyste byli a brali se jako rodina ( tvoje děti, on, dcera, ty)
Ne každý to takhle chce a považuje za ideální.
K nám dcera jezdila pravidelně domů tak do 14-15 let, pak přišel covid, nebyla tu 3 měsíce vůbec, pak prázdniny, pak zas lockdown, a pak už přestala jezdit úplně. Občas na návštěvu, teď třeba na výlet, lyže, nějakou oslavu..ale už to není nic pravidelného intenzivního. Už máme doma většinou jen 3 děti ( dvě moje ve střídavce, jedno naše). Ono je to někdy hodně náročné, psychicky, organizačně.. Chápu, že sis to představovala jinak, vyhovovalo by ti to možná jinak, ale těch možností je víc, a tvůj partner si vybral tuhle, protože ji preferuje. Asi i dcera a ex, a to je hlavní ![]()
@bigl píše:
A co s ní u té ex dělá?
Oni jsou u ní doma? On se tam u ní i stravuje, nebo si tam vaří? Si to tak nějak nedovedu představit.
Já tam nevidím. Jinak ano, jí tam, někdy tam možná i vaří.
@Cimada píše:
Přesně tak.
Ale hlavně si myslím, že bezdětná žena to bere fakt jinak než máma. Kamarádka mluvila jako bezdětná o děckách strašněa my jsme byly „divné“, když jsme něco udělaly kvůli dítěti - a pak porodila a leze před děckem pomalu po kolenou.
A bezdětní chlapi to taky berou jinak.
Vsadím se, že zakladatel se taky kvůli cizím dětem nepřetrhne.
@andelka83 když jsme se seznámili, bylo dceři 13. Jsme spolu těch 6 let.
Nepochybuju o tom, že jim to vyhovuje, necítím se v tom dobře jen já.
@Anonymní píše:
Já tam nevidím. Jinak ano, jí tam, někdy tam možná i vaří.
Hodně zvláštní. Takže holce je teď 19 a on tam jezdí, jí tam, vaří tam a je tam s nimi? Se nedivím, že ti to nevyhovuje, to je celé divné. Neznám nikoho, kdo po rozvodu jezdí 6 let k bývalce, stravuje se tam, vaří tam a je tam s dospělým děckem.
@bigl píše:
Hodně zvláštní. Takže holce je teď 19 a on tam jezdí, jí tam, vaří tam a je tam s nimi? Se nedivím, že ti to nevyhovuje, to je celé divné. Neznám nikoho, kdo po rozvodu jezdí 6 let k bývalce, stravuje se tam, vaří tam a je tam s dospělým děckem.
Nechápu, spíš to má chlap jako záminku zmizet na víkend. Po 6 letech vztahu - 2 byty a každých 14 dní s ex a dospělým dítětem
![]()
@Maria37 píše:
Nechápu, spíš to má chlap jako záminku zmizet na víkend. Po 6 letech vztahu - 2 byty a každých 14 dní s ex a dospělým dítětem![]()
![]()
Ne každých 14 dní, každý víkend jeden den, nebývá pryč přes noc. Oni asi nejsou celý den tam doma, jezdí nebo chodí na výlety, ale prostě vždy jede tam, tam je zázemí. Prý je to praktické a dcera se tam cítí dobře. Taky vám to nepřijde úplně normální, co..
@Anonymní píše:
Ne každých 14 dní, každý víkend jeden den, nebývá pryč přes noc. Oni asi nejsou celý den tam doma, jezdí nebo chodí na výlety, ale prostě vždy jede tam, tam je zázemí. Prý je to praktické a dcera se tam cítí dobře. Taky vám to nepřijde úplně normální, co..
No ve věku 19 let moc ne. To už bych čekala, že spíš pojedete vy tři a zázemí bude u jednoho z vás. Ale zase nespí u ní, je to jeden den, tak co už.