Má dcera a přítelkyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12880
21.1.22 12:52

Přítelkyně ale není povinná starat se o tvoje dítě, už to že jí udělá jídlo je jistý bonus - ty jsi rodič, ty jsi zplodil dítě, za které jsi zcela odpovědný, ne ona :nevim: tady na to „hledání náhradní matky pro dítě“ pozor, to ti fakt žádná ženská nedluží.

Větší problém bych viděla v tom, že nemáte kompatibilní životní styl - ty aktivní sportovec, ona cigárko a pohodárka. To nebude dělat dobrotu. Že tě má ráda bohužel samo o sobě nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
21.1.22 12:56

@Kajan93 Nevidím chybu ani v jednom z vás. Oboje chování je pochopitelné. Prostě mi jen nepřipadáte kompatibilní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.1.22 12:58
@botl píše:
@Kajan93

A co přesně po přítelkyni chceš?

Protože maminku tvoje dcera už má a žádná další žena se o ni nebude tak starat a nebude ji tak milovat.
@botl píše:
@Kajan93

A co přesně po přítelkyni chceš?

Protože maminku tvoje dcera už má a žádná další žena se o ni nebude tak starat a nebude ji tak milovat.

Chápu, že nemůže nahradit matku a ani nic takového nechci.
Jen bych byl rád kdyby s námi trávila více času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
21.1.22 13:01
@Kajan93 píše:
Jen bych byl rád kdyby s námi trávila více času.

Proč? A co byste společně dělali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.1.22 13:01

Jestli jsi aktivni a ona gaucovka, tak k sobe moc nepasujete i bez dcery :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
21.1.22 13:03
@Kajan93 píše:

A ona pravěpodobně chce abys ji nechal co se dítěte týče naprosto na pokoji. :nevim: To prostě nezlomíš. Tohle bude vždy o kompromisech. Naopak s příchodem vašeho společného dítěte se to může ještě zhoršit, kdy nastává takové to pravé maceství.

Dal ses dohromady s holkou co ji bylo 26 - to spousta žen ještě ani není na mateřství úplně psychicky připravena. Je správné, že ty dáváš na první místo dceru, ale nemůžeš to chtít po ni.

Příspěvek upraven 21.01.22 v 13:10

• Citovat
  • Upravit
502
21.1.22 13:05

Určitě je pravda to s kouřením v přítomnosti dítěte (i ty kouříš?) a to, že jako pár nepůsobíte úplně kompatibilně, to bez pochyb.

Jinak se ale zkus opravdu zamyslet spíš nad tím, jak bys chtěl, aby to bylo, zvaž i její pohled na věc (není to matka tvého dítěte a fakt není povinna s ním cokoli dělat, a to včetně dovolené, ale třeba to udělá ráda, když to bude z její vlastní vůle) a zkus se s ní domluvit.

Ty ji tady nějak popisuješ, ona nám k tomu svůj pohled na věc dát nemůže a tvůj popis na mě nepůsobí, jako bys ji měl kdovíjak rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
21.1.22 13:05
@Kajan93 píše:

Jenže pokud nechce, nedonutíš ji. A když donutíš, neudělá to dobrotu.
Jen se bude stavět na zadní. Velká i malá.

Hele, můj bezdětný přítel je vlastně taky rád, když můj syn po týdnu odjede k tátovi (máme střídavku).
No, né že já bych si taky ráda neodfrkla :oops: :mrgreen:

Jenže já si nemaluju, že budeme všichni žít jako dokonalá spokojená rodinka, že bude partner syna milovat jako vlastního, vychovávat ho, starat se o něj, jezdit s náma do Zoo, po večerech mu bude číst pohádky, a každej druhej tejden ho vytáhne na lesní výpravu.
Mě úplně stačí, když bude dobrým partnerem pro mě, a se synem se budou navzájem respektovat. Další děti neplánuju a řekla jsem to hned na prvních schůzkách, náhradního tátu nehledám, o dítě se postarám s jeho otcem a hledám především parťáka pro sebe.
Vše, co pro syna dělá navíc, beru jako nadstandard, něco, co by vůbec nemusel a já bych to po něm ani nemohla ani nechtěla vyžadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
21.1.22 13:06

:mrgreen: Jste každý jiný. Ale hlavně není to její dítě. Je tvoje a tvé bývalé ženy. Přítelkyně nemusí mít vztah, a nebo se starat k vaší dceři. :nevim:
Většinou tohle dělají chlapi, že prostě nemají zájem o ženino prvního cizí dítě, ale najde se i žena. To je pochopitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42427
21.1.22 13:06

Ona ale nikdy nemůže uvažovat jako ty, protože není matkou. A až bude matkou(tvého dalšího dítěte), může to být ještě horší.
Velký problém vidím ve způsobu trávení volného času, ona je typický městský gaučový typ, měla jsem takového muže a brzy jsem se s ním začala nudit, protože mám spoustu zájmů a chvilku neposedim. Podle mě nejste kompatibilní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
21.1.22 13:07
@Kajan93 píše:
Ahoj,
je mi 35 a co jsme se s manželkou rozvedli vídám svou dceru (5) více než je obvyklé. Tedy pro okolí, rád bych měl častěji. Zkrátka po nalezení kompromisu je to ob víkend a pak v pondělí a středu vyzvednu dceru ze školky, přespí u mě a ráno zase vedu do školky. Navíc prázdniny a pak opravdu kdykoliv chci. S bývalou ženou se vždy dohodneme.

Zde je ale problém s přítelkyní(29). Jsme spolu 3 roky. Ze začátku vztahu to bylo těžké, ale postupem času si našla jakžtakž cestu. Teď si s ní pohraje a i připraví jídlo. To je ale vše.
Přítelkyně pracuje na směny a je i období, že se s dcerou nevidí i dva týdny. Ale když už přijde ta vzácná chvíle, pohraje si s ní a za hodinu už si jde zapálit s kávou a následně si sedne k TV. Když k ní pak dcera přijde, tak ať je potichu, že se kouká na TV.
Co se týče dalších společných chvil, tak jen zřídka kdy jde s námi ven na procházku či na zahradu. O dovolených nemluvě, neb se řídí heslem: „Dovolená s dítětem není dovolená“. S tím já bohužel nesouhlasím. A tak jezdíme s dcerou víceméně všude sami.
A když jede někam ona, tak raději sama než s námi. Společné výlety s partnerkou děláme, ale těch také moc není.

Následně další problémy jsou v tom, že já jsem až příliš aktivní. Zahrada (pěstování, chov zvířat), do toho trocha sportu a navíc velká rodina. A ona je spíše bytovkový tip, ale to už mě omrzelo. Sledovat neustále TV a občas si zahrát deskovku a pak dál sedět doma na pohovce.

Přítelkyně je jinak velmi milující a udělala by pro mne vše a vím, že by se lidi měli brát takový jací jsou. Také se smířila s mýma nedostatkama. Ale po rozvodu, jak to bývá, tak mi toho moc nezbylo a následný posun není ani v dohlednu. Celou dobu jsme tak nějak na hromádce a nic se neděje, jen spolu koexistujeme.
Z mé strany je to čím dál horší. Čím dál více pochybuji o tom, že jakmile by přišli naše děti, tak by vztahy s mou dcerou byli minimálně stejné.

Vlastní děti by chtěla. Jen si ji nejdříve musím vzít a pak ještě počkat ideálně nějaký rok než na něm začneme dělat. Bylo by to řešení, ale…

Sama řekla, že kdybych neměl dceru, tak by to bylo mnohem snažší. A následně pronesla, že bych jí měl nejdříve zeptat, než si vezmu dceru mimo smluvené termíny a nejen ji to oznámit.

Všechny její argumenty chápu, ale bohužel pro mě dcera je to nejcennější co mne v životě potkalo a když už nám to se ženou nedopadlo, tak o dceru rozhodně nechci přijít jen z toho důvodu aby jsme si mohli pustit film a nikdo nás přitom nerušil.

Pardon, že jsem se takto rozepsal. Jen si už nevím rady.

Děkuji za případné reakce.

Přítelkyně vůbec není povinná se jakkoliv zapojovat do péče o Tvou dceru. Jak sám píšeš, pohraje si s ní, připraví jí jídlo, co bys chtěl od ní víc?
Bohužel, jak už tady psali přede mnou, dětní a bezdětní k sobě nepasují.

• Citovat
  • Upravit
515
21.1.22 13:08

Nezlob se na mě, ale jídlo ji udělá, prohraje si s ní..
Co chceš po ní víc? :think:
A ano, mě by jako bezdetne taky vadilo, kdyby jsi mi překazit původní plány a dovedl dítě domů.
To má štěstím skákat?
Je těžké přijmout cizí dítě…
A bylo by fajn si udělat dovolenou s dítětem i bez dítěte :think:
Nebo hledej jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27662
21.1.22 13:09
@Kajan93 píše:

a proč by měla? ty jsi z dcery celý poprděný a ona ne pro ní je to cizí dítě nic jí k němu neváže nepoutá pro ní je to vetřelec co jí krade přítele a vid v ní konkurenci ty dáš vždy přednost dceři. Pokud by si vymyslela že dostala na pr.del tak komu uvěříš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
21.1.22 13:13

Zakladateli a proč by s vámi měla trávit víc času? Chceš s ní vytvářet jakousi paralerní rodinu o kterou tvoje přítelkyně nestojí… Daba ti jasně najevo, že vůči tvé dceři udělá jen to nezbytné a víc ji nezajímá. Podle mě a je vidět i dalších názoru tady, nejste kompatibilní ani jako pár. Ty jsi akční, ona pecivál. Spíš bych se poohlédla jinde. Ten pocit a potřeba s ní zakládat rodinu a ženit se je fascinují, když vlastně pochybuješ sám o tom, zda to má smysl. A pak proč je tolik rozvodů… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12590
21.1.22 13:20
@Kajan93 píše:
Ahoj,
je mi 35 a co jsme se s manželkou rozvedli vídám svou dceru (5) více než je obvyklé. Tedy pro okolí, rád bych měl častěji. Zkrátka po nalezení kompromisu je to ob víkend a pak v pondělí a středu vyzvednu dceru ze školky, přespí u mě a ráno zase vedu do školky. Navíc prázdniny a pak opravdu kdykoliv chci. S bývalou ženou se vždy dohodneme.

Zde je ale problém s přítelkyní(29). Jsme spolu 3 roky. Ze začátku vztahu to bylo těžké, ale postupem času si našla jakžtakž cestu. Teď si s ní pohraje a i připraví jídlo. To je ale vše.
Přítelkyně pracuje na směny a je i období, že se s dcerou nevidí i dva týdny. Ale když už přijde ta vzácná chvíle, pohraje si s ní a za hodinu už si jde zapálit s kávou a následně si sedne k TV. Když k ní pak dcera přijde, tak ať je potichu, že se kouká na TV.
Co se týče dalších společných chvil, tak jen zřídka kdy jde s námi ven na procházku či na zahradu. O dovolených nemluvě, neb se řídí heslem: „Dovolená s dítětem není dovolená“. S tím já bohužel nesouhlasím. A tak jezdíme s dcerou víceméně všude sami.
A když jede někam ona, tak raději sama než s námi. Společné výlety s partnerkou děláme, ale těch také moc není.

Následně další problémy jsou v tom, že já jsem až příliš aktivní. Zahrada (pěstování, chov zvířat), do toho trocha sportu a navíc velká rodina. A ona je spíše bytovkový tip, ale to už mě omrzelo. Sledovat neustále TV a občas si zahrát deskovku a pak dál sedět doma na pohovce.

Přítelkyně je jinak velmi milující a udělala by pro mne vše a vím, že by se lidi měli brát takový jací jsou. Také se smířila s mýma nedostatkama. Ale po rozvodu, jak to bývá, tak mi toho moc nezbylo a následný posun není ani v dohlednu. Celou dobu jsme tak nějak na hromádce a nic se neděje, jen spolu koexistujeme.
Z mé strany je to čím dál horší. Čím dál více pochybuji o tom, že jakmile by přišli naše děti, tak by vztahy s mou dcerou byli minimálně stejné.

Vlastní děti by chtěla. Jen si ji nejdříve musím vzít a pak ještě počkat ideálně nějaký rok než na něm začneme dělat. Bylo by to řešení, ale…

Sama řekla, že kdybych neměl dceru, tak by to bylo mnohem snažší. A následně pronesla, že bych jí měl nejdříve zeptat, než si vezmu dceru mimo smluvené termíny a nejen ji to oznámit.

Všechny její argumenty chápu, ale bohužel pro mě dcera je to nejcennější co mne v životě potkalo a když už nám to se ženou nedopadlo, tak o dceru rozhodně nechci přijít jen z toho důvodu aby jsme si mohli pustit film a nikdo nás přitom nerušil.

Pardon, že jsem se takto rozepsal. Jen si už nevím rady.

Děkuji za případné reakce.

Predstavuji si sama sebe jako svobodnou bezdetnou a premyslim..dala bych to rada, ale musela by to byt hodna, vychovana holcicka, pak klidne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí