Má dcera a přítelkyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.1.22 16:53
@Cimada píše:
A já si zase myslím, že dcera se možná, pokud mají jen tu jednu, prostě netouží seznamovat s ženou, která žije s tátou. Možná je na něho fixovaná, možná se doma prostě jako správní rodiče domluvili, že holce naruší psychiku co nejmíň.
Svým způsobem je dobře, že se dokážou i po rozvodu domluvit.
Já osobně bych měla velký problém svoje děcka posílat někam, kde je nová exmanželova známost. Tedy pokud by ta známost nějak figurovala v našem životě už za trvání manželství, například. A stejně nikdy nevíš, jak Ti Tvoje děcko ta nová partnerka ovlivní.
Tak buď ráda, že nic takového nemusíš řešit, že v tom nejsi zaangažovaná. Nemusíš dělat nějaké drama, prostě ten vztah tam je, ale s Tebou ten chlap žije, určitě Tě má rád, tak to ber, jako by byl 1 den navíc v práci, no. :nevim:

V 19 už ji myslím nijak zásadně neovlivním ;) Já tedy nemám žádný problém s tím, že můj puberťák tráví čas s tatínkem a jeho partnerkou.
Ve svém ještěmanželském životě jsme s partnerem nijak nefigurovali, potkali jsme se, když jsme byli oba cca 2 roky po rozvodu.
Drama z toho nedělám, na to už jsem myslím toho prožila dost. Ale je ten vztah nějak pro mě neúplný. A představa, že každý víkend jeden den by byl v podobném režimu ještě léta, to mě tak docela netěší. No snad ne.

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
25.1.22 13:12

Sedla jsem si na ruce, abych do této diskuze nepřispěla, ale je to silnější než pud sebezáchovy a nedá mi to. Bohužel už je tu tolik příspěvků, že ty, se kterými nesouhlasím, už si nepamatuju.
Takže radši vyhlásím tolerantní přístup. Pokud se ti dva (dospělí) spolu domluví, že jim to takhle nějak vyhovuje a dítko je happy, je to ok.
Takže i kdyby si muž hledal partnerku pouze proto, aby prala jeho fusekle a starala se mu 100% o dítě a ji baví dělat sluzku a má sebeuctu prvoka, tak proč ne.
Pokud sluzku a animatorku dělat nechce a muž to po ni požaduje, tak ma muž smůlu. Doby, kdy žena nedělala nic jiného, než se starala o domacnost a děti a jiné možnosti nemela, už jsou dávno pryč.
A taky by bylo fajn, aby si všichni, co se chystají na rozvod s dětmi nebo ho mají už za sebou, uvědomili, že bezpodmínečnou lásku ke svým dětem, ochotu věnovat jim všechen čas a zdroje a nekriticky pohled na ně mají a budou mít pouze oni jako rodiče.
Jejich budoucí partneři tuhle povinnost, ani tenhle postoj mít nebudou.
Pokud to po nich budou chtít v plném rozsahu jako má on/ona jako rodič, dopadne to špatně.

• Citovat
  • Upravit
2896
25.1.22 19:14

S touhle přítelkyní vám to asi nedopadne, nejste prostě kompatibilní…

Ale do budoucna asi budeš nějakou hledat a v tom případě si musíš ujasnit:

• Chceš přítelkyni pro sebe? Pak si najdi, klidně mladou, pěknou dle tvého vkusu, se kterou vás baví stejné věci. Bude mít s tvým dítětem jakžtakž dobrý vztah, když budeš mít štěstí. Ale musíš tomu vztahu něco obětovat, někdy třeba i čas bez dcery, společnou dovolenou sami…
  • Chceš náhradní matku pro dítě? (Proč, když dítě matku má?) pak hledej takovou, která je obětavá, miluje děti, naplňuje ji hrát si s nimi, ideálně starší, která už nemůže mít vlastní, nebo která děti má a vytvoříte jednu šťastnou rodinu…
  • Chceš mít dítě absolutně na prvním místě, obětovat mu veškerý volný čas, mít dovolené jen s ním, brát si ho kdykoliv, aniž bys to musel s někým řešit? Pak se vrať k jeho matce nebo zůstaň sám, dokud nebude plnoletá
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
25.1.22 21:06
@botl píše:
Důležité je vědět, co člověk chce.

A to já mu opravdu hodně fandím, mám ho ráda, nicméně - v těch 22 nejspíš nevěděl, co chce. Ale podstatné je, že je v pohodě. Nebo tak aspoň při setkáních vypadá. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
25.1.22 21:11
@Svetluska55 píše:
Doby, kdy žena nedělala nic jiného, než se starala o domacnost a děti a jiné možnosti nemela, už jsou dávno pryč.

S Tvým příspěvkem samozřejmě souhlas, akorát si myslím, že chlapi to neberou tak, že by partnerku omezovali. Oni si představují, že ona zvládne všecko, jak kuchyň, tak kariéru a ještě s úsměvem na rtech a ráda zabaví jejich děti. :D ;)
A pak jsou jednoho dne probuzeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
25.1.22 21:11
@Cimada píše:
A to já mu opravdu hodně fandím, mám ho ráda, nicméně - v těch 22 nejspíš nevěděl, co chce. Ale podstatné je, že je v pohodě. Nebo tak aspoň při setkáních vypadá. :palec:

Nikdy necituješ celý příspěvek, ale jen větu, jako teď.

Takže netuším, na co navazuješ a vyhledávat to nebudu, ačkoliv sis dala tu práci odmazávat zbytek mého textu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí