Má dcera a přítelkyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32914
21.1.22 14:07
@Anonymní píše:
@Kajan93 Když si někdo na někoho stěžuje, téměř vždy si tak trošku přibarví.

Štvalo by mě, pokud by se mnou partner předem nekonzultoval to, že s námi bude neplanovaně i někdo další. Určitě bych proti tomu nic neměla ani v případě, kdy bych nedostala předem žádnou informaci, ale pokud by se to opakovalo, ano, štvalo by mě to. A nejde o svolení, ale o komunikaci.

Je jasné, že necítí to samé co ty ke svému dítěti. A nikdy asi ani nebude, pokud nebude dítě ve výhradní péči otce. I toto je potřeba respektovat. Třeba chce volno nebo dovolenou jen pro Vás dva samotné. Navíc už jenom že se jí chvíli věnuje je přece fajn.

Ona se určitě v tomhle nezmění. Možná má pocit, že je až na druhém místě po tvé dceři a bojuje s tím. Proto se chová takhle blbě.

No on má na prvním místě dceru, takže to není pocit, ale fakt. Důležité je, jak se k tomu postaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.1.22 14:11
@Anonymní píše:
@Kajan93 Když si někdo na někoho stěžuje, téměř vždy si tak trošku přibarví.

Štvalo by mě, pokud by se mnou partner předem nekonzultoval to, že s námi bude neplanovaně i někdo další. Určitě bych proti tomu nic neměla ani v případě, kdy bych nedostala předem žádnou informaci, ale pokud by se to opakovalo, ano, štvalo by mě to. A nejde o svolení, ale o komunikaci.

Je jasné, že necítí to samé co ty ke svému dítěti. A nikdy asi ani nebude, pokud nebude dítě ve výhradní péči otce. I toto je potřeba respektovat. Třeba chce volno nebo dovolenou jen pro Vás dva samotné. Navíc už jenom že se jí chvíli věnuje je přece fajn.

Ona se určitě v tomhle nezmění. Možná má pocit, že je až na druhém místě po tvé dceři a bojuje s tím. Proto se chová takhle blbě.

Já bych si nenechala od nikoho diktovat, kdy u nás může být moje dítě. Dítě není návštěva. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
21.1.22 14:14
@Bábrdl píše:
Já bych si nenechala od nikoho diktovat, kdy u nás může být moje dítě. Dítě není návštěva. :nevim:

To souhlasím. Na druhu strnu, pokud mám nějakou dohodnutou „akci“, která není možná s dítětem a budu to svévolně opakovaně často rušit, protože dítě ( a ne proto, že je nemocné nebo mimořádná událost, ale protože nechci nebo nedokážu dohodnout hlídání střídání s druhým rodičem tak, aby byla schopná dostát dohodě s kýmkoli), tak je pochopitelné, že se to tomu druhému líbit nebude. A je vlastně fuk, jestli je to partner, kámoška, lékař nebo zaměstnavatel.
takže to, co jsi psala ty, pro mě platí pro obecný pobyt dítěte, když jsme doma. Pokud je to hlášeno předem, tak tam považuji za jeho přítomnost neomezenou. schválně píši hlášeno, svolení nebo dohodu nepovažuji za nezbytné.

Příspěvek upraven 21.01.22 v 14:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
21.1.22 14:15
@Bábrdl píše:
Já bych si nenechala od nikoho diktovat, kdy u nás může být moje dítě. Dítě není návštěva. :nevim:

Ale ona mu to nechce diktovat. Chce lepší komunikaci, vědět, že není páté kolo u vozu, kterému stačí věci jen oznamovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
21.1.22 14:17
@andelka83 píše:
Ale ona mu to nechce diktovat. Chce lepší komunikaci, vědět, že není páté kolo u vozu, kterému stačí věci jen oznamovat.

Pokud je to jeho vlastní dítě a oznámí to dopředu, tak mi to přijde dostatečný způsob komunikace (oznámení). Dítě k němu patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.22 14:21

@Bábrdl tak to jsem samozřejmě nepsala. Já osobně bych o tom ale ráda věděla předem. Jsou různé situace - vím, že máme být sami. Udělala jsem večeři pro dva, zařídila lístky na koncert pro dva, chtěla si udělat hezký večer pro dva, protože vím, že budeme jen sami dva. Nejdřív odpadne večeře pro dva, protože partner s sebou přiveze dceru a neřekl mi to. Tak jídlo nějak rozdělíme a najíme se. Ok. Půjdeme příští týden na koncert a prý to platí. Partner den předem přiveze dceru - bude u nás i tento týden, dozvím se. Ok, lístky propadají, nikam nemůžem. Pokud se tyhle situace nudou opakovat a já budu pořád ta, která na to nesmí nic říct a nebude se smět předem ani zařídit, tak mě to bude štvát. Se svolením také nesouhlasím. Pokud tohle vše patří k soužití s partnerem již rodičem, pak bych s takovým žít nedokázala a našla si bezdětného, no.

• Citovat
  • Upravit
434
21.1.22 14:22

1. Nechápu proč by si musel přítelkyni hlásit, že přijede dcera, vždyť ta malá je u vás snad taky doma, ne na návštěvě.

2. Nejsem nestrana, mě teda moc kuřačky nevoní a asi bych nechtěla, aby se moje dítě často koukalo, že i takhle se dá žít… kafe, cigáro, televize…

3. Ona do toho šla s tím, že máš dítě, takže by prostě měla počítat s tím, že věci budou fungovat jinak než u bezdětnych… pokud to nedokáže tak bohužel. Já třeba taky vím, že jsem pohodlná na to se omezovat kvůli cizímu dítěti, proto bych třeba partnera s dítětem neměla a mohl by to být milionový chlap, ale prostě já bych nebyla vhodná partnerka takovému muži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33725
21.1.22 14:31
@DV_JANA píše:
1. Nechápu proč by si musel přítelkyni hlásit, že přijede dcera, vždyť ta malá je u vás snad taky doma, ne na návštěvě.

2. Nejsem nestrana, mě teda moc kuřačky nevoní a asi bych nechtěla, aby se moje dítě často koukalo, že i takhle se dá žít… kafe, cigáro, televize…

3. Ona do toho šla s tím, že máš dítě, takže by prostě měla počítat s tím, že věci budou fungovat jinak než u bezdětnych… pokud to nedokáže tak bohužel. Já třeba taky vím, že jsem pohodlná na to se omezovat kvůli cizímu dítěti, proto bych třeba partnera s dítětem neměla a mohl by to být milionový chlap, ale prostě já bych nebyla vhodná partnerka takovému muži.

Tak třeba proto aby to věděla? Ona do toho šla s tím, že má dítě, to evidentně respektuje, ale náhradní mámu mu prostě dělat nechce. Na tom není přece nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
21.1.22 14:34
@Lama Lama píše:
Pokud je to jeho vlastní dítě a oznámí to dopředu, tak mi to přijde dostatečný způsob komunikace (oznámení). Dítě k němu patří.

Záleží i na více věcech, ne jen jestli to řekne dopředu. Ale to už je mezi nimi, jakým způsobem, tónem spolu mluví, co považují za samozřejmost, co za dobrou vůli a jak třeba on to ocení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
21.1.22 14:35
@arinecka píše:
Tak třeba proto aby to věděla? Ona do toho šla s tím, že má dítě, to evidentně respektuje, ale náhradní mámu mu prostě dělat nechce. Na tom není přece nic špatného.

Tak jako sorry, ale pokud třeba bydlí přítelkyně v bytě u otce te holčičky, tak je tam ta malá víc doma než ona.
Samozřejmě že je fajn se zmínit, ale když to takto mají dlouhodobě, tak si může taky zvyknout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33725
21.1.22 14:40
@DV_JANA píše:
Tak jako sorry, ale pokud třeba bydlí přítelkyně v bytě u otce te holčičky, tak je tam ta malá víc doma než ona.
Samozřejmě že je fajn se zmínit, ale když to takto mají dlouhodobě, tak si může taky zvyknout…

To je asi jedno kde bydlej ne? Normální lidi spolu komunikujou. Není potřeba rozebírat, kdo je kde víc doma. Pravděpodobně tam asi nebydlí zadarmo, a je tam doma taky. Žijou spolu, a může být v plánu třeba něco jiného. Tak je dobré to prostě vědět.
No a chlap by si tedy za tu dobu mohl zvyknout, že ona to má nastavené tak, jak to má, tak si taky může budˇzvyknout, a nebo se s ní rozejít, když mu to takhle nevyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
21.1.22 14:42
@DV_JANA píše:
Ženeš to do extrému. Ano, holčička je tam doma, stejně tak je tam ale doma i přítelkyně, pokud jí to nabídl a žijí spolu. Nechce nic extra, nic mu nezakazuje, jen by ráda, aby jí oznámil, bude-li tam neplánovaně, zvlášť v situaci, kdy po ní chce servis pro tu malou (uvařit, pohrát si s ní atd.). Na svolení se jí ptát nemusí, jen je třeba aby neočekával, že partnerka pokaždé přizpůsobí své plány jim dvěma.
Nežila bych s nikým, kdo by mé dítě bral jako nevítanou návštěvu (což se evidentně neděje), stejně tak bych ale zvážila soužití s partnerem, pro kterého bych byla druhé kolo u vozu a můj názor by byl jen poradním, na který netřeba brát ohledy.
  • Citovat
  • Upravit
583
21.1.22 15:00
Ty jsi dospela osoba. Nepotrebujes povoleni jestli si muzes vzit domu sve vlastni dite!
A v cizine, aspon v mem okoli, kdyz nejsou rodice spolu tak funguje pravoplatny system ve stridani deti. Pondeli, utery- matka, streda, ctvrtek- otec, patek, sobota, nedele- matka. A dalsi tyden se to otoci. Pises, ze se schazis s dcerou vice nez je obvykle. Ale vem si, ze je to 12 dni z 30 dnu v mesici. Stuj si za svym.
Navic, co je to oznaceni, ze je tvoje partnerka bytovy typ? Spis je to gaucovy typ. Na co spolu jste? Cas spolu netravite, dovolene take ne, na zahradu taky spolu nechodite. No asi jedine ten serial by jste meli spolecny, kdyby jsi si prisedl.
@Kajan93 píše:
A následně pronesla, že bych jí měl nejdříve zeptat, než si vezmu dceru mimo smluvené termíny a nejen ji to oznámit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
21.1.22 15:01
@ontarova.stara píše: Ženeš to do extrému. Ano, holčička je tam doma, stejně tak je tam ale doma i přítelkyně, pokud jí to nabídl a žijí spolu. Nechce nic extra, nic mu nezakazuje, jen by ráda, aby jí oznámil, bude-li tam neplánovaně, zvlášť v situaci, kdy po ní chce servis pro tu malou (uvařit, pohrát si s ní atd.). Na svolení se jí ptát nemusí, jen je třeba aby neočekával, že partnerka pokaždé přizpůsobí své plány jim dvěma.
Nežila bych s nikým, kdo by mé dítě bral jako nevítanou návštěvu (což se evidentně neděje), stejně tak bych ale zvážila soužití s partnerem, pro kterého bych byla druhé kolo u vozu a můj názor by byl jen poradním, na který netřeba brát ohledy.

Ale vždyť tak to sám napsal ne? Že na prvním místě má dceru, takže prostě v té skupince lidi vztahy nemají stejnou váhu. A nakonec jim stejně nezbude než se rozejít, protože v tom nebude nikomu úplně příjemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16440
21.1.22 15:01

@Kajan93 Upřímně doporučuji pročíst zdejší macešské diskuze. Přítelkyně o tvou dceru nestojí (to je ok), její přítomnost toleruje, ale nemůžeš s ní v tom případě žít a čekat, že bude dcerka u vás štastná. Bude tě oddělovat od děcka. Až bude chtít dítě, bude milá a pak ji na holce bude vadit úplně všechno. Kromě toho jste každý jiný. A řeči, že by to bez holky bylo snažší, to varovný vykřičník jako hrom!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí