Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@truelly píše:
@Saulus tak opravdu silně věřící katolíci nebo evangelíci si i dnes berou panny. Sama takových párů znám několik. Dokonce je za to farář chválil v kostele, že vydrželi čekat až do svatby
No ja ve svem okoli mam pocet pannen… limitne se blizici nule ![]()
Nabozenstvi bych sem radeji netahal. Da se oponovat pote napr. mnohozenstvim a to bych byl minimalne ukamenovan ![]()
Věřící mají své komunity a tam jich je víc než dost.
Jen jsem chtěla naznačit jaké pohledy jsou v České republice 21.století možné ![]()
Mě je 24 a manžel je můj 4. sexuální partner a doufám, že poslední
Budeme spolu 4 roky. Já jsem manžela 3. Mě naopak mrzí, že jsem na manžela nepočkala a to poprvé nezažila s ním. Myslím, že se fakt nemáš za co stydět, právě naopak. Mě by třeba nevadil kluk, který hodně dřív střídal partnerky, kdyby mě byl věrný, ale manžel by si o takovou prý neopřel ani kolo.Ty dvě holky, co měl přede mnou, přišly o panenství až s ním a to jim bylo přes 20. A byl za to rád, že nespali s kdekým.
@truelly píše:
@Saulus tak opravdu silně věřící katolíci nebo evangelíci si i dnes berou panny. Sama takových párů znám několik. Dokonce je za to farář chválil v kostele, že vydrželi čekat až do svatby
V kostele? To mohlo byt zajimave takhle verejne resit jejich sexualni (vlastne asexualni) zivot ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky (a možná chlapi?)
Mám takovej divnej dotaz asi.. ale sem na diskuze chodím hodně, protože se tu dozvím spoustu zajímavých informací a hlavně mi přijdete hodně fajn, tak se chci zeptat na jednu věc. Je mi 23 a měla jsem jen dva sexuální partnery - oba jsem je milovala. Jde o to, že mi přijde, že je to problém.. resp. chlapi rádi nadávaj na ženy v tom smyslu, že to střídaj a že by takovou doma nechtěli, jenže.. v praxi mi přijde, že to neni tak uplně pravda, protože i když každej řiká, jak je to super (taková oficiální pravda), vlastně to vnímám jako věc, před kterou se před chlapy stydím. Nikdy jsem to žádnýmu neřekla a ne, že bych přímo lhala a přidávala si, ale tak trochu dělám, že jich už pár bylo..vim, že mi to zvedá plusový body a mrzí mě to. Přála bych si, aby to někdo ocenil. Nejsem prostě taková, co jde s každým a potřebuju něco cítit..prostě sex pojím s citama, nemusí to být uplně láska, ale alespoň zamilovanost..
Máte nějaká jiný zkušenosti? Moc mě potěší jakákoliv odezva.![]()
Kvantita je na nic, lepší je kvalita. Takže se nestyď, že jsi měla „jen“ dva. Vždyť je to vlastně pár, tak ani nelžeš
Podle mě chlapi ocení, že nejsi přelétavá.
@truelly píše:
Věřící mají své komunity a tam jich je víc než dost.
Jen jsem chtěla naznačit jaké pohledy jsou v České republice 21.století možné
At si kazdy dela to, cemu veri. Naopak jsem rad, ze zde jsou i podobne komuny. Dava to nadeji, ze jsme opravdu svobodnou spolecnosti a vyber zivotni cesty je jen na nas. A rozhodne bych nemel stres z toho, jestli jsem mel mnoho, nebo naopak malo sexualnich partneru.
Ja osobne treba nepocitam sexualni partnery, ale počet vztahu, kterými jsem prošel. Je to o mnoho mensi číslo ale daleko dulezitejsi. To je to co cloveka formuje. Sex ne. To je „wellness“ ![]()
@Russet píše:
Kvantita je na nic, lepší je kvalita. Takže se nestyď, že jsi měla „jen“ dva. Vždyť je to vlastně pár, tak ani nelžešPodle mě chlapi ocení, že nejsi přelétavá.
Presne tak, a nektere to porad prekvapi, ze se vzrustajici kvantitou se kvalita nemeni… ![]()
Stejne me tu porad a porad prekvapuje, jak nekdo resi „co si o tom mysli jini“…zakladatelka to ma tak, jak je ji prirozene, tak proc ta nespokojenost ![]()
Tak si nepřibarvuj a když dotyčný neocení pravdu a nevezme tě takovou, jaká jsi, tak nestojí za řeč.
Já jsem měla sexuálního partnera jednoho (pokud nepočítám erotické experimentování na střední, kdy k opravdovému sexu nedošlo), svého muže jsem potkala v necelých devatenácti a od té doby jsme spolu. Věřící nejsem, problém s tím nemám. Naopak beru jako velké plus a svůj životní úspěch, že jsem si hned na první pokus našla muže, se kterým si po všech stránkách rozumíme, milujeme se, je nám spolu dobře a doufám, že tak, jak nám to vydrželo doteď, nám to vydrží i nadále.
Tak každý to má jinak. Jinak nevím proč s chlapem řešit počty. Já měla jednoho chlapa 6 let a myslím, že jsme v sexu vyzkoušeli tolik, co bych za tu dobu nevyzkoušela s pěti jinými. Právě proto, že to byl dlouholetý vztah a propracovali jsme se k věcem, které člověk na potkání nedělá.
Teď mám manžela, který taky moc partnerek neměl. A naopak je to super, protože jsme si na sebe zvykli a postupujeme dohromady. Kdyby jsme každý měli milion představ a věděli, jak co chceme dělat, tak by to moc nešlo. Aspoň pro mě.
Jak uz napsali spravne prede mnou, pokud nejsi ve 23 panna, fakt resis blbosti!
Opak tedy pokud bys mela za sebou v sexu treba napr. 20tku chlapu, by byl spatny.
@Lenka_Hal to co pises je velmi rozsireny omyl. I ja si to donedavna myslel. Myslim, ze i k tomu musi mit clovek urcity prirozeny „talent“.
Příspěvek upraven 22.05.18 v 18:42
Problem s tim mas hlavne ocividne ty. Partnerovi to prece vubec rikat nemusis. Tohle se fakt na prvnim rande neresi a pokud spolu uz budete a budete zamilovaní tak to bude uplne jedno.
@Saulus píše:
At si kazdy dela to, cemu veri. Naopak jsem rad, ze zde jsou i podobne komuny. Dava to nadeji, ze jsme opravdu svobodnou spolecnosti a vyber zivotni cesty je jen na nas. A rozhodne bych nemel stres z toho, jestli jsem mel mnoho, nebo naopak malo sexualnich partneru.Ja osobne treba nepocitam sexualni partnery, ale počet vztahu, kterými jsem prošel. Je to o mnoho mensi číslo ale daleko dulezitejsi. To je to co cloveka formuje. Sex ne. To je „wellness“
Naprosty souhlas - dulezity je pocet a pripadne delka skutecnych vztahu. Naproti pocet ciste sexualnich zkusenosti je naprosto nedulezite cislo - je to vazne jen zabava, odreagovani, sport s nulovou vypovidaci hodnotou - jako bych mela pocitat s kolika lidmi jsem hrala v zivote badminton ![]()
Je mi víc a měla jsem jednoho sexuálního partnera a světe div se, je 6 let mým mužem.
Takže to vůbec neřeš, přijde mi to jako plus, lepší jak mít 20.. ![]()
Nechápu, co řešíš…Kdybys měla ve 23 letech víc jak 30 partnerů (a že jsem takovou holku znala, a nebyla to prostitutka), tak by to bylo ok? Do té doby, než bys zjistila, že máš nějakou pohlavní chorobu, by sis možná připadala jako hvězda ![]()
Já jsem taky sex. partnerů „zamlada“ moc neměla (přesný číslo nevím, podle toho, co se ne/počítá),a nijak mi to žíly netrhá. Jsem už 20 let vdaná a nemám pocit, že by mi něco uniklo.
.
Příspěvek upraven 31.05.20 v 22:13