Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@el009 píše:
Ja nevim mam pocit ze se v tom placate a nic z toho. Ty ho samozrejme omlouvas coz je logicky. Kazdej kdo miluje tak toho druhyho vesmes omlouva. Ale rekla bych ze od nej je to alibisticky. Kdyby se vratil zpet kdetem tak bych mu dala sbohem. Akorat se trapis a porad celou tu situaci omlouvas. Ty budes cekat a cekat. On bude v pohode s detmi. Bude si vybirat s kym bude chtit byt. Budes ta druha. Bohuzel to tak je i kdyz to nechces slyset. Vsechny milenky jsou druhe.
já ztaké nepopírám, že jsem ta druhá, hned za dětmi, ale do toho jsem šla už před víc než trokem, bylo to moje dobrovolné rozhodnutí, ýže se to na chvíli změnilo, on se rozvedl a přistěhoval, byla jsem chvilku ta první, to bylo fajn, ale vrátilo se to zpátky, jsem ted ta druhá, první jsou děti a pak až někde je ex a ostatní a to není špatná pozice ![]()
@Regina Hero píše:
No, a když to tak je, proč tedy nevyřeší svoje věci oficiálně? Já nemám ráda tyhle nevyjasněné vztahy, ani kvůli dětem… i pro ty děti je to horší, než kdyby bylo jasno na všech frontách… není už žádné dítě, je načase, aby se tomu postavil čelem… ta jeho nerozhodnost by mě děsila… ne, neděsila, štvalo by mě to… ale samozřejmě, můj názor a tvůj život… tohle je ve tvé režii… za sebe můžu říct, že na nás (mně a dětech) se nejvíc podepsala právě tahle doba - kdy mi manžel byl nevěrný a já se trápila a děti to cítily… neumím si představit plácat se v tom deset, patnáct let…
Musím s váma souhlasit, děti poznají sebemenší změnu, ať se snažíte jak chcete a to čekání, děs.
@lenkapro píše:
Musím s váma souhlasit, děti poznají sebemenší změnu, ať se snažíte jak chcete a to čekání, děs.
to nepopírám, ale on se s nima o mě baví, pořád jsem ta jejich kamarádka, kdyby to nebylo s dětma v pohodě, tak o mě asi nemluví, zvlást ten starší
@užjenmilenka píše:
zatím je to zpestření, musí být, stojím o něj, chci ho, ale když to jinak nejde, tak aspon takhle, holt jsem se na nějakou dobu dobrovolně pasovala do role čekanky a jak dlouhá ta doba bude? Bud do té doby, než mu na to exžena přijde a pošle ho do háje, nebo do té doby, než mi dojde z mozku do srdíčka, že mi takovej za to nestojí. Jen aby to nepřišlo obojí ve stejnou chvilku, to by se asi nejvíc divil on
To je právě ono, čekáte, až na to def. manželka příjde a vyhodí ho, ale co když ho nevyhodí?
No mas teda nervy to ti povim. Ja jsem opacny typ. Bud bych si nedelala zadne naroky a nefnukala coz je dlouhodobe tezke nebo by se musel rozhodnout. Existuje i stridava pece. Jeden muj byvalej mel deti ve stridave peci. Nemyslim si ze je to uplne dobra forma vychovy. Holky byly male a mely v tom peknej maglajs. Ale je to reseni. A oni jsou tedy rozvedeni formalne?
@užjenmilenka píše:
děti se netrápí ex o ničem zatím neví, tak je tam klid, jedinej, kdo se trápí je on, chtěl by být tam i tady a nemůže se roztrhznout. A já se taky trápím, ale tak nějak vím, že to je pro mě jen dobře, stejně je v podstatě můj a kdo si počká, ten se dočká
Jsem asi nějak natvrdlá… děti byly s tebou a s ním na dovolené, takže ony vědí… a nevěřím, že by mamince ani jedou neřekly, že tam s nimi byla nějaká „teta“… a myslím, že většina žen to vytuší, aniž by jí to muž řekl, že má milenku… pak ta situace, že on spává u bratra… to snad děti taky ví nebo tuší, jeho manželka určitě ano, když ho nemá doma… že je klid, to neznamená, že se netrápí… a že to prostě někde ve vzduchu „visí“, dokud to nespadne… a pak si taky nemyslím, že víš úplně o všem, o čem s ženou mluví a že ti třeba něco nenalhává (nebo jen neříká úplnou pravdu nebo sem tam něco vynechá) i on… ale jak říkám, mně do toho nic není a pokud jsi s tím tak spokojená a vyhovuje ti to, je to tvoje věc…
Ale pak nechápu, že to vůbec řešíš… takže nějaké to semínko nespokojenosti v tobě určitě je… ![]()
edit: teď čtu, že on je rozvedený, tento fakt mi nějak unikl… takže tohle je teda zajímavá situace… no ale pak teda nechápu jen a jen ho… když je to už takhle, proč není naprosto veřejně a oficiálně s tebou a proč to vše kolem? Zvlášť, když i děti tě znají… ![]()
Příspěvek upraven 01.02.13 v 10:21
Nedá mi nereagovat. Podle toho všeho, co jsem si pročetla, z toho mám jeden hlavní dojem.
TY jsi na něm užjenmilenko naprosto nezdravě závislá a celý svůj život žiješ jenom skrze jeho. Tvá nálada se odvíjí od toho, zda on napíše, kde on spí, co on řekne…
ON, a nezlob se na mě, ale napíšu to upřímně, tak jak to cítím, tě bere jako sexuální zpestření a záložnu.
Z mého pohledu je to naprosto jasné. KDYBY S TEBOU CHTĚL BÝT, TAK BY S TEBOU BYL. To je velice jednoduché, kord když už to s tebou jednou zkusil.
Takže pokud ti vyhovuje sloužit mu jako zadní vrátka, pokud mu manželka nebude chtít dát či když mu dojdou peníze, popřípadě (a to by sis přála nejvíc), když by neměl kam jít jinam bydlet, tak prosím. Ale ber to tak, že chlapa dělají činy a říct ti 30 x denně laskavá slovíčka je věc, která ho vůbec nic nestojí, svými činy, resp. vrácením se k ní, ti řekl mnohem více.
Popravdě já si myslím, že on není terno ani pro jednu z vás.
@lenkapro píše:
To je právě ono, čekáte, až na to def. manželka příjde a vyhodí ho, ale co když ho nevyhodí?
ale ona ho vyhgodí, řekla mu to jasně, jediná známka toho, že to se mnou neukončil a jde. Mohla bych být potvora a pomoct tomu, ale nechávám to pozvolna plynout, ono to dojde kam má, mezi námi tady jsem já ten krk, co otáčí tou hlavou, já nemám co ztratit. A když ho nevyhodí hned? Tak časem, ale přijde to, která ženská si to nechá líbit donekonečna? I kdyby jsme to ukončili, bude ona někdy v klidu? Bydlíme v jedné ulici, máme společné kamarády, on má volnou pracovní dobu, já taky, to si ho usadí doma do zlaté klece? To těžko ![]()
@káťa píše:
Nedá mi nereagovat. Podle toho všeho, co jsem si pročetla, z toho mám jeden hlavní dojem.
TY jsi na něm užjenmilenko naprosto nezdravě závislá a celý svůj život žiješ jenom skrze jeho. Tvá nálada se odvíjí od toho, zda on napíše, kde on spí, co on řekne…
ON, a nezlob se na mě, ale napíšu to upřímně, tak jak to cítím, tě bere jako sexuální zpestření a záložnu.Z mého pohledu je to naprosto jasné. KDYBY S TEBOU CHTĚL BÝT, TAK BY S TEBOU BYL. To je velice jednoduché, kord když už to s tebou jednou zkusil.
Takže pokud ti vyhovuje sloužit mu jako zadní vrátka, pokud mu manželka nebude chtít dát či když mu dojdou peníze, popřípadě (a to by sis přála nejvíc), když by neměl kam jít jinam bydlet, tak prosím. Ale ber to tak, že chlapa dělají činy a říct ti 30 x denně laskavá slovíčka je věc, která ho vůbec nic nestojí, svými činy, resp. vrácením se k ní, ti řekl mnohem více.
Popravdě já si myslím, že on není terno ani pro jednu z vás.
ano tak nějak to je, ne úplně přesně, ale v podstatě ano.
@Regina Hero píše:
Jsem asi nějak natvrdlá… děti byly s tebou a s ním na dovolené, takže ony vědí… a nevěřím, že by mamince ani jedou neřekly, že tam s nimi byla nějaká „teta“… a myslím, že většina žen to vytuší, aniž by jí to muž řekl, že má milenku… pak ta situace, že on spává u bratra… to snad děti taky ví nebo tuší, jeho manželka určitě ano, když ho nemá doma… že je klid, to neznamená, že se netrápí… a že to prostě někde ve vzduchu „visí“, dokud to nespadne… a pak si taky nemyslím, že víš úplně o všem, o čem s ženou mluví a že ti třeba něco nenalhává (nebo jen neříká úplnou pravdu nebo sem tam něco vynechá) i on… ale jak říkám, mně do toho nic není a pokud jsi s tím tak spokojená a vyhovuje ti to, je to tvoje věc…
Ale pak nechápu, že to vůbec řešíš… takže nějaké to semínko nespokojenosti v tobě určitě je…![]()
edit: teď čtu, že on je rozvedený, tento fakt mi nějak unikl… takže tohle je teda zajímavá situace… no ale pak teda nechápu jen a jen ho… když je to už takhle, proč není naprosto veřejně a oficiálně s tebou a proč to vše kolem? Zvlášť, když i děti tě znají…
Příspěvek upraven 01.02.13 v 10:21
na dovolený jsme byli v době, kdy už byl rozvedený a bydlel u mě, kluc i k nám pravidelně chodili i v týdnu i na víkendy, ona se s tím musela smířit. Nevím, proč je to takhle, spokojená nejsem, to ne, pořád to ve mě hryže, ale je rozvedený, dospělý, může si dělat co chce a s kým chce, jen prostě sám neví, kudy kam, což ho neomlouvá.- Tím, že se rozvedl mi dal najevo, že o mě stojí, na vánoce šel tam, kvůli dětem, kdybych ho nechala v klidu, tak už je zpátky, ale já tenkrát zpanikařila. Ted jsme k sobě zase našli cestu a je to čím dál hezčí, tak čekýám, že se to vrátí do starých kolejí. Která zamilovaná by nedoufala?
Moje máma taky měla jedno období, kdy jí to táhlo k jednomu chlapovi, trvalo to snad rok a něco, než jí to přešlo, bylo to hrozný období pro nás všechny, hlavně pro jejího manžela, kterej se fakt trápil. Máma to nakonec překonala. Je teď určitě moudřejší.
Nevím jak to dopadlo v tomhle případě, pročítat zpětně diskuzi by mi zabralo několik hodin, ale doufám, že se manžel taky umoudřil, či ještě umoudří.. Nestojí to za to! Pokud to manželství neklape, dá se to chápat, ale pokud jen někde nechá oči a myslí si, že je to láska, tak si musí uvědomit, že kdo chce víc, nemá nic.
@užjenmilenka píše:
na dovolený jsme byli v době, kdy už byl rozvedený a bydlel u mě, kluc i k nám pravidelně chodili i v týdnu i na víkendy, ona se s tím musela smířit. Nevím, proč je to takhle, spokojená nejsem, to ne, pořád to ve mě hryže, ale je rozvedený, dospělý, může si dělat co chce a s kým chce, jen prostě sám neví, kudy kam, což ho neomlouvá.- Tím, že se rozvedl mi dal najevo, že o mě stojí, na vánoce šel tam, kvůli dětem, kdybych ho nechala v klidu, tak už je zpátky, ale já tenkrát zpanikařila. Ted jsme k sobě zase našli cestu a je to čím dál hezčí, tak čekýám, že se to vrátí do starých kolejí. Která zamilovaná by nedoufala?
A cos mu provedla tak hroznýho, že se tam vrátil???
Víš, mě přijde, že děti jsou jen výmluva pro tebe. Sama píšeš, že mu s nimi problémy nedělala, že u vás byli na víkendy i v týdnu, spoklečné dovolené atd…
To znamená, že s dětmi to měl v pohodě, i když byl s tebou.
Myslím si, že je nějaký jiný důvod, proč s tebou nechce být a vrátil se k exmanželce.
@el009 píše:
No mas teda nervy to ti povim. Ja jsem opacny typ. Bud bych si nedelala zadne naroky a nefnukala coz je dlouhodobe tezke nebo by se musel rozhodnout. Existuje i stridava pece. Jeden muj byvalej mel deti ve stridave peci. Nemyslim si ze je to uplne dobra forma vychovy. Holky byly male a mely v tom peknej maglajs. Ale je to reseni. A oni jsou tedy rozvedeni formalne?
zas tak pevný nervy nemám, taky se hroutím, nároky si dělám a furt doufám, že se rozhodne, i kdyby měl říct, že zůstává tam. Bolelo by to, ale všichni by jsme věděli na čem jsme, i když já bych asi nepřestala doufat a manželka by nezačala věřit, to je ten začarovaný kruh. Kdyby se nerozedl, m tak je to taky o něčem jiném, ale oni už manželé nejsou, svým způsobem jsem byla já ten důvod, kdy se rozhodl, že s ex už nechce být, jen mu nedošlo, že ublíží dětem. Sám to neměl lehké, maminka od nich v jeho 6 letech odešla, pak byl 3 roky v děcáku a ve finále v rodině s dalšími 7 sourozenci, v podstatě má asi ted pocit, že klukům by tím ublížil, jako bylo kdysi ublíženo jemu a to já chápu, proto čekám
zatím je to zpestření, musí být, stojím o něj, chci ho, ale když to jinak nejde, tak aspon takhle, holt jsem se na nějakou dobu dobrovolně pasovala do role čekanky a jak dlouhá ta doba bude? Bud do té doby, než mu na to exžena přijde a pošle ho do háje, nebo do té doby, než mi dojde z mozku do srdíčka, že mi takovej za to nestojí. Jen aby to nepřišlo obojí ve stejnou chvilku, to by se asi nejvíc divil on