Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@užjenmilenka píše:
Proč to dělá on? Copak jsou chlapi opravdu tak ubozí, nezáleží jim na citech a jdou jen za sexem?
Pretoze moze, pretoze je mu to dovolene a trpene, jak tebou, tak manzelkou a este je medzi kamaratmi borec ze vas ma dve.
@Loki01 píše:
Vsichni muzi urcite ne
Opravuji všichni určitě ne
já to beru z vlastní zkušenosti
Já mám toho nerozhodného.
@užjenmilenka píše:
mě je 38, jemu 34 a ex bude 44 za chvilku, všichni bychom už měli mít rozum a srovnané priority.
ale asi jeden z ná neví co chce, já ho chci a bojuji, ona ho chce ale nechává tomu volný průběh a on neví, co je pro něj nejlepší. Jinak já ted momentálně o vztah jako takový nestojím, spálila jsem se tu a mám strach dát tomu novému šanci, dokud tohle nedostanu ze srfdce a to může být na hodně dlouho.
Jasně, že vy bojujete, ale neznamená, že když tomu manželka nechává volný průběh, že se taky nesnaží. Přesně můj případ, chtěl by milenku, ale chce rodinu, z toho zase vychází jen to, že neví. Jen nechápu zase z druhé strany, když odešel manžel k milence a pak se vrátil domu, že se té milence do toho chce znovu, když jí ublížil taky.
@el009 píše:
Pro uzjenmilenku ja to tedy necetla cele ale jen poslednich par stranek. Taky jsem byla v roli milenky. Nic jsem od toho neocekavala. Po mesici mu doslo ze s pritelkyni uz byt nechce. Zjistili jsme ze mame spolecnych vic veci nez jen sex. Meli nejakou pulrocni krizi. Do mesice a pul se s ni rozesel bez meho nalehani a tlaceni. Asi jsem byla ten moment ktery mu pomohl to ukoncit. Ted jsme spolu dva roky. Jsme ctvrt roku manzele a v dubnu se nam narodi miminko. Taky je mladsi. Akorat tedy co by mi vadilo u toho tvyho jakoby pritele je jeho nerozhodnost. Kvuli tomu to pisu. On nevi co chce. Je mu to tak vyhovuje. To by me zralo a nemyslim ze je vyhra pro tebe ziskat takoveho cloveka. Kdyz se mu to stane zase tak se v tom zase bude placat a bude vas vlacet a cekat na nejake znameni zhury jako to dela ted. Ja bych to tedy pustila k vode.
taky jsem byla ten důvod, který mu pomohl to ukončit, ale netušil, že mu budou tolik chybět děti. Bral si je k nám na víkendy, ale každou neděli, než je odvedl zpátky, tak brečel, a to doslova. Nevrátil se kvůli ní, ale kvůli dětem. S ní je ted zadobře jako kamarád a nechce to narušit tím, že by se ona dozvěděla, že to se mnou dál táhne. Tohle není nerozhodnost mezi dvěma mezi mnou a ex, ale mazi mnou a dětma a to je boj, který já na několik let prohrát musím, s dětma soupeřit nemůžu. Nikde ale není psáno, že si nemůžu počkat na něj, až kluci odrostou a nebudou ho tolik potřebovat. A že exmanželka se změnila? Ano ted možná ano, chce si s ním povídat, ale jak dlouho to vydrží, když jí to 15 let nešlo? Přijdou zase finanční problémy, on bude chtít, aby šla do práce, na což mu už několikrát řekla, že ona mu porodila děti a on se musí starat a budou tam, kde byli. Proto si drží mě, aby měl kam utéct. Tady mu nikdo peníze a problémy vyčítsat nebude. Tady dostane to pohlazení a obejmutí, po kterém tolik touží. A i když to ted nevypadá, já vím, že jednou bude jen můj. Nebýt dětí, byli bychom spolu, o tom ani jeden nepochybujeme.
@užjenmilenka píše:
Vím, že mě tu ted všechny ukamanujete, ale ráda bych přidala pár vět z pohledu té, která „rozbila“ něčí rodinu. Ano, nejsem na to hrdá, ale stalo se. Před více než rokem se do mě bláznivě zamiloval ženatý muž. Podle jeho slov jim manželství již dlouho neklapalo, manželka mu nerozuměla, neměli si co říct a ona odmítala sex. Toto potvrdili i někteří členové jeho rodiny, kteří nás poté zdárně kryli. Dva měsíce mě uháněl a dělal všechno pro to, abych mu kývla na rande. K tomu nemělo nikdy dojít, protože se bohužel stalo to,, co se stát nemělo a zamilovali jsme se do sebe. Po třech měsícíhc schovávání a tajení jsem náš vztah chtěla ukončit, ale on místo toho, aby se vrátil k rodině se dvěma malými syny o nás manželce všechno řekl a začalo peklo. Nebudu se rozepisovat, ale během tří měsíců se rozvedli a on se nastěhoval ke mě. Všechno bylo fajn, manželka se sice hroutila, ale co se dětí týče nedělala mu problémy. I přes to všechno bylo znát, že mu děti chybí, že je nemůže vídat každý den, navíc starší syn měl psychické problémy a jemu došlo, že by aspon na vánoce měl být s nimi. Oznámil mi, že si dáme pauzu a odstěhoval se k bratrovi s tím, že za dětmi docházel a nyní je to tak, že tam někdy spí, někdy je u bratra. Skoro 5 týdnů jsme komunikovali jen přes telefon, pak jsme se sešli a všechno začalo nanovo. Sice jsme momentálně jen milenci, s tím, že zatím je rád, že manželka ho vzala zpátky, chce po něm, aby se tam nastěhoval a byli zase jako dřív rodina i když rozvedení. On ví, že chce mě, ale kvůli děětem tam je, s tím, že mě se vzdát nechce, chce mě dál jako milenku, časem se jí to chystá i oznámnit, že jsme spolu, ale zatím nechce nic hrotit, ví, že kdyby se o mě ted dozvěděla, tak ho vyhodí, což já si nemyslím, vzhledem k tomu, že je to její jediný zdroj příjmů. Celých 15 let, co jsou spolu, byla zvyklá, že nechodila do práce, jen byla doma s dětma a o nic se nestarala. Proč toto všechno píšu? Jen by mě zajímalo, jak dlouho mu může manželka tolerovat to, že je sice zpátky s ní doma, ale každou chvíli si píše sms, večery tráví u internetu, on spí s jedním malým v obýváku a ona s druhým v pokojíčku. Spolu měli sex prý jen jednou za necelé dva měsíce, což mu věřit nemusím, vzhledem k tomu, že tam s nimi v noci nejsem, ale trávíme večery až do noci na skypu s kamerou a navíc chodí za mnou opravdu často a pravidelně spolu spíme, že tomu i věřit chci. Opravdu by jste vy všechny, které tady brečíte a doufáte, že se vám manžel vrátí zpátky toto chtěly? Podotýkám, že nejsem mladá slepička, která neví nic o životě, sama mám dva pubertáky a vím o čem je život. Na druhou stranu, proč bych se měla vzdávat něčeho, co mi dělá dobře? Já jsme jí nic neslibovala, nemám pocit, že bych jí ubližovala a tak nemám vůči ní výčitky. Navíc jeho miluju stejně jako on mě a tak jen tajně doufám, že mu to doma nevyjde a budeme zase spolu, tak jako ještě nedávno. Dneska byl u mě zase. Strávili jsme spolu fajn odpoledne a domluvili se i na zítřejší večer. Je mi jedno, co jí napovídal, každopádně mi zase po jeho odchodu přišla sms, že mě miluje a nevzdá se mě. Jen pro úplnost, u nás asi nehrozí, že sejde z očí sejde z mysli, vzhledem k tomu, že jsme skoro sousedé a tak se prostě budeme potkávat i v případě, že se on nakonec vzpamatuje a rozhodne se doma sekat latinu. Ted má od bývalé manželky nůž na krku, budeš tu, ale s ní se nebudeš stýkat a nijak komunikovat a stejně tohle dělá dál. Jsem pro něj velké lákadlo a pro ní opravdu velká hrozba. Jen mě zajímá, jak se asi cítí jeho ex. Vím, že mě odsoudíte, ale opravdu mě zajímá, jak to vidíte vy, manželky a bývalé manželky, má vůbec cenu bojovat o takovéhoto chlapa, který sám neví, co chce?
to ti není blbý brát tátu dvěma malým dětem pro potěšení svojí frndy? děs, běs
@lenkapro píše:
Jasně, že vy bojujete, ale neznamená, že když tomu manželka nechává volný průběh, že se taky nesnaží. Přesně můj případ, chtěl by milenku, ale chce rodinu, z toho zase vychází jen to, že neví. Jen nechápu zase z druhé strany, když odešel manžel k milence a pak se vrátil domu, že se té milence do toho chce znovu, když jí ublížil taky.
ano každá bojujeme svým způsobem, ona se snaží dokázat, že se změnila, ale na jak dlouho? Copak to jde? Člověk se jen tak nezmění, ano ted je ráda, že je tam s nima, teda s dětma, ale přijdou zase ty momenty, kvůli ktrerým se hádali, nedostatek peněz, jeho kamarádi, práce i o víkendech a budou tam, kde byli? Mě ublížil, to je pravda, ale vím, že to neudělal kvůli ní, ale kvůli dětem a to se dá pochopit. Navíc mi to vynahrazuje, jak se dá, proč bych o něj neměla stát?
@dada453 píše:
to ti není blbý brát tátu dvěma malým dětem pro potěšení svojí frndy? děs, běs
není, já ho od dětí netahala a netahám, co se dětí týče, tak s nima trávil víc času než když byl ženatý, kluci poprvé zažili, co to je jet na dovolenou a neplácali se celé prázdniny jen kolem paneláku, poprvé byli v bazénu, pluli na lodi… On ani ona jim tohle spolu dát nemůžou, nemají na to peníze a ani chut něco vymýšlet. On jezdí rád, když někdo za něj něco vymyslí a ona je líná s nima jet i o víkendu na zahradu za měst *prý se tam nudí a je ráda, že vypadnou a ona si doma uklidí. Ted to třeba bude jiný, ona se chvilku bude snažit, ale jak dlouho?
@haninek píše:
Mě na tom všem, co píšete, přijde strašně špatné hlavně jedno - na co se ptáte, co se honí hlavou JEMU? Proč řešíte, jak ON může takto žít? Pokud byl už jednou rozvedený a odstěhovaný a vrátil se tam, na co tohle řešíte? Tím jednoznačně určil, co pro něho jste. Takže řeště, co si o tom myslíte VY. Co budete nadále s tak špatným mužem dělat VY. Kam se nyní obrátíte. Myslete jen na sebe. Mimochodem to stejné bych poradilo i jeho manželceTřeba byste nakonec mohly být kamarádky…
ano odstěhoval se, rozvedl se a vrátil se kvůli dětem, ne však naplno, spí střídavě tam a střídavě u bratra, to už samo o sobě svědčí o tom, že to neudělal kvůli manželce. Je jasný, že děti jsou na prvním místě, s nima bojovat nem§žu, ale pak jsem já. Kdyby opravdu chtěl tu rodinu celou, tak je všechno jinak nemyslíte?
@užjenmilenka píše:
ano každá bojujeme svým způsobem, ona se snaží dokázat, že se změnila, ale na jak dlouho? Copak to jde? Člověk se jen tak nezmění, ano ted je ráda, že je tam s nima, teda s dětma, ale přijdou zase ty momenty, kvůli ktrerým se hádali, nedostatek peněz, jeho kamarádi, práce i o víkendech a budou tam, kde byli? Mě ublížil, to je pravda, ale vím, že to neudělal kvůli ní, ale kvůli dětem a to se dá pochopit. Navíc mi to vynahrazuje, jak se dá, proč bych o něj neměla stát?
No protože já být v pozici milenky a přítel mi odešel nazpátek k rodině, bych ho nechtěla, vybral si rodinu, tak bych už do toho prostě nezasahovala. Samozřejmě, že je ráda, že je doma, ono být sama na děti a pořád jim vyprávět kde asi tatínek je a proč najednou nemá maminku rád je docela těžké. No a hádky kvůli různým věcem, to prostě ve vztahu je a bude, a myslím si, že i když bude u vás tak na ty hádky dojde taky, dřív nebo později.
@lenkapro píše:
No protože já být v pozici milenky a přítel mi odešel nazpátek k rodině, bych ho nechtěla, vybral si rodinu, tak bych už do toho prostě nezasahovala. Samozřejmě, že je ráda, že je doma, ono být sama na děti a pořád jim vyprávět kde asi tatínek je a proč najednou nemá maminku rád je docela těžké. No a hádky kvůli různým věcem, to prostě ve vztahu je a bude, a myslím si, že i když bude u vás tak na ty hádky dojde taky, dřív nebo později.
já ho taky ted netahám k sobš zpátky, aby se zaswe odstěhoval od dětí, jen si z toho všeho beru to hezké a počkám si, až přijde moje chvíle
@užjenmilenka píše:
ano odstěhoval se, rozvedl se a vrátil se kvůli dětem, ne však naplno, spí střídavě tam a střídavě u bratra, to už samo o sobě svědčí o tom, že to neudělal kvůli manželce. Je jasný, že děti jsou na prvním místě, s nima bojovat nem§žu, ale pak jsem já. Kdyby opravdu chtěl tu rodinu celou, tak je všechno jinak nemyslíte?
Ne, nemyslím si to. Myslím si, že skutečný chlap udělá jasno a situaci pro všechny vyjasní tak, aby bylo možné dýchat v tom a žít normálně. Tento exemplář si jen bere všude trochu a trápí všechny ženy, které se od něho trápit nechají.
A vy se snažíte v tom hledat střípky dobrého pro sebe, sama sebe ujišťujete, že on vás miluje a že manželku ne. Já nevím, jak to je, ale ten výsledek mi hovoří jinak. Samozřejmě je možností víc a neznám vás, ale stačí mi číst vaše zoufalá slova a to, jak to stále otáčíte.
@užjenmilenka píše:
není, já ho od dětí netahala a netahám, co se dětí týče, tak s nima trávil víc času než když byl ženatý, kluci poprvé zažili, co to je jet na dovolenou a neplácali se celé prázdniny jen kolem paneláku, poprvé byli v bazénu, pluli na lodi… On ani ona jim tohle spolu dát nemůžou, nemají na to peníze a ani chut něco vymýšlet. On jezdí rád, když někdo za něj něco vymyslí a ona je líná s nima jet i o víkendu na zahradu za měst *prý se tam nudí a je ráda, že vypadnou a ona si doma uklidí. Ted to třeba bude jiný, ona se chvilku bude snažit, ale jak dlouho?
Takže ty mu ještě financuješ i dovolenou? Jestli ano, tak sis odpověděla na otázku, proč ti tedy on pořád píše ty smsky, proč tě pořád k sobě háčkuje…
Na druhou stranu - za tuhle cenu bys jistě našla spoustu volných mužů…
@užjenmilenka píše:
Smutné je, že kdyby opravdu chtěl tebe, tak je taky všechno jinak… ![]()
@užjenmilenka píše:
A i když to ted nevypadá, já vím, že jednou bude jen můj. Nebýt dětí, byli bychom spolu, o tom ani jeden nepochybujeme.
Kolik let mají děti? Většinou čím je muž starší, tím méně chce něco řešit, pokud má dojem, že to funguje…
@Regina Hero píše:
Takže ty mu ještě financuješ i dovolenou? Jestli ano, tak sis odpověděla na otázku, proč ti tedy on pořád píše ty smsky, proč tě pořád k sobě háčkuje…
Na druhou stranu - za tuhle cenu bys jistě našla spoustu volných mužů…
nefinancuju, jen jsem jí vymyslela a zaplatila svojí část, on by neměl na to, aby platil i za sebe i za děti i za ní. Takhle aspon ty děti něco zažili, ona by mu vyčítala i tu blbou zmrzlinu, že ji nekoupil jen dětem, ale i sobě