Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mari1912 píše:
No a ty druhé jsem pozvala moji mami se synovcem,kterého má v píči,takže nakonec to taky dopadlo dobře.
Nebudeš mi věřit, četla jsem tuhle větu asi pětkrát a nevěřila vlastním očím - mělo tam být v péči, žejo? (moc prosím, napiš, že ano…
)
Jo,ale už jsem to opravila
í a é je vedle sebe a jak píšu rychle tak jsem se překlepla ![]()
Lesina píše:mari1912 píše:Nebudeš mi věřit, četla jsem tuhle větu asi pětkrát a nevěřila vlastním očím - mělo tam být v péči, žejo? (moc prosím, napiš, že ano…
No a ty druhé jsem pozvala moji mami se synovcem,kterého má v píči,takže nakonec to taky dopadlo dobře.![]()
![]()
)
A já si naivně myslela,že si toho nikdo nevšiml ![]()
Lesina píše:mari1912 píše:Nebudeš mi věřit, četla jsem tuhle větu asi pětkrát a nevěřila vlastním očím - mělo tam být v péči, žejo? (moc prosím, napiš, že ano…
No a ty druhé jsem pozvala moji mami se synovcem,kterého má v píči,takže nakonec to taky dopadlo dobře.![]()
![]()
)
mari1912 píše:
A já si naivně myslela,že si toho nikdo nevšiml
![]()
)
Jsem zvyklá z práce hlídat slova, tohle mě neuvěřitelně praštilo do očí
Uznej, že takovýhle překlep se často nepovede ![]()
Mari Lesi ted ste me fakt pobavily
rozesmala sem se tak nahlas, ze sem malem vzbudila decka… a Mari ja si toho vsimla taky, chvilku to tam zkratka bylo, zasmala sem se, ale nenapad me k tomu tak vtipnej koment jako Lesinu ![]()
No Market to po ranu zvedne naladu ![]()
![]()
)
já to četla ,ale jako jsem sprostá nádoba a nedivim se ničemu tak jsem to nekomentovala ![]()
Ahoj lidičky.Manžel se mi určitě nevrátí.Začala jsem bojovat.
Děti tři týdny neuvidí. Jak mi to radili.
Volala mi synova učitelka, že se to už nedá zvládat. Syn se nesoustředí, brečí, zapomíná, nepíše a o přestávkách si vybíjí zlost na ostatních. A to se nikdy nepral.
Manžel se tam taky dovolal, a ředitelka mu to potvrdila. Přesto si myslí, že by je měl pravidelně vídat. Že mu děti volají, že ho chtějí vidět.
Ano, to všechno vím. Ale oni to myslí tak, aby se vrátil. A to pendlování jim asi opravdu nesvědčí.
Nechci mu je vzít, ale asi to opravdu zkusím. Být bez něj a nějak se dát dohromady. Děti musí pochopit, že se jim táta nevrátí.Nebo ne ?
Makynah, především bych se nenechala od dětí nijak citově vydírat, obviňovat atd. Je to on, kdo odešel od rodiny a ty s tím nic dělat nemůžeš. Děti to zvládnou pokud je do toho nebudete zatahovat víc, než je nutný. Zase svět se netočí jenom kolem nich. Žít musíte dál všichni. Proč by chlap, kterej vás de fato zradil, měl být spokojenej a „šťastnel“ a vy se měly trápit. Copak za to stojí? A nezapomeň, že Boží mlýny melou, takže ono na něj i na tu slečnu dojde dřív nebo později.
Ahoj Maky, já si myslím, že eva má pravdu s tím, aby si to před dětma trochu zlehčovala, nepřikládala takový důraz na to, že jim táta odešel, nebrat to jako smutnou záležitost, asi je třeba je nějak zabavit. Vím, že je to těžký, ale jestli to na tebe přijde, vybreč se až budou spát. Chce to čas, aby si na to zvykli, že je to teď jinak. Vánoce bych strávila, třeba s kamarádkou, rodinou s kýmkoli. Příští už budou lepší. Asi bych mu ty děti dávala, když budou v izolaci bude neustálé napětí, musí odejít to dusno, ať s nima mluví taky on, ne jen ty, ať je zabaví. Mohlo by to fungovat nemyslíš? ![]()
Jinak děti mají rády určitou jistotu a pravidelnost. Takže by měly vědět, že třeba středy odpoledne tráví s tátou a jednou za 14 dní celý víkend. Budou se na to těšit a ty si podle toho budeš taky moct uspořádat svůj program. Ale neexistuje, že si v pátek vezme děti a v sobotu ráno si děti nebo chlap vzpomenou, že chtějí za maminkou a ty budeš muset totálně překopat svůj program. Bud´tak nebo jinak, ale žádné změny a podřizování se ke spokojenosti ostatních. S tím právě souvisí to nenechat se vydírat a točit se sebou, jak oni budou pískat.
A na ty Vánoce byste se měli všichni předem nějak domluvit. Nepovažuju za nejvhodnější, abyste hráli nějaké divadlo a ty bys ho třeba pozvala na večeři a na rozbalování dárků (budete se akorát navzájem trápit, pak až odejde budete brečet a zkazíte si Vánoce), on pak odešel k milence nebo tak něco. Děti at´ho navštíví třeba na první nebo druhý svátek.
Makynah je to teď těžká doba, ale jen čas hojí rány. Nechci radit, ale mám spolupracovnici, která je ve stejné situaci jako ty, ale stojí na druhé straně , je milenka. Pořád byly děti jejího nového muže skvělí, nakupovala, přítel ji za to obdivoval a miloval, jaký má k nim pěkný vztah, a ejhle najednou jí to už začíná vadit. Nejsou romantické chvilky s přítelem a otravují pořád ty děti, mají je dost často, muž je spokojený, ale ona šílí, vadí jí to a už vůbec si nedovede představit, až budou mět děti svoje, že tam pořád polezou. Hádají se kvůli tomu, bývalku pomlouvá kvůli výchově , oblečení dětí. Sama si prý randí a oni pořád hlídají. Popřemýšlej. Jinak vyjímky existují, to píšu pro ty, které by chtěly oponovat, co všechno dělají pro vyvdané děti, o tom diskuse není.
To vím, že je kráva, ale bohužel takhle je to dost často. Mladé svobodné dívky si vůbec neuvědomují, že s chlapem taky přichází děti. Ono je moc krásné prožívat tajnou lásku, pak si vybojovat i chlapa a najednou nastane rozčarování. No čas ukáže.