Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bigl píše:
Rozvod by měl iniciovat ten, komu stávající stav nevyhovuje.
Víš co, obecně to zní logicky. Ale Ty jsi taky jistě budovala celé roky nebo desetiletí domácnost s manželem, nějakou zahradu, v podstatě způsob života.., Představ si sebe, jak ochotně budeš s manželem řešit, že on má na vaše bydliště větší nárok a Tobě nezbyde než hledat jiný byt; jen proto, že ho chce nějaká jiná ženská… Myslím, že bys taky bojovala.
(aspoň nějakou dobu).
A já věřím těm podváděným manželkám, že se jim to všechno, v čem celé roky žily, na starý kolena nechce opustit.
Proč by měly?
Proto, že jejich chlap si něco ještě chce dokázat a náhodou narazil na milenku, která hledí jenom na svoje potřeby?
Jinak nevěrníci obvykle setrvávají doma, protože se jim nechce měnit zažité zvyklosti a troufají si doufat, že to ta jejich letitá manželka ustojí bez toho, že by jim otrávila kafe.
A je jasné, že pokud najdou „zastání“ u milenky, nikdy (nebo málokdy) se atmosféra doma nemůže napravit tak, aby se stav v tom manželství nějak výrazně zlepšil.
Znám jen jednoho staršího pána, který podal žádost o rozvod a šel za „hlasem srdce“.
Tátův kamarád, jo, ten odešel za milenkou ze zaměstnání a fakt vím, že nová paní je sice i v 70 atraktivní, vždycky na sebe dbala, ale ten chlap je teda podpantoflák non plus ultra. Je mi ho líto, je to hodný a příjemný chlap. Občas k nim jezdíme. Jejich vztah samozřejmě neřeším, jen mě na ní mrzí, že jí bylo fuk, že ten pán měl dvě děcka a manželku. Ona byla rozvedená, chtěla nějakého partnera, tak šla přes mrtvoly. Já toto považuji za největší ksindlovinu v charakteru žen. Je u mě charakterová nula. Pochopitelně chlap byl tehdy taky bl.bej, ale jemu se ta výměna manželek poměrně vymstila.
Ale nevěřím, že by od rodiny odešel, kdyby ta milenka nevyvíjela nátlak.
Píšeš o tom, že řešit by to měly ty manželky. Ale i z té věty o iniciaci rozvodu vlastně vyplývá, že by měli iniciovat rozvod ti nevěrní chlapi, protože JIM doma tedy asi něco nevyhovuje (ale jedním dechem dodávám, že většině vyhovuje, jen chtějí něco navíc).
@tess50 píše:
Ne. Neřeším. S manželkou vážně moc nespí a pokud ano, tak ona je stopro zdravotně prověřený zdravotník.a jiného milence ona nemá. A on.
On jenom kecá a nahání ženské virtuálne, protože naživo si to nemůže dovolit a ani nestíhá.
Vlastně jo, vzpomínám si, že píšeš „virtuálně“, já jsem reagovala na to, jak jsi psala, že je nahání, tak… ![]()
@Mkmkz píše:
Na tom vidno, aka je slabina korporatov. Ľudia sa v nich existenciálne nudia
Naopak, na tom vidno, že korporát = práce snů, když tam šu.. kámen cihlu, s bonusem dokonce v pracovní době ![]()
@Kutil Tom píše:
Naopak, na tom vidno, že korporát = práce snů, když tam šu.. kámen cihlu, s bonusem dokonce v pracovní době
Aha..že každý môže slobodne uplatniť svoj talent. Práve preto som z jedného odišla - pár ľudí spávalo s inými s rôznymi obmenami a ti zvyšní o tom klebetili. Des
@Mkmkz píše:
Aha..že každý môže slobodne uplatniť svoj talent. Práve preto som z jedného odišla - pár ľudí spávalo s inými s rôznymi obmenami a ti zvyšní o tom klebetili. Des
@Kutil Tom píše:
Já jsem naštěstí neměl tu čest. Nebo štěstí. Nebo smůluAle párkrát jsem v nějakých byl na nějaké návštěvě. Jednou, mi takový jeden hrdě ukazoval jejich open space, sedělo tam asi 50 chudáků, no normálně jsem se orosil, a pan manažer, co na to říkám. No a já huba plechová, co na srdci, to na jazyku
jsem opáčil - v něčem takovým bych teda nemoh dělat, zavést to u nás, tak dám výpověď a pudu radši kopat kanály. Viditelně mu zaskočilo…
Jsem na tom stejně. Ale ono už se od toho ustupuje.
@tess50 píše:
Ne. Neřeším. S manželkou vážně moc nespí a pokud ano, tak ona je stopro zdravotně prověřený zdravotník.a jiného milence ona nemá. A on.
On jenom kecá a nahání ženské virtuálne, protože naživo si to nemůže dovolit a ani nestíhá.
Proč nespí s manželkou?
@Cimada píše:
Víš co, obecně to zní logicky. Ale Ty jsi taky jistě budovala celé roky nebo desetiletí domácnost s manželem, nějakou zahradu, v podstatě způsob života.., Představ si sebe, jak ochotně budeš s manželem řešit, že on má na vaše bydliště větší nárok a Tobě nezbyde než hledat jiný byt; jen proto, že ho chce nějaká jiná ženská… Myslím, že bys taky bojovala.(aspoň nějakou dobu).
A já věřím těm podváděným manželkám, že se jim to všechno, v čem celé roky žily, na starý kolena nechce opustit.
Proč by měly?
Proto, že jejich chlap si něco ještě chce dokázat a náhodou narazil na milenku, která hledí jenom na svoje potřeby?Jinak nevěrníci obvykle setrvávají doma, protože se jim nechce měnit zažité zvyklosti a troufají si doufat, že to ta jejich letitá manželka ustojí bez toho, že by jim otrávila kafe.
A je jasné, že pokud najdou „zastání“ u milenky, nikdy (nebo málokdy) se atmosféra doma nemůže napravit tak, aby se stav v tom manželství nějak výrazně zlepšil.Znám jen jednoho staršího pána, který podal žádost o rozvod a šel za „hlasem srdce“.
Píšeš o tom, že řešit by to měly ty manželky. Ale i z té věty o iniciaci rozvodu vlastně vyplývá, že by měli iniciovat rozvod ti nevěrní chlapi, protože JIM doma tedy asi něco nevyhovuje (ale jedním dechem dodávám, že většině vyhovuje, jen chtějí něco navíc).
Tátův kamarád, jo, ten odešel za milenkou ze zaměstnání a fakt vím, že nová paní je sice i v 70 atraktivní, vždycky na sebe dbala, ale ten chlap je teda podpantoflák non plus ultra. Je mi ho líto, je to hodný a příjemný chlap. Občas k nim jezdíme. Jejich vztah samozřejmě neřeším, jen mě na ní mrzí, že jí bylo fuk, že ten pán měl dvě děcka a manželku. Ona byla rozvedená, chtěla nějakého partnera, tak šla přes mrtvoly. Já toto považuji za největší ksindlovinu v charakteru žen. Je u mě charakterová nula. Pochopitelně chlap byl tehdy taky bl.bej, ale jemu se ta výměna manželek poměrně vymstila.Ale nevěřím, že by od rodiny odešel, kdyby ta milenka nevyvíjela nátlak.
Ale já nikde nepíšu, že se má ta podváděná žena rozvést. Píšu, že se má rozvést ten, komu stávající stav nevyhovuje. Pokud si já vyhodnotím, že by mě ztráta majetku a zázemí stresovala víc, než nevěrný manžel, tak se přece nebudu rozvádět.
Tyhle věci má přece každý nastavené jinak. Pro někoho je na místě rozvod, protože by se v tom vztahu utrápil a pro jiného v té stejné situaci je lepší přejít to a užívat si výhody toho manželství jinak. Tohle se nedá zobecnit a říct, že správně je jen toto a hotovo.
@tess50 píše:
Ale on s ní spí. Ale sporadicky. Jak chce ona. Co bys čekala po téměř čtyřiceti letech. A spí se mnou denně několikráttakže to mu nejspíš stačí. Mě se ptala ona osobně, jestli myslím, jestli mu sex chybí, když ho doma ma málo. No tak co na to máš říct.
A co to je sporadicky?
Jinak- několikrát denně…obdivuju. V jeho věku.
@tess50 píše:
Hele upřímně já se neptám jestli jednou týdně nebo jednou měsíčně. Spíš to druhé. Vážně. A to nejsem naivka. Bavíme se o tom normálně, ale konkrétní věci fakt nemusím vědět.
A myslíš, že kdyby ona chtěla, tak on by s ní taky spal několikrát denně?
@tess50 píše:
To nevím. Nejspíš jo. Proč by ne. Má ji rád. Ale to vzrušení tam holt v tom věku a po tech letech už tak nefunguje. Nevím. Nejsem sexuolog a přítomna u nich doma taky nejsem.
JJ, díky za reakce.
Ono je dost často i o tom, že ten chlap, co je nevěrný, o ten sex s tou ženskou, co má doma, až tak extrémně nestojí. Taky záleží, jaký ten sex doma je a jak si to ona umí užít.
@tess50 píše:
Ale on s ní spí. Ale sporadicky. Jak chce ona. Co bys čekala po téměř čtyřiceti letech. A spí se mnou denně několikráttakže to mu nejspíš stačí. Mě se ptala ona osobně, jestli myslím, jestli mu sex chybí, když ho doma ma málo. No tak co na to máš říct.
No tvl ale to je fakt hustý
sorry. Ona se tě ještě ptá??? To bylo potom, co vás nachytala? Jako vždyť by bylo pro ni fakt nejlepší to prostě přijmout jako stav, který funguje… ona má sex, kdy se jí zachce, a on taky ![]()
@tess50 píše:
No to je ten kámen úrazu. Ona má pocit, že v tomhle věku už je to zbytečné.ale těžko soudit. Do toho nevlezes jak je to ve skutečnosti.
Otázka je, jestli si to vůbec někdy uměla užít. Jestli i to není důvod toho jeho záletnictví, že ona to celý život dělá stylem, že mu „podrží“.
@bigl píše:
Ale já nikde nepíšu, že se má ta podváděná žena rozvést.Píšu, že se má rozvést ten, komu stávající stav nevyhovuje. Pokud si já vyhodnotím, že by mě ztráta majetku a zázemí stresovala víc, než nevěrný manžel, tak se přece nebudu rozvádět.
Tyhle věci má přece každý nastavené jinak. Pro někoho je na místě rozvod, protože by se v tom vztahu utrápil a pro jiného v té stejné situaci je lepší přejít to a užívat si výhody toho manželství jinak. Tohle se nedá zobecnit a říct, že správně je jen toto a hotovo.
Psala jsi předtím tohle:
Já si myslím, že jeho žena si ubližuje sama. **O té nevěře ví dlouhodobě. Kdyby se měla ráda, tak už dávno odejde.
Tak na to reaguji, že není vždycky tak jednoduché to zažité a vybudované opustit. A všichni víme, že rozvodem se majetek dělí, takže pro tu podváděnou (která „kdyby se měla ráda, tak odejde“, to znamená znova něco budovat někde jinde, v jiném prostředí, s omezeným počtem peněz atd.).
Svým způsobem, když se má člověk rád, jistě chce uchovat všechno to, co desítky let „stavěl“. No, je to složité. ![]()
Chápu manželky, že si brání to svoje, a vím bezpečně po vlastní zkušenosti s jednou milenkou, že milenky by jednou dělaly totéž.
@Cimada píše:
Psala jsi předtím tohle:
Já si myslím, že jeho žena si ubližuje sama. **O té nevěře ví dlouhodobě. Kdyby se měla ráda, tak už dávno odejde.Tak na to reaguji, že není vždycky tak jednoduché to zažité a vybudované opustit. A všichni víme, že rozvodem se majetek dělí, takže pro tu podváděnou (která „kdyby se měla ráda, tak odejde“, to znamená znova něco budovat někde jinde, v jiném prostředí, s omezeným počtem peněz atd.).
Svým způsobem, když se má člověk rád, jistě chce uchovat všechno to, co desítky let „stavěl“. No, je to složité.
Chápu manželky, že si brání to svoje, a vím bezpečně po vlastní zkušenosti s jednou milenkou, že milenky by jednou dělaly totéž.
Ano, pokud je pro ni ten majetek tak důležitý, že se radši bude ničit, ubíjet, pronásledovat manžela i milenku, tak ať se nerozvádí. je to její život a její zdraví a je si za něj plně zodpovědná.