Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co si myslite o Standovi? je dost nervozni. Ale podle me jen proto, ze chtel mozna Kramnymu utyct, ale vubec nevedel proc zac a ted se boji, ze pujde kvuli tomu sedet
. Podle me je tumpach.
Co si myslite vy? Ze fakt vedel neco vic? Ze Kramny neco planoval?
Holky, co kdyz byly motivem jen ty penize? Ze to tak zahraje, aby pak ziskal od CR penize za ztratu blizkych, z eby tak premyslel?
9:561. 7. 2015
Soudkyně řeší odposlechy a přepisy rozhovorů Kramného, Standy a dalšího kamaráda Daniela B., který bude rovněž dnes vypovídat. „Sdělujete, že jste viděli videa, která vám poslali novináři, uvádíte, že Eva N. (matka Moniky) je taková svině a Kramný souhlasí. Říkáte zde, že Kramný musí být hodný, než proběhne dědictví, a že on to vydrží a pak je všechny kopne do prdele. A vy mu říkáte, že to není problém, že on to umí. To vám připadalo normální to takhle hodnotit? Takhle o tom mluvit?“ ptá se rozčilená soudkyně. Stanislav opět opakuje, že chtěl Kramnému jen pomoci.
@Weru Vůbec nevím! Kéž bychom k tomu viděli i video, takhle z přepsaných slov, která si novináři i poupravují, aby věta dobře zněla, je to takové polovičaté. ![]()
@Espe píše:
Me by zajimaly 2 veci, to jsem nikde necetla:zda dle DNA byla dcera vazne jeho
jak dopadl na detektoru lzi.
Detektor dopadl pro něj dost blbě. Přes 60% neúspěch. Tedy alespoň dle tn.cz.
@Litta píše:
@Weru Vůbec nevím! Kéž bychom k tomu viděli i video, takhle z přepsaných slov, která si novináři i poupravují, aby věta dobře zněla, je to takové polovičaté.
To mas pravdu. Taky si prave rikam. Ten Standa mluvi asi dost zmatene a oni s eto snazi i dat dohromady, aby to bylo souvisle ![]()
10:321. 7. 2015
Legerský se vrací k výroku Stanislava Š. ohledně Moničina přístupu k lékům, zajímá ho, o jaké šlo léky. „Nemůžu specifikovat, ale byl přístup k lékům na cukrovku, vysoký tlak… mohly tam sestry atd. Nechávalo se to otevřené.“ „Takže jste tam mohl i vy?“ ptá se Legerský. „Ano, mohl,“ odpovídá velmi potichu Standa.
Ze by si mysleli, ze je nejdrive uspal? A leky mu mel poskytnout Standa?
Jezkovy oci…
@Tereza1986 píše:
Detektor dopadl pro něj dost blbě. Přes 60% neúspěch. Tedy alespoň dle tn.cz.
Bere se to u sousu v potaz? Nebo vubec?
Já si nemůžu pomoct, ale zaráží mě dvě věci
1: když Kramný vypovídal, tak vypovídal i časy, když se ho pak asi po deseti otázkách soudkyně zeptala skoro na to stejné a chtěla vědět čas, tak si neuměl vzpomenout.
2:Dneska mě dostala věta od Standy „Tehdy jsem měl takové tušení jako teď, nechtěl jsem se s ním bavit.“ Z toho mám takový divný pocit, jako by ten Standa něco věděl už z dřívějších dob, jako by to tak nějak spolu dopředu všechno probírali.
@pvmr píše:
Já si nemůžu pomoct, ale zaráží mě dvě věci
1: když Kramný vypovídal, tak vypovídal i časy, když se ho pak asi po deseti otázkách soudkyně zeptala skoro na to stejné a chtěla vědět čas, tak si neuměl vzpomenout.
2:Dneska mě dostala věta od Standy „Tehdy jsem měl takové tušení jako teď, nechtěl jsem se s ním bavit.“ Z toho mám takový divný pocit, jako by ten Standa něco věděl už z dřívějších dob, jako by to tak nějak spolu dopředu všechno probírali.
Ja si taky myslim…ze to vic soudkyne nerozvedla, to me zarazi ![]()
@L92 píše:
V tom pokoji nebyla vana..
To je jedna věc a i kdyby, pokud je osoba ve vaně napuštěné vodou, tak po vhození jakéhokoliv přístroje na 230v do vody v té vaně by došlo k průchodu el. proudu vodou do kovové konstrukce vany / nikoliv přes tělo osoby ve vaně / a k vyhození jističe a asi i pojistek někde na chodbě a zdravého člověka - na tož dva by to nezabilo. Fén a pod. hozený do vany zabíjí jen ve filmech. Jiná věc je, pokud by osoba přišla ke styku s odizolovaným přístrojem /kabelem / přes horní část těla a seděla nebo stála přitom ve vaně či sprchovém koutu - potom by el. proud prošel tělem a jistič nevyhodil, protože proud by k tomu nebyl dostatečně velký, ale na zabití člověka by stačil. Proto je přidán do moderních rozvodů ještě tzv. proudový chránič, který řeší i tyto případy - nikde neni uvedeno, jestli tam byl instalován. ![]()
Nikde jsem se ani nedočetl o tom jaké el. přístroje na 230v měli sebou, předpokládám ale nejmíň fén, holící strojek a různé nabíječky - takže kabelů pomocí nichž to mohl udělat relativně dostatek. Nescházel pak nějaký z těchto přístrojů? Upravil ho / poškodil / a pak se ho nějak ( jak? ) zbavil?
Kdo to ale řekne, že třeba měli sebou fény dva? A kdo by to dokázal, že jeden z nich k tomu použil, nebo jen kabel z něj a pak ho vyhodil nebo dal zpátky do pořádku?
Podle mně to udělal a technicky je to možné kvůli jističům a chráničům spíš na posteli, než ve vaně či sprch. koutě. a není na to třeba kdoví jakých odborných znalostí, stačí běžná znalost toho, co je elektrický obvod což myslím, že věděl - o to pak je horší představa, že velmi pravděpodobně musel zabít ve spánku nejdřív Moniku a pak i malou. Jinak by to bylo zase víc komplikované, ale času na to měl víc než dost.
Jestli se mu pak povedlo použitých předmětů dostatečně zbavit, bude to extra těžký mu to dokázat, ale pravděpodobnost, že by je nějak zabil / el. proudem / někdo jiný, aniž by si on něčeho nevšiml je téměř nulová.
Pokud on neudělá „chybu“ těžko mu to 100% dosvědčí.
Pravděpodobnost jeho neviny a jiného téměř sci-fi scénáře vidím tak na 1% ![]()
@Tigy99 "Rejžková se ptá, jaké elektrospotřebiče s sebou do Egypta rodina vezla. „Cestovní žehličku na vlasy, tablet, žehličku malou cestovní, holicí strojek,“ vyjmenovává Kramný. Doplňuje, že Monika brala léky na srdce, které jí on sám vyzvedával v nemocnici, zda je ale opravdu brala, to netuší. „Občas se začala třást, musela si pak vzít sáček a do něj dýchat, aby se uklidnila,“ prozradil Kramný. „To bylo i před dovolenou.“
Výpověď jeho fanynky a i já z něho mám takový pocit
*Soudkyně se ptá na kontakt Kramného s médii, zajímá ji, zda vítal zájem médií, nebo ho to obtěžovalo? „Někdy bych řekla, že si to užíval dokonce, že měl radost…“
Soudkyně čte ze záznamu, kdy Kramný volal hned po přistání v v Česku: „Byl nadšený, televize tam měla asi devět kamer říkal, ale to nadšení mohlo být i že jim unikl.“*
@Litta
Vida - fén tam nevidím
ale to samozřejmě nic nemusí ještě znamenat ![]()