Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kdoule píše:
Na telefon to fotil nějaký policista či někdo při tom ohledání na místě, tyhle fotky dal Legerský do spisu až min. týden a znalci je viděli prvně u soudu.Jinak k tomu dnešku, zatím nepadlo, že se to stalo v koupelně. Možné je obojí, v posteli dvoupolově - třeba uříznutou prodlužkou, nebo v koupelně i jednopolově, přičemž jestli to jde tak říct, tak tam snad ani není proudový chránič? Přijde mi, že ty dnešní zápisy jsou hodně nepřesné, nechápu, že tam neposlali ze svých řad někoho, kdo aspoň trochu tý elektrice rozumí. Jeví se mi, že vytahují k zápisu nenavazující věci a že sami celkem nechápu, o čem znalec mluví.
Zkus si to cist na tech popelkach.http://www.popelky.cz/prave-ted/k-ranni-kave-soud-petr-kramny-aktualne-872015.html
@Weru píše:
Ja jsem z toho teda jelen. Nejdriv pisou, ze znalec rika, ze to mohlo byt jen v koupelne ted v posteli
Ono to mohlo být i v posteli i v koupelně, ovšem v pokoji jen dvoupólový a v koupelně i jednopólový a v 100% vyloučil náhodu, v koupelně by to jinak vyhodilo pojistky..Tak jsem to pochopila já…
@Tigy99 píše:
Zatim nejzásadnejší věc je, že tam nebyly proudový chrániče, takže tipuju ve sprše
pokud chápu, tak to mohl dělat jak v pokoji, tak i v koupelně…oboje provedení je možné ![]()
Ale je to asi jak jsem psala, ten znalec říká, že se nějakému elektrikáři podařilo dostat do toho pokoje, takže když je tam nepustili, tak si to vyšpionili sami, jak to tam vypadá.
@roksy25 píše:
Ono to mohlo být i v posteli i v koupelně, ovšem v pokoji jen dvoupólový a v koupelně i jednopólový a v 100% vyloučil náhodu, v koupelně by to jinak vyhodilo pojistky..Tak jsem to pochopila já…
Uz to zacinam chapat.
![]()
@vokishka píše:
Ale je to asi jak jsem psala, ten znalec říká, že se nějakému elektrikáři podařilo dostat do toho pokoje, takže když je tam nepustili, tak si to vyšpionili sami, jak to tam vypadá.
@Weru píše:
Tak tohle me prekvapiloV tomto případě mohlo prý dojít k usmrcení elektrickým proudem u každého zvlášť, o tom prý svědčí polohy těl.
„Dvoupolový dotyk na každé zvlášť se mi jeví jako nejpravděpodobnější,“
To by ovšem znamenalo, že by cíleně chtěl zabít i Klárku a já celou dobu doufám v to, že Klárka zemřela omylem ![]()
@Weru píše:
Zkus si to cist na tech popelkach.http://www.popelky.cz/prave-ted/k-ranni-kave-soud-petr-kramny-aktualne-872015.html
Takhle je to napsané na Blesku:
Dokoupil spolu se Smatanovou dlouze rozebírají fotografie. Porovnávají své posudky s novými informacemi. Dokoupil se k tomu chce ještě vyjádřit. „Na tělech je dokumentováno, co bylo vidět na fotkách ze spisu (ty, které zveřejnila média, pozn. red.), je patrno, že obě dvě mají posmrtné skvrny v oblasti obličeje. U Moniky Kramné je to přední strana krku, trupu, končetiny, špička nosu, čelní hrboly, nejlépe je to vidět na fotkách 4 a 5. V tom konkrétním případě muselo tělo po dobu deseti hodin ležet na přední straně,“ popisuje Dokoupil. „Co je zajímavý nález na těch čerstvých fotkách u té holčičky, je takové nahnědlé zbarvení na rtech – i toto může být způsobeno elektrickým proudem,“dodal.
Což by bylo tak, jak píše Kdoule.
Je zvláštní, že o popálenině v puse Blesk nepíše. To je celkem zásadní, protože to by mohl být (podle mě laika totálního) vstup. Přitom jasně řekli, že vstup ani výstup u Klárky nebyl. ![]()
@Tigy99 píše:
Zatim nejzásadnejší věc je, že tam nebyly proudový chrániče, takže tipuju ve sprše
Jenže je to zmatené, není jasné, k čemu se s těmi proudovými chrániči vyjadřuje, zda k pokoji, či ke koupelně, na základě jaké fotodokumentace (vyjádřil se ještě předtím, než si prohlédl aktuální fotky ze spisu). Dnešní zápis je na houbec, nelze než se spolehnout na zkušenost znalce.
@roksy25 píše:
To by ovšem znamenalo, že by cíleně chtěl zabít i Klárku a já celou dobu doufám v to, že Klárka zemřela omylem
je to zrůda
![]()
@kadlina píše:
Takhle je to napsané na Blesku:
Dokoupil spolu se Smatanovou dlouze rozebírají fotografie. Porovnávají své posudky s novými informacemi. Dokoupil se k tomu chce ještě vyjádřit. „Na tělech je dokumentováno, co bylo vidět na fotkách ze spisu (ty, které zveřejnila média, pozn. red.), je patrno, že obě dvě mají posmrtné skvrny v oblasti obličeje. U Moniky Kramné je to přední strana krku, trupu, končetiny, špička nosu, čelní hrboly, nejlépe je to vidět na fotkách 4 a 5. V tom konkrétním případě muselo tělo po dobu deseti hodin ležet na přední straně,“ popisuje Dokoupil. „Co je zajímavý nález na těch čerstvých fotkách u té holčičky, je takové nahnědlé zbarvení na rtech – i toto může být způsobeno elektrickým proudem,“dodal.Což by bylo tak, jak píše Kdoule.
Je zvláštní, že o popálenině v puse Blesk nepíše. To je celkem zásadní, protože to by mohl být (podle mě laika totálního) vstup. Přitom jasně řekli, že vstup ani výstup u Klárky nebyl.
Já jsem o popálenině v puse taky přímo nečetla nikde. Potíž je, že zapisují pravděpodobně laici, kteří si význam některých věcí vůbec neuvědomí, tudíž např. nález popáleniny v pusince jim pak vypadne jako nepodstatný.
V tomto případě ale - nešlo o nález na těch rtech? Jako známka popáleniny? O něčem v ústech jsem zatím nikde nečetla nic, rty by samozřejmě mohly být vstupní známkou, pokud by se např. Klárka dotýkala ústy.
@roksy25 píše:
Hm, tak ten závěr znalce je jasný..A dle něj stačil dotek rty a dlaní k prostupu proudu do Klárky. Taky mě napadá, že nedohledají toho Jána, třeba se mu Monika také s lecčím svěřila..
Ján měl vypovídat jako svědek minulý týden, ale omluvil se.
Kramný: Je schopný zabít člověk, který nemá pojem o tom, co je odpor, fáze atd.? Sokanský: Já si myslím, že rozříznout dva dráty a přiložit je k tělu, je i pro laika lehce proveditelné.
To samé mi řekl elektrikář v práci, nejvíce pravděpodobná je sprcha, v posteli by to bylo komplikovanější.
@Weru píše:
Já na popelky asi nepolezu, ono to tam bývá všechno podbarvené, ty interpretace jsou taky kolikrát pěkně ohnuté, co jsem tam čítala kdysi. Zkusím se orientovat podle toho, co je zveřejněno přímo od soudu, objektivnější informace se nám venku už zřejmě nedostanou.