Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Loki01 píše:
Tak ona na ni mohla lezet tak nejak z boku, urcite by se tak mohly poskladat. Nezapomen, ze pokud staly v koupelne tak se proste zhroutily tak ja staly, na sebe…nejak.
A pokud by je v te koupelne nechal lezet tak by se mozna vysvetlily i ty mokre vlasy (pokud je teda mely mokre), protoze je tam opravdu vlhko, mozna jeste zbytky vody v tom koute.
Ale to by pak museli být skvrny převážně na boku, když jsou na nejnižším bodě těla ne? ![]()
On nebrečí ani když když mluví o Klárce že blouznila ![]()
Jen brečí nad sebou ![]()
@amazon píše:
On nebrečí ani když když mluví o Klárce že blouznila
Jen brečí nad sebouhttps://www.youtube.com/watch?…
Ve 14. minutě tam říká, že Klárka ležela na boku s rukama složenýma pod hlavou. Jak potom ![]()
@matkabagristy píše:
Ve 14. minutě tam říká, že Klárka ležela na boku s rukama složenýma pod hlavou. Jak potom
toh jsem si taky všimla…ale kdyby ji v této poloze dal na záda, tak by ty ručičky měla přesně jak říkala ta Polka
![]()
@kadlina píše:
Jenže kolem jakého. I kdyby ležela na Monice, tak by ruce nebyly u sebe, leda by byla posunutá a objímala její hlavu.Nebo ještě nějaký velký plyšák, ale toho tam nejspíš neměli. Nebude moc možností.
Podle všeho navíc čeští znalci s tou polohou rukou zřejmě příliš nepracovali - u soudu padlo něco v tom duchu, že o této poloze rukou v době nálezu nevěděli a přímo u soudu se vyjadřovali k fotce, která byla ve spisu a kde jsou ruce zvednuté, ale nesepjaté a zřejmě ruce spíše v tu pěst. Ty fotky jsou z dostupného pořizované několik hodin poté, co těla viděla první svědkyně, Polka. ![]()
Mně osobně není zcela jasné ani to, jak přesně to ta Polka viděla - ruce zvednuté - jako za hlavu, nebo před sebe? Není to úplně jasné, takže já to za sebe odsouvám. S těly se po smrti hýbalo, mohlo se s nimi hýbat v době těsně po smrti i třeba s nějakým záměrem… ![]()
Důležité pro mě je, že všichni včetně Kramného se vyjadřují, že v době nálezu ležela těla na zádech. Tudíž to, co vypovídají skvrny - že těla se na záda dostala z polohy na břiše nejdříve po 10-11 hodinách, je pevný údaj. Byly před nálezem dlouho mrtvé.
@amazon píše:
toh jsem si taky všimla…ale kdyby ji v této poloze dal na záda, tak by ty ručičky měla přesně jak říkala ta Polka![]()
Tomu ale neodpovídá rozmístění skvrn, které podle znalců mluví pro polohu na břiše, nikoliv pro polohu na boku, polohu na boku vyloučili.
Pochopila jsem, že šlo o polohu obličejem dolů - někdo spí na boku tak, že je téměř na břiše, ale hlavu má vždy kvůli dýchání na straně, zatímco Klárka měla skvrny rovnoměrně v obličeji, tj. měla by ležet dolů obličejem.
![]()
@matkabagristy píše:
Ve 14. minutě tam říká, že Klárka ležela na boku s rukama složenýma pod hlavou. Jak potom
No tak ale v tom, co on říká, je velmi mnoho rozporů.
V tomto případě jde o jeden z nich - skvrny potvrzují, že na záda byly otočeny z polohy na břiše.
Jeho verze neodpovídá.
Na Blesku píšou, že promluví ten oponující patolog, tak třeba nám některé body potom budou jasnější, naopak se třeba ukáže, kde jsou slabiny české pitvy - v půl jedné se dočkáme.
@kadlina píše:
Ale to by pak museli být skvrny převážně na boku, když jsou na nejnižším bodě těla ne?
Tak to opravdu zalezi na tom jak spadly. Ty skrvny mohou byt i malicke, proste to je diky gravitaci a nikdy se nevytvori pokud telo na neco tlaci.
Oni treba rekli, ze Monika mela tu skrvnu na spicce nosu, znamena to, ze spicka netlacila dolu - cili mela asi hlavu do boku nebo necim podeprenou.
@Loki01 píše:
Tak to opravdu zalezi na tom jak spadly. Ty skrvny mohou byt i malicke, proste to je diky gravitaci a nikdy se nevytvori pokud telo na neco tlaci.
Oni treba rekli, ze Monika mela tu skrvnu na spicce nosu, znamena to, ze spicka netlacila dolu - cili mela asi hlavu do boku nebo necim podeprenou.
Ale ty vycházíš z předpokladu, že ležely tak, jak spadly? To tak vůbec nemuselo být, s těly bylo manipulováno, mohlo se s nimi hýbat opakovaně. Nikdo z nás asi neví víc, než padlo nahlas před soudem, tedy co dosud padlo. Možná se dneska tohoto dotkne ten druhý patolog, který posudek dělal ve prospěch obhajoby.
Při hlavě do boku by skvrny nebyly rovnoměrně v celém obličeji, což dle fotek prý byly.
@Kdoule jestli vůbec dorazí. Na blesku píšou, že neohlásil zda příjde, nebo ne
![]()
Me je i divny to, ze kdyby dejme tomu staly v koupelne a pak sly k zemi, musely by byt i vic potlucene ne? Predpokladam, ze v koupelne byla dlazba a kdyz se skaci telo plnou vahou, tak proste by musely byt sama modrina, treba i hlava rozbita ![]()
Třeba mohly spát
možná to udělal ještě dřív než odpoledne
mohly spolu spát v objetí.