Neštěstí v Egyptě - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
365
10.7.15 13:40
@roksy25 píše:
Legerský: Je možné dospět ke spolehlivému závěru dehydratace pouze na základě zevní prohlídky těla?
Znalec: To je docela složitá otázka, jak kdy.
Legerský: Konkrétní případ - dvě osoby, vyloučíme příjem tekutiny, zvracení, průjmy, po dobu 24h, při teplotách 27-28°.
Znalec: Dvě osoby?
Legerský: Dobře, tak jednu osobu. Je možné, aby za tuto dobu, za těchto podmínek osoba zemřela na dehydrataci?
Znalec: Všecko je možné.
V síni to po jeho odpovědi zašumělo. Znalec uvádí, že osoba mohla být nemocná. Soudkyně mu říká, že byla zdravá. Znalec se k tomu opět může „těžko vyjádřit“. Ptají se ho proto, zda takové případy jsou. On reaguje slovy, že by si tuto problematiku musel nastudovat, z vlastní praxe se nemůže vyjádřit.

To je komedie..

Proboha, co ten člověk tam dělá??? :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.7.15 13:40

Tady obhajoba sáhla vedle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
10.7.15 13:41
@Kdoule píše:
Jj, to vím, ale čteš, jak k tomu přistoupil?

Proto si ho podle mne obhajoba vybrala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
10.7.15 13:43
@Gába27 píše:
No, vzhledem k přístupu soudkyně, který je teda katastrofální, tak asi nic jiného nešlo čekat. Je velmi zvláštní, že tato madam arogantně zpraží pouze svědky, kteří Kramného obhajují, nikoho jiného. Divím se, že advokátka ještě nevznesla námitku podjatosti. Paní soudkyně měla o vině jasno dříve, než si stačila prostudovat spis. :potlesk: :poblion:

Spis bych rekla, ze po prostudovani spisu. Je pravda, ze se mi jeji chovani taky nelibi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
@Kdoule píše:
Nesedím tam, ale otázky na znalce se mi jeví standardní, nestandardní se mi jeví způsob, jakým odpovídá. Z mého pohledu je to nepoužitelné. :think:

Souhlasím, jako odpověď všecko je možné, je od znalce opravdu odpověď hodná znalce, přijde mi to ani, že to důkladněji nestudoval celé, cožpak se znalec může dělat závěr na základě toho, co sdělí obviněný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
@Loki01 píše:
On jasne rika, ze zmeny na srdci, ktere byly pozorovane nemusely byt nasledkem zasahu proudu. To rika.
Ptaji se spatne vsichni, maji se zeptat taky na plice a mozek a moznost takovychto nalezu tuto dobu po smrti. Ve forensni medicine to musi byt popsane jak casto se takove zmeny nachazeji.

Nj, ale on neodpoví jednoznačně ani na jasnou otázku, zda lze spolehlivě zjistit známky dehydratace pouze zevním ohledáním. Tohle je posudek pro soud snad nepoužitelný. Kramnému spíš přirazí hřeb na rakev, než naopak. :nevim:

K tomu, co píšeš - přidat k tomu nalezené proudové známky. Myslela jsem, že tohle ale samotný patolog nemůže vnímat jinak. Rejžková jako laik ano, ta se může ptát sólo na srdce, sólo na plíce. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365

Tak tohle je také dobrý…

13:24 - „Prosím vás, mohli byste mi říct, co tady se mnou chcete dělat?” reaguje Štefan na atmosféru u soudu a neustále kladení otázek soudu i státního zástupce.

Zřejmě vůbec nepochopil proč tam je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
10.7.15 13:44

@Loki01 No, já už o ní slyšela zkazky od lidí, kteří měli tu smůlu a soudila je. Ale tohle je teda síla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
10.7.15 13:45
@Helca729 píše:
Proboha, co ten člověk tam dělá??? :cert: :cert:

Hele ja mu rozumim. Ono je to opravdu pro vedce tezke neco vysvetlovat laikum a lidske telo neni tak jeddnoduche, hraji tam roli okolnosti.
Zadny doktor ti nerekne, takhle to bylo nebo takhle to bude. I pri lecbe. Vsechno je hrozne individualni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
10.7.15 13:45
@Gába27 píše:
Zkus si najít, kdo je Jiří Štefan. Řekla bych, že bude mít více zkušeností než ti dva z Ostravy.

Nepotřebuji hledat, otázky i chování mi přijde v pořádku, ono taky by mě zajímalo, jak by ses chovala, kdyby ti znalec v soudní síni odpovídal zmateně a jevil se tak, jak by to důkladně moc nestudoval a hodil jen něco na papír.. :nevim: I zkušený může chybovat.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
10.7.15 13:46

@Weru Dala by si mi odkaz? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
10.7.15 13:47

To je vtipné jaký byl podle některých odborník ten druhý znalec ale tento je asi úplný amatér, co? když neříká co většina chcete slyšet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
10.7.15 13:47
@roksy25 píše:
@Weru Dala by si mi odkaz? Děkuji

http://www.popelky.cz/…1072015.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
10.7.15 13:48
@Kdoule píše:
Nj, ale on neodpoví jednoznačně ani na jasnou otázku, zda lze spolehlivě zjistit známky dehydratace pouze zevním ohledáním. Tohle je posudek pro soud snad nepoužitelný. Kramnému spíš přirazí hřeb na rakev, než naopak. :nevim:K tomu, co píšeš - přidat k tomu nalezené proudové známky. Myslela jsem, že tohle ale samotný patolog nemůže vnímat jinak. Rejžková jako laik ano, ta se může ptát sólo na srdce, sólo na plíce. Ach jo.

Ja si myslim, ze tenhle znalec byl proste alespon ochotny mluvit o tom, ze ty zmeny mohou byt zpusobene necim jinym, proto to spis vypada, ze Kramnemu ublizi.
Nikdo jiny se nenasel kdoby rekl alespon tohle. Takze pozvala ho a doufa, ze alespon nejake pochybnosti u soudkyne budou.
Protoze ze stejnych duvodu jako ty si to jinak nedokazu vysvetlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
10.7.15 13:49
@JaneDoe píše:
To je vtipné jaký byl podle některých odborník ten druhý znalec ale tento je asi úplný amatér, co? když neříká co většina chcete slyšet…

Neni. Podle mne je to tak jak jsem napsala vis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová