Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Velryba černá píše: Více
zadne. nechal jsem ji v tom plavat. nepomohl jsem ji a ani ji nenabidnul pomoc.
ja ji z niceho nevinim a ani nechci vinit. jen se snazim pochopit, jak jsme na tom.
mozna jsme ten vztah znicili uz pred lety a zustali v nem ze setrvacnosti, jeden jako druhy. nebo jsem ho mozna znicil ja sam a ted jen sklizim ovoce. vsechno muze byt pravda.
@pho001 píše: Více
Pěkné se obviňuješ jako kdyby už jste byli v rozvodovém řízení
Neblbni. Nechci říci že za nic nemůžeš, ale chyba je hlavně na tvé ženě.
Měla s tebou více mluvit co jako chce.
Promin ale typicky chlap, ja mužu sle žena ne. Ty jso zradil prvni a nekolikrat, ona mela jednoho milence a je to jedno kolikrat s nim mela sex. Opravdu není treba aby däsi jen zötva žena spala popel na hlavu a jeste po tvych neverach jsi se nijak nesnazil obnovit duveru. Nedivila bych se, ze si myslela kdyz ty, tak ted i ja kdyz se objevil nekdo, kdo se ji libil a mel o ni zajem. Pravdepodobne by do toho nešla kdybys ji nepodvedl několikrát jako prvni
@Steve718 píše: Více
Coze? Cetl jsi to poradne, ze on bxl neverny prvni a nekolikrat? A ted si hraje na urazeneho? Pani se dotkla jen jeho velkeho ega, nic vic
@Cizinka 999 píše: Více
zradil. Nechci to porovnavat a ani se vymlouvat. Bylo to davno a byl jsem b**ec a mel jsem pocit, ze si me zena malo vsima a prisla jina, ktera si vsimala.
Muj zalet trval spise mensi pocet mesicu, pomerne rychle jsem si uvedomil, ze tohle urcite nechci.
Na manzelcine zaletu me mate sila a mnozstvi emocni investice i ta delka. Jsem ko*ot? ano. Ale i tak si myslim, ze jsem mohl mit pravo vedet o tom a dostat sanci. Kdykoliv bylo mozne zastavit se a rict si, tohle uz fakt ne. Ale nestalo se to. Za celou dobu ne.
A tak tu ted oba sedime a scitame skody, jejichz priciny jsou dlouhodobe a ja nevim, kudy kam. Ma smysl jeste neco zachranovat nebo uz je pozde? Co kdybychom zacali zachranovat uz pred rokem, choval bych se jinak? Mel by nas vztah sanci nebo uz bylo pozde i tehdy? Mame vubec nejakou sanci ted?
Ma zena byla uzasna, silna, usmevava, laskava, rozdala by se. Ja jsem to bral jako samozrejmost a nemel jsem, protoze ona prece utahne jako kun. A taky tahla, az se to zlomilo a prestalo to jit. Jak sly leta a starosti a deti, usmev ji zacal mizet z tvare.
Na druhou stranu - ja jsem taky tahl a na moje pocity se me nikdo neptal. Ve sve dobe jsem je resil obdobnym zpusobem a ted si obdobne vyresila manzelka. Jen do toho investovala mnohem vic a je dost mozne, ze uz je nekde uplne jinde.
Pomíjím divnosti v popisu jako je odvoz manželky za milencem (nepředpokládám, že by šla dobrovolně), nejasnost jestli se 3× vyspala s jedním milencem, nebo měla celkem 3 vztahy ![]()
a) Navázat vztah nový. Více z rozumu, s menší důvěrou, loajalitou. Oba budete muset spolupracovat na nových pravidlech, ona bude muset navíc získat důvěru a přesv+dčit tě o citech. Složité, ale ne nemožné
b) Můžete se v klidu rozejít.
a) Zůstat ve vztahu ve kterém se nebudeš cítit dobře a s velkou pravděpodobností si časem najdeš někoho, komu budeš důvěřovat. Nebude to odveta, spíš reakce na dlouhodobě neuspokojivý vztah. Klidně to může trvat mnoho let.
b) Můžete se v klidu rozejít rovnou.
To určitě ne. Špatně napsáno a Rudiš i pochopeno.
Jinak nevěru beru jako spolehlivý faktor rozpadu manželství…
My ženy (ne vzdy )ale často k tomu potřebujeme tu omáčku a raději staleho milence nez jednorazovky, neboť ty nas málokdy uspokoji. To neznamena že milence miluje, ale jak rikas, možná jen potrebovla cítit že ještě žije a není jen stroj.
Jestli ted budete oba k sobě upřímní tak se může povezt dat váš vztah do pořádku.
Když jsi byl neverny tak jsi reagoval opravdu primitivne a egoisticky pote, co žena musela dělit svou pozornost mezi deti a tebe a ty jsi se cítíl odstrčeny, jako malé děcko. Taky ti ona mohla vyčítat proč jsi o svych pocitech nemluvil s ni než jsi ji byl nevěrný.
Víš co to s ni vubec udělalo? Když jsi o tom nemluvil? Tohle napachalo asi ty největší škody a proto jste zmtam kde jste.
Příspěvek upraven 01.09.25 v 15:35
@Steve718 píše: Více
Ok. Ja úplně ne, zalezi hodne na okolnostech a jak se tomu dotyční postaví ale Pho se mi zda, ze chybu vidi jen na ženě. Z jeho hlediska je to „vetsi“ nevěra a to je jen v jeho videni sveta.
Už jsem ti to psal.
Původní vztah skončil, kdo to kdy pokazil, je dobré si vyříkat.
Ale nejspíš nenajdete jeden velký důvod, spíš hromadu drobných křivdiček, které s vámi dvěma ani nemusí souviset.
Ale stejně musíte začít znovu, takže co vám brání. ![]()
Na to, že si dáte první nezávazné rande, na to ani nepotřebujete manželskou poradnu.
@Josef_t píše: Více
Tak já předpokládám, že spolu zůstanou, soudím dle toho co tu je napsáno.
Vždyť i on má, co řešit.
Jen jim přeji to správné řešení, nebo mají 3 malé děti.
Ty by to odnesly nejvíce. Děti zpravidla za chyby dospělích to odnesou nejvíce.
On nevidí chybu jen u ženy.
Píše, že mu je zvlastne z toho, že jeho žena vše řešila s milencem a to až do doby provalení a teď se řeší, kdo co.
Jak už jsem psal. Pokud jeho žena 100%
ne odstřihne milence, tak není co řešit a půjdou od sebe.
Ale oba by měli myslet na své děti. Oni nemůžou za chyby s svých rodičů.