Nezve on, nezvu já

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.12.21 22:00
@j.a.n.i1 píše:
A co ze si segra jeho partnerky, zadne spolecenske pravidlo neveli zvat partnerciny sourozence na sve oslavy.

A co jako, že on je partner moji ségry? Mohu si zvát na narozeniny koho chci, stejné jako on. On je jako stredobod vesmíru, že tak nutně musí být na mých narozeninách?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.21 22:02
@prokr píše:
Pokud ji onen partner zjevně zazdívá, nemusí a sestra to akceptuje těžkou mohou očekávat nějakou slušnost v podobě akceptování doprovodu a podobnýho jemnocitnýho chování.
To ať sestra se švagrem začnou u sebe, protože s tím vyčleňováním z oslav a rušením oslav začali taky oni.
Jako zakladatelka je musí zvát a tolerovat a oni nemusí nic a je to v pořádku :think:?
Za mě teda ani omylem…jo jsem úzkoprsá, přízemní, netolerantní…je mi to jedno a je mi fajn :D :kytka:

Přesně :hug: :srdce: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1207
18.12.21 22:03

Na mne to působí tak, že sestře prostě závidíš, že má přítele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.21 22:07
@magratka píše:
Na mne to působí tak, že sestře prostě závidíš, že má přítele.

Já mám taky. Proto zminuji k nám, my. A někde píšu já, protože jako, že se to týká mě jako ségry moji ségry. Jasně a tvuj příspěvek na mě působí paranoidně.

• Citovat
  • Upravit
19388
18.12.21 22:16
@Anonymní píše:
Podle čeho soudis, že to mám v hlavě domotane? Chodí spolu 6 let, první tři roky sestra na její narozeniny zvala, další roky už ne. V čem to mám domotane?

Pokud tě nezve, nezvládla bych taky. Ségra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
18.12.21 22:17
@Anonymní píše:
Já mám taky. Proto zminuji k nám, my. A někde píšu já, protože jako, že se to týká mě jako ségry moji ségry. Jasně a tvuj příspěvek na mě působí paranoidně.

Zakladatelko rozpoutala se tady celkem solidní divočina :mrgreen:
Na Tvém místě bych švagra ze svých oslav nekompromisně vyloučila, nepotřebuješ slavit s lidmi, kterým nejseš dost dobrá a jako bonus si myslí, že Ti svojí přítomností snad ještě prokazují nějakou milost a čest :roll:
A zapracuj na asertivitě vůči rodině :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.21 22:18
@g.sandova píše:
Pokud tě nezve, nezvládla bych taky. Ségra

Však nezvu, poprvní tento rok. Ségra už v tom má praxi 3 roky. Já su začátečník. :lol: Učím se od ní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.21 22:21
@prokr píše:
Zakladatelko rozpoutala se tady celkem solidní divočina :mrgreen:
Na Tvém místě bych švagra ze svých oslav nekompromisně vyloučila, nepotřebuješ slavit s lidmi, kterým nejseš dost dobrá a jako bonus si myslí, že Ti svojí přítomností snad ještě prokazují nějakou milost a čest :roll:
A zapracuj na asertivitě vůči rodině :kytka:

Vidim, ze jo. Děkuji ti, že to chápeš :hug: :srdce: :kytka: přesně, máš pravdu.
Ano ta asertivita, nesmělá neprubojna, neumím se bránit. A oni toho zneužívají.

• Citovat
  • Upravit
20976
19.12.21 06:31
@Anonymní píše:
Vidim, ze jo. Děkuji ti, že to chápeš :hug: :srdce: :kytka: přesně, máš pravdu.
Ano ta asertivita, nesmělá neprubojna, neumím se bránit. A oni toho zneužívají.

Ano, jsi neuvěřitelný chudák v tomto případě, stala se ti křivda minimálně na dvě pokolení. Už bych se sestrou v životě nepromluvil, tohle je na kompletní spálení mostů.

Předpokládám, že kromě této diskuze, tak jsi nad tím strávila desítky hodin a přitom stačila jedna věta. „Ségro, slavím narozeniny, tak tě zvu, ale bude to malá oslava, tak přiď bez švagra“. A VYRESENO!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.21 07:00
@Cenarius píše:
Ano, jsi neuvěřitelný chudák v tomto případě, stala se ti křivda minimálně na dvě pokolení. Už bych se sestrou v životě nepromluvil, tohle je na kompletní spálení mostů.Předpokládám, že kromě této diskuze, tak jsi nad tím strávila desítky hodin a přitom stačila jedna věta. „Ségro, slavím narozeniny, tak tě zvu, ale bude to malá oslava, tak přiď bez švagra“. A VYRESENO!!

Pro tebe jo, vyřešeno, ale moji ségru neznáš, narozdil ode mě, neznáš její reakce. Já už za těch několik let vím a znám co od ní mohu očekávat, jaké reakce, protože narozdil od tebe s ním mám nejednu zkušenost.

Pro tebe by to bylo vyřešeno, ale pro ni ne. Následovaly by otázky z její strany, proč nemůže vzít pritele sebou, co proti němu máš apod. Takze by tě zahltila spoustou otázek, a v situaci by si byla špatná ty že si dovoluješ pozvat jen ji, bez jejího přítele.

Tobě se to tady lehce napíše, ale realita je holka úplně někde jinde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.21 07:21
@Cenarius píše:
Ano, jsi neuvěřitelný chudák v tomto případě, stala se ti křivda minimálně na dvě pokolení. Už bych se sestrou v životě nepromluvil, tohle je na kompletní spálení mostů.Předpokládám, že kromě této diskuze, tak jsi nad tím strávila desítky hodin a přitom stačila jedna věta. „Ségro, slavím narozeniny, tak tě zvu, ale bude to malá oslava, tak přiď bez švagra“. A VYRESENO!!

Kéž by to šlo tak lehce jak píšeš. O moji ségře máš naivní představy.
Kdybych s ní neměla od dětství cokoliv zažité, tak ti napíšu, vlastně jo, máš pravdu, tak jednoduše to jde.
Jenže nejde, mám s ní zkušenosti.
Vyřešeno je to tady za pc, tabletem, mobilem pro tebe. Ono se to lehce píše, že?

• Citovat
  • Upravit
20976
19.12.21 07:36
@Anonymní píše:
Pro tebe jo, vyřešeno, ale moji ségru neznáš, narozdil ode mě, neznáš její reakce. Já už za těch několik let vím a znám co od ní mohu očekávat, jaké reakce, protože narozdil od tebe s ním mám nejednu zkušenost.

Pro tebe by to bylo vyřešeno, ale pro ni ne. Následovaly by otázky z její strany, proč nemůže vzít pritele sebou, co proti němu máš apod. Takze by tě zahltila spoustou otázek, a v situaci by si byla špatná ty že si dovoluješ pozvat jen ji, bez jejího přítele.

Tobě se to tady lehce napíše, ale realita je holka úplně někde jinde.

Takže to vlastně vyřešit nechceš co? Pořád budeš jen sypat hromady výmluv, proč nemůžeš toto, a nejde tamto. A pořád se stavíš do role te největší chudery v celým vesmíru. :roll: myslím, že si se sestrou nemáte v manipulaci co vyčítat. Jste úplně stejný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.21 08:04
@Cenarius píše:
Takže to vlastně vyřešit nechceš co? Pořád budeš jen sypat hromady výmluv, proč nemůžeš toto, a nejde tamto. A pořád se stavíš do role te největší chudery v celým vesmíru. :roll: myslím, že si se sestrou nemáte v manipulaci co vyčítat. Jste úplně stejný :D

Klidně mi nevěř, to je tvůj problém. To nejsou výmluvy, to je realita.
Mysli si co chceš. Ne, máš pravdu vůbec to vyřešit nechci a stavím se do role te největší chudinky. :lol:
Jasně, ve všem máš pravdu. :mrgreen:
Ty si mě pobavila :lol:

• Citovat
  • Upravit
102087
19.12.21 08:08
@Cenarius píše:
Takže to vlastně vyřešit nechceš co? Pořád budeš jen sypat hromady výmluv, proč nemůžeš toto, a nejde tamto. A pořád se stavíš do role te největší chudery v celým vesmíru. :roll: myslím, že si se sestrou nemáte v manipulaci co vyčítat. Jste úplně stejný :D

No, neznam tedy jeji sestru, ale tech 9 stran diskuze mi stačí k tomu, abych vefela, ze takhle otravnou a sebestrednou osobu bych fakt na žádné sve oslavě nechtela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.21 08:12

@Cenarius tento rok jsem si vzala příklad z jejího přítele a příklad ze ségry. Oni už v tom mají praxi, já tento rok začátečník.
No jo no, jdu v jejich šlépějích. Opakuji jejich moudrost. :)
Jakože oni na narozeniny nezvou a já coby její sestra bych ji zvala, bylo by to jednostranné, neblázni. 8o
Třeba mi jejich přístupem dávají najevo že nechcou trávit společně narozeniny a čekají, že mi to docvakne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová