Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@topazio píše:
Psala, že jí přítel vyčítal velké mazlení se psem. Jestli se víc mazlila se psem než s přítelem, tak se nedivím, že mu to vadilo.
Tak někomu vadí třeba i to, že pes venku sežere kus mršiny nebo ho.vna a pak chce olíznout jemu ksicht…
![]()
@topazio píše:
Psala, že jí přítel vyčítal velké mazlení se psem. Jestli se víc mazlila se psem než s přítelem, tak se nedivím, že mu to vadilo.
Já mým kočkám říkám asi 4× denně, že je miluju, partnerovi třeba jen 1×. Mám se jít kát do kouta? Nebo chápeme, že je v tomhle docela rozdíl mezi lidmi a zvířaty a že žárlit na zvíře je opravdu trapné?
Podobný příklad - Představ si, že by ti partner vyčítal, že se mazlíš se svým dítětem častějí než s ním. Opravdu by ti to přišlo jako normální chování, že žárlí na dítě? ![]()
@Alriga píše:
Ale ty jsi tady žádný názor nevyjádřil. Jen tady pliveš vztek na psy a jejich majitele.
Máš pravdu, předsedo…
![]()
@Parninas píše:
Já mým kočkám říkám asi 4× denně, že je miluju, partnerovi třeba jen 1×. Mám se jít kát do kouta?Nebo chápeme, že je v tomhle docela rozdíl mezi lidmi a zvířaty a že žárlit na zvíře je opravdu trapné?Podobný příklad - Představ si, že by ti partner vyčítal, že se mazlíš se svým dítětem častějí než s ním. Opravdu by ti to přišlo jako normální chování, že žárlí na dítě?
Měla bys… Klečet na hrachu…
![]()
@Parninas píše:
Já mým kočkám říkám asi 4× denně, že je miluju, partnerovi třeba jen 1×. Mám se jít kát do kouta? Nebo chápeme, že je v tomhle docela rozdíl mezi lidmi a zvířaty a že žárlit na zvíře je opravdu trapné?Podobný příklad - Představ si, že by ti partner vyčítal, že se mazlíš se svým dítětem častějí než s ním. Opravdu by ti to přišlo jako normální chování, že žárlí na dítě?
Měli si hned ze začátku vyjasnit, co bude a nebude. Není s partnerem pár dní.
Dítko i kočky mám. A neříkám, že je má dávat do kouta. Ale zakladatelka to možná přeháněla.
Měla by si s partnerem sednout a promluvit si a dojít k nějakému kompromisu.
@topazio píše:
Měli si hned ze začátku vyjasnit, co bude a nebude. Není s partnerem pár dní.Dítko i kočky mám. A neříkám, že je má dávat do kouta. Ale zakladatelka to možná přeháněla.
Měla by si s partnerem sednout a promluvit si a dojít k nějakému kompromisu.
Já jen dost pochybuju, že tady kompromis udělat jde. Pejskař a antipejskař jsou prostě jako voda a olej. Oba mají právo na svůj názor, ale dohromady to prostě nefunguje. Chápu, že je tam ta nemovitost, takže je situace složitější. Oba mají máslo na hlavě, měli tu pandořinu skříňku otevřít mnohem dřív.
Já tak strašně nemám ráda když lidi nechávají věci vyhnít.
Nikdy to nedopadne dobře.
@Parninas píše:
Já jen dost pochybuju, že tady kompromis udělat jde. Pejskař a antipejskař jsou prostě jako voda a olej. Oba mají právo na svůj názor, ale dohromady to prostě nefunguje. Chápu, že je tam ta nemovitost, takže je situace složitější. Oba mají máslo na hlavě, měli tu pandořinu skříňku otevřít mnohem dřív.Já tak strašně nemám ráda když lidi nechávají věci vyhnít.![]()
![]()
Zkouším si tu situaci představit a myslím, že fakt udělali velkou chybu oba. Na místě zakladatelky bych ale v takové situaci ustoupila já a pejska neporizovala, protože tobude znamenat utrpení pro všechny zúčastněné se psem v čele!
@Maria37 píše:
Ale ona celou tu dobu jejich vztahu měla psa, před nedávnem umřel a ona si chce pořídut novéhoto není tak, že si teď vzpomněla, že si pořídí psa. Přítel si spíš měl najít partnerku bez psa a ne se 2 roky tvářit, že dobrý, koupíme být…
Tomu sama neveris, ze celou dobu hral predstaveni, ze buhvijak miluje jejiho psa, chodil ho vencit, staral se o nej jak o dite a najednou otocil o 180 a psy nenavidi. ![]()
Jestli ano, tak bych mu udelil Oskara za mimoradny vykon. Nebo oni snad spolu nebydleli? Jestli ne a paninka rovnou kupuje byt s chlapem, ktereho vubec nezna, tak dobre ji tak. ![]()
Příspěvek upraven 03.04.21 v 09:41
@Parninas píše:
Já jen dost pochybuju, že tady kompromis udělat jde. Pejskař a antipejskař jsou prostě jako voda a olej. Oba mají právo na svůj názor, ale dohromady to prostě nefunguje. Chápu, že je tam ta nemovitost, takže je situace složitější. Oba mají máslo na hlavě, měli tu pandořinu skříňku otevřít mnohem dřív.Já tak strašně nemám ráda když lidi nechávají věci vyhnít.![]()
![]()
A hlavně chlap by se měl umět zachovat jako chlap… ![]()
Já třeba, pokud bych žil ve společné domácnosti s osobou, jako jsi ty, dokázal bych jasně a nekompromisně vymezit hranice…
Pokud by se mi něco nelíbilo, dal bych jasně a nekompromisně najevo, kdo je hlavou domácnosti a pánem tvorstva…
Prostě bych zařval, bouchl pěstí do stolu a ostentativně se uklidil pod gauč…
A nevylezl bych odtud, dokud do mě nepřestaneš šťouchat tím smetákem a neslíbíš, že mě nebudeš bít, až vylezu…
![]()
@Parninas píše:
![]()
Máš pravdu. Tady to nedopadne dobře.
Mě jednou bude muset chtít muž jak s dítkem, tak i s kočkami. Proto mě zajímá jestli muž má rád děti a kočky.
@bse.pedro píše:
A hlavně chlap by se měl umět zachovat jako chlap…
Já třeba, pokud bych žil ve společné domácnosti s osobou, jako jsi ty, dokázal bych jasně a nekompromisně vymezit hranice…Pokud by se mi něco nelíbilo, dal bych jasně a nekompromisně najevo, kdo je hlavou domácnosti a pánem tvorstva…
![]()
Prostě bych zařval, bouchl pěstí do stolu a ostentativně se uklidil pod gauč…
![]()
A nevylezl bych odtud, dokud do mě nepřestaneš šťouchat tím smetákem a neslíbíš, že mě nebudeš bít, až vylezu…
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tvrdě na ně! ![]()
@topazio píše:
Mě jednou bude muset chtít muž jak s dítkem, tak i s kočkami. Proto mě zajímá jestli muž má rád děti a kočky.
A co když kočky ano a děti ne…
![]()
@Peta02 píše:jenže tohle je jedna z věci , na které se domluvit nedá
Mám psy rada, mám jednu doma, ale tady půjdu proti proudu. Přijde mi jako kdyby jsi to brala jako hotovou věc, ze si poridis psa, já mám tedy za to, ze ve spolecne domácnosti se věci domlouvaji spolecne. Nedovedu si představit ze bych proste přišla s tím, ze vybírám psa a vůbec se dopředu nezeptala jestli ten druhy to taky chce. A to same očekávám od partnera. Myslím, ze pes je závažné rozhodnutí a ty jsi ho z nej úplně vynechala. Taky bych byla nas… kdyby mě partner takhle vynechal a o psovi bych patrně nechtela vůbec slyset.
@gronan píše:to uz resi vedle
Něco pro místní čoklomilky:Pes na pražském Petříně zaútočil na čtyřletého chlapce, dítě je v kritickém stavu.
@bse.pedro píše:co kam patri si rozhoduji ti co tam bydli , blbost …psa nebo kočku ma každý druhy …to je jen další specifikum e mimina , ze všichni psy a kočky nesnasi
Přesně tak… Pořídit si společný bydlení a pak proti vůli druhýho do bytu nakvartýrovat uslintanýho psa…![]()
Do bytu patří akvárium s rybičkama, nebo terárko se smradlavým křečkem, to se dá tolerovat… Co kdyby si přítel pořídil pár laboratorních potkanů a nechal je volně lítat po bytě…
![]()
Pro zakladatelku by bylo lepší vyplatit příteli podíl na společném bydlení a přikoupit ještě 5 psů a 15 koček…
![]()
![]()
![]()
@bse.pedro píše:
Když potřebuje k životu psa, asi nepotřebuje chlapa, kterýho prvně uvrtala do společnýho bydlení a teď mu tam chce proti jeho vůli nasadit čokla…![]()
![]()
![]()
potřebuje jiného chlapa, s kterým bude potřebu mit v životě psa sdílet nebo bude aspoň tolerantní
@Parninas píše:
Tvrdě na ně!
Jóóó, se ženskejma to jinak nejde…
![]()
@topazio píše:
Já vím, že to někomu může připadat směšné, ale pro mě to, jestli bude partner v pohodě s mými kočkami, je na stejné úrovni jako jestli třeba nemá exekuce. Prostě jedna z věcí, co bych si chtěla vyjasnit hned na začátku. A kdyby mi po dvou letech oznámil, že vlastně kočky nemá rád a už další nechce, tak mu udělám pápá. Věřím, že bych sama nezůstala. ![]()