Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56312
21.2.17 11:16
@blobfish píše: :roll: Tak asi je to o tom, že i takovéhle drobné položky se sčítají a když jim to někdo daruje, je to pro ně úspora. A co by si do toho seznamu podle tebe měli napsat? U všeho přece můžeš říct, že si to buď můžou koupit sami, nebo to můžou zaplatit z transparentního účtu.
Podotýkám, že k rodině žádné zvláštní sympatie nechovám, finanční ani věcné dary jim neposílám, ale tím spíš nechápu, proč by mě mělo pobuřovat, co si napíšou do nějakého seznamu. Vadí mi zneužívání sociálních dávek, protože to se týká i mě, ale co kdo komu dobrovolně koupí… to nikoho dalšího nemusí zajímat.
.. a nebo si na to můžou vydělat… jako všichni ostatní 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
21.2.17 11:36

@zvidavajanca Ale já s tím nemám problém, ať kluk klidně chodí. Ale ať si na to rodiče vydělají, stejně tak jako to dělají ostatní lidé. Příměstský tábor stojí cca 2500. Źila jsem sama s mámou, a prostě si máma jako samoživitelka nemohla dovolit zaplatit mi tak drahou věc. Vydřela sotva tak na jídlo a další důležité věci. Toto je nadstandard, na který chudí lidé nemají. Přece ta sbírka byla proto, že jsou chudí ne? Měla jsem zato, že se z toho koupí potřeby pro paterčata - boty, hračky, pleny… Ale nezbytné potřeby, to dle mě tedy play-station není. Tak pokud mají dost peněz na jídlo atd. tak mohou tyto peníze věnovat někam tam, kde je taková nouze, že není na jídlo či boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149016
21.2.17 11:37
@Bohulinka píše:
@zvidavajanca No u těch prcků je to hlavně jen o kontrole. Malým dětem se vrtá jen opravdu vyjímečně. Vždyť jde o první zuby. Leda u toho staršího může jít třeba o bílou plombu, kdy se doplácí.Jinak tedy zírám co má ten starší kroužků 8o. Myslím, že to dítě trošku přetěžují. Možná je tak nadaný, nevím. Ale asi i ve finančně zdatné rodině, pokud mají 6 dětí zvažují, zda si mohu dovolit příměstský tábor, činnost v ZUŠ, bojový sport a ještě extra plavání (v zš je větsinou zdarma, pravda někde se připlácí na autobus).To je pálka na půl roku i pro rodinu kde pracují oba rodiče :mrgreen:

Já tady mám neodbytný pocit, že vadí všechno. Ať se starají…špatně. Kdyby staršího odstrkovali…špatně. Hledáte hnidy, to se na mě nezlobte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
21.2.17 13:07
@Bohulinka píše:
@zvidavajanca Ale já s tím nemám problém, ať kluk klidně chodí. Ale ať si na to rodiče vydělají, stejně tak jako to dělají ostatní lidé. Příměstský tábor stojí cca 2500. Źila jsem sama s mámou, a prostě si máma jako samoživitelka nemohla dovolit zaplatit mi tak drahou věc. Vydřela sotva tak na jídlo a další důležité věci. Toto je nadstandard, na který chudí lidé nemají. Přece ta sbírka byla proto, že jsou chudí ne? Měla jsem zato, že se z toho koupí potřeby pro paterčata - boty, hračky, pleny… Ale nezbytné potřeby, to dle mě tedy play-station není. Tak pokud mají dost peněz na jídlo atd. tak mohou tyto peníze věnovat někam tam, kde je taková nouze, že není na jídlo či boty.

Sorry, slovo „samoživitelka“ neuznávám. Každý dítě má oba rodič, jen ta atka si ho neudělala. Že tatínek nějakým způsobem „není“. A nepředpokládám, že je to tím, že tatinek zemřel, což je asi jediná „omluva“.

Že jejich hospodaření s pěnezi je divné, že mají jiné priority než většina z nás - to je jasné. Znám spoustu lidí, co se snaží dětem na tábory našetřit (ano, tady používají jiné zdroje no).

Pořád říkám, aspoň že to jde do dětí…

A k plenám - ty už doufám nepotřebují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
21.2.17 13:28

@zvidavajanca Tak v tom utopickém světě se tatínek účastní výchovy, dává penízky, dárky a snaží se dítě navštěvovat apod. :mrgreen: Ale když se podíváš tady na emiminovou realitu je celkem běžné, že dítě otec léta nevidí, pošle 200kč a tím to končí. Myslím že pojem samoživitelka pak sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
21.2.17 15:24
@Bohulinka píše:
@zvidavajanca Tak v tom utopickém světě se tatínek účastní výchovy, dává penízky, dárky a snaží se dítě navštěvovat apod. :mrgreen: Ale když se podíváš tady na emiminovou realitu je celkem běžné, že dítě otec léta nevidí, pošle 200kč a tím to končí. Myslím že pojem samoživitelka pak sedí.

Je to OT. Ano, tady evidentně je pomalu každá druhá samoživitelka a musí brečet jaký to je hrozný.
Nicméně, každý dítě má otce. Že si ho někdo z nějakýho důvodu do RL nenapíše - ok, jeho rozhodnutí, ale takovej člověk si nemá co stěžovat že je na dítě sám :nevim:
Jinak je otec známý, nejde o to, zda se chce s dítětem vídat (a já nejsem zastánce toho, že si rodiče přezhazují dítě jak horký brambor, protože tehdy soud řekl že má být s otce a tehdy s matkou). Ale ať mu aspoň zasílá ty finanční prostředky :nevim: Veřím, že potřebnou lásku mu dá třeba i někdo jiný („strejda“). Ale já žiju v prostředí, kde jsou kompletní rodiny. A když je, tak se o dítě netahají. Stejně tak neznám problémy s nevlastními dětmi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
21.2.17 15:26
@zvidavajanca píše:
Je to OT. Ano, tady evidentně je pomalu každá druhá samoživitelka a musí brečet jaký to je hrozný.
Nicméně, každý dítě má otce. Že si ho někdo z nějakýho důvodu do RL nenapíše - ok, jeho rozhodnutí, ale takovej člověk si nemá co stěžovat že je na dítě sám :nevim:
Jinak je otec známý, nejde o to, zda se chce s dítětem vídat (a já nejsem zastánce toho, že si rodiče přezhazují dítě jak horký brambor, protože tehdy soud řekl že má být s otce a tehdy s matkou). Ale ať mu aspoň zasílá ty finanční prostředky :nevim: Veřím, že potřebnou lásku mu dá třeba i někdo jiný („strejda“). Ale já žiju v prostředí, kde jsou kompletní rodiny. A když je, tak se o dítě netahají. Stejně tak neznám problémy s nevlastními dětmi. :nevim:

A to chceš zařídit jako jak?? Anebo jak to má zařídit matka? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
21.2.17 16:26
@Moise píše:
A to chceš zařídit jako jak?? Anebo jak to má zařídit matka? :lol:

A jako všechny ty soudy o výživné jsou zbytečné? To jsou jako pro strandu králíků, že jejich rozhodnutí není třeba dodržovat a stejně tak se jejich dodržování nevymáhá? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
21.2.17 17:12
@zvidavajanca píše:
A jako všechny ty soudy o výživné jsou zbytečné? To jsou jako pro strandu králíků, že jejich rozhodnutí není třeba dodržovat a stejně tak se jejich dodržování nevymáhá? :nevim:

Tak si tady počti v diskusích :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
21.2.17 17:24
@Bohulinka píše:
@zvidavajanca Tak v tom utopickém světě se tatínek účastní výchovy, dává penízky, dárky a snaží se dítě navštěvovat apod. :mrgreen: Ale když se podíváš tady na emiminovou realitu je celkem běžné, že dítě otec léta nevidí, pošle 200kč a tím to končí. Myslím že pojem samoživitelka pak sedí.

No vidíš. A v ideálním světě tatínek paterčat pracuje a má k tomu ještě brigádu, maminka pracuje aspoň šest hodin denně a když jsou děti nemocné, vypomůžou prarodiče. V ideálním světe otec nemá exekuce a když (z mladické blbosti, dejme tomu), zakládá rodinu až v momentě, kdy je vyřeší. A mohli bychom pokračovat, tohle prostě není ideální svět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149016
21.2.17 17:30
@zvidavajanca píše:
A jako všechny ty soudy o výživné jsou zbytečné? To jsou jako pro strandu králíků, že jejich rozhodnutí není třeba dodržovat a stejně tak se jejich dodržování nevymáhá? :nevim:

Kolikrát pro srandu kralíkům jsou. Respektive pro srandu „tatínkům“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
21.2.17 20:14

@Bohulinka u nas se plati ve skolce bazen pro predskolaky 1500kc za 10lekci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
21.2.17 20:28

@3HE ano ve skolce platime za plavani take tak.Je to nepovinna cinnost neco jako krouzek. V zs je plavani v ramci tv zdarma. nekdy se dojizdi a priplaci se pak na bus.Ten jejich starsi je tusim tretak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
21.2.17 20:48
@blobfish píše:
No vidíš. A v ideálním světě tatínek paterčat pracuje a má k tomu ještě brigádu, maminka pracuje aspoň šest hodin denně a když jsou děti nemocné, vypomůžou prarodiče. V ideálním světe otec nemá exekuce a když (z mladické blbosti, dejme tomu), zakládá rodinu až v momentě, kdy je vyřeší. A mohli bychom pokračovat, tohle prostě není ideální svět :nevim:

Jenže říkám, že OT tohle se netýkalo paterčat, ale toho, že nějaká samoživitelka si toto nedovolí…

A mimochodem - prarodiče - pokud nemá člověk dítě ve 40, tak prostě pracují :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
21.2.17 21:18

@zvidavajanca No jasně, to máš pravdu. Ale to je prostě tak, od začátku víme, že žijou, jak žijou, že je tam spousta věcí špatně nebo jinak, než bychom je udělali my. Ale co s tím? Když jim seberou dávky, přijde exekutor a všechno vezme, přijdou o peníze ze sbírky.. tak to stejně nejvíc odnesou děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí