Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ice79 píše:
Ježiši, nevím před kým bych si tedy mohla ulevit, než před blízkyma u nás doma. Utíkat na záchod, kde to jde, mimochodem, mnohdy taky slyšet, mi přijde ujeté. A ještě s tím otravovat děti.
Myslím, že u vás se chlap, chudák, přizpůsobil, když viděl, jak z toho šílíte, a sotva vyjde z domu či bytu, tak střílí jak samopal.
To jako doma nechodíte ve spodním prádle, protože to není před dětmi slušné, když máte rýmu, nesmrkáte, horký čaj nesrkáte…
Hmmm, dobrý cvokhaus. Není to o slušnosti…myslím, že každé dítě rodič učí, že na veřejnosti se to nedělá.
Jak samopal
![]()
@Muzz píše:
Tady mi přijde rozumný kompromis. Asi neprdět u společnoho jídla, ale v noci v ložnici, to si neumím představit. Doma bych nevedl tak přísný režim jako v práci. I když když je otevřené okno, tak malinkou kuličku taky pustím, pochopitelně ne nahlas a musím vědět, že dávka je malá. Kolegové rádi větrají, okno je otevřeno většinu času. Doma u televize, tak neříkám tlačit to ze sebe neschvál, ale chodit kvůli tomu na wc? Jinak omezená možnost si uprdnout znamená, že člověk pak musí častěji na velkou, vidím rozdíl v pracovní dny a o víkendu. Pracovní den jdu běžně tak třikrát, o víkendu jednou až dvakrát.
Přesně tak, souhlasím s vámi. Jasně, u jídla doma to fakt nee, ale pokud to udělá dítě, omluví se, tak ho přece nevyliskám.
V prácu, škole, venku - to je jiná kapitola, to je jasné, že nikdy, aspoň u mne. Ale doma je doma. Jasně, omluvím se, ale na wc fakt neběžím.
A líbí se mi vaše výrazy.
Prý kuličku vypustím… ![]()
@Ice79 píše:
Ježiši, nevím před kým bych si tedy mohla ulevit, než před blízkyma u nás doma. Utíkat na záchod, kde to jde, mimochodem, mnohdy taky slyšet, mi přijde ujeté. A ještě s tím otravovat děti.
Myslím, že u vás se chlap, chudák, přizpůsobil, když viděl, jak z toho šílíte, a sotva vyjde z domu či bytu, tak střílí jak samopal.
To jako doma nechodíte ve spodním prádle, protože to není před dětmi slušné, když máte rýmu, nesmrkáte, horký čaj nesrkáte…
Hmmm, dobrý cvokhaus. Není to o slušnosti…myslím, že každé dítě rodič učí, že na veřejnosti se to nedělá.
To je jen alibismus
Ani pred rodinou nemusím vypadat jako blbka.
Za 1) mužů přeci odejít např. do vedlejší místnosti ( neříkám ze jen na toaletu)
@Ice79 Tady nikdo nemluvil o vyliskani malého ditete
Mluvila jsem o tom, ze i malé dítě se dokáže naučit chovat slušně napr. u jídla. A ne prdet a krkat. Jak se mu chce a všichni se tomu debilne smejou, jak je to vtipny
Stačí mu vysvětlit co se sluší a patři. A ne mu cpát ty žvásty, jak je to normální a dělají to všichni. Žvásty o tom„ přeci si nevyvalim bok” tu musejí od nějakýho primitiva pocházet( tim samozřejmě nemyslím tebe) Ale každého věc..
Bývávalo či snad ještě pro toto přirovnání-Jak jste spolu daleko? Už před sebou prdíte?
![]()
@Bjustřík píše:
Bývávalo či snad ještě pro toto přirovnání-Jak jste spolu daleko? Už před sebou prdíte?![]()
Jo to taky znam ![]()
@Bjustřík píše:
Bývávalo či snad ještě pro toto přirovnání-Jak jste spolu daleko? Už před sebou prdíte?![]()
ano to se říká ale já jsem tomu nikdy nerozuměla, proč se mám před mužem kterého miluju chovat hůř než v práci a nebo ve společnosti.. ![]()
@Anonymní píše:
Napíši vám svoji zkušenost, byla jsem s jedním přítelem teprve tři týdny, pozval mě k sobě domů, z okna kouřil a u toho hrozně prděl, vůbec mu to nebylo hloupé, no hned po tom jsem se s ním rozešla, ještě se divil proč, to prdění jsem brala jako výsměch, anonym, je to trapné.
Jsem vždy překvapená, kvůli jakým malichernostem se lidé dokáží rozcházet.
@Ice79 píše:
Naprosto souhlasím. A mé dítě doma prdět může. Pokud se ani doma nemůže člověk cítit jako doma a musí i doma furt zachovávat nějaké společenské dekórum, tak to není domov a nevím, proč bych něco takového měla budovat.
@Enmamma píše:
Naprosto souhlasím. A mé dítě doma prdět může. Pokud se ani doma nemůže člověk cítit jako doma a musí i doma furt zachovávat nějaké společenské dekórum, tak to není domov a nevím, proč bych něco takového měla budovat.
@Muzz píše:
Tady jsem občas použil vulgárnější (tj. lidovější) vyjadřování, nakonec už nadpis není „korektní“, správně a zcela slušně se říká pšouk, tedy, má se říkát, on to neříká snad nikdo. Tou kuličkou, o kuličce z prdu je nějaké rčení, tak jsem to jen použil. V podstatě to tak je, pokud je člověk třeba ve vodě, tak je rozdíl mezi tou malou kuličkou a nebo salvou, kde se uvolní plynu hodně.Ulevovat si v MHD, mezi lidma atd., to mi přijde vulgární. Lehce upustit když třeba jdu ráno do práce v metru přecházím z jidné linky na druhou, tak proč ne. Doma mi přijde normální volnější režim, ať už se to týká oblékání (někdo doma pobíhá jen v prádle, jiný v teplákách a asi nikdo nemá kravatu a sako, jak třeba přes den v práci), tak i všeho. Fakt je, že jsem-li v práci, tak tomu přizpůsobuji i jídelní režim. Pokud je oběd se zelím, např., tak musím počítat s následky. Takže ani ráno nic, co příliš nafukuje. Říká se, jak jsou luštěniny zdravé, ale cizrnový ani fazolový salát ke snídani fakt radši ne. Problém je i čočka k večeři.
@Raspusha píše:
@Ice79 Tady nikdo nemluvil o vyliskani malého ditete![]()
Mluvila jsem o tom, ze i malé dítě se dokáže naučit chovat slušně napr. u jídla. A ne prdet a krkat. Jak se mu chce a všichni se tomu debilne smejou, jak je to vtipny
Stačí mu vysvětlit co se sluší a patři. A ne mu cpát ty žvásty, jak je to normální a dělají to všichni. Žvásty o tom„ přeci si nevyvalim bok” tu musejí od nějakýho primitiva pocházet( tim samozřejmě nemyslím tebe) Ale každého věc..
Proč by se mu debilně smáli? Omluví se, já mu řeknu, že u jídla se toto nedělá. ![]()
No, aby vám ten slušný chlap neutekl někde, kde se může chovat jako doma.
A pokud je to vážně nějaký naškrobený panák (toho bych teda vážně doma nechtěla), tak bych ho vystavila někde v muzeu.
Davy ženských by se chodily dívat!!! Dinosaurus hadra. ![]()
Tak prdění asi záleží na výchově, pro některé rodiče je prdění nebo nahota tabu, jiný to neřeší… horší je, když se sejdou dva rozdílně vychovaní partneři, tam prolomit ledy bývá občas na rozchod, jak už tu někdo psal ![]()
@Raspusha píše:
To je jen alibismusAni pred rodinou nemusím vypadat jako blbka.
Za 1) mužů přeci odejít např. do vedlejší místnosti ( neříkám ze jen na toaletu)
- Proc otravovat s tim deti?
Vždyť tim jen výchovavate, ne? Tim.. ze mate snahu jim vysvětlit
co se sluší a patři..
- můj manžel ze je chudak
Na to jsi prisla jak?
Je to slušnej chlap. Zadnej buran. Mimochodem, kdyby se projevoval v našich začátcích prdenim, krkanim apod. Utnula bych to na samém zacatku. Naštěstí i on je rad, ze doma nema prase, ale normální ženskou. Kdyz je potřeba si ulevit poodejdu připadne jdu do jiné místnosti. Nejsme malé deti aby jsme nevydrželi tu chvilku nez se vzdálim. Nějak si neumím představit
Jak spolu popijime víno a ja se useru a budu se tomu jeste smát jak kráva. Ha ha, to je vtipný, lidsky, normální a bla bla…
- ve spánku? Tak tam to samozřejmě nikdo neřeší. To je přeci uplne jasny.
- pokud se uprdnu tak stačí říct ( pardon nebo omlouvám se) to tak slušní lidé dělají, ne? A je možné to naučit i malé deti. Alespoň jednou nebudou ve svém okolí za hlupáky!
- ano každy prdi. V poradku, tak ať si to děla osamote nebo v jiné místnosti. Nemusí tim přeci nikoho obtěžovat, ne? Kdyz vam tohle nekdo udělal v MHD, bylo vam to příjemné? No to asi pochybuju!
promiň, ale nechtěla bych být dítětem ve vaší rodině - z osobní zkušenosti jsou takové děti, které se furt hlídají, jestli dělají to či ono dobře, v budoucnu nesebevědomé, nejisté, někdy ustrašené, to prdění i jiné věci jim přijdou jako jejich vlastí chyby, ikdyž je to naprosto přirozené… jasně že ostatní děti neprdí, kde se jim zlíbí, z normální rodiny vědí, že někde je to neslušné, ale doma je doma, tak co se hlídat i tam.
@Janee19 píše:
promiň, ale nechtěla bych být dítětem ve vaší rodině - z osobní zkušenosti jsou takové děti, které se furt hlídají, jestli dělají to či ono dobře, v budoucnu nesebevědomé, nejisté, někdy ustrašené, to prdění i jiné věci jim přijdou jako jejich vlastí chyby, ikdyž je to naprosto přirozené… jasně že ostatní děti neprdí, kde se jim zlíbí, z normální rodiny vědí, že někde je to neslušné, ale doma je doma, tak co se hlídat i tam.
Přesně tak! Taky přemýšlím, co všechno nemůžou…
Asi rovnají věci do komínků.
A běda drobek, mlasknutí nebo rozházené hračky.
No, myslím, že děcja dospějí a zařídí se po svém…Pokud z nich teda už nebudou uťápnuté trosky. ![]()