Přejídání

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
12272
1.10.18 10:41
@blumen píše:
@tiffany a ty si zajdi za psychologem minimalne. Prospeje to dceri.

Ještě nějaké moudro máš?

• načítám...
44228
1.10.18 10:42
@tiffany píše:
No asi máš pravdu. Budu muset být přísnější. Tím, že mám jedináčka a ještě vymodleného, tak mám tendence jí vyjít vstříct, ale pak trpím tím, že mi vyřadí další, relativně zdravé, jídlo. Moje představa byla, že bude jíst ta zdravá jídla a občas udělám i tak tučnější, méně zdravá, třeba palačinky, řízek, tu svíčkovou, ale ona mi stále vyřazuje další a další jídla… Ona mi něco podobného řekla i doktorka na alergologii, že mě asi trochu trénuje. Tím, že jsem vyrůstala s rodiči, kteří mi nikdy nic nedovolili, otec despota, matka slaboch, který se mě nikdy nezastal, tak jsem si řekla, že to pro svoje dítě nikdy nechci a asi jí moc ustupuju. Díky moc za radu a zkusím to ještě probrat s dětskou doktorkou. K našim teď nebude jezdit na přespání, max. na den. Jídlo uvařím a ona ho sní. Jo a to s těmi čokoládami a bonbóny - to zase poslouchám - budeš jí to zakazovat a o to víc to bude chtít. Je to na palici… Děkuji za tvoje psaní, hodně mi pomohlo.Příspěvek upraven 01.10.18 v 10:35

U našich byl problém,že kupovali nekvalitní polské sladkosti,protože jednu dobu byli ve finanční krizi a toto pro ně bylo cenově dostupné. Syn byl ještě ve věku,kdy spásl všechno a neměl zábrany,ta polská levná čokoláda smrdí už při rozbalená,je to taková zvláštní pachuť nebo jak to napsat..Naučila jsem naše,co je vhodné dětem vozit a co ne a taky jim při každé příležitosti děkuju za domácí vajíčka přebytky ze zahrádky,bydlíme v bytě a musela bych to všechno koupit. A naučila jsem v tomto směru ted už děkovat i děti.

Taky je tam problém,že se tam vaří výhradně na sádle,já jsem tak živená od dětství a bojuju s vysokým cholesterolem. Já mám sádlo v lednici taky,ale jen do určitého typu jídel,u ostatních jsem přešla v dospělosti na alternativu rostlinných olejů. Můj táta,pokud dělá maso,musí mít tučnější,krkovici,kýta nebo plecko není nic pro něj,kuřecí už vůbec ne,maximálně kachna nebo husa.

Ale s trochou diplomacie se to dá řešit tak,aby vztahy nezůstaly do budoucna pošramocené. Děti k nim jezdí na prázdniny,přes školní rok jen na návštěvy,protože je to z ruky a o víkendech má syn závody a dcera hraje divadlo.

Zajímavé je,že holky - 10 a 6 let aktuálně,mají od malička zábrany a prostě řeknou dědovi(nebo komukoliv jinému),děkuji nechci,mám dost. A kdyby před nimi ležel tácek s cukrovím,tak tam ležet zůstane. Skoro čtyřletá dcerka je zase ten typ,co se jí naservíruje,to sní a vybíravá není,sní úplně všechno,takže tam musíme taky hlídat bolavé bříško. Je schopná sníst tři knedlíky(tenké) se zelím a pečeným masem a ještě do sebe nasoukat půlku čokolády. Ale naši už jsou vycvičení a hlavně moje mamka tátu krotí.

• načítám...
85544
1.10.18 10:42
@tiffany píše:
Ještě nějaké moudro máš?

Zaklad jsem vypsala. Hlavni je posledni prispevek.

• načítám...
12272
1.10.18 10:43
@blumen píše:
No tak se nehrouti a ber to jako fakt. Proste preferuje klasickou kuchyni a neni to takova hruza, jak to tady prezentujes. O cokoladach sladkostech denodenne atd se tady nebavime.

Tak když se nebavíš o mé dceři, tak si založ svoje téma.

• načítám...
lucenka
1.10.18 10:43
@tiffany píše:
Protože je ho tam zbytečně moc? Opravdu si zjisti něco na netu ohledně výživy a tak. Máš dost velké nedostatky a já ti to tu vysvětlovat nehodlám.

co je na svíčkové tučného? Libové hovězí maso, které dítě ve vývinu potřebuje? Zelenina? Kelímek 12% smetany na vaření, který ale dítko celý nesní, protože se dává na jeden celý velký hrnec.

• Upravit
lucenka
1.10.18 10:44

@tiffany ty fakt potřebuješ nutně psychologa, než dceři totálně pokazíš vztah k jídlu … nepřenášej své problémy s jídlem na ní, pokud ji máš ráda ;)

• Upravit
41603
1.10.18 10:46
@tiffany píše:
Jo další hysterka! Tak pěkné sny.

teda to tvoje vyjadřování, samá hysterka a ignorant…a jinak v pohodě? :mrgreen: opravdu se nedivím, že malá zvrací, jsi nepříjemná i jen přes net, jestli se takto chováš v reálu a ona má hlad, nají se a pak to na ni takto vyklopíš.....no, v budoucnu ti nepoděkuje, děláš s ní tímto stylem neurotičku, co po snězení něčeho, co je podle tebe nezdravé, zvrací -) to ti fakt přijde normální??

• načítám...
44228
1.10.18 10:48

@tiffany Ale je fakt,že bys nemusela být k holkám tady tak útočná,ony se Ti snaží dobře poradit a přijít věci na kloub :kytka: Vždyť na ně,když nechceš,nemusíš vůbec reagovat,sám se sebou si v konečném důsledku nikdo psát nebude.

Nikdo u vás doma nejsme a nikdo nevíme,jak u vás jídlo a stolování probíhá. Kdybys to řešila s odborníkem,bude si tyto okolnosti zjišťovat taky,dokonce se ptát opakovaně nenápadně,i dcery.

My teda máme rádi klasickou kuchyni,s tím,že občas vyzkoušíme něco nového,ale těm moderním jídlům jsme na chuť prostě nepřišli. Obilné kaše snídat nebudeme. Mě se ekluje od malinka cokoliv blemcavého a nezblázním se k vůli tomu. Děti mají rády těstoviny a těstovinové saláty na různé způsoby. I v rámci ČR se vaří jinak a občas ochutnáme něco co neznáme,u příbuzných z jiného konce republiky. Nikdo se tomu nebráníme. Dokonce i synovi u nich chutnaly brambory se zelím a uzeným(lepenice).

Nerada se zapojuji do diskuze,kde je taková atmosféra a kdybych neměla takové dítě doma a neměla něco k věci,nepíšu sem.

• načítám...
85544
1.10.18 10:50
@tiffany píše:
Tak když se nebavíš o mé dceři, tak si založ svoje téma.

?

Zamysli se nad tim aspon, jestli chyba neni i na tve strane.

• načítám...
12272
1.10.18 10:51
@Jana206 píše:
U našich byl problém,že kupovali nekvalitní polské sladkosti,protože jednu dobu byli ve finanční krizi a toto pro ně bylo cenově dostupné. Syn byl ještě ve věku,kdy spásl všechno a neměl zábrany,ta polská levná čokoláda smrdí už při rozbalená,je to taková zvláštní pachuť nebo jak to napsat..Naučila jsem naše,co je vhodné dětem vozit a co ne a taky jim při každé příležitosti děkuju za domácí vajíčka přebytky ze zahrádky,bydlíme v bytě a musela bych to všechno koupit. A naučila jsem v tomto směru ted už děkovat i děti.

Taky je tam problém,že se tam vaří výhradně na sádle,já jsem tak živená od dětství a bojuju s vysokým cholesterolem. Já mám sádlo v lednici taky,ale jen do určitého typu jídel,u ostatních jsem přešla v dospělosti na alternativu rostlinných olejů. Můj táta,pokud dělá maso,musí mít tučnější,krkovici,kýta nebo plecko není nic pro něj,kuřecí už vůbec ne,maximálně kachna nebo husa.

Ale s trochou diplomacie se to dá řešit tak,aby vztahy nezůstaly do budoucna pošramocené. Děti k nim jezdí na prázdniny,přes školní rok jen na návštěvy,protože je to z ruky a o víkendech má syn závody a dcera hraje divadlo.

Zajímavé je,že holky - 10 a 6 let aktuálně,mají od malička zábrany a prostě řeknou dědovi(nebo komukoliv jinému),děkuji nechci,mám dost. A kdyby před nimi ležel tácek s cukrovím,tak tam ležet zůstane. Skoro čtyřletá dcerka je zase ten typ,co se jí naservíruje,to sní a vybíravá není,sní úplně všechno,takže tam musíme taky hlídat bolavé bříško. Je schopná sníst tři knedlíky(tenké) se zelím a pečeným masem a ještě do sebe nasoukat půlku čokolády. Ale naši už jsou vycvičení a hlavně moje mamka tátu krotí.

To máš super, že tě rodiče respektují a nechají si poradit. To bohužel u nás nehrozí. Já zase od té doby, co místo rostlinných tuků používám sádlo, tak mám cholesterol v pořádku a manžel také. Dělám na něm i palačinky, ale na teflonu, takže použiju opravdu jen takový ždibeček. Navíc sádlo se přepaluje při vyšší teplotě než rostlinné tuky, takže mi i z tohoto důvodu přijde zdravější, ale to už jsou jen takové detaily a každý si najde, co mu vyhovuje. Já od té doby, co jsem přešla na sádlo a máslo, tak nemám s cholesterolem problémy. Největší legrace je, že to je už asi deset let a v poslední době se to samé dočítám i na netu, že to vědci zjistili. To asamé vajíčka… Už se tomu musím jen smát. Podle mě - čím méně průmyslově upravené potraviny, tím zdravější a tím se také snažím řídit. Žádné polotovary a dochucovadla. Dá se dochucovat kořením. A proto mluvím o zdravé stravě - někdo dá do polévky masox a tvrdí, že jí zdravou polévku a já trvdím, že polévka s masoxem zdravá není. Ale těžko se dohadovat s lidmi, co se o to nezajímají a jen kolem sebe kopou. Jsem zvědavá, kolik takových tu ještě napíše, že svíčková je zdravé jídl. :zed:

• načítám...
12272
1.10.18 10:53
@lucenka píše:
@tiffany ty fakt potřebuješ nutně psychologa, než dceři totálně pokazíš vztah k jídlu … nepřenášej své problémy s jídlem na ní, pokud ji máš ráda ;)

Ty potřebuješ psychologa, protože místo toho, abys si zjistila něco o potravinách, tak tu budeš otravavat mě.

• načítám...
12272
1.10.18 10:54
@Keyllah píše:
teda to tvoje vyjadřování, samá hysterka a ignorant…a jinak v pohodě? :mrgreen: opravdu se nedivím, že malá zvrací, jsi nepříjemná i jen přes net, jestli se takto chováš v reálu a ona má hlad, nají se a pak to na ni takto vyklopíš.....no, v budoucnu ti nepoděkuje, děláš s ní tímto stylem neurotičku, co po snězení něčeho, co je podle tebe nezdravé, zvrací -) to ti fakt přijde normální??

Komunikace s tebou mi nic nepřináší, už v ní nebudu pokračovat.

• načítám...
25179
1.10.18 10:55
@Keyllah píše:
zakladatelka psala, že dcerka šmejdí po domě, evidentně nedojedená. Veškeré konkrétní otázky a odpovědi odmítá, protože ona vaří normálně, nejedí kořínky! ale velikost porcí, nebo, co tedy holčina nakonec sní, se nedozvíš.....chuděra mívá asi hlad/chuť, tak se u babičky přejí a hlava jí to následně donutí vyzvracet. No, má zaděláno na pěknej průšvih s příjmem potravy a neřekla bych, že je to pouze babiččina vina :think:

Poznámku a dceřině „šmejdění“ po jídle jsme zachytila :think: Mám na věc stejný názor jako ty, ale snažila jsem se, aby si na to zakl došla sama :think: Jenže to je nemožné, vinni jsou všichni ostatní 8)

• načítám...
41603
1.10.18 10:56
@tiffany píše:
Komunikace s tebou mi nic nepřináší, už v ní nebudu pokračovat.

souhlas, jsi fakt nervák, co se vyjadřuje jak ve čtvrté cenové, a kdo nesouhlasí je hysterka. Jsi měla napsat hned, že se rozdílné názory nepřipouští a je dovoleno pouze přitakávat a hanět babičku ;)

• načítám...
44228
1.10.18 10:56

@tiffany Na sádle smažím palačinky,bramboráky,ale množství jen na mašlovačku. Vím,že je sádlo považováno za zdravější,je nám geneticky bližší a bla bla,ale bohužel,já sama mám po něm vyšší cholesterol než po olejích. Nic s tím nenadělám. Máslo je dobré čerstvé,přidávat do jídla,ale na smažení ani zásmažky moc vhodné není,to je ještě horší než ty rostlinné oleje.
Masox nepoužívám a doma nemám,naši používají.

A není to tak,že by okamžitě respektovali všechno,co si přejeme. Ale dopracovali jsme se k tomu,i tím,že já se snažím věci vidět z různých úhlů a nekopu na všechny strany. Stojí mi za to nejen zdraví dětí,ale i jejich vztahy s prarodiči.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová