Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@blumen píše:
Protoze ho nectu. Reaguju na Tebe. Evidentne jsme se tu vsechny shodly, az na par vyjimek.
Podle me se proberes, az tva dcera skonci nekde u doktora s poruchou prijmu potravy, opravdu.
Jo všechny, co nemáte tuhle zkušenost, tak jste se shodly, až na těch pár výjimek, které tu zkušnost mají.
![]()
@histep píše:
Pokud tedy preferuješ živočišné tuky, tak co je na té tebou stále odmítané svíčkové nezdravé?
Svíčková - hovězí maso, kořenová zelenina, trochu koření, trochu smetany či mléka. Co k tomu dáš za přílohu, to je jiná, ale pro dítě není ani ten klasický houskový knedlík (doma dělaný) až tak špatný.A pokud dcera zvracela až druhý den ráno, tak to není z přejezení.
Já třeba nechápu matky,které brojí proti houskovému knedlíku,ale jejich dítě má každý den na talíři těstoviny(protože třeba nepreferuje brambory nebo rýži),znám takové. Vždyť těstoviny a knedlík je v podstatě to samé ![]()
@tiffany píše:
Psycholog, u kterého jsem se zbavovala té nálože, co jsem dostala od svých rodičů mi řekl, že už jsem ok. Myslím, že dám raději na něj, než na zlé ženské na netu, které jsou celé vzteklé kvůli tomu, že nechci přijmout jejich nesmysly za pravdu. Myslím, že by měl radost z dobře odvedené práce.
měla jsem na mysli jiného odborníka,ale ok
Víš ty co? dej mu řečíst tuhle diskusi ![]()
@pe-terka píše:
měla jsem na mysli jiného odborníka,ale okVíš ty co? dej mu řečíst tuhle diskusi
Dobry napad. Dle me by nekam zajit mela a popsat tam problemy sve dcery a svuj pristup k jidlu.
@tiffany
Dceři nevadí, že zvrací? Pokud jí to vadí, zaměřila bych se na to, a zkusila jí vysvětlit, že si má dát na oběd jen 2 či 3 knedlíky, aby nezvracela, bez ohledu na to, zda jí babička nabízí víc jídla. Případně pokud dostane na talíř víc jídla, aby ještě než začne jíst, ty přebývající knedlíky vrátila.
Nemá dcera náhodou doma nařízeno dojídat vše, co má na talíři? Pokud je naučená dojídat, tak do sebe nejspíš nacpe vše, co jí babička naloží. Nauč ji, že není špatné nechat na talíři jídlo, když už nemůže. ![]()
@pe-terka píše:
měla jsem na mysli jiného odborníka,ale okVíš ty co? dej mu řečíst tuhle diskusi
Myslíš, že mě za sedm let nezvládl poznat? Nebo tu začneš zpochybňovat jeho kompetence, nebo co ještě si vymslíš proto, abys mě přesvědčila, že já jsem ta špatná a ty ta dobrá? Manipulace, to je jedna z věcí, co jsem se tam naučila zvládat. Chápu, že to kde jakého manipulátora vytočí, ale já jsem spokojená. ![]()
@blumen píše:
Dobry napad. Dle me by nekam zajit mela a popsat tam problemy sve dcery a svuj pristup k jidlu.
Můj přístup k jídlu je ok. To ty, co se mi tu snaží přesvědčit o tom, že svíčková je zdravé jídlo by měli vyhledat nějakého odborníka.
@tiffany píše:
Můj přístup k jídlu je ok. To ty, co se mi tu snaží přesvědčit o tom, že svíčková je zdravé jídlo by měli vyhledat nějakého odborníka.
Znovu, mohla bys nám konečně napsat, co je na té svíčkové tolik nezdravého???
Psala jsem, odpověď nikde:
Pokud tedy preferuješ živočišné tuky, tak co je na té tebou stále odmítané svíčkové nezdravé?
Svíčková - hovězí maso, kořenová zelenina, trochu koření, trochu smetany či mléka. Co k tomu dáš za přílohu, to je jiná, ale pro dítě není ani ten klasický houskový knedlík (doma dělaný) až tak špatný.
@alifie píše:
@tiffany
Dceři nevadí, že zvrací? Pokud jí to vadí, zaměřila bych se na to, a zkusila jí vysvětlit, že si má dát na oběd jen 2 či 3 knedlíky, aby nezvracela, bez ohledu na to, zda jí babička nabízí víc jídla. Případně pokud dostane na talíř víc jídla, aby ještě než začne jíst, ty přebývající knedlíky vrátila.
Nemá dcera náhodou doma nařízeno dojídat vše, co má na talíři? Pokud je naučená dojídat, tak do sebe nejspíš nacpe vše, co jí babička naloží. Nauč ji, že není špatné nechat na talíři jídlo, když už nemůže.
Doma nemusí dojídat a může si i přidat.
@tiffany píše:
Já svíčkovou nepovažuji za horší než jiná jídla - pokud se jí s mírou. Nicméně pro děti může být omáčka příliš tučná, mým dětem stačí 1 lžička (smetanové) omáčky na knedlík. ![]()
@histep píše:
Znovu, mohla bys nám konečně napsat, co je na té svíčkové tolik nezdravého???Psala jsem, odpověď nikde:
Svíčková - hovězí maso, kořenová zelenina, trochu koření, trochu smetany či mléka. Co k tomu dáš za přílohu, to je jiná, ale pro dítě není ani ten klasický houskový knedlík (doma dělaný) až tak špatný.
Pro mě je téma svíčkové vyčerapané. Založ si když tak nějaké svoje, když tě to baví.
@tiffany píše:
Pro mě je téma svíčkové vyčerapané. Založ si když tak nějaké svoje, když tě to baví.
Takže nejsi schopná odpovědět, co je na svíčkové tak strašně nezdravého … prostě ty sis ve své hlavě nastavila, že svíčková je zlo a tak to prostě bude ![]()
@tiffany píše:
Neni a neni. Ale zbytecna diskuze a ztrata meho casu. Takze opoustim diskuzi.
Je rozdil dite rocni a 9 lete. Ale proste zbytecna diskuze. Za me zvraci v tomto pripade z psychiky, staci si to po sobe cele precist.
@tiffany píše:
Myslíš, že mě za sedm let nezvládl poznat? Nebo tu začneš zpochybňovat jeho kompetence, nebo co ještě si vymslíš proto, abys mě přesvědčila, že já jsem ta špatná a ty ta dobrá? Manipulace, to je jedna z věcí, co jsem se tam naučila zvládat. Chápu, že to kde jakého manipulátora vytočí, ale já jsem spokojená.
to vidím
Práve tak, že jsi se sama stala manipulátorkou ![]()
Jinak pokud jsi ta dlouho v péči odborníků na lidskou duši, měla bys vědět, že stav psychické kondice rozhodně není konstantní
A já jsem dle tvých odpovědí přesvěčená, že na tom nejsi dobře ![]()
Tvůj psycholog je jistě na odoborné úrovni, tak proč se bráníš dát mu své přísěvky přečíst ![]()
@tiffany píše:
Doma nemusí dojídat a může si i přidat.
Nemůže být problém v množství jídla, které do sebe dcera nacpe u babičky mimo hlavní jídlo ve formě různých svačinek?
Je fakt divné, že by byla ještě ráno přecpaná z předchozího oběda. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat