Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@smoulinka71 píše:
@Bibušenka Hmmmm jak v mateřský školce…Já určitě nemám doma chlapa, abych ho učila dělat, co má a co nemá. Co jste si to vzali??? Já tohle prostě neznám, snad každý ví, co má dělat a kdyžtak řeknu jednou ne???Já sice taky sbírám ponožky a trenky u posltele, ale zase neumývám okna, nevysávám a nevytírám podlahu a o tom to je.
jako je to o tom, ze kdyz nemam chlapa co neumyva okna jsem divna manzelka?
@smoulinka71 no nerekla, jen mi to tak vyznelo.. a vety typu „co jste si to vzaly“ to je tak na urvani hlavy, kdyz nevis, co kazda s nas doma ma ![]()
@svycarka píše:
@smoulinka71 no nerekla, jen mi to tak vyznelo.. a vety typu „co jste si to vzaly“ to je tak na urvani hlavy, kdyz nevis, co kazda s nas doma ma
Ty jsi to vůbec nepochopila…chtěla jsem tím říct, že není potřeba převychovávat manžela, protože snad vím, koho si beru. A že může mít každý nějaký chyby, někdo nechává u postele ponožky a někdo trenky, někdo obojí. No a co???Každý jsme jiný, jestli se vám to nelíbí, tak jste si ho neměli brát.
@smoulinka71 nerikej mi, ze jsi ty alespon jednu nerest mladeneckeho Zivota tveho chlapa neodbourala..a pokud ano, tak se kaju a budu doufat, ze priste budu mit stastnejsi ruku
![]()
@smoulinka71 píše:
Ty jsi to vůbec nepochopila…chtěla jsem tím říct, že není potřeba převychovávat manžela, protože snad vím, koho si beru. A že může mít každý nějaký chyby, někdo nechává u postele ponožky a někdo trenky, někdo obojí. No a co???Každý jsme jiný, jestli se vám to nelíbí, tak jste si ho neměli brát.
No tak to je vtipný.
Takže já poznám skvělýho chlapa, který prostě hází ponožkama a protože vím, že to nemám ráda, raději si mám hledat jinýho, než abych se třeba pokusila na tom zapracovat a takovou krávovinu prostě z našeho života odstranit? Vztahy jsou snad o kompromisech ne. Ty ustoupíš v jednom, já ti vyjdu vstříc v druhém atp. Nevidím nic špatného na tom, ukázat chlapovi kde je koš na prádlo, když mu to mamča doma zapomněla říct. Já mám doma pana dokonalého a světe div se, taky musíme pracovat na tom, aby se nám spolu dobře žilo, je totiž línej jak veš (resp. byl) a já miluju naklizeno. A co? To jsem ho raději měla nechat asi jiné?
A k zakladatelce. To co máš doma bych taky jen tak nezkousla. Normální sobecké hovado. Ať si kdo chce říká co chce. To že vydělává neznamená, že kolem něj budu běhat po špičkách, v sexy hadřících, rozhazovat nožky jen aby pán mohl ustříknout a čekat, jestli si třeba vzpomene, že jsem pořád ta samá holka, ke které se dokázal chovat hezky a kterou měl rád.
@svycarka tak tak, můj taky zkoušel, co vydržím, ale nervy přetekly a pak narazil
![]()
já říkám pořád že s chlapama se musí taktizovat ![]()
@Arturus píše:
Já vás některé ženské fakt nechápu, proč máte neustále potřebu chlapa převychovávat. Ty vaše chlapy jste si přece vzaly i s těma jejich zlozvykama, tak co. To bych asi fakt nerozdýchal, kdyby mně neustále někdo přikazoval, co můžu a co nemůžu
No a to je prave ono, dost casto na tyhle zlozvyky dojde az pote, co jde holka na materskou - protoze pak prece ma cas to uklidit, ne?? No a s malym deckem v naruci zas ty holce trva pak o trochu dyl, nez ji to dojde, ze takhle to teda nechce… no a muz si zvykne a pak se zas divi, ze je mu to najednou upirano, ze mu to zena najednou vycita a ten sevis mu nechce doprat.
Mě by zajímalo, co odnaučili vaši partneři vás. A proč třeba nemůže ustoupit ženská od nutkání mít nonstop „naklizeno“ (mimochodem příšerné slovo), když se tedy dělají ty kompromisy ![]()
@nepř.G12 píše:
Mě by zajímalo, co odnaučili vaši partneři vás. A proč třeba nemůže ustoupit ženská od nutkání mít nonstop „naklizeno“ (mimochodem příšerné slovo), když se tedy dělají ty kompromisy
Odnaučil mě křičet a mít nonstop naklizeno. Naopak naučil mě víc si užívat našeho volna a relaxovat.
@beckie píše:
Odnaučil mě křičet a mít nonstop naklizeno. Naopak naučil mě víc si užívat našeho volna a relaxovat.
Tak to je super ![]()
@nepř.G12 píše:
Tak to je super
Tak něják mi přijde přirozené, že se dva lidi od sebe „učí“. Pravda, že jsem doma nikdy nemusela používat žádné „ženské hry“ alá házet mu ponožky pod nos, aby si je začal uklízet atp. Ale spoustu věcí jsme si museli oba vysvětlit, tak aby u nás byl klid a ne itálie hadr.
Promiň ale příjde mi, že si prostě hledáš důvod proč je on ten nejhorší a Ty ta chudinka. Každý argument otočíš proti sobě. Zamysli se nad sebou. Co se s přítelem prohodit? On bude doma a ty běž vydělávat. Po nějaké době dej vědět jak se cítíš Ty.
Tak můj chlap není žádnej lenoch, chodí do práce a doma neříkám že každý den, ale snaží se mi pomáhat a jsou věci které dělá výhradně on a je nas.anej když třeba musím jít já s košem. Naučila jsem si ho na určitej servis, kterej když není, tak se svět nezboří, ale dopřávám mu ho. Teď si na pár dní zkusil jaký to je být na MD a dělat všechno to co dělám já, když jsem byla ve špitále, zvládnul to na 1,ale už první den večer mi volal, jak je z toho na palici, že se nezastavil a přitom to není nikde vidět, nikdy ženský na Md neschazoval, jako že ho.no dělají, ale poprvé si vyzkoušel jaký to je a z dobrýho manžela se stal ještě lepší, protože to možná pochopil, že i baba v domácnosti potřebuje chvíli klid, pochopil i to že mám občas všeho plný zuby a jsem protivná(v posteli)sám mi řek že po tom maratonu po něm něco chtít, tak to prostě nedá. Zakladatelko možná by bylo dobrý nechat ho v tom trochu vykoupat, na chvíli zmizet, vyčistit si hlavu a ono mu to třeba dojde, že děláš pro něj maximum a že mu chybíš ![]()
@Marhsel Presne tak! Zeptal se tady nekdo manzela jestli si nepride jako vykoristovanej?