Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Rekni jim, ze jako dcera sve matky asi nebudes podobna sousedce..
Ale pokud je maminka hezká ženská, tak proč jí nebýt podobná?
Bych poděkovala za kompliment
Jinak ja s vahou hapruju sem a tam uz leta. A kdyz me prudil treba tata tak jsem na nej proste vyjela, ze jestli me ma vic rad kdyz jsem stihla tak, ze se spolu nemusime bavit vubec. Od ty doby dal pokoj ![]()
@omites píše:
@majki.r a proč na tebe dolehne prohlášení nějakého blbce, pokud se sama se sebou cítíš v pohodě? (filozofická otázka).Mému muži se líbím, rodinu jsem několikrát odpálkovala, takže už to neřeší. No a vzdálejší rodina je mi šumák, nehledě na to, že oni mají svých starostí dost. A tak se ani nedivímm když si trochu rýpnou - jelikož je to snažší než řešit svoje problémy.
Příspěvek upraven 25.12.14 v 23:18
tak třeba já mám prsa jedenáctky, jinak jsem vcelku štíhlá. A poznámkám okolí se nevyhnu, já jsem se sebou srovnaná a spokojená, mindrák z toho rozhodně nemám, přesto se mě občas dotkne hloupost lidí, co maj blbé kecy nebo si neuvědomují, že blbě civí..to se mě dotýká, přitom srovnanější se svou postavou než jsem teď myslím nikdy nebudu ![]()
Jestli se tvému muži tvoje nadváha líbí, tak můžeš příbuzným říct, že muž má rád ženskou „krev a mlíko“. Chápu, jak tě ty narážky mrzí, znám tyhle situace velmi dobře, na druhou stranu pokud je s tím člověk vnitřně opravdu naprosto srovnaný, tohle se ho dotknout nemůže.
@majki.r píše:
tak třeba já mám prsa jedenáctky, jinak jsem vcelku štíhlá. A poznámkám okolí se nevyhnu, já jsem se sebou srovnaná a spokojená, mindrák z toho rozhodně nemám, přesto se mě občas dotkne hloupost lidí, co maj blbé kecy nebo si neuvědomují, že blbě civí..to se mě dotýká, přitom srovnanější se svou postavou než jsem teď myslím nikdy nebudu
to zní až děsivě
já bych se toho bála ![]()
Jasne
všechny mamky s nadváhou či na hraně obezity se zde skupinove ujistete, že je vše ok, hlavne když se kila umi „nosit“. A všichni ostatní jsou protivni rejpalove.
Nadvaha/obezita je civilizační choroba a řeči „máme to v rodine“ jsou jen výmluvy.
Zakladatelko, asi by ses nad sebou mela zamyslet, když už i rodina ti takhle naprimo komentuje tvou vahu..
90 kil na 175 cm není v pohodě. Znamená to nezdravý životní styl - buď málo pohybu, nebo velké porce jídla, nebo nevhodně složený jídelníček nebo všechno dohromady. Taky to může být třeba problém štítné žlázy. Každopádně v pořádku toto není a to, že ty sama s tím nemáš vůbec problém je asi to nejhorší. Je to jako kdyby ti na sobě v tomto směru nezáleželo. Je fajn že jsi šťastná ale není to spíš tím že tvá pozornost je na lidech okolo? Že myslíš na své dítě a svého muže a sebe prostě a jednoduše neřešíš a zanedbáváš? Znáš to, velký zadek - velká láska. Myslím si, že lidi kolem tebe vidí, že tobě je to jedno a snaží se tě těma řečma nakopnout, motivovat k tomu, abys s tím začala něco dělat - myslí to s tebou dobře. Pochybuju, že ti to říkají aby ti zkazili náladu.
Tak já bych si s dotyčnými promluvila - ten důvod, proč řeší tvou nadváhu my tady neuhodneme. Možná má fakt strach o tvé zdraví, možná se mu prostě tlusté ženské nelíbí (jeho problém) a možná jen rejpe a něco si kompenzuje (opět jeho problém) A řekni mu přesně to, cos tady napsala. Tady to zní sebevědomě
, tak teď by to chtělo ještě převést do reálu.
@Black_Orchids píše:
Jasnevšechny mamky s nadváhou či na hraně obezity se zde skupinove ujistete, že je vše ok, hlavne když se kila umi „nosit“. A všichni ostatní jsou protivni rejpalove.
Nadvaha/obezita je civilizační choroba a řeči „máme to v rodine“ jsou jen výmluvy.Zakladatelko, asi by ses nad sebou mela zamyslet, když už i rodina ti takhle naprimo komentuje tvou vahu..
no pěkně… Tě tady teďka ukamenují ![]()
a musím říct, že s Tvým názorem naprosto souhlasím
![]()
To mě baví - hoďte sem několik diet… ![]()
Jaký byl vlastně původní dotaz? ![]()
@Gina108 píše:
Tak já bych si s dotyčnými promluvila - ten důvod, proč řeší tvou nadváhu my tady neuhodneme. Možná má fakt strach o tvé zdraví, možná se mu prostě tlusté ženské nelíbí (jeho problém) a možná jen rejpe a něco si kompenzuje (opět jeho problém) A řekni mu přesně to, cos tady napsala. Tady to zní sebevědomě, tak teď by to chtělo ještě převést do reálu.
No a nebo prostě zhubni - to je taky řešení. ![]()
Nevim jak to vysvetlit lepe.
Srovnana se svym vzhledem jsem…Stvou me ale ty narazky rodiny, od cizich je mi to fuk. Navic na svatky misto ahoj, slyset kolik si zhubla?
Fakt divne no.Asi se me to porad dotyka, jelikoz kvuli me tendenci k tloustnuti jsem mela dlouho depky. Clovek by ocekaval podporu aspon od rodiny. Nepotrebuju se nikomu ospravedlnovat.Jsem jaka jsem a jina uz nebudu a ani nechci byt.Rada si pojim. ![]()
@Lynette píše:
90 kil na 175 cm není v pohodě. Znamená to nezdravý životní styl - buď málo pohybu, nebo velké porce jídla, nebo nevhodně složený jídelníček nebo všechno dohromady. Taky to může být třeba problém štítné žlázy. Každopádně v pořádku toto není a to, že ty sama s tím nemáš vůbec problém je asi to nejhorší. Je to jako kdyby ti na sobě v tomto směru nezáleželo. Je fajn že jsi šťastná ale není to spíš tím že tvá pozornost je na lidech okolo? Že myslíš na své dítě a svého muže a sebe prostě a jednoduše neřešíš a zanedbáváš? Znáš to, velký zadek - velká láska. Myslím si, že lidi kolem tebe vidí, že tobě je to jedno a snaží se tě těma řečma nakopnout, motivovat k tomu, abys s tím začala něco dělat - myslí to s tebou dobře. Pochybuju, že ti to říkají aby ti zkazili náladu.
tak tak ![]()
@Black_Orchids píše:
Jasnevšechny mamky s nadváhou či na hraně obezity se zde skupinove ujistete, že je vše ok, hlavne když se kila umi „nosit“. A všichni ostatní jsou protivni rejpalove.
Nadvaha/obezita je civilizační choroba a řeči „máme to v rodine“ jsou jen výmluvy.Zakladatelko, asi by ses nad sebou mela zamyslet, když už i rodina ti takhle naprimo komentuje tvou vahu..