Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Blackova.K píše:
to zní až děsivějá bych se toho bála
Neboj
mám číslo 80 J-K, ale opticky vypadají menší než kdybych měla větší hrudník a menší prsa. Jediné, co mi na nich vadí, je ta nepohodlnost a váha. Ale to ostatní je zatím fajn, jsou zatím pevná a pomohla mi k miminku, přítelovi se totiž líbí ![]()
@omites píše:
Ale pokud je maminka hezká ženská, tak proč jí nebýt podobná?Bych poděkovala za kompliment
Taky, ze jsem podekovala. ![]()
@Lynette píše:
No a nebo prostě zhubni - to je taky řešení.
V úvodu píše, že hubnout nechce, tak to asi nebude úplně ideální rada ![]()
@majki.r píše:
Nebojmám číslo 80 J-K, ale opticky vypadají menší než kdybych měla větší hrudník a menší prsa. Jediné, co mi na nich vadí, je ta nepohodlnost a váha. Ale to ostatní je zatím fajn, jsou zatím pevná a pomohla mi k miminku, přítelovi se totiž líbí
vůbec si to nedovedu představit, ale je pravda že záleží i na obvodu hrudníku. Na mojich 65 by to asi vypadalo brutálně
![]()
@Gina108 píše:
V úvodu píše, že hubnout nechce, tak to asi nebude úplně ideální rada
No jo no. To je pak těžký. Ono jídlo taky může člověka klidně zabít. Všeho moc škodí. Si vezmi kdyby se nejednalo o jídlo ale o pervitin. Nechci přestat fetovat ale rodina mě nepodporuje, nechápe a má blbé řeči. Prostě jim se nelíbí že na sebe kašleš a jsi tlustá s tím asi nic neuděláš. Buď se s tím smiř nebo zhubni. Je pravda, že každý má právo žít si svůj život, ale je také potřeba si uvědomit co si člověk chce obhajovat. Je něco jiného obhajovat si zdravý životní styl, uklizený byt, obhajovat si studium nebo práci a obhajovat si bordel v bytě, drogy, lenost, nezaměstnanost, apod. Obhajovat si kila navíc tím, že mi nevadí že jsem tlustá, že mi nevadí že mám špatnou kondici a moje kalhoty jsou jako stan a že se ráda cpu je prostě z principu na hlavu.
@Blackova.K píše:
vůbec si to nedovedu představit, ale je pravda že záleží i na obvodu hrudníku. Na mojich 65 by to asi vypadalo brutálně![]()
To jsi křehoučká
Já se chystám pod kudlu, ale až po dětech ![]()
@Lynette nějak nechápu proč bych měla hubnout nebo přestat fetovat kvůli rodině. Neměla bych to dělat kvůli sobě?
@majki.r píše:
To jsi křehoučkáJá se chystám pod kudlu, ale až po dětech
třeba ti zůstanou pevný a nebudeš mít problémy se zády. Moje kamarádka šla taky na zmenšení, ale ona měla velký bolesti, a měla je až k pupíku
Od té doby ![]()
Chci jen aby me meli radi takovou, jaka jsem.Me taky plno veci na druhych vadi a neresim to. Zhubnu az ja budu chtit.
@Blackova.K píše:
třeba ti zůstanou pevný a nebudeš mít problémy se zády. Moje kamarádka šla taky na zmenšení, ale ona měla velký bolesti, a měla je až k pupíkuOd té doby
Si moc iluze nedělám, viděla jsem u maminky, co měla stejnou velikost, jaký mělo kojení efekt. Ale mamča už se pyšní krásnýma zoperovanýma trojkama, vykračuje si klidně bez podprdy a nikdo to nepozná…já mám v plánu po Kateřince ještě dvě děti a pak hurá taky na zmenšení ![]()
@Anonymní píše:
Nevim jak to vysvetlit lepe.Srovnana se svym vzhledem jsem…Stvou me ale ty narazky rodiny, od cizich je mi to fuk. Navic na svatky misto ahoj, slyset kolik si zhubla?
Fakt divne no.Asi se me to porad dotyka, jelikoz kvuli me tendenci k tloustnuti jsem mela dlouho depky. Clovek by ocekaval podporu aspon od rodiny. Nepotrebuju se nikomu ospravedlnovat.Jsem jaka jsem a jina uz nebudu a ani nechci byt.Rada si pojim.
Ráda si pojíš, někdo rád pokuřuje, protože to lidem dělá dobře, i když vědí, že si škodí. Rodina pak má kecy, protože jim na tom člověku záleží, ale jsou to kecy nepříjemné, protože mají pravdu. A to se blbě poslouchá.
@Anonymní píše:
Chci jen aby me meli radi takovou, jaka jsem.Me taky plno veci na druhych vadi a neresim to. Zhubnu az ja budu chtit.
Okolí moc nezměníme…jediné, co jde, je posílit sama sebe
![]()
Velkou nadváhu mám taky. Vadí mi to, ale nejsem schopná s tím něco udělat.
To je však jedna věc a osobní.
Druhá věc je ta, jak se chová rodina. Kdyby ti něco slušně řekli, jednou, je to něco jiného než rýpání. Přece tě nebudou mít rádi jen kvůli postavě? Takoví lidé pro mě ztrácejí jakoukoli pozitivní hodnotu.
Nikdy by mě nenapadlo soudit někoho podle váhy. Ať vážil 50 nebo 80, či ještě víc. Štíhý je určitě atraktivnější, zejména pro opačné pohlaví, ale rodina by snad měla koukat na daleko důležitější hodnoty.
Edit: Znám to z vlastní zkušenosti, můj otec je taký takový rejpal, mimochodem je velice „kvalitní“ člověk a tímhle chování se jeho „kvality“ ještě utvrzují..
@hanka.br. píše:
Ráda si pojíš, někdo rád pokuřuje, protože to lidem dělá dobře, i když vědí, že si škodí. Rodina pak má kecy, protože jim na tom člověku záleží, ale jsou to kecy nepříjemné, protože mají pravdu. A to se blbě poslouchá.
Ale já si stejně nemyslím, že by se tolik všichni strachovali o zdravotní stav zakladatelky. Zcela upřímně - prostě si jen rýpnou, protože je po dítěti tlustá. ![]()
@hanka.br. píše:
Já bych tohle naprosto pochopila u závažnější obezity, ale proč by okolí mělo řešit pár kilo navíc? To je snad věc toho, kdo je nosí…mám kamarádku, je trochu při těle, ale je to usměvavá hodná a pozitivní holka…teď čerstvě i maminka. A přestala se stýkat s rodinou, protože neuměli mluvit o ničem jiném, než že je tlustá jak prase, doslova. Rodiče jsou totiž sportovci a dceruška jim kazí rodinný obrázek. A přitom není nijak extra tlustá, spíš oplácanější.