Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Amnezieee ono to obden je takovy ideal na to aby se neprosvihla ovulace a pekne dozraly spermie, hodne holek pak v plodnych dnech prejde na kazdodenni, ja vetsinou taky, pac se bojim abych treba nemela nejake blbe prostredi a spermie vydrzeli. ale stejne mame nejspis problem jinde, tak resim casovani sexu kazdy mesic zbytecne ![]()
@Amnezieee takže pak by jsme se snažit mohli jak bychom chtěli a k prdu
proto obden nej
@Hanka_S_V @Amnezieee já je dostala a prodloužení luteální fáze, jelikož jsem měla minulý měsíc ovulaci až 25DC a cyklus mívám co 30 dní, takže aby se mělo v případě, že se zadaři, mimco šanci vůbec udržet. Proto jsem dostala i ten Clostik, aby ovulce dorazila dříve, dnes jsem 18DC. Tak řešíme jak často sex provozovat abychom si spíš neublíží tím že spermie nedozraji, ale bojím se toho prosvihli. Tento měsíc je ještě ten „problém“ že poslední šanci na sex máme zítra ráno, jelikož ve středu jde přítel na spermiogram, takže budeme abstinovat. Jsme ve fázi, že sex máme skoro každý den, protože nás baví… Není to jen v období ovulace. Horko těžko vynecháme den alespoň před ovulaci na dozrání
ale četla jsem, že u mužů, kteří jsou na častý sex „zvyklí“ se sperma dotváří rychleji, tak snad to bude i náš případ. Jak říkám, ve středu budeme chytřejší…
@Nadrinka aha, tak to bude asi nejaky progesteron. Tak pak kdyz meris BT pocitej, ze ti ji nejspis „umele“ zvedne na poovulacni hodnoty, jakmile ho zacnes brat, uz nebude tolik vypovidajici.
@Nadrinka a s každodením sexem by jsme si hlavu nedělala, našla jsem i studie, kde se doporučoval spíš ten. Pokud jsou jinak spermie ok, není to vůbec problém, to jedině kdyby jste na to vlítávali několikrát za den, to už by bylo horší
Držím palce na spermiogram ![]()
@Hanka_S_V já to taky plánuju vice v období ovulace, ale štve mě že je to chvílema nucené
, občas se doma potkáme jen v posteli, kdy já jdu spát on vstává a naopak
akorát že od Vánoc co se mi vrátil domů tak jsem byla oba cykly na atb, tak to plánovaní trošku nevyšlo
teď uvidíme jestli to vyšlo ![]()
@Hanka_S_V píše:
@Nadrinka a s každodením sexem by jsme si hlavu nedělala, našla jsem i studie, kde se doporučoval spíš ten. Pokud jsou jinak spermie ok, není to vůbec problém, to jedině kdyby jste na to vlítávali několikrát za den, to už by bylo horšíDržím palce na spermiogram
Tohle je občas strašně na palici
![]()
Ahoj holky, tak u nás z toho tento měsíc nic nebude. V út mi doktorka změřila folikul a řekla, že ovu bude o víkendu. Tak nějak jsem se nechala uchlácholit a ve středu ještě manželovi říkám, že máme čas… a bum prásk ve čt byla ovulace a mnžerl nebyl doma
. nějak si sama sobě nadávám, chjo.
@Ališa a je jistý že byla? Já už tim doktorovo odhadům moc nevěřím, moje doktorka si bvůbec nevšimla že se chystá ovulace a ta přitom byla druhý den, takže musel být folikul velký.
Holky tak ted jsem byla po probuzeni poprve na wc a lehce spinim…byl tam i naznak cire krve. Ms jsem mela 10.-15.2., takze je ted necekam. Spali jsme spolu minulou sobotu…myslite, ze by to mohlo byt uhnizdovani? ![]()
@Hanka_S_V já ji právě na sobě poznám, vždy mám bolesti a když jsem si dřív měřila BT, tak bolesti odpovídaly i teplotě.