Snažilky 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5771
6.12.18 17:36

@venisa To si prave taky rikam. Uz s tim bojuju nekolik tydnu, ale kdyz na kontrole vzdy reknou, ze pribira spravne, tak me to upokoji. Ale zase je to proste divny. On totiz i vypada, ze by spal. U prsa mi usne vzdycky a kdyz ho dam do kosiku, tak je zle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25701
6.12.18 18:18

@Syberia a co dudlík??? zkusila jsi mu dát dudlík???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5771
6.12.18 21:57

@venisa Jj, ten mu davam, ale to vzdycky nasadi ksicht, jakoze co za hnus mu davam. Jindy si ale rad pocumla ;-) Dneska teda kojeni z obou prsou a uz nic, opet krouceni a vztek, tak jsme mu dali odstrikany ze vcera a spokojenost. Uvidime, jestli i noc bude dobra… Dneska kadil jak pan :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25701
6.12.18 23:33

@Syberia no hele asi malo mlíčka jestli jste dokrmovali… :think: zkusila bych jak to čas dovolí po kojení vždy trochu odstříkat aby se tvořilo víc mlíčko a uvidíte no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5771
7.12.18 07:16

@venisa Copa cas, ale malej to vetsinou nedovoli… On zasadne pres den spi jen na 10 minut a to se ho snazim udundat, aby usnul tvrde, zvednu se a oci ma takovyhle 8o Mamka nevi, jak by mela dlouho mliko, protoze ji nas zkazili v porodnici nebo me pak doma, ze nepribiram. Jenze ja nepribirala pak ani po sunaru a mamce se mezitim mliko ztratilo :nevim: Driv to nebylo nic spatnyho, ze davas UM, spis naopak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
7.12.18 13:29

37+3tt

@Syberia Tak mně stačí,když budu na Vánoce doma s malou a tatínkem a víc nepotřebuju :srdce: @Adelkadd Jo,taky jsem u toho chtěla být,ale kvůli té mojí placentě hrozí třeba velké krevní ztráty a já opravdu nemám na to slyšet,co se děje nebo vnímat nějaké dramata,jak budou shánět transfuze, mně přispávat atd. Jasně,může to jít všechno hladce,ale taky se může něco po…t a u toho vzhůru fakt být nemusím :zed: Jakože já nejsem taková,že bych to až tak hrotila stylem: „Taťka s náma nemůže být u porodu,tak jedeme někam jinam“. Chci rodit v našem městě a v nemocnici,kterou máme všichni cca 10min od baráku,když moc a ne se „trckat“ třeba 50km daleko,kde nikoho neznám…Chci hlavně porodit a nejdůležitější pro mě je,aby byla malá a já v pořádku. 9měsíců ji nosím, a pak ji budu mít 24hodin u sebe,tak si tu „chvilku“ snad vynahradíme…Taky jsem nesla „těžce“,že ji hned neuvidím a neuslyším,ale ten pocit necítit nohy, cítit,jak se mi někdo hrabe v břichu nebo vnímat naplno ten šrumec na sále,to opravdu nepotřebuju,takže to raději „zaspím“ a vzbudím se,až bude po všem… :nevim: Navíc dřív chlapi u porodu taky nebývali a ženy porodily,takže v tom nevídím žádný problém… ;) @venisa Jj,uteklo to - teď už to vidím - 3měsíce zpátky bych říkala „rodím AŽ za 3 měsíce“ a teď říkám „rodím UŽ za 10dní“ :lol: :mrgreen:
@Syberia Já jsem jako mimino taky jela z porodnice na UMu a žiju ;) Když to nejde,tak se holt nedá nic dělat - nepřestaneš kojit proto,že se ti kojit nechce,ale proto,že holt nemáš mléko. Ještě můžeš zkusit třeba nějaké probiotika nebo nezkoušela jsi promluvit s nějakou laktační poradkyní, než bys to úplně vzdala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5771
7.12.18 13:48

@Kajule21 Nemluvila jsem s nikym. Piju caj pro kojici matky, meltu, snazim se jist a pit normalne, i kdyz je to narocny s malym :nevim: Ale vecer uz tam fakt nic nemam… Rano jsou na prasknuti po 5-6 hodinach, ale treba co dve hodiny, co malej chce pit pres den, tak se mi nestiha tvorit :roll:
S tim cisarem mas pravdu. Jak to popisujes, tak je to faaakt desivy 8o Driv nebylo vubec tolik moznosti a malou by ti dovezli az kdo vi kdy, ale ted ti ji dovezou hned jak te proberou a ze dneska nedavaji silny narkozy a proberes se rychle ;) Ja teda u porodu nespala, ale mam to pak taky spis v mlze… Ono vycerpani je taky dost znat. Nemuzu rict, ze bych byla svezi a mohla skakat salta, ze mam malyho u sebe :lol: Bylo krasny, kdyz ho na me polozili, to zase jo, ale byla to chvilka a pak me snad pul hodiny latali a to byla bolest jako svine. Snad horsi nez celej porod…
Z toho duvodu ani uplne nelamu pres koleno to kojeni. Snazim se, co to jde. Ale driv taky nebyly zadny LP, aby ti rekly co a jak a vsichni jsme na svete a celkem v pohode :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
7.12.18 13:55

37+3tt

@Syberia To samozřejmě ano - možná nebyly LP,ale byly třea porodní báby,které mohly poradit. Já jako miminko na UMu neměla v životě ýádné velké komplikace,ale mám třeba alergii na pyly a traviny a klidně to může být i tím…A navíc,ty ceny toho UMu taky nejsou zrovna nízké…Jakože abych mohla kojit,zkusila bych všechno,i kdyby to měla být LP nebo homeo (i když na něho nevěřím),ale měla bych pocit,že jsem zkusila všechno a když to nepůjde,tak holt půjdeme do UMu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5771
7.12.18 14:35

@Kajule21 Tak ja homeo uz beru ty bylinny caje, co do sebe liju :lol: Vsak ja to kojeni probrala v nemocnici s mistni poradkyni a pak i se znamyma a taky s pediatrickou. Smirila jsem se s tim, ze mam citlivejsi prsa nez vetsina zenskych nebo vetsi prisavku :lol: a ze to proste silene boli. I pres to kojim dal. Alergie na pyly trav a obili a svaby se mi projevila az v dospelosti. Tezko rict, jestli to je vinou UM nebo ne :nevim: Ale zensky, co kojily svoje deti dlouho, tak rikaly, ze jejich deti maji taky alergie nebo astma :nevim: Ono taky je otazka, jestli je to mliko vyzivny, kdyz jim narazove a tudiz nemam treba potrebny dostatek vitaminu a nevim ceho v tom mlice… :think: Je to cely jeden velkej otaznik 8o At tak ci tak, kojim dal a budu, dokud budu moct nebo do pul roku nebo do prvniho zubu :mrgreen: Kdyby zub prisel nejak moc brzy, tak budu odstrikavat a davat svoje v lahvicce :nevim: Ale jak se rika, kde nic neni ani smrt nebere, ze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
7.12.18 15:57

@Kajule21

Co vyhovuje vám, nemusí vyhovovat dalšímu a naopak. Důležité je, ze to je to nej pro vas& vaše miminko. Nejdůležitější je zdravé a najezene dítě. Já kojim devátým měsícem, a nikdo me nepripravil na to, jak to bude náročná cesta - něco tak přirozeného. Dávala jsem si limit do šestého měsíce - pak se to cele nějak otočilo a zjednodušilo, malá pije s prikrmy méně, prsa si zvykly…takže nechám na malé, at se odstaví. Teď už mužů rict, ze si to užíváme obě. @Syberia uklidnim te, nemáš “extra save dítě”, ale boli to každou ženu. Neznám ani jednu, pro kterou by to byla prochazka růžovou zahradou…prosly jsme si tím všechny ???? ( skoro..). proč si myslíš, ze mu tvoje mléko nestačí? Čura? Přibírá? Jako děti v tomto období placou všechny… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5771
7.12.18 18:28

@Adelkadd Jooo? Ze v kazdym videu, co jsem o kojeni videla zaznelo heslo kojeni neboli :lol: Cura a pribira, ale rve hlady a kdyz uz neni co vytahnout a ze fakt nic netece, tak se dost vzteka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
8.12.18 12:12

37+4tt

@Syberia Přesně tak, když to nejde,takt to prostě nejde - zkusila jsi,co šlo a teď už je to na osudu.. :nevim: Uvidíme,jaká bude laktace u nás,když budu po sekci, a kdy se rozkojím (jestli vůbec)… :nevim: Má koupený nějaký čaj pro kojící matky,tak uvidíme a moje známá PA má zrovna v den mého porodu noční,tak říkala,že se zamnou potom staví a když budu cokoliv potřebovat (bolesti,pomoc s kojením apod.,mám jí napsat nebo zavolat a dojde). Takže s ní potom po porodu ještě proberu tu laktaci,abych krásně kojila a malinké nic nechybělo :) @Adelkadd Přesně tak, 100lidí 100chutí :) Hlavně,ať už to máme za sebou a malinká i já jsme zdravé a spolu. Už jen 9 dní a nastane nekonečný 24hodinový kolotoč :) Vůbec nevím,na co se připravit,ale už se na to těším :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5771
8.12.18 12:59

@Kajule21 My meli od vcera krizi… Uz ve 4 odpoledne jsem mela prsa prazdny :roll: Takze k veceri byl sunar, pak usnul a vzbudil se nekdy kolem 9, tak jsem zkousela prsa. No vztekal se u toho dost, ale nakonec usnul. Jenze ve 2 se vzbudil opet a opet se u prsou vztekal :( Nechtel uz ani spat, ze i manzel vstal a zkousel ho uspat. Ja uz byla hotova. Ve 4 se to povedlo po dalsim kojeni. Mezitim se nekolikrat zasvikl :lol: Takze nekolikrat prebaleni :lol: A vstavacka kolem 6, kdy jeste nachvilku zabral do 7, ale to uz se nenechal ukecat a byla vstavacka. Asi do 11 pak vubec nespal a ted budicek na obed. Jako je to narocny, to ne, ze ne, ale kdyz spinka, tak je bozi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
9.12.18 21:06

37+5tt

@Syberia No,musí to být záhul - kéž by to bylo u nás v pohodě a byla malá tak hodňoučká,jako v bříšku :) Já to mám teď taky veselé - v noci jsem byla 3× na záhoděz toho jendou dokonce hned 2× po sobě.Mám pocit,že se nemůžu „dočurat“,jak malá tlačí na močák a mám pocit,že se mi chce co 5minut :nevim: Poprvé za celé těhotenství jsem si říkala,že se těším,až bude malá venku :lol: A manžel mi říkal,že se snad tak těším,že pak budu chodit od radosti na záchod 1× denně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5771
10.12.18 04:24

@Kajule21 :lol: Tak ja kolikrat nejdu i nekolik hodin na wc nez dostanu sanci :lol: Takze i to je mozny ;) Jsou dny lepsi a horsi :nevim: Jedna holcina v diskuzi psala, ze si bricho prizvedava, aby se mohla docurat, tak to zkus taky ;) Ja treba takovy brisko nemela a nejak mi to neslo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí