Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@venisa To si prave taky rikam. Uz s tim bojuju nekolik tydnu, ale kdyz na kontrole vzdy reknou, ze pribira spravne, tak me to upokoji. Ale zase je to proste divny. On totiz i vypada, ze by spal. U prsa mi usne vzdycky a kdyz ho dam do kosiku, tak je zle ![]()
@venisa Jj, ten mu davam, ale to vzdycky nasadi ksicht, jakoze co za hnus mu davam. Jindy si ale rad pocumla
Dneska teda kojeni z obou prsou a uz nic, opet krouceni a vztek, tak jsme mu dali odstrikany ze vcera a spokojenost. Uvidime, jestli i noc bude dobra… Dneska kadil jak pan ![]()
@Syberia no hele asi malo mlíčka jestli jste dokrmovali…
zkusila bych jak to čas dovolí po kojení vždy trochu odstříkat aby se tvořilo víc mlíčko a uvidíte no
@venisa Copa cas, ale malej to vetsinou nedovoli… On zasadne pres den spi jen na 10 minut a to se ho snazim udundat, aby usnul tvrde, zvednu se a oci ma takovyhle
Mamka nevi, jak by mela dlouho mliko, protoze ji nas zkazili v porodnici nebo me pak doma, ze nepribiram. Jenze ja nepribirala pak ani po sunaru a mamce se mezitim mliko ztratilo
Driv to nebylo nic spatnyho, ze davas UM, spis naopak ![]()
@Syberia Tak mně stačí,když budu na Vánoce doma s malou a tatínkem a víc nepotřebuju
@Adelkadd Jo,taky jsem u toho chtěla být,ale kvůli té mojí placentě hrozí třeba velké krevní ztráty a já opravdu nemám na to slyšet,co se děje nebo vnímat nějaké dramata,jak budou shánět transfuze, mně přispávat atd. Jasně,může to jít všechno hladce,ale taky se může něco po…t a u toho vzhůru fakt být nemusím
Jakože já nejsem taková,že bych to až tak hrotila stylem: „Taťka s náma nemůže být u porodu,tak jedeme někam jinam“. Chci rodit v našem městě a v nemocnici,kterou máme všichni cca 10min od baráku,když moc a ne se „trckat“ třeba 50km daleko,kde nikoho neznám…Chci hlavně porodit a nejdůležitější pro mě je,aby byla malá a já v pořádku. 9měsíců ji nosím, a pak ji budu mít 24hodin u sebe,tak si tu „chvilku“ snad vynahradíme…Taky jsem nesla „těžce“,že ji hned neuvidím a neuslyším,ale ten pocit necítit nohy, cítit,jak se mi někdo hrabe v břichu nebo vnímat naplno ten šrumec na sále,to opravdu nepotřebuju,takže to raději „zaspím“ a vzbudím se,až bude po všem…
Navíc dřív chlapi u porodu taky nebývali a ženy porodily,takže v tom nevídím žádný problém…
@venisa Jj,uteklo to - teď už to vidím - 3měsíce zpátky bych říkala „rodím AŽ za 3 měsíce“ a teď říkám „rodím UŽ za 10dní“
![]()
@Syberia Já jsem jako mimino taky jela z porodnice na UMu a žiju
Když to nejde,tak se holt nedá nic dělat - nepřestaneš kojit proto,že se ti kojit nechce,ale proto,že holt nemáš mléko. Ještě můžeš zkusit třeba nějaké probiotika nebo nezkoušela jsi promluvit s nějakou laktační poradkyní, než bys to úplně vzdala?
@Kajule21 Nemluvila jsem s nikym. Piju caj pro kojici matky, meltu, snazim se jist a pit normalne, i kdyz je to narocny s malym
Ale vecer uz tam fakt nic nemam… Rano jsou na prasknuti po 5-6 hodinach, ale treba co dve hodiny, co malej chce pit pres den, tak se mi nestiha tvorit ![]()
S tim cisarem mas pravdu. Jak to popisujes, tak je to faaakt desivy
Driv nebylo vubec tolik moznosti a malou by ti dovezli az kdo vi kdy, ale ted ti ji dovezou hned jak te proberou a ze dneska nedavaji silny narkozy a proberes se rychle
Ja teda u porodu nespala, ale mam to pak taky spis v mlze… Ono vycerpani je taky dost znat. Nemuzu rict, ze bych byla svezi a mohla skakat salta, ze mam malyho u sebe
Bylo krasny, kdyz ho na me polozili, to zase jo, ale byla to chvilka a pak me snad pul hodiny latali a to byla bolest jako svine. Snad horsi nez celej porod…
Z toho duvodu ani uplne nelamu pres koleno to kojeni. Snazim se, co to jde. Ale driv taky nebyly zadny LP, aby ti rekly co a jak a vsichni jsme na svete a celkem v pohode ![]()
@Syberia To samozřejmě ano - možná nebyly LP,ale byly třea porodní báby,které mohly poradit. Já jako miminko na UMu neměla v životě ýádné velké komplikace,ale mám třeba alergii na pyly a traviny a klidně to může být i tím…A navíc,ty ceny toho UMu taky nejsou zrovna nízké…Jakože abych mohla kojit,zkusila bych všechno,i kdyby to měla být LP nebo homeo (i když na něho nevěřím),ale měla bych pocit,že jsem zkusila všechno a když to nepůjde,tak holt půjdeme do UMu. ![]()
@Kajule21 Tak ja homeo uz beru ty bylinny caje, co do sebe liju
Vsak ja to kojeni probrala v nemocnici s mistni poradkyni a pak i se znamyma a taky s pediatrickou. Smirila jsem se s tim, ze mam citlivejsi prsa nez vetsina zenskych nebo vetsi prisavku
a ze to proste silene boli. I pres to kojim dal. Alergie na pyly trav a obili a svaby se mi projevila az v dospelosti. Tezko rict, jestli to je vinou UM nebo ne
Ale zensky, co kojily svoje deti dlouho, tak rikaly, ze jejich deti maji taky alergie nebo astma
Ono taky je otazka, jestli je to mliko vyzivny, kdyz jim narazove a tudiz nemam treba potrebny dostatek vitaminu a nevim ceho v tom mlice…
Je to cely jeden velkej otaznik
At tak ci tak, kojim dal a budu, dokud budu moct nebo do pul roku nebo do prvniho zubu
Kdyby zub prisel nejak moc brzy, tak budu odstrikavat a davat svoje v lahvicce
Ale jak se rika, kde nic neni ani smrt nebere, ze ![]()
Co vyhovuje vám, nemusí vyhovovat dalšímu a naopak. Důležité je, ze to je to nej pro vas& vaše miminko. Nejdůležitější je zdravé a najezene dítě. Já kojim devátým měsícem, a nikdo me nepripravil na to, jak to bude náročná cesta - něco tak přirozeného. Dávala jsem si limit do šestého měsíce - pak se to cele nějak otočilo a zjednodušilo, malá pije s prikrmy méně, prsa si zvykly…takže nechám na malé, at se odstaví. Teď už mužů rict, ze si to užíváme obě. @Syberia uklidnim te, nemáš “extra save dítě”, ale boli to každou ženu. Neznám ani jednu, pro kterou by to byla prochazka růžovou zahradou…prosly jsme si tím všechny ???? ( skoro..). proč si myslíš, ze mu tvoje mléko nestačí? Čura? Přibírá? Jako děti v tomto období placou všechny… ![]()
@Adelkadd Jooo? Ze v kazdym videu, co jsem o kojeni videla zaznelo heslo kojeni neboli
Cura a pribira, ale rve hlady a kdyz uz neni co vytahnout a ze fakt nic netece, tak se dost vzteka ![]()
@Syberia Přesně tak, když to nejde,takt to prostě nejde - zkusila jsi,co šlo a teď už je to na osudu..
Uvidíme,jaká bude laktace u nás,když budu po sekci, a kdy se rozkojím (jestli vůbec)…
Má koupený nějaký čaj pro kojící matky,tak uvidíme a moje známá PA má zrovna v den mého porodu noční,tak říkala,že se zamnou potom staví a když budu cokoliv potřebovat (bolesti,pomoc s kojením apod.,mám jí napsat nebo zavolat a dojde). Takže s ní potom po porodu ještě proberu tu laktaci,abych krásně kojila a malinké nic nechybělo
@Adelkadd Přesně tak, 100lidí 100chutí
Hlavně,ať už to máme za sebou a malinká i já jsme zdravé a spolu. Už jen 9 dní a nastane nekonečný 24hodinový kolotoč
Vůbec nevím,na co se připravit,ale už se na to těším
![]()
@Kajule21 My meli od vcera krizi… Uz ve 4 odpoledne jsem mela prsa prazdny
Takze k veceri byl sunar, pak usnul a vzbudil se nekdy kolem 9, tak jsem zkousela prsa. No vztekal se u toho dost, ale nakonec usnul. Jenze ve 2 se vzbudil opet a opet se u prsou vztekal
Nechtel uz ani spat, ze i manzel vstal a zkousel ho uspat. Ja uz byla hotova. Ve 4 se to povedlo po dalsim kojeni. Mezitim se nekolikrat zasvikl
Takze nekolikrat prebaleni
A vstavacka kolem 6, kdy jeste nachvilku zabral do 7, ale to uz se nenechal ukecat a byla vstavacka. Asi do 11 pak vubec nespal a ted budicek na obed. Jako je to narocny, to ne, ze ne, ale kdyz spinka, tak je bozi ![]()
@Syberia No,musí to být záhul - kéž by to bylo u nás v pohodě a byla malá tak hodňoučká,jako v bříšku
Já to mám teď taky veselé - v noci jsem byla 3× na záhoděz toho jendou dokonce hned 2× po sobě.Mám pocit,že se nemůžu „dočurat“,jak malá tlačí na močák a mám pocit,že se mi chce co 5minut
Poprvé za celé těhotenství jsem si říkala,že se těším,až bude malá venku
A manžel mi říkal,že se snad tak těším,že pak budu chodit od radosti na záchod 1× denně ![]()
@Kajule21
Tak ja kolikrat nejdu i nekolik hodin na wc nez dostanu sanci
Takze i to je mozny
Jsou dny lepsi a horsi
Jedna holcina v diskuzi psala, ze si bricho prizvedava, aby se mohla docurat, tak to zkus taky
Ja treba takovy brisko nemela a nejak mi to neslo ![]()