Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Teď mě tak napadlo po hovoru s mužem… kdyby nám to nevyšlo do října a šla bych to řešit s doktorem, co mě vůbec čeká? Stopro je problém u mě, takže bude asi nějak upravovat cyklus nebo kontrolovat vaječníky? Vůbec netuším. Jak tu třeba jste psaly o folikulach (snad jsem to napsala správně
)
@Janiicka33 píše:
@Kajule21
No muž byl trosku v šoku ze to vyšlo takhle rychle. K lékaři jdu 30.8a děkuju
To je nádhera
Tak pak přidej určitě fotečku z UZ
Kéž by jsi tady tu vlnu těhotnění rozjela, ze holky? ![]()
Ahoj, chtěla jsem se zeptat kdo jste bral clostilbegyt tak užívali jste hned poprvé tu vyšší dávku a pomohl Vám?
@Jany-S no já jsem na to fakt pěkně zvědavá co nám tam řeknou a jak dlouho budou trvat všechny prohlídky atd. a je lepší IVF a nebo IUI?
@chillli těžko říct, může ti udělat HP a muži spermio, ale moc se to u doktorů nedělá, spíš posílají na vyšetření do CAR…ale uvidíš, jak je tvůj gyndr ochotný
určitě tě prohlídne, taky by tě mohl zvát na tu folikulometrii, aby viděl, jestli ovuluješ, a jestli se ti tvoří folikuly..no mě zatím ani jeden z mých gyndařů nenabídl, takže nevím, ale vím, že hodně holek chodí, jedná se o pravidelné docházení, skoro denně ![]()
@llsonik tak ty prohlídky netrvají zrovna u Apolináře nějak dlouho, spermiogram dělají v podstatě na počkání, pravidelně odebírají krev, aby zjistily, jestli nejsou nějaké změny..mě z HP zjistily štítnou žlázu, tak jsem dostala prášky Euthyrox. Celkově to netrvá moc dlouho, takové dva měsíce určitě, než ti udělají HP a v dalším cyklu se budeš připravovat na stimulaci a pak další měsíc, by mohl proběhnout transfer..
Jestli je lepší IUI nebo IVF? tak těžko říct…IUI má 15% úspěšnost zatímco IVF má úspěšnost až 30% a více..ono podstupovat IUI je v podstatě sex bez chlapa, to ti akorát pipetou vloží do dělohy mužovo sperma a to je vše.
U IVF je to naopak, vezmou ti vajíčka, oplodní je a pak oplozené ti je vloží zpět, je to spojené s hormonální léčbou, takže tam ta šance je o něco vyšší než IUI…ale zase i ta IUI vychází..těžko říct
uvidíš, co vám doporučí ![]()
@Kajule21 píše:
To je nádheraTak pak přidej určitě fotečku z UZ
Kéž by jsi tady tu vlnu těhotnění rozjela, ze holky?
@chillli píše:
Teď mě tak napadlo po hovoru s mužem… kdyby nám to nevyšlo do října a šla bych to řešit s doktorem, co mě vůbec čeká? Stopro je problém u mě, takže bude asi nějak upravovat cyklus nebo kontrolovat vaječníky? Vůbec netuším. Jak tu třeba jste psaly o folikulach (snad jsem to napsala správně)
A jak víš, že je problém 100% u tebe?
![]()
@chillli píše:
@Kajule21 tak myslím si to, kvůli těm cyklum
No vidíš - MYSLÍŠ si to.Ale pravda to být nemusí…Nikdy nevíme. Třeba zrovna když si myslíme, že je něco „špatně“ (posunutý cyklus atd.) a nemůže to vyjít, tak se třeba zrovna zadaří -co ty víš
I já si teď podle BT říkám, jestli by se mohlo zadařit, ale nebudu přivolávat blbé myšlenky a nechám to plavat
Jak jsi na tom s teplotou ty?