Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hazentla Ahoj, muzu se Te zeptat na ten žlučník? Jak to probíhalo? Trpím jak pes kolikami a mam na ni konečně jit za tyden a kousek, 19.3.
@Terajsek Ahoj, neboooj, to bude v pohodě
Takže, já jsem nastoupila do nemocnice den před operací, dostala jsem žiletku a úkol se ještě trochu přiholit - žiletka byla jednobřitá, takže vřele doporučuju se oholit doma předem. Mě to nenapadlo, když nejnižší řez je v pupíku, ale chtěli to. A to nejsem žádný orangutan
No a pak jsem dostala nějaký diazepam, abych dobře spala a injekci na ředění krve, preventivně se dává celý pobyt v nemocnici. Ráno mi dali zase nějaký oblbovák, anděla (košile zavazující se na zádech) a šup na sál. Tam mě uspali a probrala jsem se až zpátky na pokoji (nešla jsem na JIP, ale někoho tam dají, podle stavu). První dva dny bolí hlavně ramena a hrudník, je to od plynu co nafoukne při laparce břicho. Řezy bolí taky, ale dá se to v pohodě, s léky na bolest. Dva dny po operaci jsem šla domů už bez léků a za tři týdny jsem jela autobusem na chatu a sbírala tam houby
Jenom bacha na námahu břišní stěny, může hrozit kýla v jizvě, hlavně v pupíku. Takže pokud možno nekýchat nekašlat a když, tak si pupík držet, resp. zatlačit si na něj dlaní, klidně i celkem silou. Nezvedat nic nad tři kila, aspoň měsíc po operaci. Tak mi to řekli a neměla jsem chuť to pokoušet. Jo a nelekej se, ještě dlouho občas břicho ucítíš, ne bolest, ale takový divný tah, hlavně v noci potrvá, než si odvykneš se budit na otáčení atd.
Držím palce, ať to máš jako já - v pohodě a bez komplikací.
Jinak koliky - máš kamínky i ve žlučovodu? To je prý někdy horší a musí se ještě na ERCP - endoskopické vyndání přes jícen a žaludek. S tím zkušenost nemám, já nakonec měla chronický zánět a ne kamínky. ![]()
@Hazentla Děkuju. Dnes opět kolika. :/ Takže teď už lezim v nemocnici a zitra mě právě zprůchodnění žlučovodu čeká. :/ Jinak operace bude az toho 19.3. Jinak Dr. mi sám řekl, že neví, zda to laparo půjde, mám nějaké srusty, takze az u operace zjisti zda mi nebudou řezat břicho. :/ Jinak s tim nošení to bude trošku problem, mám 3 měsíční dceru, co má pres 4,5 kg.
@Terajsek Jej, tak hodně štěstí, kámoška na Ercp byla a prý se to celkem dalo. Drž se. Jinak to zvedání podle mě bude v pohodě, prober to s Dr. ale 4,5kila není tolik. Tam jde spíš o to, nezvednout třeba balení vod atd ty tři kila bych brala jako orientační. U laparky rozhodně, u velkého řezu to bude asi horší. Ale hlavně ať už je venku a máš klid ![]()
Zdravim holky, zeny… uz si nekolik tydnu rikam, jak sem kouknu, at vidim jak se vyviji nase pribehy…a padam na zadek „nase“ Soleil uz ma mimi, ja nevedela ani ze se zadarilo
GRATULUJI!!! Kde jsou ty doby beznadeje, v ktery jsem se asi vsechny semtam ztracely
… staci jen neprestat verit a nasledovat cestu, kterou nam- jako mamam- zivot pripravil.
Uz jsem tu nebyla asi hodne hodne dlouho, takze jen informativne: my uz mame od 5.10.17 holcicku, brzy pulrocni, prvni 2 mesice pro me byl ocistec, ale ted uz mi milacek dokaze vynahradit tu nekonecnou nedospalost a odsouvani sebe na 2.misto
Vlastne jsem si jeste poradne neuvedomila ze je tady, ze to je TO moje dite, na ktery jsem tak dlouho cekala, ale pak (ac tedy podoba jasnej tatinek) hodi svuj rehtaci usmev a vidim sama sebe a je to neco tak absolutiho a jasnyho.. ze my uz navzdy patrime k sobe
… no a na zaver, pockame jeste pulrok a pak se do toho snad poustime znovu
.. holky drzte se, je to vsechno jedna velka jizda, od koukani na duchy az po rostouci zuby (u nas aktualni) ![]()
Ahoj holky!
asi mi zadna nebudete brat za zle ze sem moc nechodim, je to zahul, malej ma dnes 2 mesice a konecne uz to zacina byt lepsi. Na PC si ani nevzpomenu, porad je co delat, ani nevim jestli nekdy jeste bude lip.
ale jak uz tu nekdo psal, ted zacina obdobi kdy se zacina usmivat a to clovek zapomene na vsechno. Jizva uz je dobre zahojena, uz chodim na nekolika km prochazky, zvedam a taham, jsem fit. Chodim s malym na nekolik kurzu, takze si uzivam i toho stresu oblect sebe, jeho, do auta, z auta, svlect, oblect - no fakt az teprv ted vidim co zensky kazdy den absolvujou, ty zacatky byly tezky.
jsem do toho myho slunicka strasne zamilovana a jsem rada ze se nam zadarilo a to opravdu preju vsem co se prave snazi.
ono se to slovy neda popsat.
A novym maminkam taky gratuluju a vubec holky dekuju za vase gratulace. ![]()
@Soleil 11 Jen si užívej svého miminka. Tyto příběhy s tak krásným koncem se moc dobře čtou, rodičovské a mateřské starosti, radost s každého pokroku malého cvrčka. ![]()
Holky, dnes mám 28/27 DC (ms přišla v noci) včera večer test jasně negativní a dneska ráno vidím ducha… Nebo jsem blázen ![]()
Vidíte ho taky? Já vím, že musím prostě počkat, ale asi to znáte… ![]()
@medmenka a jak je tobě? Jak válčíš? Když se u Soleil stal zázrak, tak věřím, že přijde i k tobě ![]()
@Hazentla taky tam něco vidím, ale upřímně mi ta čárka přijde moc vlevo
(jakoby vadný test). Zkus zítra ráno ![]()
@Izie Jj, taky ještě nejásám, to až případně bude jednoznačná dálnice na dvou testech různé značky
Zatím jsem ani manželovi nic neříkala.
@Izie Teď na to koukám. Oproti tomu z večera je ale hnutá doleva i ta kontrolní čárka, tak doufám, že jen celý ten testovací strip není přesně uprostřed okénka toho obalu… Zítra budu chytřejší, snad ![]()
@Izie děkuji za optání
tak u nás se v současnou dobu snažení o potomka muselo odložit, nevím zda jsem vám to psala ale mám nemocného manžela, dnes zrovna podstupuje druhou operaci mozku, udělal se mu nějaký nádor. Já mám také zdravotní problém, nakonec to moje špatné trávení došlo tak daleko, že během jednoho měsíce jsem zhubla 10 kg mají podezření na crohnovu chorobu a ještě celiakii, čekám na vyšetření, tento rok už 3. Jen mě strašně štve že mě to omezuje v běžném životě, už jsem víc jak měsíc doma, protože nejsem schopná ani dojíždět do práce o únavě ani nemluvím. Tímto stylem dlouho práci mít nebudu. Promiň že tady chrlím samé negativa, ale už jsem s toho všeho unavená, naštvaná. Hlavně ať je ten můj muž v pořádku a mám ho doma, ve dvou se to lépe táhne, my to dáme, už jsme zvládli hodně špatného tak tohle určitě také.