Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kesssy
Taky zdravim
A jsem ráda, že nejsem sama
Mám jedno krásný zdravý dítě a není přece povinnost mít hned druhý.. Je skvělý, že Ti máma takhe pomůže a nedostaneš se tak do toho šílenýho začarovanýho kruhu nevyspání a z toho plynoucích šíleností. Já už právě bohužel svojí mámu nemám. Ale manželova máma je super babička, akorát bydlí v Jižních čechách (my v Praze). Takže to není na takovýto pravidelný hlídání během týdne, ale teď tam byl trpaslík poprvé na víkendový pobyt (pátek-neděle) a všichni to skvěle zvládli. Já se cítím jak po týdnu dovolený ![]()
Držím palce ať se noci zlepšují!
@Bjetuš ne, fakt nejsi a je to tak podle me v poradku, protoze tohle ma fakt byt autenticke a podle toho, jak to opravdu citime, jinak si myslim ze si clovek koleduje o pruser, kdyz to trebas bude narocnejsi s tim druhym mimcem a on si pritom jeste bude resit, proc do toho teda sel a bude tam pak kopec frustrace apod. Taky jsem z Prahy a u Tabora mame chatu, takze vim ze to je krapet z ruky…ale neco me napadlo, napisu ti SZ
diky, no vypada to, ze porostou zoubky tak se teda tesim ![]()
Ahoj holky! Muzu k vam? ![]()
Letos v lete mi bude 31 a s manzelem jsme se zacali snazit o mimco v dubnu, takze to zkousime teprve mesic.
Mam trochu divocejsi cykly a obcas si delaji, co chteji a abych pravdu rekla, driv jsem je ani nejak moc nesledovala, byla jsem rada, ze MS driv ci pozdeji dorazila (z 90% v dobe dovolene
). Nicmene, dneska jsem uz ve 38. DC a MS zatim nikde
Ale jak se od toho dubna porad pozoruju, tak uz mam poradnou „sbirku“ vsemoznych priznaku a ted ani nevim, ktere z nich jsou skutecne a ktere jsem si „vymyslela“
MS sice neni, ale uz 2-3 dny spinim, bricho me boli jak pred MS, prsa me taky trochu boli, ale nic hrozneho.. V minulych dvou tydnech jsem si delala dvakrat test, ale pokazde negativni, naposledy nekdy minuly tyden. No ted jsem se tretim testem chtela pockat az do patku, ale uz to asi nevydrzim a pokud MS nedorazi dneska v noci, tak rano si ho udelam, jinak mi uz asi hrabne ![]()
Ahoj holky, tak jsem po kontrole v 10+5, podle utz. jsme o cca dva dny mladší. Všechno vypadá v pořádku, už jsem slyšela i srdíčko ![]()
Prskám na všechny strany těhubacílky!!! ![]()
@Hazentla tak to jsou skvele zpravy, moc moc drzim palecky, at vse vychazi dal ![]()
Tak se opět hlásím
Je to k neuvěření ale je to tam! Opravdu v pravý čas, protože jinak by jsme teď řešili IVF. Sestřička nechápavě koukala, že jsem otěhotněla přirozeně, protože už v srpnu nás chtěli posílat na IVF, že šance na přirozené početí není ani 4%! Stačilo to nevzdat, muž se zachoval úžasně, opravdu se snažil a výsledek, už nosím v bříšku. To naše zlatíčko krásně roste. Viděli jsme už dvakrát srdíčko a na kontrole minulý týden v pátek, byly i ručičky, nožičky a prstíky a bylo neskutečně živý
. Mělo krásných 33mm a termín porodu mám 1.12..
Můj muž je úžasný a chodí se mnou na všechny kontroly. Koncem měsíce 30.5 jdeme na screening, tak věříme, že i tam bude vše v pořádku.
A jako bonus k tomu všemu, mě muž požádal o ruku po skoro 11 letech
, takže v srpnu, ze mně bude nevěsta s bříškem ![]()
Ahoj holky, tak se k vám také přidávám… Je mi 30, snažíme se o první a zatím se bohužel nedaří. Snažíme se hodně aktivně od ledna, předtím tak tři měsíce přípravy pod doktorů, jsem trochu rozházená odjaktěživ… příští ms mám jít na hormonální profil. Strašně mě mrzí, že se nedaří, každej říká, že na to mám přestat myslet, ale jak už neřeknou. Jinak s ex manželem jsem byla 10 let, z toho 3 roky vdaná, ale jak čas plynul, tak jsme se začali výrazně lišit v názorech na budoucnost a když to k ničemu nespělo, šli jsme v dobrém od sebe. No a pak samozřejmě nějakou chvíli tvrá, než se z předchozího vztahu oklepete, přestože jsem už měla po svém boku skvělého člověka.
No a teď pláču nad uplynulým časem, že začít s dítětem ve 30 je na můj vkus pozdě a že co když jsem kvůli tomu něco prokašlala.. Máte to taky tak některá? Na druhou stranu pustit se do toho dřív, tak je to dítě chudák, takže asi to nějaký důvod mělo… že
@Aromalampa Nic si nevyčítej, 30 není nijak hrozně vysoký věk, být Ti o pět let víc, dejme tomu. O deset-jo, to by bylo na první dítě dost pozdě. A než mít dítě v nevhodných podmínkách, to radši trochu počkat. Čekám první dítě a táhne mi na 31, doktor mi dokonce řekl, že jsem ještě mladá
Pravda, jsem v Praze, takže tady je můj věk na první dítě naprosto normální, že spolužaček z gymplu nejsem zdaleka poslední. ![]()
@Hazentla Díky, já jsem na vsi a každej už chodí, jak kdybych byla malomocná, že jsem před hrobem a ještě nemám dítě…
![]()
@Aromalampa Já jsem si to myslela, ve větších městech jsou prvorodičky 30-33 úplně běžné
Nejsem zastánce příliš pozdních těhotenství, ale ty pro mě začínají až od 35 dál.
Každopádně držím palce, ať to brzo klapne. Já se zase trochu klepu před screeningem, jdu příští týden, budu13+3. Snad to dobře dopadne a budu si moct oddechnout, že je nejrizikovější období za námi.
@Hazentla Koukám, že člověk ze strachu nevyjde… už asi nikdy. ![]()
@Aromalampa To asi ne. Já to pořád posouvám
Napřed jsem si říkala, že se uklidním, až potvrdí srdíčko. Potom, že po 10. týdnu, kdy klesá riziko potratu, protože už funguje placenta. Teď mám jako cílovku prvotrimestrální screening, ale je mi jasné, že tím to neskončí
![]()
Ahoj holky, tak jak čtu vaše příspěvky, tak jsem vám chtěla dát trochu naděje. Mě bude za pár dní 33, s přítelem jsme se snažili o miminko 3 a půl roku. Před rokem a kousek jsme začali chodit do Gennetu. Měla jsem za sebou 3 inseminace, kde jsem z toho zrovna moc dobrý pocit neměla. Když jsem si měla poprvé píchnout injekci do bříška, tak jsem se rozbrečela, že to nezvládnu. Zrovna jsem byli na svatbě kamaráda a tak díky tomu, že jsem byla trochu opila, tak jsem nechala přítele, aby to píchnul on. Ani jedna inseminace nevyšla. Pan doktor byl sice milý, ale nepřišel mi moc inovativní, pokaždé jsem už byla po ovulaci a slyšela stejnou pohádku.
Následně mi doporučil IVF, kterého jsem se zalekla. V přítelem jsme to tak nějak přestali řešit, ale o miminko se pořád snažili. Ve výsledku to bylo o tom, že jsme měli sex, jen když byla ta „vhodná“ chvíle.
A tak plynul čas a my stále nic. Začala jsem se smiřovat s tím, že to nikdy přirozenou cestou nepůjde. S kolegyní z práce, která je stejně stará, jsme si říkali, že na podzim to IVF zkusíme (taky se snaží už dlouho). Říkala jsem si, tak si užiji období, kdy mohu pít a nějak se na to psychicky připravím.
Mezitím jsme u toho stavěli baráček, který nám teď v dubnu předali. Na nic moc nebyl čas a my jsme žili jen tím. Na přítele jsem vlastně skočila jednou ráno jako taková rychlovka.
A potom se stal ten zázrak. Já jsem nedostala MS a říkala, to není možný, vždyť jsme se ani pořádně nesnažili. Pár dní jsem ještě počkala a potom tam byly 2 čárky jako vyšité.
Nedokážete si představit ty pocity po letech čekání.. Ještě teď tomu nemohu uvěřit. Jsem v 6T+3 a na první kontrolu jdu přesně za týden.
Moc si přeji, aby všechno bylo v pořádku a zároveň vím, že ještě nemáme vyhráno. Každopádně jsem dokázala otěhotnět přirozeně a to znamená, že si tam někdo nahoře řekl, že i já mohu mít miminko ![]()
Přeji krásný den, všem vám držím pěstičky, aby to vyšlo ![]()
@Hazentla
budeš se bát už celý život
a hlavně nez vyleze ven z bricha.Je to úplně normální.
Měla sem to u obou děti a má to každá žena.
@DelfinkaX To je krasny pribeh!
Drzim palce, at to vse krasne dopadne a preju hodne zdravi!
![]()