Snažilky o první 30 +

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3289
25.8.18 15:50

@Gilmorka nn uz tenkrat to byl pruser, ale aspon neco bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16548
25.8.18 20:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
28.8.18 08:16

Prosba

Zdravím dámy. Prosím Vás, jsem jak na trní. Dnes mám 30DC (2dny zpoždění, normálně mám cyklus 28dni) vím není to moc, ale už od 26DC mě bolí v podbřišku jako při MS, až jsem myslela že to dostanu dřív, ale stále nic. Navíc mám druhý den pocit jako po opici, ale nezvracim nic takového. Vůbec nevím kdy byla ovulace, nehlídám to, my se s přítelem nesnažíme. Bylo by to dost neplánované, ale chtěné. Dnes jsem si dělala test, ale negativní :think: měla to některá také tak než zjistila, že je těhotná? :srdce: děkuji všem za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
28.8.18 09:39

@Niky27 Ahoj, jak citlivý test jsi si dělala? Dva dny zpoždění už by se měla aspoň slabá druhá čárka ukázat, kdybys byla těhotná, ale na jistotu je ještě brzo. Zkus zopakovat test za den nebo dva, kup si nějaký citlivý (10, třeba mamatest) :hug: Nebo pak si zaplatit HCG z krve, na utz doktor ještě taky nic neuvidí. Je to protivný, ale nezbývá než čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
28.8.18 10:42

@Hazentla měla jsem mamatest… Asi jen zbytečně plaším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
28.8.18 17:56

Dámy, hlásím se k vám. Je mi 31, začínáme pokusy o první. Manžel ovšem 48. Jednou jsem nahoře, jednou dole. Těším se, že by to mohlo vyjít, někdy mám depku, že jsme to prošvihli a i kdyby to vyšlo, možnost, že to donosím, je několikanásobně menší. Navíc jsem kdysi měla slepák, takže možná srůsty a při MS poslední dobou dost trpím. Mám ji mít za 4 dny, tak už jsem teď smutná, že to nejspíš nevyšlo.

Tak ať se vám daří. Já budu zatím nakukovat a číst. Nějak mě každá zpráva, že se někomu zadařilo, spíš uklidňuje, že to taky půjde.

A co vy, jak to máte s partnerama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
28.8.18 22:26

@LMGTFY Ahoj, já jsem poprvé těhotná a je mi 31, manžel je teda stejně starý.
Co ale mám taky, resp. nemám :mrgreen: je slepák a před rokem mi vzali ještě žlučník, takže dvě břišní operace za mnou. Sice jedny z těch banálnějších, ale přece jen, hlavně na ty srůsty…
No a otěhotněla jsem první nechráněný cyklus :potlesk: Takže slepáku bych se nebála, pokud jsi gynekologicky v pořádku.
Pokud trpíš při MS, můžu doporučit Mojžíšovku. Já byla asi 3× na mobilizaci (včetně kostrče, to je trochu nepříjemný, ale nic strašnýho) a cvičila. Cyklus se mi zkrátil o tři dny a jen jsme se do toho obuli (čekali jsme na konec zkušebky v práci :oops: ), tak bylo.
Jasně že to není univerzální metoda na všechny problémy, ale uškodit to nemůže. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
28.8.18 22:29

@Niky27 Asi ano, mammatest by už něco ukázat měl, i když teoreticky mohla být opožděná ovulace nebo tak, takže jistota to pořád není. Bohužel fakt zbývá jen čekat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
28.8.18 23:24

@Hazentla to zní dost dobře :) A gratuluju. Cyklus mám 28 +-1 jak hodinky. Jen poslední rok začíná bejt k nevydržení, dřív jsem o tom ani nevěděla. A doktor říká, že jsem naprosto zdravá, ale žádný extra vyšetření nikdy nebylo, jen klasika stěry a UTZ. Asi mě spíš děsí ty statistiky, kromě věku není zatím důvod se znepokojovat. Budu pít kontryhel, mám gynex a chodím na jogu. Mojžíšovku prozkoumám. A děkuju, je to povzbuzující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
29.8.18 09:35

@LMGTFY Tak pokud máš pravidelné cykly a v pořádku stěry i utz, není k obávám důvod. Rozhodně ne kvůli slepáku a věk taky není tak hrozný :palec:
Můžu se zeptat, manžel už má nějaké děti a když, jak staré? Spíš bych se víc obávala, jak je na tom on, skoro 50 už je dost. Když to neklapne za pár měsíců, asi by to chtělo spermiogram, ať neztrácíte čas. :hug:
Ta bolestivá ms může být právě stažením svalů pánevního dna, blokádou okolo beder/kříže atd na to by měla Mojžíšovka pomoct. Kdyby to bylo po slepáku, máš to od operace. Neupadla jsi nějak, nebo si nehnula se spodkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
29.8.18 10:13

@Hazentla Jo, to je klidně možný. Chodím rehabilitovat kyčel po úrazu. Právě u toho manžela si říkám jestli to bude ok. Žijeme poměrně zdravě, sem tam nějaké to pivo ale jinak jsme vzorní, on na svůj věk nevypadá ani trochu. Ale tak vzhled je jedna věc a druhá je biologický věk. A nikdy nekouřil. Ale děti nikdy neměl, nebyl ani ženatý. Ani se o ně nepokoušel, jelikož nebylo úplně s kým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
29.8.18 10:40

@LMGTFY Tak u manžela těžko říct, hodně mužů je plodných skoro do smrti, ale někteří taky ne. Jistotu by vám dal jen preventivní spermiogram. Nestojí to majlant ani jako samoplátce, jenže u chlapů to bývá veeelmi citlivé téma :lol: Takže bych to asi zkusila, ale když to neklapne třeba půl roku, na spermiogram bych moc nečekala.
Nebo pak domácí mikroskop :mrgreen: To je tak napůl sranda, ale já manžela pod mikroskopem měla. :oops: Jsem zootechnička, začlo to jako sranda a hec (viděl mikroskop v polici), ale nakonec jsme byli oba rádi, že ověřeno :pankac: Jasně že to není jako u doktora, ale základ ano - jsou tam hojně, většina vypadá a hýbe se jak má. Ale to píšu spíš jako historku než návod, pro úplně laiky to nebude.
Ještě mě napadá, i pro muže jsou nějaké vitamíny na kvalitu spermií, ale z hlavy nevím, musela bych googlit. Tím by se taky určitě nic nezkazilo.
Moc držím palce, miminka jsou super :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3289
29.8.18 13:25

@LMGTFY ahoj, já bych asi nečekala a taky bych šla na spermio. Manželovi je 37 a už před 2 lety ho měl katastrofální. A to jí víceméně zdravě, nekouří, pije jen občas. Bral i vitamíny a nic, spíš to bylo horší. Teď po dvou letech je to ještě horší. Nemá lautr nic.A to celé dva roky krom zmíněného chodí navostro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
29.8.18 18:03

Holky, asi fakt neni na co čekat. Snažíme se 3 měsíce, tak tomu dám ještě jeden cyklus a začnu to zkoumat. Průměrný věk otěhotnění u holek do 25 s partnery nad 45 je prý 22,5 měsíce. Doufám, že tu statistiku vylepšíme, jelikož bych za takovou dobu asi přišla o psychický zdraví.

Můj doktor na info že sleduju ovulační testy řekl, ať se tím nestresuju, že jsem mladá. No, nechala jsem ho zatím u toho. Ještě k tomu studuju a je fakt, že spolužáci mi moc nevěří, že jsem starší :D Tak si to možná Mudr v tu chvíli nějak nespočítal nebo co. To bude příště mrkat na drát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
29.8.18 18:06

@Hazentla Ze spermií pod mikroskopem mi málem zaskočil jogurt. Aspoň máte historky z natáčení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí