Stavíme dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20518
23.7.10 13:52

Tak holky, závist je asi na místě, protože já vám teda nezávidím … neberte to zle, myslím tím, čeká vás děsně práce, děsný nervy, to vám nezávidím, to bych teda znova nechtěla … ale stojí za to!!!! Fakt!!!!

My kopli na zeleným na jaře 2004, rok před tím jsme „papírovali“. Tady nebylo nic, ještě rok před tím tu jezeďáci sekali trávu! Vyřizovali jsme si elektriku, kopali studnu. Není tu plyn, topíme dřevem :-) Makali jsme den co den, stavěli jsme svépomocí, chtěli jsem si vzít co nejmenší hypotéku. Já jezdila z práce na stavbu na kole, protože muž chodil dřív na směnu a tudíž mohl dřív z práce a nemohl na mně čekat. Já pak jela zase na kole o chvilku dřív domů, abych uvařila … ale opravdu jen o chvilku, poté, co jsem umyla nářadí od malty ..... Stěhovali jsme se na podzim 2005. Nebyly tu podlahy, koupelna, voda tekla jen na jednom místě, a to ještě studená. Ale furt lepší než platit nájem a ještě hypotéku a denně dojíždět na stavbu. Za rok jsme se brali - svatba byla už v našem domečku. No, dělat je tu pořád co, a ještě dlouho bude! Třeba teprve zakládám zahradu … na kterou kvůli prckům taky nemám pořádně čas :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
23.7.10 13:53

terrka tak to je hrozný !!! Tohle se může stát jenom v čechách fakt !!! :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
23.7.10 13:56

Holky,
rozdíl mezi porobetonovou tvárnicí a ytongem nehledejte :wink:
Ytong je jeden z druhů porobetonové tvárnice, potom můžete mít třeba Qpor, Porobeton, IFT…
tuším, že jich bude mnohem více. Tohle je jen to, co mě právě teďka napadlo..
V podstatě je tam rozdíl jen ve značce, na funkčnost jsou všechny stejné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
23.7.10 13:57

Emilie, no dřina to je a ještě bude. Taky stavíme svépomocí. Hrubá stavba vyrostla rychle během 14 dnů, teď už to bude horší. Navíc přes zimu to bude stát, jelikož manžel je silničář, takže přes zimu buď jezdí nebo spí :mrgreen:

Taky se neskutečně těším, až se nastěhuje. Zároveň se bojím toho, aby nám vyšly peníze. :twisted:

• Citovat
  • Upravit
13794
23.7.10 13:59

Tak u nás teprve ta největší dřina začne až bude povolení… Máme problémy s přívodem vody, je to daleko a stojí to kolem 300 000Kč, měli jsme to táhnout se sousedem co měl - má stavět vedle nás, byli jsem i u notářky, že pojedeme na půl a ted blbec to chce prodat… takže nevíme co ted, každopádně se nevzdáme …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
23.7.10 14:09

Marcelko, tak to nezávidím :nevim: To je ještě běh na dlouhou trať.

Já se teď docela bavím, jak se o nás firmy na plastová okna perou. :mrgreen: Ve schránce máme letáky, před chvílí nás osobně navštívil náhodou můj bývalý spolužák ze střední zase z jiné firmy. :palec:

• Citovat
  • Upravit
13794
23.7.10 14:09
madi píše:
Marcelko, tak to nezávidím :nevim: To je ještě běh na dlouhou trať.Já se teď docela bavím, jak se o nás firmy na plastová okna perou. :mrgreen: Ve schránce máme letáky, před chvílí nás osobně navštívil náhodou můj bývalý spolužák ze střední zase z jiné firmy. :palec:

aspon budete mít pořádně na výběr :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
23.7.10 14:23
tterka píše:
Ahojky holky,
přeji hodně štěstíčka při vyřizování stavebního povolení a hlavně ať brzy bydlíte :kytka: :kytka: :kytka:
To mi řešíme povolení už přes deset let a zatím se to neubírá k žádnému konci :cert: :cert: :cert:
Už si nás přebral čtvrtý úředník 8-o , a jelikož náš „milý“ pan soused se pořád k něčemu odvolává (nechápu proč, protože jeho pozemku ani soukromí se naše přístavba vůbec netýká). Trošku mi připomíná toho krále z pohádky „odvolávám co jsem odvolal,…“ No, děs a běs. Jelikož jsme se za těch deset let rozrostli, tak jsme prostě přístavbu postavili i bez povolení - úřad to ví a stejně nic neřeší, tak doufám, že za námi za pár let nepřijdou, abychom odstranili stavbu :nevim: :nevim: :nevim:

Terko, to je teda na mašli … :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
23.7.10 14:32

Jů, tady to jede 8-o.
Tak tterka mě předběhla, pórobeton je fakt takový ytong, akorát ty tvárnicej sou šedé, aspoň myslím, že ytong je bílý, že? Původně jsme chtěli stavět z flexibuildu (panel ve složení lisované tetrapaky - polystyren - opět lisovaný panel. Panely měly být spojené dřevěnými trámy). Ale poté, co jsme dostali cenovou nabídku jsme si to fakt rychle rozmysleli :mrgreen: a šli do toho pórobetonu, na který jsme dostali super cenu.
tterko to mě fakt mrzí, jaké peklo s úředníkama a sousedem prožíváte, 10 let to si nedovedu představity, bych skončila na psychině.
My jsme čekali jen na změnu územního plánu skoro 4 roky a to další vyřízování trvalo přes rok. Dělali jsme to tzv. veřejnoprávní smlouvou, což znamenalo, že jsme si absolutně všechna povolení, posudky, souhlasy a jiné nesmysly vyběhali sami a na úřad už donesli všechnyp odklady se sepsanou smlouvou. Tu nám naštěstí dělal jeden známý za úplatu, ale stálo to zato, sami by jsme to dohromady nedali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
23.7.10 14:38

Jo stavíme si to svépomocí, ale třeba na zdění máme domluvené zedníky (asi pracují na živnosťák) a na střechu máme také domluvenou firmu, protože to by jsme sami fakt neudělali. Jednak nemáme zkušenosti, ale hlavně čas. Já jsem doma s dvěma dětma (3,5 roku a 1,5 roku) a manžel je věčně v práci. Samozřejmě po odpolednech jezdí na stavbu a co se dá, tak dělá sám, ale kdyby jsme všechno měli dělat sami a s pomocí rodiny a kamarádů, tak by jsme to stavěli aspoň 10 let a to nechceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
23.7.10 14:39

Holky jdu s malým ven, tak večer pááá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
23.7.10 14:49
marcelka88 píše:
madi píše:
Marcelko, tak to nezávidím :nevim: To je ještě běh na dlouhou trať.Já se teď docela bavím, jak se o nás firmy na plastová okna perou. :mrgreen: Ve schránce máme letáky, před chvílí nás osobně navštívil náhodou můj bývalý spolužák ze střední zase z jiné firmy. :palec:

My když jsme vybírali okna, tak jsme si dali poptávku na net a to byl mazec :lol:, oslovilo nás asi 50 firem :mrgreen:, ale fakt se nám díky tomu povedlo stlačit cenu hodně nízko, dostali jsme se skoro na polovinu oproti těm nejvyšším nabídkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
23.7.10 15:49

Marcelko vy chodíte ven i v těch vedrech? Malému to nevadí? Nebu už je u Vás líp? My máme 34 stupňů venku ve stínu :zed: :zed:. Tak chodíme ven až večer …

Emilie se máte, že už bydlíte. Sice té práce, je pořád dost, tomu věřím :lol:, ale stejně, bydlet ve svém …

A z čeho chcete stavit - rekonstruovat vy ostatní? A kde domečky plánujete či už máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
23.7.10 17:49
etosha píše:
marcelka88 píše:
madi píše:
My když jsme vybírali okna, tak jsme si dali poptávku na net a to byl mazec :lol:, oslovilo nás asi 50 firem :mrgreen:, ale fakt se nám díky tomu povedlo stlačit cenu hodně nízko, dostali jsme se skoro na polovinu oproti těm nejvyšším nabídkám.

Já zadala poptávku na aaapoptavka.cz a taky se to sype :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
23.7.10 17:53
etosha píše:
Marcelko vy chodíte ven i v těch vedrech? Malému to nevadí? Nebu už je u Vás líp? My máme 34 stupňů venku ve stínu :zed: :zed:. Tak chodíme ven až večer …

Emilie se máte, že už bydlíte. Sice té práce, je pořád dost, tomu věřím :lol:, ale stejně, bydlet ve svém …

A z čeho chcete stavit - rekonstruovat vy ostatní? A kde domečky plánujete či už máte?

U nás je 23 stupnů, zataženo, takže příjemně. Jsme venku celý den :palec: Jinak v těch vedrech chodíme až po páté hodině..

Jinak my stavíme z ytongu, to je ten bílý porobeton.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová