Tchýně - do všeho nám mluví...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
7887
11.11.11 10:27

Rada bych zareagovala na pani Freumannovou, musim uznat, ze mate v ledcem pravdu, ale taky jste tolerantni a neomezujete svou snachu a rozhodne ji nesdelujete co ma a co nema udelat. Na druhou stranu, jsem se vzdy snazila s tchyni vyjit, bohuzel jsem vzdy tvrde narazila, nebot moje tchyne miluje jen jednoho syna a jen jeho dceru,tak se pak neni co divit, ze mam trauma z kazde jeji navstevy, nehlede na to, ze ona ani o vnoucka nejevi zajem a nas syn jen ji vidi tak proste nechce k druhe babicce ani jit a rve jak kdyz ji jen vidi… tak mi sdelte jak mam byt tolerantni k takoveto situaci, rada si necham poradit, ale moje tolerance presahla urcitou mez

• načítám...
4441
11.11.11 10:28
Freumannova píše:
Respektuju mladých soukromí a oni respektujou mě že chci vidět své vnoučata a aby si snacha trošku odpočinula a udělala své věci tak jsme se domluvily že jí některé dny vypomohu a půjdu s malou na procházku.Vůbec jim nevadí že k nim přijdu a mám radost z malé.

Dobrý den, tak si dovolím vás citovat. A přesně o tuhle část mi jde. RESPEKTUJETE SOUKROMÍ. To moje tchýně nedělá. Přijde kdykoliv, i když mám třeba návštěvu. Když jsem jí minulý týden odmítla - po té co volala manželovi (byl zrovna ve sprše, tak řekl ať to zvednu a řeknu že dnes se to nehodí), za půl hodiny byla ve dveřích. S výmluvou, že byla zrovna u druhé snachy (ta bydlí v patře pod námi). Tohle je respekt soukromí? To se na mě nezlobte…
A nikdy jsem nenapsala, že si nepřeju, aby k nám úplně přestala chodit. Jen ne každý den!

A já se snažím s tchýní vyjít. S malým chodí na procházky, jezdíme k nim na chalupu a rozhodně na ní „neházim ksichty“. Ale mám ráda svůj klid. Závidím vaší snaše, jelikož vy jsem zřejmě dostatečně ohleduplná.

• načítám...
Freumannova
11.11.11 10:44

Vy pořád jen chcete aby ustupovala tchýně. Sále něco vidíte na tchýní,tchýně to a tchýně tamto.A CO VY?Ano respektuju jejich soukromí,můžu si přijít v kterýkoliv den.I kdybych chodila každý den na dvě hodiny tak to snaše vadit nebude,protože je ráda že se nechovám chladně.My tchýně poznáme že proti nám jako mladé děvčata máte výhrady.
A abych musela předem zavolat že přijdu a objednávat se přes telefon je milé dámy trošku směšné :lol: Tak se mladí můžou chovat ke svým kamarádům ale ne k rodině.
Píšete že chcete aby tchýně respektovala vás,ale ještě jsem si nepřečetla že byste respektovaly vy ji.Nedej bože kdyby vaše tchýně chtěla jít na procházku s vnoučetem,tak jak chodím já.
S přáním hezkého dne.

• Upravit
Freumannova
11.11.11 10:46

janik73 kdyby vaše tchýně jevila o vnoučka zájem tak byste si zas něco na ní našli.

• Upravit
Freumannova
11.11.11 10:50

Odmítám už s vámi diskutovat,jsem ráda že mám hodnou snachu která mě neumezuje vidět vnouče a nedělá v rodině rozbroje tak jako vy.Vy se tady jen litujete ale nic proto neděláte abyste měli dobré vztahy.Vidíte jen samy sebe a jednáte sobecky.Když jeví tchýně zájem je špatná když nejeví tak taky.

• Upravit
7887
11.11.11 10:53
Freumannova píše:
janik73 kdyby vaše tchýně jevila o vnoučka zájem tak byste si zas něco na ní našli.

ja nemam problem pujcit sve tchyni syna, ale kdyz nejevi zajem tak mi laskave vysvetlete jak to mam udelat. Je zajimave, ze jedna babicka miluje vsechny sve vnoucky a druha babicka jen jednoho, takze ja nejsem zvykla ustupovat pokud na druhe strane neni zajem, ale vy to s prominutim, vidite jen z Vaseho pohledu, takze me vidite spatne…

• načítám...
7887
11.11.11 10:56

pani Freymannova mate stesti na snachu, ja rozhodne nemuzu rici ze mam stesti na tchyni… je zajimave videt nazor z obou stran, ale pokud se snazite a druha strana Vam hazi klacky pod nohy tak i Vas by to za chvili prestalo bavit…

• načítám...
480
11.11.11 11:21

Nediskutujte a buďte opravdu ráda, že máte snachu, která Vás kdykoliv přivítá a umožní Vám vidět vnouče.
A Vaší snaše opravdu závidím, že má takovou tchýni. Nevím jakou Vy jste měla tchýní, ale přála bych Vám tu mojí. Aby Vás pořád hlídala kam chodíte, aby do očí tvrdila jaká jste super a jak spolu pěkně vycházíte a za zádi Vás pomlouvala, že nic neděláte a ní kašlete (když budete chtít mít vlastní program), aby Vám doporučovala za co je potřeba utratit peníze, aby kašlala na Váš názor a nebrala Vás jako partnerku svého syna, aby u vás byla 3× za půl hodiny a nastavená pravidla přecházela a kašlala na Vás .. je toho spousta … nikdy nikoho prosím nesuďte neboť nevíte co za tím je. Já osobně už nikdy tchýni nedovolím, aby se mnou tak psychicky manipulovala, ano byla chyba, že jsem se neozvala hned, ale já jsem ctila, že je starší a že je to matka mého manžela, ale byla to chyba. I když jsem jí slušně požádala tak stejně to bylo k ničemu. Do dneška mě jen trpí a nikdy to nebude tak, že jí bud věřit. Stejně se chová i ke svým synům, prvnímu dirigovala život několik let a švagrová se neozvala, ale já ano. A jsem ta nejhorší. A co takhle, milá paní, ocenit snahu snach o vídání vnoučat? U nás to tak funguje a já umožňuji tchýní vidět svá vnoučata denně. A to oběma babičkám. Ale moje mamka předem volá a plánujeme kdy přijedou, nejsou z místa. I my máme svůj program a jde prostě jen o domluvu a doladění.
Upřímně mě Váš příspěvek zklamal a mírně pobouřil, ale to co jsem udělala a jak jsem se ke své tchýni chovala tak za tím si stojím. Mohu Vám klidně posla celý náš příběh, kdysi jsem ho sepisovala na jeden web. Jenže stejně by jste tomu nevěřila. Můžu Vám napsat,že když to bude nutné, přeruším styky vnuků s babičkou, pokud mě k tomu bude tchýně svým chování donutí, udělám to a nebudu se za to stydět. A co tomu budou říkat lidi je mi srdečně jedno. Raději už nebudu dál psát, stejně to číst nebudete, když s námi odmítáte diskutovat :jazyk:

Freumannova píše:
Odmítám už s vámi diskutovat,jsem ráda že mám hodnou snachu která mě neumezuje vidět vnouče a nedělá v rodině rozbroje tak jako vy.Vy se tady jen litujete ale nic proto neděláte abyste měli dobré vztahy.Vidíte jen samy sebe a jednáte sobecky.Když jeví tchýně zájem je špatná když nejeví tak taky.
  • načítám...
7887
11.11.11 12:08

Edevire, musim s Tebou souhlasit, nebot pani Freumannova vidi jen svou pravdu a soudi podle toho proc si stezujeme, ja se taky sve tchyni vnucovat nehodlam, ona se pripravuje svou povahou o vnoucky a je to jeji problem ne muj. Pani Freumannova umi dobre kritizovat, ale na druhou stranu je pro ni jen cerna nebo bila, takze nicmoc, za tchyni bych ji rozhodne nechtela. No zalezi na schopnosti komunikace, ja jsem schopna diskuse a i snesu kritiku, ale ta dama ve veku 60 let a vice holt neni schopna diskutovat ani prijmout kritiku, jen kritizovat. To se mi nelibi…ale to je muj nazor a ta dama uz si ho neprecte protoze nevi co je to diskuze…

• načítám...
3429
11.11.11 14:51
edevira píše:
Nediskutujte a buďte opravdu ráda, že máte snachu, která Vás kdykoliv přivítá a umožní Vám vidět vnouče.
A Vaší snaše opravdu závidím, že má takovou tchýni. Nevím jakou Vy jste měla tchýní, ale přála bych Vám tu mojí. Aby Vás pořád hlídala kam chodíte, aby do očí tvrdila jaká jste super a jak spolu pěkně vycházíte a za zádi Vás pomlouvala, že nic neděláte a ní kašlete (když budete chtít mít vlastní program), aby Vám doporučovala za co je potřeba utratit peníze, aby kašlala na Váš názor a nebrala Vás jako partnerku svého syna, aby u vás byla 3× za půl hodiny a nastavená pravidla přecházela a kašlala na Vás .. je toho spousta … nikdy nikoho prosím nesuďte neboť nevíte co za tím je. Já osobně už nikdy tchýni nedovolím, aby se mnou tak psychicky manipulovala, ano byla chyba, že jsem se neozvala hned, ale já jsem ctila, že je starší a že je to matka mého manžela, ale byla to chyba. I když jsem jí slušně požádala tak stejně to bylo k ničemu. Do dneška mě jen trpí a nikdy to nebude tak, že jí bud věřit. Stejně se chová i ke svým synům, prvnímu dirigovala život několik let a švagrová se neozvala, ale já ano. A jsem ta nejhorší. A co takhle, milá paní, ocenit snahu snach o vídání vnoučat? U nás to tak funguje a já umožňuji tchýní vidět svá vnoučata denně. A to oběma babičkám. Ale moje mamka předem volá a plánujeme kdy přijedou, nejsou z místa. I my máme svůj program a jde prostě jen o domluvu a doladění.
Upřímně mě Váš příspěvek zklamal a mírně pobouřil, ale to co jsem udělala a jak jsem se ke své tchýni chovala tak za tím si stojím. Mohu Vám klidně posla celý náš příběh, kdysi jsem ho sepisovala na jeden web. Jenže stejně by jste tomu nevěřila. Můžu Vám napsat,že když to bude nutné, přeruším styky vnuků s babičkou, pokud mě k tomu bude tchýně svým chování donutí, udělám to a nebudu se za to stydět. A co tomu budou říkat lidi je mi srdečně jedno. Raději už nebudu dál psát, stejně to číst nebudete, když s námi odmítáte diskutovat :jazyk:
Freumannova píše:
Odmítám už s vámi diskutovat,jsem ráda že mám hodnou snachu která mě neumezuje vidět vnouče a nedělá v rodině rozbroje tak jako vy.Vy se tady jen litujete ale nic proto neděláte abyste měli dobré vztahy.Vidíte jen samy sebe a jednáte sobecky.Když jeví tchýně zájem je špatná když nejeví tak taky.

Edevira, naprosto přesně toto jsme si prožila a samozřejmě i více. Nebudu to tu rozepisovat, protože je to na hodně dlouho a dost to bolí. Jen jsem chtěla vyjádřit, že s Tebou naprosto souhlasím :pankac:

• načítám...
139
11.11.11 17:10
Freumannova píše:
Vy pořád jen chcete aby ustupovala tchýně. Sále něco vidíte na tchýní,tchýně to a tchýně tamto.A CO VY?Ano respektuju jejich soukromí,můžu si přijít v kterýkoliv den.I kdybych chodila každý den na dvě hodiny tak to snaše vadit nebude,protože je ráda že se nechovám chladně.My tchýně poznáme že proti nám jako mladé děvčata máte výhrady.
A abych musela předem zavolat že přijdu a objednávat se přes telefon je milé dámy trošku směšné :lol: Tak se mladí můžou chovat ke svým kamarádům ale ne k rodině.
Píšete že chcete aby tchýně respektovala vás,ale ještě jsem si nepřečetla že byste respektovaly vy ji.Nedej bože kdyby vaše tchýně chtěla jít na procházku s vnoučetem,tak jak chodím já.
S přáním hezkého dne.

Paní Freumannová, pokud mi kdokoliv chodí domů bez pozvání a bez předchozího ohlášení, nemůže se divit, že z něj nejsem v daný okamžik nadšená a třeba ho ani nepustím dál. Nedovedu si představit, že bych někomu dělala přepadovky. Existují určité zásady chování a ctění soukromí druhého - rodina nerodina. Vám to třeba takto vyhovuje, ovšem pokud to vadí protistraně, dělat to zkrátka nemůžete. Pak jste sobecká Vy a ještě na cizím území. Sorry, ale můj dům = moje pravidla.

• načítám...
7887
11.11.11 17:19

Yoanno, pani Freumannova s nami uz nechce diskutovat, nebot nechce slyset kritiku sve osoby, ale kritizovat ostatni umi dokonale…

• načítám...
139
11.11.11 17:22
janik73 píše:
Yoanno, pani Freumannova s nami uz nechce diskutovat, nebot nechce slyset kritiku sve osoby, ale kritizovat ostatni umi dokonale…

Modelová tchýně.

• načítám...
7887
11.11.11 17:30
Yoanna píše:
janik73 píše:
Modelová tchýně.

jj to je pekne vypecena carodejnice, mam podezreni, ze model ktery popsala je v jejich predstavach, doma bych ji nechtela ani zadarmo :cert: :cert: :cert:

• načítám...
Anonymní
11.11.11 23:05
janik73 píše:
Yoanna píše:
janik73 píše:
Tady je krasne vydet ze si asi snacha neumi dupnout nebo je jen flegmatik. A nebo opravdu je tchyne v pohode. Vychova je na rodicich ditete a ne babicky ( ktera neco ve sve vychove zapomela). Babicka ma rozmazlovat a davat rady jen na zeptani. At treba chodi kazdy den ale slusnost je aspon zavolat , pritel takovym rusitelum soukromi rika kazišuci :-D. A nejhorsi tchyne jsou ty co videj jen sveho syna jako by byl pan bozky a ostatni jsou povl. Kamaradka musela do prace i kdyz mel byt na materske ale nemohla si dovolit prijit o dobre placenou praci a tchyne se ji nabydla stim ze ji vnoucka pohlida na 6dniv mesici za 6000,– no kde to jsme aby si nechala tchyne zaplatit za to ze bude hlidat vlastni vnouce :pocitac: kdyz nema co na praci :pocitac:Modelová tchýně.
jj to je pekne vypecena carodejnice, mam podezreni, ze model ktery popsala je v jejich predstavach, doma bych ji nechtela ani zadarmo :cert: :cert: :cert:
  • Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová